ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ TV.

iosifp86

New member
29 November 2011
18
Γειά σας. Πολύ πρόσφατα παντρεύτηκα και αλλάζοντας σπίτι αποφάσισα να αποκτήσω και γω μια καινούρια τηλεόραση. Απ το λίγο ψάξιμο που έκανα κατάλαβα ότι δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση γι αυτό και είπα να ζητήσω τη γνώμη αυτών που γνωρίζουν.

1. Για να ξεκινήσουμε αναφέρω ότι το budget μου ξεκινάει απ τα 900 ευρώ και μπορώ να φτάσω max τα 1100.
2. Από μέγεθος θέλω από 50 ίντσες και πάνω.
3. Η απόσταση θέασης είναι στα 2,50 μέτρα και θα μπει πάνω σε έπιπλο.
4. Η χρήση της θα είναι κυρίως για ταινίες καλής ποιότητας (1080p) , λίγη παρακολούθηση καναλιών και πολύ gaming (από PC και αργότερα από καμιά κονσόλα)
5. Από ποιότητα εικόνας θα ήθελα να είναι καλή. Από 2 γνωστούς που έχω δει SAMSUNG LED το μαύρο δε μου άρεσε πολύ.
6. Το δωμάτιο είναι σχετικά φωτεινό τις πρωινές ώρες και επειδή δεν έχει πατζούρια δεν μπορεί να σκοτεινιάσει τελείως. Το βράδυ (που είναι και οι ώρες που θα τη χρησιμοποιώ κυρίως) είναι ικανοποιητικά μπορώ να πώ.
7. Για 3D δεν καίγομαι αλλά είναι ευπρόσδεκτο.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας γιατί έχω χαθεί. Απ το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει μ αρέσει η Panasonic TX-P50G30

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα φίλε.
Καταρχήν δε μπορώ να πιστέψω πως από τις 29-11 δεν έχεις πάρει καμία απάντηση, πολύ παράξενο, μάλλον έτυχε.
Επειδή έχεις πολύ συγκεκριμένο budget δεν έχεις και πάρα πολλές επιλογές, δες και εσύ μέσω skroutz.gr.
Η G30 είναι ό,τι καλύτερο σ'αυτά τα λεφτά, ή ST30 αν θέλεις και 3D.
Γράφεις πολύ gaming, με 2-3 την ημέρα είσαι εντάξει, αν είναι πιο πολύ ίσως να'χεις πρόβλημα.
Επίσης θέλει προσοχή στη σύνδεση με PC, γενικότερα θα χρειαστεί το πρώτο καιρό να αποφέυγεις επαναλαμβανόμενες σταθερές εικόνες, μη σε αγχώνει όμως, ο κίνδυνος να μείνει στάμπα είναι πλεόν πολύ μικρός στις σημερινές plasma.
Για LCD αν πας σ'αυτά τα μεγέθη ξεφεύγεις πολύ σε χρήματα.

Λοιπόν σήμερα ένας φίλος μου είπε ότι μπορεί να μου βρει την Samsung UE55D6530 κάτω από 1300 ευρώ. Ξεπερνάω κατά πολύ το budget μου όμως και θα πρέπει να το καθυστερήσω λίγο. Αξίζει? Μήπως αν περιμένω μετά τις γιορτές θα πέσουν οι τιμές?

υπήρχε αν δεν κάνω λάθος μια προσφορά από τα καρφουρ στα 1300. προτείνω να παρακολουθείς στενά την αγορά και να κάνεις την κίνηση τις γιορτές. μετά τις γιορτές (αρχές γενάρη) είναι η ces και θα υπάρχουν ανακοινώσεις για νέα μοντέλα που συνήθως είναι φαντακτερές και υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. οι πιο πολύ φρενάρονται και πάνε απρίλιο για νέο μοντέλο εκτός αν υπάρχει ανάγκη άμεσης αγοράς.

Δεν πρόσεξα παραπάνω το "πολύ gaming".

Άκυρο για την ST30 οπότε , άκυρο και για Samsung D6xxx και πάνω λόγω του ότι ο επεξεργαστής εικόνας λειτουργεί με κάρβουνο (στο gaming lag από 46 ms και πάνω).

Εγω θα ελεγα , φρεσκο παντρεμενος και σε νεο σπιτι? Ακυρο το πολυ gaming :P

Και το πολύ gaming σχετικό είναι,άντε και έπαιξες 3 ώρες,αν κάνεις μια στάση κανένα 15 λεπτο ή μισάωρο δεν σώζεις την plasma από τυχόν burn in κτλ?

Δεν πρόσεξα παραπάνω το "πολύ gaming".

Άκυρο για την ST30 οπότε , άκυρο και για Samsung D6xxx και πάνω λόγω του ότι ο επεξεργαστής εικόνας λειτουργεί με κάρβουνο (στο gaming lag από 46 ms και πάνω).

Lag 46 ms??? Τόσο πολύ? Να κάτι λεπτομέρειες που εμείς οι πρωτάρηδες δεν ξέρουμε. Αν κατάλαβα καλά θα είναι κάτι σαν χρόνος απόκρισης που απ όσο ξέρω πάνω από 12 ms δεν είναι καλό, φαντάζομαι τα 46 πόσο θέμα θα έχουν. Άρα ξεχνάμε Samsung.
'Οσο για το gaming μιλάμε για 3-4 ώρες αλλά όχι καθημερινά. Έχουμε και τη γυναίκα να ικανοποιήσουμε (δεν είναι τόσο πονηρό όσο ακούγεται αυτό, οι παντρεμένοι θα με καταλάβουν)

Ο χρόνος απόκρισης δεν είναι το ίδιο με το lag. Τα 46 ms είναι σχετικά μεγάλο νούμερο, αλλά ενδεχομένως, αν δεν είσαι πολύ "ευαίσθητος" σε αυτό το θέμα, ίσως δε σε πειράζουν και καθόλου. Περισσότερα μπορείς να δεις εδώ. ;)

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ TV.

Αυτό με το input lag μου τα μπέρδεψε λίγο. Είμαι σχετικά απαιτητικός μπορώ να πω αλλά αν δεν το δω δεν μπορώ να ξέρω αν θα με ενοχλεί. Οι plasma είναι καλύτερες σε αυτό το τομέα? Υπάρχει κάπου καμία λίστα με τηλεοράσεις και το lag τους?

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ 37' 'Η 40'.
ΠΟΛΥ GAMING PS3, BLU-RAY, ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.

ΑΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙ ΚΑΤΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΜΕ 2,5 ΜΕΤΡΑ.
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ 400-500 ΕΥΡΩ.
ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?

Ερώτηση: Οι TX-P50GT30E και TX-P50G30E τι διαφορές έχουν? Μόνο το 3D? Είναι ίδιες από εικόνα και λοιπά χαρακτηριστικά? Αξίζει η διαφορά στη τιμή?

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΜΕ 2,5 ΜΕΤΡΑ.
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ 400-500 ΕΥΡΩ.
ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?

LG 42LK530 όπου όμως θα χρειαστείς και κάποιον εξωτερικό Player για τις ταινίες
ή Samsung 40 D500 η οποία είναι όμως 50Hz.

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ TV.

Ερώτηση: Οι TX-P50GT30E και TX-P50G30E τι διαφορές έχουν? Μόνο το 3D? Είναι ίδιες από εικόνα και λοιπά χαρακτηριστικά? Αξίζει η διαφορά στη τιμή?

Λίγο καλύτερο μαύρο στην GT30, σχεδιαστικά πιο "καλαίσθητη" και δορυφορικός δέκτης. Αν δε θα βλέπεις όμως 3D είναι καλύτερα να γλιτώσεις τα επιπλέον χρήματα και να πάρεις την G30. :smile: