ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ LINUX ΔΕΚΤΗ.

aboulafia

New member
9 September 2011
12
Χαιρετώ την παρέα,
Σκέφτομαι να αλλάξω τον δέκτη μου (DM 800HD SE κλωνος) με έναν καινούριο δέκτη linux.
Το δίλημμά μου είναι το εξής : να επιλέξω έναν κλώνο πάλι (σκεφτομαι για τον Vu+ solo2 σε κλώνο με τιμή γύρω στα 160 ) ή να πάρω έναν αυθεντικό vu+ (π.χ. τον zero ή τον solo με τιμές γύρω στα 135 και 150 αντίστοιχα?
Η βασική μου ένσταση είναι στην ποιότητα εικόνας και στην ταχύτητα.
Ένα αυθεντικό έστω και μικρότερο μοντέλο του vu+ (σαν τον zero ή τον solo), θα είναι καλύτερο σε ποιότητα εικόνας και σε ταχύτητα από έναν κλώνο σαν τον solo?
Εντάξει στο θέμα της ποιότητας κατασκευής σίγουρα θα είναι ανώτερος ο αυθεντικός όπως και να έχει.
Η δική σας άποψη ποια είναι?

Παναγιώτης

Είναι προτιμότερο να πάρεις έναν αυθεντικό δέκτη. Ο VU+ Solo είναι παλιός, είναι πιο αργός από το δέκτη που ήδη έχεις. Καλύτερα να τον αποφύγεις. Ο VU+ Zero φαίνεται πολύ καλός για τα χρήματα που ζητά, αλλά πρέπει να ξέρεις πως δε μπορείς να βάλεις δίσκο εσωτερικό - ενώ σε αυτόν που είχες μπορείς.

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ LINUX ΔΕΚΤΗ.

Είναι προτιμότερο να πάρεις έναν αυθεντικό δέκτη. Ο VU+ Solo είναι παλιός, είναι πιο αργός από το δέκτη που ήδη έχεις. Καλύτερα να τον αποφύγεις. Ο VU+ Zero φαίνεται πολύ καλός για τα χρήματα που ζητά, αλλά πρέπει να ξέρεις πως δε μπορείς να βάλεις δίσκο εσωτερικό - ενώ σε αυτόν που είχες μπορείς.

Ωχ, αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί όντως στον παλιό μου δέκτη έχω επάνω ένα δίσκο 320GB (SATA III) και μου είχε λύσει τα χέρια, τόσο για τις εγγραφές όσο και για το λειτουργικό του δέκτη (barry allen) και τις δοκιμές που έκανα χωρίς να έχω τον φόβο μην τα χάσω όλα και τον ξαναστήνω από την αρχή. Έτσι σκεφτόμουν ότι θα ήθελα ένα δέκτη να χρησιμοποιήσω τον ήδη υπάρχοντα δίσκο αλλά και να μου προσφέρει τις ίδιες ευκολίες.
Ένας κλωνος solo2 που κυμαίνεται σε σχέση με τον τρέχοντα δέκτη μου από άποψη ταχύτητας και ποιότητας εικόνας?
Κάποια άλλη πρόταση για λίνουξ δέκτη που να ικανοποιεί τις ανάγκες μου υπάρχει σε αυτό το όριο τιμής (έως 160~180 )?

Παναγιώτης

Ο Solo2 είναι από τους νέας γενιάς δέκτες, πολύ πιο γρήγορος από αυτό που είχες. Barry Allen δε θα έχεις σε κανένα μη Dreambox δέκτη. Υπάρχουν βέβαια άλλοι τρόποι για multiboot σε δέκτες της VU+ και άλλων. Πρόσεξε μόνο αν πάρεις κλώνο Solo2 γιατί η VU+ έχει κάνει τουλάχιστο δύο φορές επίθεση στους κλώνους και οι δέκτες μένουν νεκροί - θέλουν επισκευή με jtag - ενώ στο DM800SE που είχες το πολύ πολύ να σου έβγαζε ένα CA Error από το οποίο έκανες εύκολα ανάκτηση.

Σε δέκτη γνήσιο με σύγχρονο επεξεργαστή και δυνατότητα σύνδεσης εσωτερικού δίσκου θα πρέπει να πας στον Xtrend ET7500 στα 249 ευρώ, Gigablue Quad Plus (με δύο tuner) στα 299, VU+ Solo2 original στα 329.