Αγορά νέου PDA/Smartphone/GPS

Είναι η πρώτη μου συσκευή τέτοιου είδους και έτσι δεν έχω μέτρο σύγκρισης.

Πρώτες εντυπώσεις
Η συσκευή μου φάνηκε εξαιρετική. Οι εφαρμογές φορτώνουν γρήγορα και το η πλοήγηση με το touch flo είναι παιχνιδάκι. Πάντως δε συμφωνώ με αυτά που διάβασα ότη η γραφίδα αχρηστεύεται. Είναι απαραίτητη για την πληκτρολόγηση των Ελληνικών και για να κάνεις click σε μικρά σημεία στην οθόνη. Προσωπικά δε χώνεψα τα T9 τα οποία αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι και σε κάθε συσκευή είναι διαφορετικά. Έτσι προτιμώ να χρησιμοποιώ το εικονικό πληκτρολόγιαο της ace και όχι το μεγαλύτερο του touch και στα Αγγλικά.

Την οθόνη την περίμενα μεγαλύτερη για να έχει περισσότερο χώρο για πληροφορίες. Είναι όμως εξαιρετικά φωτεινή και ικανοποιητικά ευκρινής.

Εμφανισιακά η συσκευή μου αρέσει πολύ (αν και εδώ οι απόψεις διίστανται) και τη βρίσκω εντυπωσιακά λεπτή, αυτό όμως μάλλον την κάνει λιγάκι λεπτεπίλεπτη.

Tο GPS της I-go το χρησιμοποίησα πεζός στην πόλη της Χίου και περιείχε περισσότερες πληροφορίες από ότι περίμενα. Με εντυπωσίασε μάλλον επειδή δεν έχω εμπειρία από άλλα συστήματα/χάρτες όπως το Destinator που όλοι λένε πως είναι πολύ καλύτερο. Έπιασε σήμα αμέσως και με καθοδήγησε με ακρίβεια όπου δοκίμασα.

Μου φαίνεται εκπληκτικό να έχω πάνω μου μια συσκευή που μου φέρνει ειδήσεις RSS, email και τα task και ραντεβού από το Outlook. To τελευταίο είναι ότι καλύτερο για ξεχασιάρηδες σαν και εμένα. Εδώ να σημειώσω πως κάποιες φορές η συσκευή δεν αναγνωρίζεται από τα windows και πρέπει να την κλείσω και να την ξανα ανοίξω για να τη δουν. Τώρα για αυτό δεν ξέρω αν φταίει ο υπολογιστής ή η συσκευή.

Σαν τηλέφωνο η ολοκλήρωση με το Outlook και τις επαφές του και η ευκολία διαχείρησης των ring tones είναι μοναδική αίσθηση. Πολύ ωραία λεπτομέρεια είναι η οθόνη με τις 9 θέσεις στο speed dial όπου μπορείς να καλέσεις πατώντας στην αντίστοιχη φωτογραφία του προσώπου που θέλεις.

Το να γράφεις SMS με τη γραφίδα είναι παιχνιδάκι. Γενικά βαριόμουν να στέλνω SMS σε άλλες συσκευές γιατί το θεωρούσα μπελά με τα μικρά πλήκτρα των τριών γραμμάτων το καθένα.

Δεν έχω βάλει ακόμα MP3 και Video, λόγω του ότι έχω το Ipod nano και το PSP για υτές τις δουλειές. Θα το δοκιμάσω όμως κάποια στιγμή και θα σας πώ. Πάντως μάλλον δε θα χρησιμοποιώ τη συσκευή ως media player.

Το cruise διαβάζει αρχεία word/excell χωρίς να βλέπει όμως όλες τις μορφοποιήσεις. Επίσης διαβάζει PDF.

Σα φωτογραφική μηχανή δε διεκδικεί δάφνες αλλά τα 3megapixel θα θεωρώ ικανοποιητικά για κινητό. Για φωτογραφίες όλοι έχουμε ξεχωριστή μηχανή άλλωστε.

Τη κάμερα για βιντεοκλήσεις δεν την έχω δοκιμάσει αλλά νομίζω πως στη Χίο δεν υποστηρίζεται.

Αυτά ως πρώτες εντυπώσεις. Ακόμα εξερευνώ το cruise. Καθώς μαθαίνω περισσότερα θα επανέλθω.