Αγορά οικονομικής κάμερας

cool11

Established Member
23 August 2006
138
Ψαχνω για αγορα μιας οικονομικης καμερας, για καλυψη σχετικα βασικων αναγκων βιντεοσκοπησης.
Ωστοσο, για να το εξειδικευσω καπως, εχω κατα νου καποιες απαιτησεις/προδιαγραφες.

- τιμη γυρω στα 150 ευρω
- μεγαλο οπτικο zoom (>30x)
- καλη αυτονομια μπαταριας (καποιες ωρες-οχι οριακα πραγματα και να αγχωνομαι)
- επωνυμη-παραδοσιακη μαρκα (sony, canon, jvc, samsung)
- καλη ποιοτητα κατασκευης
- οπτικο σταθεροποιητη εικονας
- εγγραφη σε μνημη sd
- φυσικα εγγραφη σε HD τουλαχιστον
- ευχρηστα μενου, οχι δυσχρηστα
- καλο service στην ελλαδα, και δυνατοτητα για αγορα μιας φτηνης 2ης μπαταριας (τα λεω ολα, γιατι οτι ξεχναω, απο εκει την 'πατάω')

Αυτα σε γενικες γραμμες. Φυσικα, αν υπαρχει κατι αλλο που σημερα πια ο υποψηφιος αγοραστης καμερας πρεπει να προσεξει ή να εχει υποψη του, ή ειναι εκ των ουκ ανευ, περιμενω να μου το πειτε.

Εχω μια προτιμηση στη sony, καθως μεχρι τωρα sony καμερα ειχα και με εβγαλε ασπροπροσωπο για πανω απο δεκαετια. Να φανταστειτε, ουτε καν μπαταρια δεν εχω αλλαξει! Μιλαμε για καμερα-σκυλι! Και με μπαταρια μεγαλη σε μεγεθος(οπως και η καμερα-σε πονα το χερι αν την κρατας ωρα), αλλα εγραφε μεχρι και 3ωρο 'σερι'. Και ναι, την εχω δεκαετια και ειναι σαν να την αγορασα χτες!!!
Αλλα οι τιμες στις sony ξεκινανε στο 200αρι, κι επιπλεον μπορει να υπαρχουν οντως καλυτερες και φτηνοτερες εναλλακτικες.

Με μια πρωτη διερευνηση εντοπισα αυτην εδω τη samsung
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.563467
http://www.amazon.com/Samsung-HMX-F...corder/dp/B007ROW3KM/ref=cm_cr_pr_product_top
που φαινεται να καλυπτει, τεχνικα μιλωντας, τις ανωτερω προδιαγραφες, και με καλες κριτικες στο amazon.
Βεβαια παροτι ακουω καλα λογια για samsung, δεν εχω ίδια πείρα.

Ομως, θελω και τις δικες σας γνωμες, και για τη συγκεκριμενη, και για τυχον αλλες καλυτερες ή εφαμιλλες, αλλα με την ιδια τιμη περιπου(περιορισμος). Θελω μια 'τιμια' για τα χρηματα της καμερα, με οσα ζητω πιο πανω, με καλο value for money, και να με εξυπηρετει για χρονια διχως προβληματα.
Και θελω να αποφυγω στραβοπατηματα και τυχόν κακη αγορα, σαν αυτο που επαθα και εχω ηδη περιγραψει σε αλλο θεμα σε αυτο το φορουμ, με μια canon φωτογραφικη, που 'ολα της καλα', αλλα μεχρι να τραβηξει μια φωτο 'ξημερωσε' απο την αργοπορια.
Ισως κακως το αναφερω εδω αυτο, αλλα το λεω για να πω πως την 'πατησα' με προσφατη παρομοια αγορα, και δεν θελω να την ξανακανω λαθος, απο κατι που τυχον μου ξεφυγει, επ'ουδενι λογο.

Γι'αυτο ανοιγω αυτο το θεμα, και περιμενω τη συνεισφορα σας για να κανω την καλυτερη δυνατη επιλογη.
 
Ελπιζω να εχω καποιο feeback απο εσας, γιατι δεν θελω να κανω λαθος επιλογη για λογους αγνοιας.
 
Άμα ψάξεις στο YouTube το μοντέλο που σε ενδιαφέρει με τις λέξεις κλειδιά video sample μπορείς να κατεβάσεις τα video σε υψηλή ανάλυση και θα πάρεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και για την ποιότητα του κάθε μοντέλου.
Προσωπικά θα απέφευγα τις Samsung.
 
Moυ λες την προσωπικη σου αποψη για τις samsung?
Δεν ειναι θεμα κατηγοριων, αλλα αποψεων, οι οποιες φυσικα κρινονται και φιλτραρονται απο τον καθενα μας, κι ο καθενας εκτιμα την σημαντικοτητα των οσων λεγονται.
Κατι που πειραζει τον εναν, δεν σημαινει κατ'αναγκη οτι πειραζει και καποιον αλλον.
Λοιπον;
 
Φυσικά και είναι προσωπική μου άποψη και κυρίως αφορά την ποιότητα τις εικόνας.
Φυσικά το θέμα εικόνας εξαρτάτε πως το βλέπει ο κάθε ένας, για σένα ας πούμε που τώρα θα περάσεις σε HD η εικόνα τις συγκεκριμένης θα είναι θεϊκή συγκρίνοντας την προηγούμενη Sony.
Επίσης η συγκεκριμένη είναι μέγιστης ανάλυσης 720 50p.
Προσωπική μου άποψη να πας σε Sony έστω και αν σε αυτή την τιμή είναι 1080i, είναι ελάχιστη η διαφορά τιμής.
 
Απο βιντεο εικονα δεν μπορω να συγκρινω επαρκως (εχω δει βεβαια hd video, σε σχεση με το υπαρχον....digital 8!), αλλα αναλογικα μπορω να καταλαβω, αν καταλαβαινω καλα, οτι ειναι και το τι εικονα προτιμα κανεις. Πχ στην φωτογραφια, για τα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα, και μαλλον ειναι θεμα αισθητηρων, προτιμω την εικονα της canon, αντι πχ για olympus.

Δηλαδη θα προτεινες, απο αποψη ποιοτητας εικονας, να παω εστω στην 'φτηνοτερη' sony?
πχ http://www.e-shop.gr/product?id=PER.567939

Εχεις κατι αλλο να πεις, για τυχον αποφυγη της samsung? ή μονο για θεμα εικονας;
 
Για να ξεκαθαρίσουμε κάπως τα πράγματα, το σχόλιο μου περί ποιότητας είναι ένα γενικό σχόλιο για την συγκεκριμένη μάρκα και όχι για το συγκεκριμένο μοντέλο που δεν το είδα.
Επίσης ούτε για την συγκεκριμένη Sony έχω άποψη αλλά θεωρώ την Sony κορυφαία στο είδος και έχω δει αρκετά βίντεο από πιο ακριβά μοντέλα.
Η προσωπική μου άποψη δίχως να έχω δει κανένα από τα δύο?
Δεν το συζητώ για την Sony γιατί αν μη τι άλλο είναι full hd που σημαίνει διπλάσια ανάλυση.
 
Διπλασια αναλυση, σημαινει και σχεδον διπλασιο ογκο αρχειων? (για την ιδια ωρα ληψης)
 
Θα ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες.
Την πατησα με την φωτογραφικη, κριμα δεν ειναι να κανω λαθος επιλογη και στην καμερα;
(μετα θα λετε 'δεν ηξερες, δεν ρωταγες', αλλα εγω να, ρωτω απο τωρα, εκ των προτερων)