αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

socratis84

New member
12 June 2010
14
Γειά σας!

Ετοιμάζομαι για την πρώτη μου αγορά βιντεοπροβολέα, στη βάση της κατηγορίας fullHD. Από έρευνα στο internet έχω συγκλίνει στους

OPTOMA HD20,
EPSON EH-TW2900
SANYO PLV-Z700
Mitsubishi HC3200
Acer H7530D
BenQ W1000

έχει κάποιος με εμπειρία να μου προτείνει η να με προφύλαξη απο καποιον?
Ευχαριστώ!

Γειά σου φίλε και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!
Στην κατηγορία αυτή (αλλά και σε κάθε κατηγορία τιμής) λίγο πολύ οι διαφορές σε ποιότητα εικόνας είναι μικρές. Αυτό που εγώ στη θέση σου θα κοίταγα είναι δύο πράγματα:
α) Ποιός 'μπαίνει´καλύτερα στο χώρο σου - δηλαδή αν σου βγάζει τίς ίντσες που θέλεις από την απόσταση που θα τον βάλεις.
και β) Ποιός πιστεύεις ότι θα υποστηριχθεί καλύτερα σε περίπτωση βλάβης (αν έχεις κάποιον γνωστό σε κατάστημα που επιμένει π.χ.. να πάρεις Epson γιατί μπορεί να σε βοηθήσει αργότερα, κάντο).
Επίσης μην υποτιμάς καθόλου το κόστος ανταλακτικής λυχνίας (ρώτησε να μάθεις τις τιμές τους) και την εγγύηση που δίνουν.
Για την απόδοση μην το πολυψάχνεις. Ο κάθε ένας εδώ μέσα έχει τη δική του άποψη (δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικά). Όποιον από τους παραπάνω και να διαλέξεις θα είσαι ΟΚ.:ciao:

Γειά σας!

Ετοιμάζομαι για την πρώτη μου αγορά βιντεοπροβολέα, στη βάση της κατηγορίας fullHD. Από έρευνα στο internet έχω συγκλίνει στους

OPTOMA HD20,
EPSON EH-TW2900
SANYO PLV-Z700
Mitsubishi HC3200
Acer H7530D
BenQ W1000

έχει κάποιος με εμπειρία να μου προτείνει η να με προφύλαξη απο καποιον?
Ευχαριστώ!

Καλημέρα και χρόνια πολλά
Σου παραθετω σειρα καταταξης

1) BenQ W1000+
2) OPTOMA HD20
3) Acer H7530D
4) Mitsubishi HC3200
5) EPSON EH-TW2900
6) SANYO PLV-Z700

Η σειρά κατάταξης έγινε με γνώμονα την ποιότητα της εικόνας την τιμή κόστους αποκτησης και εγγύησης.
Τα μηχανάκια 1,3,4 είναι κλώνοι.

ευχαριστώ πολύ που βοηθάτε!

Μανόλη όταν λες κλώνοι εννοείς ότι είναι ίδια μηχανήματα αλλα αλλάζει η εμφανίσει τους κατά κάποιο τρόπο?

Last edited:
εγώ είχα κατά νου τον Epson γιατί είναι 3lcd γιατί για τους dlp διάβασα διαφορα όπως rainbow και σε αυτήν την χαμηλή κατηγορια τιμής λέγαν πως τα φαινόμενα είναι ποιο έντονα γιατί έχουν αργό τροχό η κάτι τέτοιο... εγώ δεν είχα ποτε μου προβολέα και δν ξέρω απλά τα διάβασα και με προβλημάτισαν..

Last edited:
ευχαριστώ πολύ που βοηθάτε!

Μανόλη όταν λες κλώνοι εννοείς ότι είναι ίδια μηχανήματα αλλα αλλάζει η εμφανίσει τους κατά κάποιο τρόπο?

Ναι είναι ίδια μηχανακια με διαφορετικά firmware αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις και φακό.
ο Epson είναι ένα τίμιο μηχανάκι αλλά δεν έχει την οξύτητα και την ευκρίνεια των υπολοίπων λόγω τεχνολογίας (3XLCD). Επίσης στο θεμα του μαυρου ειναι σχεδον όλοι ίδιοι (μην περιμενεις πολλά) ενω όλα τα DLP έχουν περίσσια φωτεινότητα που σε συνδιασμό με την ευκρίνειά τους μάλλον θα σε κερδίσουν.
Το φαινόμενο του RE είναι υπαρκτό και κουραστικό σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Σωκράτη καλησπέρα και καλή χρονιά. Επειδή βλέπω οτι είσαι "νέο" μέλος, να σου πω το εξής: ο κ. Καστρουνής είναι expert του χώρου της εικόνας, και η ποιότητα εικόνας/ρυθμίσεις της είναι η δουλειά του!!! Συνεπώς δεν νομίζω οτι θα μπορούσες να πάρεις απάντηση πιο αξιόπιστη!!!

Απάντηση: Re: αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

Σωκράτη καλησπέρα και καλή χρονιά. Επειδή βλέπω οτι είσαι "νέο" μέλος, να σου πω το εξής: ο κ. Καστρουνής είναι expert του χώρου της εικόνας, και η ποιότητα εικόνας/ρυθμίσεις της είναι η δουλειά του!!! Συνεπώς δεν νομίζω οτι θα μπορούσες να πάρεις απάντηση πιο αξιόπιστη!!!

Σε ευχαριστω για τα καλά σου λόγια.

Eπίσης καλή χρονια!
πρόσφατα είδα μια bluray ταινία σε έναν epson 3lcd και δεν περίμενα να έχει τόσο καλή εικόνα
αλλα δεν ήταν ο tw2900 δεν ξέρω ποιο μοντέλο ήταν αλλα είχε αγοραστεί πριν 2-3 χρονια στα
2500 ευρώ οποτε προφανώς θα είναι ανώτερος του tw2900..

Tο πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να δω έναν dlp να παίζει για να δω τι είναι επιτέλους αυτό
το rainbow! Εδώ στα Ιωάννινα δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο μαγαζί να προβάλει :(

Χωρις να εχω ψαξει καθολου τη σημερινη φουρνια προβολεων, με αφορμη το θεμα σου εριξα μια ματια σε τιμες, και νομιζω οτι ο BenQ ειναι αριστη επιλογη. Για αρχη μου τραβηξε την προσοχη η τιμη της λαμπας του.... 155 ευρω για 2000 lumens λαμπα? Τσαμπα ειναι...Στον δικο μου (optoma hd800) εδωσα 400 ευρω για αλλαγη οταν (δυστυχως) χρειαστηκε, και ορκιστηκα αν ξαναπαρω προβολεα ποτε ειτε να ειναι LED χωρις να θελει αλλαγη δηλαδη (δυστυχως δεν εχουν προχωρησει ακομα αποτι βλεπω....) ειτε να ειναι φτηνη!

Μετα, ειναι DLP με πολυ φως και οι benq οταν πηρα τον δικο μου optoma ειχαν πολυ καλους οξεις φακους (w9000/w10000/w5000 τα μοντελα που κυκλοφορουσαν τοτε). Ελπιζω να ισχυει και τωρα...

Τελος εχει και την καλυτερη τιμη αποτι βλεπω...εστω και για λιγο, και μαλλιστα απο Ελλαδα...

Τωρα, θα ελεγα οτι θελει ψαξιμο γιατι ισως καποιο λακο εχει η φαβα....αλλα για να τον βαζει και ο Μανωλης πρωτο...μαλλον δεν εχει και απλα ειναι η πιο καλη επιλογη....

Εγω που εχω τον hd 20 ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απλα αμα ειναι η επιλογη σου θα πρεπει να προσεξεις σχετικα με την τοποθετηση του καθως δεν εχει lens shift.θα ποσταρω καμια φωτο να δεις!ααα το rainbow effect δεν το παρατηρω!και ο προβολεας ειναι απο πισω μου!!

Η αποσταση του προβολεα ειναι 3 και κατι μετρα και η φωτο απο κιν.

Attachments

• IMAGE_052.jpg
    IMAGE_052.jpg
    25.2 KB · Views: 160
  • IMAGE_053.jpg
    IMAGE_053.jpg
    23.9 KB · Views: 186
  • IMAGE_054.jpg
    IMAGE_054.jpg
    28.9 KB · Views: 169
Last edited:
θα ακούσω την συμβουλή σας και θα παο προς BenQ η Optoma αλλα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τελευταίο τον κ. Καστρουνή που είναι expert στο είδος..!

Aν αφήσουμε έξω από τα κριτήρα την διαφορα τιμής η το κόστος τις λάμπας
και κοιτάξουμε μονο τις επιδόσεις θα εξακολουθούσατε να προτείνεται τον BenQ?
να επισημάνω ότι στον χορό μου θα υπάρχει το απόλυτο σκοτάδι κατά την διάρκεια προβολής
και από ότι διάβασα ο Optoma έχει 4x τροχό ενώ ο BenQ 3x μήπως αυτό περιορίζει
κάπως το rainbow μιας και δν έχω δει ποτε dlp να παίζει και θα το ρισκάρω..

Ελπίζω να μην σας κούρασα :P

Ευχαριστώ!!!

Last edited:
ρε παιδια και ο benq 1000 δεν εχει 4χ τροχο ή μου τα πανε λαθος? καπου το ειδα μου φαινεται κιολας οτι ο 1000+ εχει 4χ λαθος κανω?
επισης υπαρχει 1000 και 1000+ ή τα χω κανει μαντανα???? :BDBDG54:

θα ακούσω την συμβουλή σας και θα παο προς BenQ η Optoma αλλα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τελευταίο τον κ. Καστρουνή που είναι expert στο είδος..!

Aν αφήσουμε έξω από τα κριτήρα την διαφορα τιμής η το κόστος τις λάμπας
και κοιτάξουμε μονο τις επιδόσεις θα εξακολουθούσατε να προτείνεται τον BenQ?

Ναι. Καλυτερη χρωματική συμπεριφορά, φακός.

..... και από ότι διάβασα ο Optoma έχει 4x τροχό ενώ ο BenQ 3x μήπως αυτό περιορίζει κάπως το rainbow μιας και δν έχω δει ποτε dlp να παίζει και θα το ρισκάρω..

Ελπίζω να μην σας κούρασα :P

Ευχαριστώ!!!

Δεν κουράζετε με τις ερωτήσεις σας.
Ο BENQ W1000 έχει χρωματικό τροχό 2χ ενώ ο BENQ W1000+ έχει 3χ. Η μεγάλη διαφορά του 1000+ είναι η προσθήκη ματζέντα τμηματος στον χρωματικό τροχό.

Last edited:
Καλησπερα και καλή χρονιά!
Μανώλη έχεις δοκιμάσει και τον sanyo Z800 που είναι τρέχον μοντέλο?
Διαφέρει προς το καλύτερο από τον Ζ700 που αναφέρεις εδώ?

Καλησπερα και καλή χρονιά!
Μανώλη έχεις δοκιμάσει και τον sanyo Z800 που είναι τρέχον μοντέλο?
Διαφέρει προς το καλύτερο από τον Ζ700 που αναφέρεις εδώ?

Όχι δεν τον έχω δει άρα δεν μορώ να εκφέρω άποψη.
Γενικά οι Sanyo είχαν την ποιο sharp εικόνα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

κ.Καστρουνή μια ερώτηση.
Πρόκειται να κάνω εγκατάσταση σε νέο σπίτι και πρέπει να ξέρω απόσταση
προβολέα.Σε μοντέλο δεν έχω καταλήξει.

Θέλω full hd,120-130 ίντσες και το budget μου είναι στα 1200 ευρώ.
Έχω πει να μπει στα 4 μέτρα.
Θα βρω εύκολα προβολέα που να καλύπτει τα παραπάνω ή να αλλάξω την απόσταση τώρα που προλαβαίνω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.