Αγορά (οικονομικών) ηχείων για παλιό ενισχυτή

maxpain

AVClub Enthusiast
10 March 2014
755
Γεια χαρά, Έχω στα αζήτητα έναν παλιό Marantz Pm350, παραθέτω τα specs του https://www.hifiengine.com/manual_library/marantz/pm350.shtml, και έλεγα μήπως τον πάω στο γραφείο αγοράζοντας τίποτα οικονομικά ηχειάκια για να ακούω τις αμέτρητες ώρες που δουλεύω εκει (άτιμη κριση). Κόστος όχι πάνω από 150,00 σε ιδανικές συνθήκες...τι θα προτείνατε εσείς? Από μουσικές στο γραφείο ακούω μόνο jazz γιατί αλλιώς δεν μπορώ να δουλέψω. Για πηγή τώρα έχω όλο το σετ της Marantz δηλαδή ραδιόφωνο, κασετόφωνο, equalizer κτλπ. Λογικά θα παίζει με το ραδιόφωνο και από το laptop με κανένα dac.
 
Ναι αγοράζεις όντος ενεργά και λύνεις τα πάντα απλά θέλω να αξιοποιήσω το rack της marantz γιατί αλλιώς θα το φάει η σκόνη... Άσε που ενεργά είναι στα σχέδια αλλά όχι για κάτι τόσο όσο αλλά για κάτι αρκετά αξιοπρεπές. Με budget κάτω των 150,00 δεν παίζει κάτι που να αξίζει τον κόπο?
 
Στο σπίτι έχω τα zensor 1 με τον Nad d 3020. Πριν πάρω τον NAD έπαιζαν με αυτόν τον Marantz ωραία ήταν. Θα μπορούσα να πάρω τα pico για το γραφείο που θα παίζουν σε πολύ χαμηλές στάθμες ίσως?
 
Καλά τα pico ..αλλά εδώ μιλάμε για νέα γενιά μεγαφώνων στα Spektor.
Επειδή είχα και τα zensor 1 ,εδώ μιλάμε για άλλο κούρδισμα που δεν επιβάλει χαρακτήρα ,ακόμη καί με ακριβά ενισχυτικά .
Έχω την εκτίμηση εφόσον και στρωθούν τα 2 θα παίζουν καλύτερα με τον Nad .
Ο ψηφιακός d -Denon που έχω εγώ παίζει καταπληκτικά με αυτά τα ηχεία .
 
Χρήσιμα αυτά γενικά για μελλοντικές αναβαθμίσεις του ''σπιτικού'' συστήματος! Αλλά αν πάρω ανώτερα ηχεία από αυτά που έχω δεν θα τα βάλω στον παλιό marantz αλλά στον nad δε θα αντισταθώ.

Ίσως αν στο μέλλον πάω σε καθαρή αναβάθμιση ηχείων πάρω τα zensor1 στο γραφείο.
 
Καλημέρα και ευχαριστώ για την πληροφορία. Από ότι βλέπω στα specs ο κατασκευαστής προτείνει 99-180 watt δεδωμένου ότι ο ενισχυτής είανι 40watt δεν θα είναι κάπως αδύναμος για αυτά τα ηχεία?
 
Καλημέρα και ευχαριστώ για την πληροφορία. Από ότι βλέπω στα specs ο κατασκευαστής προτείνει 99-180 watt δεδωμένου ότι ο ενισχυτής είανι 40watt δεν θα είναι κάπως αδύναμος για αυτά τα ηχεία?

κάποιο λάθος υπάρχει στα specs. τυπογραφικό ίσως;
 
Συμφωνω και εγω καποιο λαθος στα specs εχει γινει ! τα συγκεκριμένα ηχεια (magnat supreme 202) επειδή είναι αρκετα ευαίσθητα δεν θα ζορισουν τον ενισχυτή σου !! εάν μπορεις να δωσεις κατι παραπανω γυρω στα 200-250 ευρω θα εχεις πιο ποιοτικες επιλογες ωστόσο για τα χρηματα που ζητανε τα συγκεκριμένα ηχεια είναι πολύ τιμια αλλα μεχρι εκει κανε ένα κοπο να πας να τα ακουσεις!!!-bye-
 
Γενικά αν είναι να δώσω ένα καλό ποσό για ηχεία θα είναι για να ανανεώσω τα zensor 1 βέβαια σε nearfield φάση πάλι γιατί ότι και να αγοράσω στο γραφείο θα τοποθετηθεί.

Και αφού την πιάσαμε αυτή την κουβέντα αν πάμε πχ στο 500άρικο τι μπορεί κανείς να πάρει για ακρόαση πάνω στο γραφείο και απόσταση 1 μέτρο (ισοσκελές τρίγωνο)??

Σε συνάρτηση πάντα με τον d3020 βέβαια.
 
Πάρε ενεργά!
Στην περίπτωση που έμπαινα στην σκέψη να πουλήσω τα ηχεία και τον ενισχυτή (η ακόμα και να τα ανταλλάξω αν γίνεται αυτό γενικά) σε ενεργά θα πήγαινα κάτι σε στυλ focal cms η alpha σε αυτά τα χρήματα ε?
 
Στην περίπτωση που έμπαινα στην σκέψη να πουλήσω τα ηχεία και τον ενισχυτή (η ακόμα και να τα ανταλλάξω αν γίνεται αυτό γενικά) σε ενεργά θα πήγαινα κάτι σε στυλ focal cms η alpha σε αυτά τα χρήματα ε?

Τα focal είναι εγγυηση ωστόσο μπορεις να κοιτάξεις και Αdam, dynaudio, tannoy σε αυτά τα χρηματα θα παρεις πολύ ποιοτητα !!!-bye-
 
Στην περίπτωση που έμπαινα στην σκέψη να πουλήσω τα ηχεία και τον ενισχυτή (η ακόμα και να τα ανταλλάξω αν γίνεται αυτό γενικά) σε ενεργά θα πήγαινα κάτι σε στυλ focal cms η alpha σε αυτά τα χρήματα ε?

Ναι φυσικά πχ το 40 ή το 50 σχεδιασμένα για να παίζουν από τα 40εκ απόσταση!
Για μένα η καλύτερη λύση για γραφείο και την απόσταση που ακούς.
Και αφού έχεις κόλλημα με την Focal πάρε Focal!
 
Κάποτε είχα μπει στην διαδικασία να ψάξω την αγορά των ενεργών ηχείων και είχα διαβάσει καλά πράγματα και για Genelec και για dynaudio κτλπ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.
 
Παντως καλο είναι να ακουσεις από κοντα τις συγκεκριμένες μαρκες για να δεις τι σου καθεται καλυτερα στο δικο σου αυτι !!!! αλλα για την χρηση που θες σε συμφερει να στραφεις σε ενεργα αυτό είναι το μονο σιγουρο !!!! από εκει και περα οσα πιο πολλα θα δωσεις τοσο πιο ποιοτητα θα λαβεις!!!!:2thumb22sup: