Αγορα οικονομικου δεκτη linux E2

lakis_creta

New member
5 January 2013
5
Καλησπερα παιδια ειμαι σε αναζητηση ενος σχετικα φθηνου δεκτη linux ειμαι αναμεσα στα μοντελα:

http://www.elight.gr/and/doryforika-systimata/doryforikoi-dektes/vu-zero.html
http://www.elight.gr/and/doryforika-systimata/doryforikoi-dektes/osminis2.html

H EDISION δινει 5 χρονια εγγυηση. Λογω παλαιωτερης κακης εμπεριας στο θεμα service απο εταιρεια η οποια δεν εχει επισημο αντιπροσωπο στην Ελλαδα κοιταζω περισσοτερο για αγορα το os mini.

Και οι δυο είναι καλοί δέκτες. Εγώ αν ήμουν στην θέση σου για τους δικούς μου λόγους θα διάλεγα τον Vu Zero.

Για λίγες ημέρες είχα στα χέρια μου έναν dm800hd se κλώνο ενός φίλου και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Στα λεφτά αυτά οι δυο παραπάνω δεκτές είναι ίσως ότι καλύτερο για κάποιον που θέλει να αλλάξει επίπεδο χωρίς να δώσει πολλά χρήματα. Ο νυ+ zero πιστεύω και εγώ ότι εχει ένα προβάδισμα. Ευχαριστώ.

Ο νυ+ zero έχει ένα προβάδισμα λόγω υποστήριξης. O os mini υπερέχει στο ενσωματωμένο wifi και τη δυνατότητα να επιλέξεις το μοντέλο combo (που έχω πάρει εγώ) για ταυτόχρονη λήψη digea.

Θα ψηφιζα vu και εγω. Μπορει η μια usb να εχει ενα wifi dongle των 3-4 ευρω και η αλλη ενα αποθηκευτικό χώρο για τις λειτουργιες του δεκτη. Το σημαντικότατο ειναι η υποστηριξη της κοινότητας σε images και drivers.

Τον Edision OSmini...που έχω ήδη υποστηρίζεται από πολλές επίσημες ομάδες.
OpenPLi
OpenVIX
OpenDroid
Satdreamgr
OpenATV
OpenHDF
OpenNFR

Θα ψηφιζα vu και εγω. Μπορει η μια usb να εχει ενα wifi dongle των 3-4 ευρω και η αλλη ενα αποθηκευτικό χώρο για τις λειτουργιες του δεκτη. Το σημαντικότατο ειναι η υποστηριξη της κοινότητας σε images και drivers.

Μπορείς να μας προτείνεις εσύ κάποιο συγκεκριμένο wifi dongle που υπάρχει στην Ελλάδα η στο Ebay (που θα κάνει όμως 35 μέρες ναρθεί !!!!!) και που θα δουλεύει με έναν VU+ Zero που έχω και έχει την OpenPLi-4.0-beta-vuzero-20160415_usb ;;;;;

Αυτό που πήρα με 10Ε δεν μπόρεσα να κάνω to pli 4.0 - vusolo2 να δουλέψει ασύρματα.
Kostikos# δε δουλεύουν όλα ρίξε μια ματιά τι προβλήματα γράφονται.

Εναλλακτική λύση είναι και το ασύρματο access point. Αξιόπιστο και σίγουρο το αποτέλεσμα, χωρίς να απαιτούνται drivers.

Kostikos# δε δουλεύουν όλα ρίξε μια ματιά τι προβλήματα γράφονται.

Δεν ειχα ποτε ασχοληθεί με τι chipset ερχονται τα φτηνά dongles. Θα το κοιταξω ωστόσο. Ποτέ και με κανενα image δεν ειχα προβλημα στον solo2. Ίσως οταν κανω stream hd καναλι να πεφτει ελαφρως το bitrate, αλλα δεν αλλάζει το γεγονώς πως το εσωτερικό ασυρματο δεν ειναι make it or break it λόγος για αγορα δεκτη.

Τελικά αγόρασα τον Os mini Dvb-s2 λόγω καλύτερου hardware (περιςςοτερη Μνήμη flash για plugins), εγγύησης, τιμής. Όσο αφορά την υποστήριξη χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο βρίσκεις αυτό που θες. Στο λίγο διάστημα που τον έχω η διαφορά είναι τεράστια σε σχέση με τον Apache ip. Με λίγα λόγια είμαι ενθουσιασμενος με την εμπειρία ενός enigma2 δεκτη.

Κοντά στα 105 o edision. Η απορία μου είναι αν μπορεί να κινήσει καλά ένα diseqc 1,2 moter.