Αγορά οικονομικού πικαπ

Re: Αγορά οικονομικού πικ απ παρακαλώ πολύ βοήθεια

:grandpa: Μπορείς να το ξεσκονίζεις που και που.

Αν σου αρέσει όπως έχει μη σε νοιάζει το καπάκι.
Ούτως ή άλλος το να ακούσεις βινύλιο έχει τον κόπο του. Οπότε μέσα σε όλα όσα κάνεις ένα ξεσκόνισμα είναι ότι πιο εύκολο... :p

αν μπορεις να δωσεις τα παραπανω λεφτα, ψηφιζω και εγω το rpm. Αν και δεν το εχω ακουσει ακουγονται συμπαθητικα σχολια. Να έχεις υποψη σου οτι θα κολλησεις με το βινύλιο. Οσο για το κάλυμμα, μην σε απασχολει, φτιαχνεις και κατι μονος σου οταν έρθει η ώρα.

Απάντηση: Αγορά οικονομικού πικ απ παρακαλώ πολύ βοήθεια

Technics 1200 MK-II

http://www.thomann.de/gr/technics_sl1200_mk_ii_silver.htm

Εμείς οι hi-fidelάδες το σνομπάραμε κάποτε... Και εγώ πρώτος απ' όλους... Αλλά τελικά είναι από τα καλύτερα πικ-απ που έχουν φτιαχτεί ποτέ. Και έχει και καπάκι! ;) Μακάρι να φτιάχνονταν και σήμερα τέτοια πικ-άπ.

Δες και λίγο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του: Αν βρεις λοιπόν άλλο πικ-απ από τα "εξωτικά" που μπορεί να σού προτείνουν με Wow & Flutter μικρότερο από το 0,02% και Rumble καλύτερο από το -78dB του Technics τότε πάρε το άλλο...

Σημειωτέον ότι το Technics είναι και direct drive. Και μετά από 20 χρόνια θα παίζει όπως σήμερα, δεν θα έχεις τον πονοκέφαλο να ψάχνεις να βρεις ιμάντες που θα έχουν χαλάσει και δεν θα βρίσκεις, όπως ένας φίλος μου με το B&O που τραβάει τα μαλλιά του...

και εγω συμφωνω αλλα ο φιλος ξεκινησε με μπατζετ 150 ευρω, νομιζω πως τον μπερδευουμε ετσι:ernaehrung004:

Στο budget του φίλου η μόνη πρόταση που στέκει είναι του Busoni στο post #2
Από 'κει και πέρα ξεφύγαμε... Οπότε αν είναι να ξεφύγει, από το να πάρει διάφορες "περίεργες" κατασκευές μεταχειρισμένες και χωρίς καπάκι ;) καλύτερα να πάει στο Technics που είναι εγγύηση. Δοκιμασμένο εδώ και χρόνια, και θα υπάρχει και για πολλά χρόνια ακόμα όταν πολλά από τα σημερινά ή τα χθεσινά θα έχουν εκλείψει.

Ο ενισχυτής που έχεις έχει ενσωματωμένο phono stage; Αν ναι γλυτώνεις τα λευτά για να πάρεις ένα εξωτερικό.

Από πλατώ έγώ έχω το GR1 της Goldring αγορασμένο στα 270 και δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί του. Το φέρνει η exclusive audio (Τοσίτσα 1 στα εξάρχεια 2108822386 ). Το μοντέλο νομίζω ότι έχει αντικατασταθεί τώρα αλλά ρώτα μην έχουν τιποτα ξεχασμένο στις αποθήκες τους ή κανα μεταχειρισμένο.

Κι εγώ πριν ένα χρόνο ήμουν στην ίδια περίπτωση, που χρειαζόταν να αγοράσω πικάπ αλλά δεν μπορούσα να ξεφύγω πάνω από 200 ευρώ. Τελικά κατέληξα στο Sherwood PM-9805 το οποίο είναι belt-drive, γύρω στα 170-180 αν θυμάμαι καλά, και συνοδευόταν απο μια απλή κεφαλή κ βελόνα της Audio-Technica. Έτσι όπως το ακούω τώρα, σε συνδυασμό με το PP2 phono-stage της NAD, πιστεύω ότι για τα λεφτά του, βγάζει καλό ηχό.

Τότε βέβαια δεν είχα υπόψη μου το E-bay, τώρα ίσως προτιμούσα κάτι από εκεί, αλλά πάλι διάβασα ένα post συν-φορουμίτη που η μεταφορική του έφερε το πικάπ σε κομμάτια!

Βέβαια μετράει πολύ και το υπόλοιπο σύστημα ενισχυτή-ηχείων πάνω στο οποίο θα δουλέψεις το πικάπ. Δηλ. αν κάποιο κομμάτι της "αλυσίδας" πάσχει, τότε δε θα μπορεί να αναδειχθεί ένα καλό πικάπ, οπότε αν δεν υπάρχει γενικότερα προοπτική αναβάθμισης, δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις πολλά.

Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα σου ανοίξει η "όρεξη" οπότε ας υπάρχει εξαρχής κάτι αξιοπρεπές με βάση τις οικονομικές σου δυνατότητες! Παρεπιπτόντως θα με ενδιέφερε να ακούσω καμιά άποψη και για το Sherwood που έχω και πρότεινα, αν το έχει κάποιος υπόψη.

Απάντηση: Re: Αγορά οικονομικού πικ απ παρακαλώ πολύ βοήθεια

Ο ενισχυτής που έχεις έχει ενσωματωμένο phono stage; Αν ναι γλυτώνεις τα λευτά για να πάρεις ένα εξωτερικό.

Από πλατώ έγώ έχω το GR1 της Goldring αγορασμένο στα 270 και δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί του. Το φέρνει η exclusive audio (Τοσίτσα 1 στα εξάρχεια 2108822386 ). Το μοντέλο νομίζω ότι έχει αντικατασταθεί τώρα αλλά ρώτα μην έχουν τιποτα ξεχασμένο στις αποθήκες τους ή κανα μεταχειρισμένο.

Αυτός ο παλιός ο Sansui που είπε ότι βρήκε σίγουρα θα έχει ενσωματωμένο phono stage. Εκείνη την εποχή όλοι είχαν.

Το GR1 της Goldring είναι ένα πάρα πολύ καλό πικάπ και σίγουρα είναι ότι πιο value for money υπάρχει. Στα 270 δεν αγοράζεις τέτοιο πικάπ, η Goldring σού το χαρίζει! Το κακό είναι ότι δεν βγαίνει πλέον, και κοιτώντας στο site της εταιρίας βλέπω μόνο κεφαλές και κανέναν αντικαταστάτη... Γιατί άραγε;
Μπορεί όμως το Exclusive Audio να έχει κανένα ακόμα...

Re: Απάντηση: Αγορά οικονομικού πικ απ παρακαλώ πολύ βοήθεια

ox... ke ego to exo mesa stin doulapa ke kathete.... :smash:

Technics 1200 MK-II

http://www.thomann.de/gr/technics_sl1200_mk_ii_silver.htm

Εμείς οι hi-fidelάδες το σνομπάραμε κάποτε... Και εγώ πρώτος απ' όλους... Αλλά τελικά είναι από τα καλύτερα πικ-απ που έχουν φτιαχτεί ποτέ. Και έχει και καπάκι! ;) Μακάρι να φτιάχνονταν και σήμερα τέτοια πικ-άπ.

Δες και λίγο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του: Αν βρεις λοιπόν άλλο πικ-απ από τα "εξωτικά" που μπορεί να σού προτείνουν με Wow & Flutter μικρότερο από το 0,02% και Rumble καλύτερο από το -78dB του Technics τότε πάρε το άλλο...

Σημειωτέον ότι το Technics είναι και direct drive. Και μετά από 20 χρόνια θα παίζει όπως σήμερα, δεν θα έχεις τον πονοκέφαλο να ψάχνεις να βρεις ιμάντες που θα έχουν χαλάσει και δεν θα βρίσκεις, όπως ένας φίλος μου με το B&O που τραβάει τα μαλλιά του...

Και το Project Debut υπάρχει με ενσωματωμένο phono stage.
Κάνε μια βόλτα από τον Ορφέα. Έχουν και πάρα πολλά μεταχειρισμένα πικάπ.

πηρα πριν κανα εξαμηνο ενα DENON ΜΕ ενσωματωμενο phono stage 110 αξιοπρεπεστατο

Συμφωνώ απολύτως.

Ο φίλος μας θέλει μάλλον κάτι για ξεκίνημα. Καλύτερα με κάτι απλό για να δεί πόσο του αρέσει το άθλημα και μετά βλέπει.

Το παραπάνω μηχανακι για παλιούς δίσκους είναι αξιοπρεπές.

Αν θες κάτι για ξεκίνημα, μπορείς να δώσεις λίγα χρήματα αγοράζοντας κάτι μεταχειρισμένο. Δες στις αγγελίες μας...έχει πολύ αξιόλογες προτάσεις...