Αγορά ολοκληρωμένου μέχρι 1000 με είσοδο main-in ή HT direct ή power direct ή...

Status
Not open for further replies.

Leopilot

Established Member
13 June 2007
129
Thessaloniki
Καλή χρονιά σε όλους.
Επειδή στο ίδιο rack και στα ίδια ηχεία (B&W 683) έχω έναν πολυκάναλο για home cinema, θα ήθελα για την μουσική έναν δικάναλο ολοκληρωμένο μέχρι 1000 με είσοδο τελικού σταδίου. Έχω υπ' όψη μου τους: Denon PMA-1500AE, Marantz PM 7001 έως PM 8003, Yamaha A-S1000.
Θα ήθελα την άποψή σας για τους παραπάνω, αλλά και για οποιονδήποτε άλλον που ξέρετε πάντα σε συνδυασμό με τα συγκεκριμένα ηχεία.
Ο χώρος είναι γύρω στα 25-30 τετραγωνικά και δεν ακούω συχνά σε υψηλές στάθμες.

Ενας μεσαίος NAD με τον ζεστό,πλούσιο και δυναμικό του ήχο,νομίζω ότι θα έδενε καλά με τα ηχεία σου.

Μιά άλλη "σχολή" είναι οι πιό "ψαγμένοι" Densen(π.χ Β 110) με πολύ διάφανο,ντελικάτο κι ανοιχτό ήχο.

Κάπου στην μέση των δύο με σαφή απόκλιση στην...ουδετερότητα είναι οι Hegel.

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά νομίζω κανείς από αυτούς δεν διαθέτει επιλογή εισόδου τελικού σταδίου (ΗΤ direct ή όπως αλλιώς ονομάζεται από την κάθε εταιρία)

Απο οτι εχω καταλαβει η ιδια δουλεια γινεται με οποιονδηποτε ενισχυτη .Απλως η συνδεση γινεται σε μια aux εισοδο του ολοκληρωμενου και ρυθμιζεις καταλληλα το ποντεσιομετρο του.

Απάντηση: Re: Αγορά ολοκληρωμένου μέχρι 1000 με είσοδο main-in ή HT direct ή power d

Απο οτι εχω καταλαβει η ιδια δουλεια γινεται με οποιονδηποτε ενισχυτη .Απλως η συνδεση γινεται σε μια aux εισοδο του ολοκληρωμενου και ρυθμιζεις καταλληλα το ποντεσιομετρο του.

Δεν ειναι ακριβως ετσι,γιατι με αυτον τον τροπο,δεν παρακαμπτεις την προενισχυση του ολοκληρομενου,απλα κανεις την δουλεια σου. Ο συνφορουμιτης αν καταλαβα καλα,θελει ολοκληρωμενο που να εχει γεφυρα και να χωριζει το τελικο του σταδιο απο το προενισχυτικο του,η να υπαρχει εισοδος BYPASS ,οπου οτι σημα περασει απο εκει,παει κατ'ευθειαν στο τελικο σταδιο.:operator:

Attachments

• DSCN0123.jpg
    DSCN0123.jpg
    110.6 KB · Views: 55
Ο NAD έχει τέτοια γέφυρα αν δεν κάνω λάθος.

Δε νομίζω όμως ότι θα κερδίσεις τίποτα με αυτή την συνδεσμολογία. Και για να εξηγούμε εννοώ να παρακάμψεις το στάδιο προενίσχυσης του ολοκληρωμένου και να χρησιμοποιήσεις μόνο το τελικό στάδιο και σαν προενισχυτή να χρησιμοποιήσεις τον πολυκάναλο. Αν σου "λείπει" ρεύμα, καλύτερα να πάρεις έναν τελικό ενισχυτή. Γιατί να πληρώσεις και προ που δεν θα χρησιμοποιήσεις.

'Εχε υπ' όψιν σου όμως, ότι το μεγαλύτερο "πρόβλημα" με τους πολυκάναλους είναι το στάδιο της προενίσχυσης και όχι το τελικό στάδιο ενίσχυσης. Ο κυρίως "φταίκτης" δηλαδή για την ηχητική διαφορά που έχουν από τους δικάναλους είναι το στάδιο της προενίσχυσης. Και ο λόγος είναι ότι στους πολυκάναλους το στάδιο της προενίσχυσης είναι πολύ ποιό πολύπλοκο, το σήμα περνάει από περισσότερα μονοπάτια, με αποτέλεσμα να βρωμίζεται περισσότερο απ' ότι σε έναν δικάναλο ολοκληρωμένο.

Οπότε αν παρακάμψεις το στάδιο της προενίσχυσης του ολοκληρωμένου για να χρησιμοποιήσεις μόνο το τελικό στάδιο, θα κάνεις μια τρύπα στο νερό και θα έχεις πετάξει 1000 ευρώ γιατί η διαφορά που θα ακούσεις θα είναι από αμελητέα έως πολύ μικρή και αν υπάρχει. Εκτός, αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου που δεν το ξέρω.

Αυτή είναι η γνώμη μου έτσι? Μπορεί να κάνω και λάθος. Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο είναι να δανιστείς έναν ολοκληρωμένο και να ακούσεις μόνος σου τι ακριβώς παίζει.

Καλή συνέχεια

Κι αυτό που λές,αλλά και σε οδήγηση.Η καλή-ισχυρή τροφοδοσία κοστίζει ακριβά και πολύ περισσότερο για πολλά ηχεία ταυτόχρονα.Ετσι η επαρκής ίσχύς είναι το πιό αδύνατο σημείο των πολυκάναλων κι ιδιαίτερα των μικρομεσαίων.

Σίγουρα. Απλά σκέφτηκα, ότι όταν το τροφοδοτικό του πολυκάναλου οδηγεί 2 κανάλια μόνο, είναι πάνω-κάτω ΟΚ, ανάλογα φυσικά με και με τον ενισχυτή και τα ηχεία που οδηγεί. Γι' αυτό του είπα, αν σου λείπει ρεύμα πάρε τελικό και όχι ολοκληρωμένο, εκτός αν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του που δεν το ξέρουμε.

Παιδιά μάλλον δεν σας έδωσα να καταλάβετε, εγώ φταίω.
Κατ' αρχήν οι NAD (όπως και οι Advance) πράγματι διαθέτουν βραχυκυκλωτήρες που συνδέουν το pre-out με το main-in. Αν όμως τους βγάλεις θα δουλεύει μόνιμα είτε ως pre είτε ως power. Εγώ (όπως και πολλοί άλλοι που ακούω τελευταία), θέλω να ακούω το home theatre από τον συνδυασμό: πολυκάναλος προ με δικάναλος ολοκληρωμένος, αλλά την μουσική μόνο από τον ολοκληρωμένο. Με άλλα λόγια το CD player θα συνδεθεί στην είσοδο CD του στερεοφωνικού. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν απαιτεί κάθε φορά προσθαφαίρεση βραχυκυκλωτήρων! Οι εταιρείες λοιπόν τελευταία βγάζουν στερεοφωνικούς με είσοδο τελικού σταδίου γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Όσο για τη λύση του άλλου φίλου για την είσοδο AUX, νομίζω πως σ' αυτήν την περίπτωση όταν θέλεις να ανεβοκατεβάσεις την ένταση στο home theatre, θα πρέπει να το κάνεις από δύο τηλεκοντρόλ... Ένα του πολυκάναλου για τα 3 κανάλια κι ένα του στέρεο για τα άλλα δύο!

Απάντηση: Re: Αγορά ολοκληρωμένου μέχρι 1000 με είσοδο main-in ή HT direct ή power d

Παιδιά μάλλον δεν σας έδωσα να καταλάβετε, εγώ φταίω.
Κατ' αρχήν οι NAD (όπως και οι Advance) πράγματι διαθέτουν βραχυκυκλωτήρες που συνδέουν το pre-out με το main-in. Αν όμως τους βγάλεις θα δουλεύει μόνιμα είτε ως pre είτε ως power. Εγώ (όπως και πολλοί άλλοι που ακούω τελευταία), θέλω να ακούω το home theatre από τον συνδυασμό: πολυκάναλος προ με δικάναλος ολοκληρωμένος, αλλά την μουσική μόνο από τον ολοκληρωμένο. Με άλλα λόγια το CD player θα συνδεθεί στην είσοδο CD του στερεοφωνικού. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν απαιτεί κάθε φορά προσθαφαίρεση βραχυκυκλωτήρων! Οι εταιρείες λοιπόν τελευταία βγάζουν στερεοφωνικούς με είσοδο τελικού σταδίου γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Όσο για τη λύση του άλλου φίλου για την είσοδο AUX, νομίζω πως σ' αυτήν την περίπτωση όταν θέλεις να ανεβοκατεβάσεις την ένταση στο home theatre, θα πρέπει να το κάνεις από δύο τηλεκοντρόλ... Ένα του πολυκάναλου για τα 3 κανάλια κι ένα του στέρεο για τα άλλα δύο!

Επομενως,η μονη λυση ειναι αυτη που σου εγραψα πριν,εισοδο BYPASS,οπου δεν προσθαφαιρεις γεφυρα,απλα συνδεεις εκει την εξοδο προενισχυσης του πολυκαναλου σου και ρυθμιζεις την ενταση μονο απο αυτον. :grandpa:

Re: Απάντηση: Re: Αγορά ολοκληρωμένου μέχρι 1000 με είσοδο main-in ή HT direct ή pow

Επομενως,η μονη λυση ειναι αυτη που σου εγραψα πριν,εισοδο BYPASS,οπου δεν προσθαφαιρεις γεφυρα,απλα συνδεεις εκει την εξοδο προενισχυσης του πολυκαναλου σου και ρυθμιζεις την ενταση μονο απο αυτον. :grandpa:

Ακριβώς! Απλώς την είσοδο αυτή τη λένε Bypass νομίζω μόνον όταν πρόκειται για προενισχυτή (όπως οι parasound). Όταν πρόκειται για ολοκληρωμένους, η Yamaha την λέει Main Direct, η Denon τη λέει Power Direct, η Marantz τη λέει Power Amp Direct, η Musical Fidelity τη λέει HT/Aux κ.τ.λ. (Ούτε συνεννοημένοι να ήταν!)
Λοιπόν (για να μην ξεχνιόμαστε...) ποιόν προτείνουμε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά ολοκληρωμένου μέχρι 1000 με είσοδο main-in ή HT di

Ακριβώς! Απλώς την είσοδο αυτή τη λένε Bypass νομίζω μόνον όταν πρόκειται για προενισχυτή (όπως οι parasound). Όταν πρόκειται για ολοκληρωμένους, η Yamaha την λέει Main Direct, η Denon τη λέει Power Direct, η Marantz τη λέει Power Amp Direct, η Musical Fidelity τη λέει HT/Aux κ.τ.λ. (Ούτε συνεννοημένοι να ήταν!)
Λοιπόν (για να μην ξεχνιόμαστε...) ποιόν προτείνουμε;

Τελειως θεωρητικα,απλα και μονο εχοντας καποια ''θολη'' αντιληψη της φυσιογνωμιας των ηχειων σου και στην κατηγορια τιμης που θελεις να κινηθεις,μαλλον θα σου προτεινα και εγω τον NAD η τον DENON. Ομως,προσπαθησε να ακουσεις καποιον-ους στον χωρο σου,αλλιως ολα ειναι ρευστα... Δεν σου λεω Marantz,οχι επειδη δεν μου αρεσουν,ισα ισα που ειναι και πολυ ''μουσικοι'',απλα επειδη τα ηχεια σου ειναι αρκετα ''ζωντανα'' στις υψηλες τους,θα υπερτονιστουνε θεωρω με τον marantz και ισως εχεις μεν ενα λαμπρο ηχο,αλλα ισως λιγο κουραστικο μετα απο καποια ωρα ακροασης. Περι ορεξεως βεβαια... Δικο μου ενισχυτη δεν μπορω να σου προτεινω,γιατι...δεν εχω:BDGBDGB53: Καλη τυχη και οπως σου ειπα,προσπαθησε να ακουσεις στον χωρο σου και με συγκεκριμενα-επιλεγμενα cds καθε φορα-bye-

. Όσο για τη λύση του άλλου φίλου για την είσοδο AUX, νομίζω πως σ' αυτήν την περίπτωση όταν θέλεις να ανεβοκατεβάσεις την ένταση στο home theatre, θα πρέπει να το κάνεις από δύο τηλεκοντρόλ... Ένα του πολυκάναλου για τα 3 κανάλια κι ένα του στέρεο για τα άλλα δύο!
Λάθος μόνο με το ποτενσιόμετρο του av κάνεις την αυξομείωση ,

Re: Απάντηση: Re: Αγορά ολοκληρωμένου μέχρι 1000 με είσοδο main-in ή HT direct ή pow

Λάθος μόνο με το ποτενσιόμετρο του av κάνεις την αυξομείωση ,
Είσαι σίγουρος, το χεις δοκιμάσει; Δηλαδή αν για παράδειγμα έχεις κλειστό το ποτενσιόμετρο του στέρεο, πάλι θα παίζει; Μήπως εξαρτάται από την συγκεκριμένη υλοποίηση και δεν παίζει με όλους;

Στον PM7001 υπάρχει ένας διακόπτης στο πίσω μέρος που τον μετατρέπει σε τελικό. Συνδέεις το pre out κάποιας συσκευής στο main in και το ποντεσιόμετρό του δεν δουλεύει. Στην αντίθετη περίπτωση έχεις δύο volume.

Το ποτενσιόμετρο του stereo ανοικτο σε συγκεκριμένη θέση που ορίζετε κατα το αρχικό σετάρισμα.Ακριβός η ιδια συμπεριφορά σαν να τοποθετείς εναν μίκτη σε μία εισοδο του ενισχυτή.( στή συγκεκριμένη περίπτωση το ρόλο του μίκτη τον παίζει ο av)

Last edited:
Αν εχεις το ποτενσιομετρο του ολοκληρομενου τελειως χαμηλομενο,δεν θα ακους τιποτα και λογικο ειναι,γιατι η AUXilary του ολοκληρομενου ειναι εισοδος του προενισχυτη του,αρα...
Μπορεις να χρησιμοποιεις το τηλεχειριστηριο του AV σου μονο,για να ελεγχεις την συνολικη σταθμη του ηχου σου,εφ'οσον εχεις αφησει σε καποια συγκεκριμενη θεση ( που θα την βρεις ειτε πρακτικα με το αυτι,ειτε με ντεσιμπελομετρο) το ποτενσιομετρο του ολοκληρομενου σου.Με αυτον τον τροπο φυσικα,δεν παρακαμπτεις την προενισχυση του ολοκληρομενου σου,απλα κανεις την δουλεια σου-bye-
Μαλλον αυτο εννοει ο Χρηστος πιο πανω ,νομιζω το ειχαμε ξαναγραψει και πιο πανω,δεν τα ξαναδιαβασα σημερα και δεν ταχω στο μυαλο:BDGBGDB55:

Παιδιά μπορεί να δουλεύει η aux, αλλά δεν είναι πρακτικό, είναι τυράνια. Γιατί όταν θα ακούω μουσική (θα είναι κλειστός ο av), προφανώς θα ανεβοκατεβάζω την ένταση του stereo. Όταν τελειώσω, ή όταν αργότερα θελήσω να δω ταινία θα πρέπει να επιστρέφω την θέση του stereo volume στην προκαθορισμένη θέση. Άντε πες εγώ θα το θυμάμαι... Τα άλλα μέλη της φαμίλιας;
Γι αυτό σας λέω. Δεν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές βάζουν είσοδο main-in. Δεν το κάνουν για να συνδέσεις καλύτερο προενισχυτή τόσο, όσο για να κοτσάρεις τον av.
Σε μεγαλύτερης κατηγορίας δικάναλα μάλιστα υπάρχει κι άλλη ευκολία: trigger in. Ρίχνεις εκεί το trigger out του av (έχουν και οι φτηνοί) και ανοίγουν κλείνουν μαζί. Πρακτικό αν είναι στο κάτω ράφι του rack. Σκύψε άνοιξε, σκύψε κλέισε δε λέει...

Πρόσφατα συνέδεσα έναν προ-ενισχυτή με τον av και στην θέση 'by pass' ή όταν ο προ είναι κλειστός τα ρυθμιστικά του προ δεν παίζουν κανένα ρόλο. Ο τελικός σε av πρόγραμμα παίρνει σήμα από τον προενισχυτή του av. Την ίδια λειτουργία έχουν και πάρα πολλοί ολοκληρωμένοι - νομίζω ότι υπάρχουν αρκετά νήματα που τους αναφέρουν.

Καλησπερα,καλη χρονια σε ολους!
Ειχα το ιδιο θεμα προ λιγων μηνων και κατεληξα στον denon 1500.Περα απο τον γεματο και ζεστο ηχο που μου δινει(κατι που ειναι υποκειμενικο εξαλλου),εχει εξαιρετικη και ποιοτικη κατασκευη.Νομιζω πως κατω απο τα 1000 και με τις δυνατοτητες που ψαχνεις,ειναι η καλυτερη λυση.Εγω τον βρηκα γυρω στα 750 ,αν θυμαμαι καλα.

Δες κι εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=34550

Status
Not open for further replies.