ΑΓΟΡΑ Onkyo TX-NR636 ή Yamaha RX-V677;

jamalikos

New member
17 June 2011
77
AΘΗΝΑ
hi sto forum γνωριζει κάποιος ποιος απο τους 2 είναι καλύτερος;;;;
Αν και ο yamaha δεν εχει βγει στη αγορά ακομη απο τα specs μπορειτε να μου πειτε;;;;
Kαι γενικα απο θέμα ποιοτητας ηχου onkyo η yamaha

ΥΑΜΑΗΑ RX-V677 http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v677_g/?mode=model
[TABLE="width: 739"]
[TR]
[TH="class: col, bgcolor: #F0F0F0"]Amplifier Section[/TH]
[TH="class: col, bgcolor: #F0F0F0"]Channel[/TH]
[TD]7.2[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH="class: col, bgcolor: #F0F0F0"]Rated Output Power (1kHz, 1ch driven)[/TH]
[TD]150W (4ohms, 0.9% THD [European Model])[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH="class: col, bgcolor: #F0F0F0"]Rated Output Power (20Hz-20kHz, 2ch driven)[/TH]
[TD]90 W (8ohms, 0.09% THD)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH="class: col, bgcolor: #F0F0F0"]Maximum Effective Output Power (1kHz, 1ch driven) (JEITA)[/TH]
[TD]150W (8ohms, 10% THD)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH="class: col, bgcolor: #F0F0F0"]Dynamic Power per Channel (8/6/4/2 ohms)[/TH]
[TD]125 / 165 / 190 / 235 W[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
ONKYO TX-NR636
[TABLE="class: table table-hover, width: 100%"]
[TR]
[TD="bgcolor: #F5F5F5"]All Channels[/TD]
[TD="bgcolor: #F5F5F5"]95 W (8 Ohms, 20 Hz-20 kHz, 0.08%, 2 channels driven, FTC)
115 W (6 Ohms, 1 kHz, 0.7%, 2 channels driven, FTC)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dynamic Power[/TD]
[TD]240 W (3 ohms, Front)
210 W (4 ohms, 1 Front)
120 W (8 ohms, Front)[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Re: ΑΓΟΡΑ Onkyo TX-NR636 η yamaha rx-v677;;;;;

Δύσκολο αν δεν τους έχεις δοκιμάσει και τους δύο.

Βλέπω βελτιωμένη την εφαρμογή ελέγχου στους Yamaha. Έχουν και Wi-fi πλέον και με direct λειτουργία, δεν έχουν επιπλέον Blue-tooth όπως ο onkyo. Το YPAO το βλέπω με μία θέση μέτρησης και χωρίς χειροκίνητο ισοσταθμιστή, άρα και εδώ ισοπαλία αφού φέτος η Onkyo δεν έχει Audyssey αλλά ένα δικό της κι αυτό με μία θέση.

Σίγουρα ο Onkyo θα παίζει πιο πολλά format σε σχέση με τον yamaha (τσεκαρισμένο παίζει DSD 5,6 μέσω δικτύου) αλλά εξ' ίσου σίγουρο είναι ότι ο Yamaha έχει πιο πολλά DSP. Και αν κρίνω από την επανασχεδιασμένη εφαρμογή θα είναι ωραίο παιχνίδι.
Ελπίζω φέτος να διόρθωσαν την αποθήκευση των ιντερνετικών σταθμών και να μην χρειάζεται γραφειοκρατία για να τους απομνημονεύσεις.

Συνοπτικά τα σημαντικότερα. Καλύτερη εφαρμογή ελέγχου και DSP Yamaha, περισσότερο οδοστρωτήρας format ο Onkyo.

Tough call.

Σε βλέπω για yamaha. Για να έχεις μεγαλύτερη διαφορά στον ήχο. Τη δοκιμή του Onkyo TX-NR636 στον Ήχο εγώ την έκανα. Απλά δεν έχει έρθει στα χέρια μου ο 677 για να σου πω ακριβώς. Κρίνω από όσους Yamaha έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής.

Ο yamaha rx-677 πότε βγαίνει στην αγορά γνωρίζουμε;;;
Και τι τιμη λες να παίζει;;; τον onkyoTX-NR636 τον βρήκα 500euro
πιστεύω πολυ καλή τιμη αντε να δούμε και τον yamaha αμα είναι στην ιδια τιμή
με τον onkyo θα παω για τον yamaha aν ειναι παραπάνω παω για onkyo

Δεν κοιτάς και κανέναν Pioneer VSX-924 που πρόκειται να έρθει οσονούπω; Λίγο παραπάνω θα κοστίζει αλλά είναι καλύτερος. Όχι πιο κάτω σε μοντελάκι Pioneer όμως γιατί το σκαλοπάτι είναι μεγάλο.

Λες ε; pioneer εχω να σου πω τον vsx-521-k
Και είπα να κανω μια αλλαγη yamaha ή onkyo

Στους 523/528 και στο αμέσως επόμενο μοντέλο που ήταν ο 923 η διαφορά στον ήχο ήταν χαώδης. Τώρα βλέπω ότι το φετινό μοντέλο έχει προσθήκες και βελτιώσεις, κυρίως νέο DAC.

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ο VSX-924 έχει την ίδια ευελιξία με τα DSP τρίτων που δεν έχει ο Onkyo για παράδειγμα, και ούτε ο Yamaha σε ότι αφορά την τοποθέτηση των ηχείων, τότε το βλέπω το μηχανάκι Killer.

Έχε υπ' όψη ότι στον Onkyo το μόνο DSP που χρησιμοποιεί ηχεία ύψους είναι το DPLIIz, ενώ ο Pioneer έχει και τα αντίστοιχα της DTS με επιλογή για ηχεία ύψους ή πλάτους. Ο Yamaha έχει presence με δικά του DSP και κανένα καινούργιο τρίτων. Μένει στα κλασικά σε ό,τι αφορά τους τρίτους. Βέβαια ο συνολικός αριθμός DSP είναι μεγαλύτερος όλων. Και δεν συζητώ καν το γεγονός ότι ο 924 έχει πλήρες MCACC που σε σχέση με τους άλλους δύο είναι η μέρα με τη νύχτα.

Για μένα η σειρά είναι 924, 677, 636. Εκτός κι αν οι προτεραιότητες αλλάζουν. Εάν θέλεις να αναπαράγεις μέσω wi-fi σχεδόν τα πάντα και να βλέπεις στην οθόνη sample rates, τότε 636, 924, 677. Αν θέλεις παιχνίδι με ακουστική του χώρου με reverberations, τότε η σειρά είναι 677, 924, 636.

Είναι τι και πως το ψάχνεις.

60% μουσική 40%ταινιες τα wifi kai τα apps κινητών δεν με ενδιαφέρουν και πολυ
με ενδιαφέρει να αλλαξει η ποιοτητα του ήχου οσο φυσικα ειναι εφυκτό αλλαζοντας μόνο τον ενισχυτη

Αυτό με την ποιότητα του ήχου είναι που με μπερδεύει λιγάκι.

Τη μεγαλύτερη διαφορά σε ήχο θα την έχεις με τον yamaha, χωρίς να εννοώ ποιοτικά. Εννοώ ότι η προσλαμβανόμενη ηχητική διαφοροποίηση είναι μεγαλύτερη με αυτόν λόγω των πολλών DSP που διαθέτει, τα οποία είναι παραμετροποιήσιμα.
Ως διαφορά στον ήχο λοιπόν, όχι ως διαφορά ποιότητας. Άντε να ορίσουμε τι είναι ποιότητα. Θα μας πάρει μέρες.

Παντως λες να περιμένω και τον yamaha να βγει πρώτα να μην παω για τον onkyo

Θα περίμενα μέχρι το Σεπτέμβρη αφού δεν μου λείπει το Home Cinema στη θέση σου. Διάβασε καμιά δοκιμή (δεν μιλάω για τον Ήχο μόνο) μέχρι τότε και καταλήγεις.

Θα έχουν σταθεροποιηθεί οι τιμές μέχρι τότε και αποφασίζεις τι θα πάρεις. Μπορεί να γίνει και νωρίτερα η διάθεση των μοντέλων. Tώρα αν δεν κρατιέσαι, πήγαινε στον Οnkyo.

Nα ρωτήσω περίπου σε αυτή την τιμή πως σας φαίνεται σαν επιλογή ο sony str-dn1040 που σκίζει απο reviews? Το πρόβλημα είναι ότι αν και περσινός εδώ πουλιέται στα 640 και έξω τουλαχιστον σε amazon kai ebay δεν μπορω να τον βρω! Εγώ ήμουν ανάμεσα σ αυτόν και τον onkyo

xaxaxaxaxaxaxa δεν πρέπει να πούλησε πολύ εδώ ελλάδα ο sony παντως γιατί δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο σε thread. Κανά μαγαζί που να στέλνει ελλάδα ξέρεις να μου πεις?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι 2 τους πάντως είναι στην ίδια τιμή!

Είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον 1040 αλλά δεν "έκατσε" που λένε. Άσε που την ίδια εποχή είχα να κάνω συγκριτικό. Μετά το μοντέλο τελείωσε (έγινε περυσινό). Κι εγώ επειδή έβλεπα καλά λόγια σε reviews ενδιαφέρθηκα, μη νομίζεις.

Τον άλλο μήνα θα μπορώ να πω αν ο βασιλιάς της κατηγορίας είναι ο 677/777 ή ο 924. Για την ώρα ο 677 τα σπάει!

Θέλω να τα ταιρίασω με τα Deli Zensor 5.1 εσύ προτείνεις καλύτερα ο yamaha από τον sony δλδ?

Θα περίμενα να δω κατά πόσο στο σημείο που πάσχει ο 677 μπορεί να είναι καλύτερος ο 924 και μετά θα έβαζα τα υπέρ και τα κατά στο ζύγι για να αποφασίσω ποιος είναι ο καλύτερος.

Sony; Δεν γνωρίζω. Αν επρόκειτο για κορυφαία μοντέλα ίσως τον επέλεγα έναντι του κορυφαίου Pioneer και αν επρόκειτο για εισαγωγικά μοντέλα (540 π.χ.) δεν θα τον επέλεγα καθόλου. Για τον 1040 δεν γνωρίζω.

Πόσο βρίσκεις τον yamaha?

Αν έχεις σκοπό να περάσεις τα 600 , o Denon X3000 μου φαίνεται καλή επιλογή.
Πιο δυνατός, 7.2 pre-out (για αν πάρεις πιο απαιτητικά ή ενεργά ηχεία στο μέλλον), δεύτερο hdmi-out, ένα Hdmi-in περισσότερο,
Audyssey MultEQ XT. (To YPAO στους εισαγωγικούς yamaha νομίζω δεν πειράζει καθόλου τα μπάσα.)

Denon X3000

EL_avrX3000_bk_e2_re.jpg

Yamaha RX-V677

1EA0176D3A414A29BC2A8D4079EE7E76_12075.jpg

Στην Αμερική ο Denon X3000 πωλείται ακόμα ~$300 παραπάνω από τον yamaha.

Denon AVR-X3000 vs Yamaha-RX-V677

Last edited: