αγορα οθονης?

wolf_2002

Established Member
22 July 2008
134
kalispera paidia. psaxno gia agora othonis, oxi poli akrivi allaoute kai gia petama! o toixos mou einai 1.55 ipsos kai 2.10 platos. ti mou proteinete? o provoleas mou einai o optoma HD70 kai ton exo mono gia tainies. ti lete? kammia idea?

Aν μπορείς να βαψεις τοιχο, καν' το... οικονομικη λυση και γλιτωνεις τις ζαρες. Οποιοδηποτε ασπρο ματ χρωμα κανει καλη δουλεια. Πρεπει ο τοιχος ομως να ειναι λειος...

Για οθονη, δεν ξερω απο μαρκες, αλλα αφου τη θελεις μονο για ταινιες, θα πρεπει να ειναι σε φορμα 16/9 όπως και ο προβολεας σου...

κοιτα ο τοιχος ειναι στο σαλονι αλλα τωρα τον αλλαζουμε χρωμα κ δεν ειναι λευκο οποτε το αφηνουμε αυτο! απο οθονες εχεις κατι στο μυαλο σου? κατι οικονομικο?

Όχι γιατι προβαλλω σε τοιχο και δεν εχω ασχοληθει καθολου...

Οι οικονομικες (~100Ε αν εχω καταλαβει) που ψαχνεις παντως νομιζω δεν θα εχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους... οποιες και αν ειναι αυτες.

Κανε ενα search στο φορουμ θα βρεις καποιες λυσεις και απαντησεις.

Μην περιμένεις να βρεις ποιοτική οθόνη με 100 . Επίσης, μην προσπαθείς να βρεις ποια είναι η καλύτερη οθόνη στην κατηγορία των 100 - είναι μάταιο.

Αν αποφασίσεις να κινηθείς σε αυτή τη κατηγορία τιμής, θα πρέπει να γνωρίζεις εξ αρχής ότι θα κάνεις κάποιους συμβιβασμούς. Για παράδειγμα, το πιο πιθανό είναι το πανί να κάνει ζάρες, πράγμα όχι ιδιαίτερα ενοχλητικό όσο δεν το προσέχεις, αλλά άπαξ και το παρατηρήσεις σπάει νεύρα..

Για να πάρεις κάτι καλούτσικο, ξεκινάς στα περίπου 350 για 90" με λόγο πλευρών 16:9, και αν δεν το θέλεις ηλεκτρικό πέφτεις και λίγο παρακάτω..

Καλημερα. κοιτα να δεις σκεψου ομως οτι μεχρι τωρα εβλεπα σε ενα τοιχο απλα λευκο! και μια χαρα μου φαινοταν ... οπως καταλαβαινεις δεν περιμενω κατι το τελειο..

Καλημερα. κοιτα να δεις σκεψου ομως οτι μεχρι τωρα εβλεπα σε ενα τοιχο απλα λευκο! και μια χαρα μου φαινοταν ... οπως καταλαβαινεις δεν περιμενω κατι το τελειο..

Κοίταξε, σε σχέση με τον τοίχο, θα κερδίσεις σε φωτεινότητα και ίσως και σε σωστότερο χρώμα (λέμε τώρα..) αλλά αν αποκτήσεις ζάρες θα είναι θέμα.

Μια απορια τωρα ! αυτες οι περιβοητες οι ζαρες πως δημιουργουντε? και τιμπορουμε να κανουμε για να τις αποφυγουμε?? κ σε τι ενοχλουν??

καλημερα παιδια! θελω βοηθεια για κατασκευη οθονης! εχω ομως μερικες αποριες. πρωτα απ ολα τι υλικο μπορω να χρησιμοποιησω για οθονη? για πανι αν θελω που βρισκω κατι αντιστοιχο? μπορω να χρησιμοποιησω γυψοσανιδα ή καποιο λεπτο ειδος ξυλου και να το βαψω με το συννεφο της velchro? ακουω ιδεες... οι διαστασεις που θα ηθελα ειναι πλατος 2,40 και υψος 1.70! τι μου προτεινετε???

Λοιπόν, για ξύλο εγώ θα χρησιμοποιούσα MDF μέτριου πάχους, κάτι σε 12-14mm.

Αν θυμάμαι καλά, βγαίνει μονοκόμματο στις διαστάσεις που θέλεις.

Διαφορετικά μπορείς να δουλέψεις και με γυψοσανίδα, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν βγαίνουν τόσο μεγάλα μονοκόμματα κομμάτια.

Μετά ακολουθείς τις οδηγίες του χρωματοπωλείου σου για αστάρι και χρώμα (π.χ. σύννεφο).

To MDF τι υλικο ειναι? το συννεφο ομως δεν ειναι για τοιχο μονο? ειμαι λιγο ασχετος:a0210: καποιος μου ειπε για μελαμινη ή χαρτοσμαλτινη white mat! εσυ τι λες?

To MDF είναι μοριοσανίδα. Ασταρώνεται και βάφεται κανονικά με "σύννεφο". Σημειώνω ότι δεν έχω δει από κοντά οθόνη βαμμένη με "σύννεφο", απλά διαβάζω ότι είναι καλή λύση. Υποψιάζομαι ότι οι ειδικές μπογιές φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτός που σου είπε για μελαμίνη ή χαρτοσμαλτίνη (ή whatever) μάλλον είχε σκοπό να σε γλυτώσει από το βάψιμο - αλλά δεν είναι καλή ιδέα. Οι μελαμίνες γυαλίζουν, οπότε δεν..

Εγώ θα πήγαινα σε ειδική μπογιά, ή καλύτερα, σταθερή οθόνη (πανί).

καλημερα! και εγω για αυτο προβληματιστηκα με την μελαμινη γιατι γυαλιζει...τι πανι μπορω να χρησιμοποιησω και που μπορω να το βρω? ειναι ακριβο? παντως αυτο που μου λες με το mdf και το συννεφο ειναι καλη ιδεα...

ρωτησα για το mdf αλλα δυστυχως η διασταση τους ειναι 1,20 *3,10!! οποτε εγω που θελω οπως αναφερω παραπανω 2.40*1.80 δεν γινεται!! αλλη λυση??