Αγορά παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποια πρόταση για κάθισμα από 6μ έως 3 ετών για αυτοκίνητο χωρίς isofix (20ετίας).

Θα θέλαμε πολύ να είναι περιστρεφόμενο και ασφαλές αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχουν. Προφανώς θα κουμπώνει μέσω της ζώνης από ότι καταλαβαίνω.

Το καθισματάκι το χρειαζόμαστε για 5-10 φορές το χρόνο μόνο.

Πολύ δύσκολο. Περιστρεφόμενο νομίζω καινούργιο χωρίς isofix δεν θα βρεις, μόνο αν έχει ξεμείνει κανένα πουθενά 5+ ετών παλαιό.
Στα καινούργια για να έχουν πολύ καλή επίδοση στα crash-test δίνουν δυνατότητα περίπου από το 1 m του παιδιού και πάνω να γίνεται στήριξη με ζώνη μόνο ενώ απαιτούν το isofix πριν.
Δυστυχώς δεν έχω να προτείνω κάτι. Σίγουρα πάντως ακόμη και ένα φθηνό κάθισμα που το δίνουν για 9 μηνών χωρίς isofix είναι πολύ ασφαλέστερο από κανένα κάθισμα, οπότε θα πρότεινα τηλέφωνα σε 3-4 γνωστά μαγαζιά να σου πουν τι σου προτείνουν, να κρατήσεις τα μοντέλα και να ψάξεις στο
πόσο καλά τα έχουν πάει...

• Like
Reactions: karajim80
Εγω παντως οταν αγορασα αυτοκινητο (για να φιλοξενησει μικρα παιδια) το πρωτο που κοιταξα ειναι να εχει isofix.

Δεν υπαρχει κιτ να μπαινει ?

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει isofix? Γιατί έχει ξεκινήσει από το 1998. Υπάρχουν, επίσης βάσεις που μπορείς να βάλεις και να έχεις isofix. Πιο αμάξι έχεις ακριβώς?

Λήξη συναγερμού. Το αμάξι είναι το Opel Astra Hatchback 2004. Το isofix ήταν προαιρετικό τότε, αλλά ευτυχώς το συγκεκριμένο είχε. Όποτε πήρα ένα Joie 360 spin.

Πάντως 3-4 ωρες που έψαξα, όντως δεν υπάρχουν περιστρεφόμενα χωρίς isofix αλλά υπάρχουν κάποιες ποιοτικές επιλογές από τις ακριβές μάρκες καθισμάτων. Βέβαια σε θέμα ασφαλείας δεν συγκρίνονται με isofix.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Θυμάμαι πριν 6 χρόνια που το έψαχνα είχα βρει ένα σοβαρό άρθρο που έλεγε ότι η μεγαλή διαφορά του isofix με τη στήριξη με ζώνη είναι ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο ο γονιός να κάνει λάθος στην τοποθέτηση του καθίσματος στο αυτοκίνητο, ενώ στην τοποθέτηση με τη ζώνη ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να το κάνει ολόσωστα.
Βέβαια από εκεί και πέρα όταν παίζεις και με άλλες αγκυρώσεις όπως τα πόδια μπροστά ή τα άγκιστρα πίσω το isofix είναι μονόδρομος.

• Like
Reactions: simplektis