AΓΟΡΑ PANASONIC DMP-BD80EG-K vs BDP-S550 vs PS3

8 June 2007
1,003
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Καλημέρα φίλοι μου -bye-

Για την Plasma Panasonic Viera θα ήθελα ενα bluray player και θα ήθελα την πολύτημη βοήθειά σας και την συμαντική γνώμη σας!

Βασικα δεν ξερω τι παιζη με το PS3 αλλα η ζυγαριά μου ''γέρνη'' ποιο πολύ προς τα BD80 και BDP-S550.

Δεν γνωριζω και πάρα πολλα (πχ ποιες διαφορες και ποιο ειναι καλυτερο για τα χρηματα του BD80 ή S550) για να μπωρο να αγοράσω αυτο που πρεπει.

Επεισης να αναφέρω οτι δεν εχω ενυσχητη με HDMI ,παραμόνον με αναλογικους εισόδους.

Σας ευχαριστω!!!

Μάλιστα....

εχω διαβαση μεσα απο εδω πως η μόνη διαφορα ειναι ότι το sony εχει 7.1 αναλογικες εξόδους και το pana 5.1 και ότι το sony εχει καλύτερο bass management!

Τι ακριβος ειναι αυτο το bass management που εχει μεγάλη διαφορα με του BD80?

Μάλιστα....

εχω διαβαση μεσα απο εδω πως η μόνη διαφορα ειναι ότι το sony εχει 7.1 αναλογικες εξόδους και το pana 5.1 και ότι το sony εχει καλύτερο bass management!

Τι ακριβος ειναι αυτο το bass management που εχει μεγάλη διαφορα με του BD80?

μαλλων εκανα λάθος ως προς τις αναλογικες εξόδους?

εχει και το panasonic 7.1 αναλογικες.

Απλα τι το διαφορετικο εχει το bass management της panasonic απο το sony .

Με τον όρο bass management εννοούμε τις ρυθμίσεις που κάνουμε στο αντίστοιχο μενού του player, όταν χρησιμοποιούμε τις αναλογικές εξόδους του για να ακούσουμε ήχο 5.1 ή 7.1. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν τον ορισμό των ηχείων ως large ή small, την ύπαρξη ή μη surround και surround back ηχείων, την ύπαρξη ή μη subwoofer, την ύπαρξη ή μη κεντρικού ηχείου, τις αποστάσεις των ηχείων απ' την θέση ακρόασης, καθώς και την ένταση κάθε ηχείου.
Είναι μία αντίστοιχη διαδικασία με αυτή που κάνουμε σε έναν A/V ενισχυτή.
Η διαφορά στα settings των δύο players έχει να κάνει με την απόσταση των ηχείων απ' την θέση ακρόασης:
Στο SONY η απόσταση του κάθε ηχείου μπορεί να δηλωθεί σε μέτρα (από 1 έως 15) σε βήματα των 0,2 μέτρων, κάτι που είναι πολύ εύκολο να γίνει.
Στο PANASONIC η αντίστοιχη ρύθμιση γίνεται δηλώνοντας απ' ευθείας τον χρόνο καθυστέρησης σε msec (1 msec -> 33cm ......) και είναι λίγο πιό ειδική θα έλεγα.
Πάντως εφόσον έχεις και τηλεόραση Panasonic, θα σε συμβούλευα να πάρεις το BD-80 (αν και κάτοχος του S550 από το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος).

Απάντηση: Re: AΓΟΡΑ PANASONIC DMP-BD80EG-K vs BDP-S550 vs PS3

Με τον όρο bass management εννοούμε τις ρυθμίσεις που κάνουμε στο αντίστοιχο μενού του player, όταν χρησιμοποιούμε τις αναλογικές εξόδους του για να ακούσουμε ήχο 5.1 ή 7.1. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν τον ορισμό των ηχείων ως large ή small, την ύπαρξη ή μη surround και surround back ηχείων, την ύπαρξη ή μη subwoofer, την ύπαρξη ή μη κεντρικού ηχείου, τις αποστάσεις των ηχείων απ' την θέση ακρόασης, καθώς και την ένταση κάθε ηχείου.
Η διαφορά στα settings των δύο players έχει να κάνει με την απόσταση των ηχείων απ' την θέση ακρόασης:
Στο SONY η απόσταση του κάθε ηχείου μπορεί να δηλωθεί σε μέτρα (από 1 έως 15) σε βήματα των 0,2 μέτρων, κάτι που είναι πολύ εύκολο να γίνει.
Στο PANASONIC η αντίστοιχη ρύθμιση γίνεται δηλώνοντας απ' ευθείας τον χρόνο καθυστέρησης σε msec (1 msec -> 33cm ......) και είναι λίγο πιό ειδική θα έλεγα.
Πάντως εφόσον έχεις και τηλεόραση Panasonic, θα σε συμβούλευα να πάρεις το BD-80 (αν και κάτοχος του S550 από το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος).

OK Kωστα ,σε ευχαριστώ πάρα πολυ φιλε μου ,ήσουν αναλυτικότατος και με βοήθησες αρκετά!!!!

Να'σε καλα φιλε
:ernaehrung004:

Εφ´οσον ολα αυτα γινονται απο τον ενισχυτη που ομως ΔΕΝ εχει επεξεργαστες για ηχο HD (εχει ομως hdmi), τοτε δεν απαιτειται το bm, αλλα απλως οι αναλογικες συνδεσεις. Ή κανω λαθος;

Αν συνδέσεις τις αναλογικές εξόδους του player με τις αναλογικές εισόδους του ενισχυτή, τότε το bass management γίνεται μόνο απ' το player.
Σε κάθε άλλη περίπτωση (σύνδεση μέσω HDMI ή digital optical/coaxial) γίνεται απ' τον ενισχυτή.
-bye-