Αγορά Philips 42PFL4307H/12 - Αξίζει;;;

vitapeis

New member
9 September 2012
5
0
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum...
Μόλις έκανα εγγραφή στο site...
Μου βγήκαν τα μάτια χθες βράδυ στα σχετικά threads προσπαθώντας να βρω μια καλή 40''-42'' LED TV γύρω στα 600 ..
Κι εκεί που (νόμιζα) ότι είχα καταλήξει ή στην Toshiba 40TL933G ή στην Samsung UE40EH6030,
βλέπω σήμερα και την Philips 42PFL4307H/12, η οποία είναι στα 539 στα MediaMarkt με πολύ καλά χαρακτηριστικά...
Αξίζει να την αγοράσω;
(Η χρήση προορίζεται για πολύ gaming, κάποιες ταινίες και λίγα τηλεοπτικά προγράμματα)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!

Το "με πολύ καλά χαρακτηριστικά" τι θα πει?

Να μην αγοράζεις ποτέ "γουρούνι στο σακί" χωρίς να το δεις πρώτα.

Αυτό ισχύει και για την Samsung και την Toshiba βέβαια.

Καλά χαρακτηριστικά: "100Hz πραγματικά, 3D, Συνδέση ethernet, DLNA, PVR, ενεργειακή κλάση A+"
Εννοείς να δω πρώτα από κοντά την ποιότητα εικόνας, σωστά;

Την τηλεοραση την εχω εδω και ενα μηνα,απο την προηγουμενη προσφορα του media στα 499ε και μπορω να πω οτι για τα λεφτα αυτα ή στα 540ε ειναι μια τιμια προταση.
Πιο αναλυτικα, οσον αφορα την ποιοτητα εικονας μετα απο λιγο πειραματισμο και με δεδομενο οτι με τον καιρο συνηθιζεις αυτο που εχεις,μπορω να πω οτι ειμαι ικανοποιημενος οσον αφορα τις hd μεταδοσεις,ειτε σε blueray ειτε απο δορυφορο και mpg4.
Οι sd μεταδοσεις ομως ειναι αλλο θεμα( που απο τι καταλαβα παντως απο ενα σχετικο ψαξιμο ειναι γενικοτερο φαινομενο σε τηλεορασεις αυτου του κοστους),οσο πιο παλια μηχανηματα εχει το καναλι (ΜΕΓΑ ΑΝΤ1) τοσο πιο πεσμενη ποιοτητα εχεις.
Μεγαλο προβλημα ειναι με τις κυλιομενες γραπτες ειδησεις,μου διαφευγει ο τηλεοπτικος ορος, οπου πολλες φορες η γραμματοσειρα ειναι τοσο θολη και πιξελιαστη για καποια κλασματα του δευτερολεπτου σε σημειο που να μην μπορεις να εστιασεις.
Στο 3d και λογω των παθητικων γυαλιων ,που προσωπικα για μενα ηταν σημαντικος παραγοντας αγορας, η θεαση ειναι "ευκολη" σε γενικες γραμμες ακομη για "ανεκπαιδευτα" ατομα στο αθλημα και το αποτελεσμα αν η αποσταση δεν υπερβαινει τα 3-4 μετρα, εντυπωσιακο.
Το δικτυο στην περιπτωση μου,ηταν απλως το κουμπωμα ενος utp καλώδιου και του βασικου setup.
Απο κει και περα ομως, αν απλα θελεις να βλεπεις ενα βιντεακι στο youtube ολα ειναι καλα,αν και με σχετικη καθυστερηση εκτος παλι αν κουμπωσεις ποντικι-πληκτρολογιο που εγω δεν εκανα, αν ενδιαφερεσαι για τον ελευθερο browser με τους περιορισμους που εχει, παρε ταμπλετ.
Επισης οσον αφορα τις κονσολες το στησιμο ειναι πανευκολο και απροβληματιστο μεσω hdmi,αν και με λιγο σκοτεινα χρωματα στις default ρυθμισεις, και αν εχεις και ενα συστηματακι με οπτικη ινα το ηχητικο αποτελεσμα ειναι εξισου ενδιαφερον.

Οι πιο ειδικες παρατηρησεις μου αφορουν..
1) το update απο το δικτυο γινεται καλυτερα κατεβαζοντας το αρχειακι απο το pc σου απο τον κομβο της philips και τρεχοντας το απο ενα usb στικακι και οχι μεσω της online λειτουργιας αν και μεχρι τωρα δεν ειδα και καμια τεραστια διαφορα με οτι γινεται απο τις αναβαθμισεις.
2)Δεν παιζει ακομη,θελω να πιστευω οτι μετα τα παραπονα αρκετων αυτο να λυθει με καποιο update, ελληνικη γραμματοσειρα σε srt και αυτο εχει ως αποτελεσμα αν και εφοσον βλεπεις πραγματα μεσω usb ή dlna να υπαρχει προβλημα, με την μονη λυση προς στιγμην να ειναι ενας media player.
3)Αρκετοι στο φορουμ της φιλιπς παραπονιουνται για κολληματα στον ψηφιακο ηχο,σε μενα και μετα απο αρκετες ωρες αυτης της λειτουργιας δεν εμφανιστηκε αυτο το προβλημα.
4)Το χειριστηριο,αν και το καλο της φιλιπς κατα τον τεχνικο, δεν ειναι καλης ποιοτητας.Η προηγουμενη μου φιλιπς,προ 5ετιας ειχε κλασεις ανωτερο ποιοτικα και λειτουργικα χειριστηριο.
5)Τις τηλεορασεις που αναφερεις τις ειχα και γω στα υποψην μου.Στα αμαθα ματια μου δεν προσεξα καποια μεγαλη διαφορα υπερ της μιας ή της αλλης για να τις επιλεξω αντι της φιλιπς.Επειδη κιολας, η μια δεν εχει το ενα και η αλλη δεν εχει το αλλο σε αντιθεση με την φιλιπς που τα εχει ολα,εστω και με καποιες "εκπτωσεις",τις απεριψα και μεχρι τωρα με τα οσα βλεπω απο την δικη μου δεν μετανιωνω κιολας.
6)Τις πρωτες μερες το θεμα με τα sd καναλια ηταν αρκετα μεγαλο ειδικα για τις γυναικες του σπιτιου που βλεπουν μονο ΜΕΓΑ και ΑΝΤ1, με αποτελεσμα να καλεσουμε τεχνικο απο το σερβις, μηπως τυχον υπαρχει καποιο αλλο προβλημα.Δεν υπηρχε και εκτοτε επειδη αντιμετωπισα και την γνωστη γυναικεια γκρινια οποτε εχουμε την ευκαιρια,σε φιλους ή σε καταστηματα σε τηλεορασεις παρομοιου κοστους,βαζουμε τα συγκεκριμενα καναλια , οπου φυσικα η ποιοτητα εικονας ειναι παρομοια.Κατα τον τεχνικο και οι lg και samsung αυτου του κοστους εχουν τα ιδια θεματα.
7) Ακομη δεν καταλαβα αν τα 200hz ειναι πραγματικα ή αν τα 100 δινονται μεσω επεξεργαστη.

Κλεινω οπως ξεκινησα, ειναι μια καλη τηλεοραση για αυτο το κοστος.Υποθετω πως και οι αλλες δυο που αναφερεις ειναι εξισου καλες, με τα δικα τους μικρα θεματακια να λυσεις με τον καιρο,εγω ομως που επελεξα την φιλιπς, μετα απο εναν μηνα νιωθω καλα με την αγορα μου.

Καλά χαρακτηριστικά: "100Hz πραγματικά, 3D, Συνδέση ethernet, DLNA, PVR, ενεργειακή κλάση A+"
Εννοείς να δω πρώτα από κοντά την ποιότητα εικόνας, σωστά;

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι όντως 100 Hz πραγματικά.

Απo ότι βλέπεις και από την εντύπωση του κατόχου σε SD έχει μέτρια εικόνα. Γενικά οι Philips με Pixel plus HD δεν έχουν καλή απόδοση σε τηλεοπτικό σήμα.

Το καλύτερο βέβαια είναι να την δεις και να αποφασίσεις ο ίδιος.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες bill_37 και Yperion! Θα πάω να τη δω σήμερα κι από κοντά...
Μια τελευταία ερώτηση: ψάχνοντας παρατήρησα ότι η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν είναι συμβατή με HDCP. Αυτό είναι πρόβλημα;;

Last edited:
Οχι δεν ειδα καποιο φορματ ή καποια πηγη να μου δημιουργει προβλημα λογω της μη συμβατοτητας.Να πω την αληθεια, δεν το ειχα καν προσεξει.Ολες μου οι συσκευες ειναι με hdmi οποτε αν υπηρχε κατι θα το ειχα καταλαβει υποθετω.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες bill_37 και Yperion! Θα πάω να τη δω σήμερα κι από κοντά...
Μια τελευταία ερώτηση: ψάχνοντας παρατήρησα ότι η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν είναι συμβατή με HDCP. Αυτό είναι πρόβλημα;;

Δεν υπάρχει τηλεόραση με HDMI που να μην έχει και HDCP.

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10106114 Στο site του Κωτσόβολου το είδα ότι δεν είναι HDCP compatible, μάλλον θα έκαναν λάθος.
Πήγα και την είδα το απόγευμα, όντως πολύ ωραία εικόνα (έπαιζε το XMen Origins).
Το μόνο που με χαλάει είναι η μη υποστήριξη ελληνικών υπότιτλων...
Όπως και να έχει, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας.Έμαθα πολλά πράγματα από εδώ και ξέρω πλέον πώς να κινηθώ!
Να στε καλά!
("Και καλή προβολή!" που έλεγε στο cinemania!)

Με bluray και σε χώρο καταστήματος σπάνια να βρεις LED LCD και να μην παίζει "ωραία" εικόνα.

Το θέμα είναι να μην βάλεις να δεις τσαμπιονς λιγκ στο MEGA και πάθεις σοκ.