Φίλε μου.
Τα νέα που σου έχω είναι και καλά και κακά.
Στον προυπολογισμό που διαθέτεις μην περιμένεις και να βρείς κάτι με πολλές ρυθμίσεις πέραν της επιλογής ΜΜ/ΜC η κάτι συμβατό με μία πολύ χαμηλοέξοδη κεφαλή κάτω απο 0.3mv.
Tα καλά νέα είναι οτι πέραν των¨"συμβιβασμών" που σου ανέφερα υπάρχουν πολύ αξιόλογα phono stage σε αυτά τα χρήμματα που μάλιστα θα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση αρκετά ακριβότερα.
Δύο που έχω ακούσει και ξέρω καλά εγώ και πραγματικά είναι φοβερά είναι το Clearaudio Smartphono κοντά στα 500 το οποίο είναι φοβερό και είναι συμβατό εώς και τα 0.3 mv, φίλος μου το χρησιμοποιεί σε πικάπ με κεφαλή αξίας τριών χιλιάδων με υπέροχο αποτέλεσμα.
Επίσης απίστευτο για την οικονομικότατη του τιμή είναι το Creek OBH15 το οποίο έχω στην κατοχή μου μία πενταετία και σε διαβεβαιώνω οτι μπορεί να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση πολλά phono stages του χιλιάρικου.
Όλα αυτά στην πολύ χαμηλή για αυτά που προσφέρει τιμή λίγο κάτω απο τα 400 ευρώ και με μόνο συμβιβασμό σε σχέση με το άλλο την συμβατότητα του εώς και 0,5mv.
Οι εντυπώσεις μου απο το pro-ject phono box se δεν ήταν και οι καλύτερες αλλα τέλος πάντων μπορείς να το συγκρίνεις τουλάχιστον με το clearaudio αφού τα αντιπροσωπεύει ο ίδιος αντιπρόσωπος "Orpheus Audio".
Τέλος αμιγώς λαμπάτο phono συμβατό με χαμηλοέξοδες mc δεν νομίζω οτι υπάρχει σε αυτήν την κατηγορία τιμής.
Tα pro-ject είναι solid state με λάμπες στην έξοδο για "σιδέρωμα" του ήχου, κάτι σαν υβιδρικά δηλαδή αλλα με τις λάμπες να κάνουν δουλειά ουσιαστικά μετα το phono.
Η επιλογή σου να τα ακουμπήσεις σε phono είναι πολύ σοφή και θα σε ανταμείψει απλόχερα.
Αυτά τα λίγα απο εμένα.