Αγορά Plasma 42"-43" για υπνοδωμάτιο

Sevastos

Senior Member
4 October 2011
354
Κάρπαθος
Χαιρετώ την παρέα του Avclub!

Τα δεδομένα μας είναι:

Χρήση αποκλειστικά βράδυ σε σκοτάδι με 10% Digea μέσω 3.1Ε kai 90% σειρές σε MKV 720P μέσω του XTREND και του NAS.
Απόσταση θέασης τα 2.9m με την TV τοποθετημένη σε βάση τοίχου

Αυτή τη στιγμή έχω στο υπνοδωμάτιο την LG 37LV4500 αλλά επειδή σε σκοτεινό δωμάτιο δεν με ικανοποιούσε, κανονίζω να την δώσω σε συγγενικό πρόσωπο και να πάω σε Plasma.

Επειδή δεν θέλω να ξεφύγω πολύ, είμαι μεταξύ των HD ready LG 42PN450B, Panasonic TX-P42X60 και Samsung PS43F4500, αλλά επειδή από εκεί και πέρα δεν μπορώ να βγάλω άκρη θα ήθελα τα φώτα σας. Η Samsung μου φαίνεται καλύτερη αλλά και ακριβότερη από τις 3.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε άποψη!

Διάλεξε κάποια μεταξύ των Samsung και Panasonic, είναι παρόμοιες και οι δύο σε μαύρο/αντίθεση, ενώ η LG είναι αρκετά υποδεέστερη...

EDIT: Αν ισχύει αυτή η προσφορά, μάλλον η επιλογή σου γίνεται πιο εύκολη...

Last edited:
Σκεφτόμουν και εγώ το ίδιο πριν μερικές μέρες (εχω μια 32αρα στο υ/δ που δεν με καλύπτει γιατί κυρίως εκεί βλέπω ταινίες)...
Ο προβληματισμός μου με την plasma ήταν πως μπορεί να μείνει κανα βράδυ να παίζει digea και φοβάμαι οτι θα καούν πάνω τα σήματα.. Διαφορετικά νομίζω πως μια 42ST60 είναι ότι καλύτερο για σινεμα στο υπνοδωμάτιο.

Ο προβληματισμός μου με την plasma ήταν πως μπορεί να μείνει κανα βράδυ να παίζει digea και φοβάμαι οτι θα καούν πάνω τα σήματα..

Με ένα βράδυ, δεν πρόκειται να "καεί" τίποτα... ;)

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με εμένα, θα φαω μεγάλη φρίκη και κάθε βράδυ θα ψάχνω για σημάδια. Οπότε αν είναι να βασανίζομαι ... αστο καλύτερα.
Περιμένω τις ...OLED

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με εμένα, θα φαω μεγάλη φρίκη και κάθε βράδυ θα ψάχνω για σημάδια. Οπότε αν είναι να βασανίζομαι ... αστο καλύτερα.
Περιμένω τις ...OLED

Με αυτή τη λογική τί τις περιμένεις; Και σε εκείνες υπάρχει κίνδυνος burn-in... :laugh:

Αυτο δεν το ήξερα...
Τοτε περιμένω την super full zone local dimming led ...

Απάντηση: Re: Αγορά Plasma 42"-43" για υπνοδωμάτιο

Ο προβληματισμός μου με την plasma ήταν πως μπορεί να μείνει κανα βράδυ να παίζει digea και φοβάμαι οτι θα καούν πάνω τα σήματα.. Διαφορετικά νομίζω πως μια 42ST60 είναι ότι καλύτερο για σινεμα στο υπνοδωμάτιο.

Φίλε μου το έχω λύσει αυτό το πρόβλημα πριν κάνει αποκτήσω Plasma tv! Με το που καταλήξω τι θα δούμε επιλέγω και το "Standby after current event" στον Xtrend και είμαι έτοιμος!

Τώρα όσον αφορά την ST60, επειδή την έχω σετάρει και την έχω δει να παίζει στο σπίτι φίλου, είναι πραγματικά πολύ καλή τηλεόραση, απλά θεωρώ ότι για τν χρήση που την προορίζω (να δούμε δηλαδή κάτι μέχρι να νυστάξουμε) είναι υπερβολή και γι' αυτό κοιτάω κάτι σε entry level plasma

Λοιπόν, μόλις έφυγε η 37LV4500. Μια τελευταία ερώτηση σε όποιο γνωρίζει:

Τόσο η 42Χ60 όσο και η 43F4500 έχουν ανάλυση 1024 x 768. Σε προβολή 720Ρ MKV με ανάλυση 1280x720 θα υπάρχουν στα 2,9μ ορατά artifacts από το downscale ή όχι;