Αγορά plasma 42"

Inspiron

Established Member
22 May 2009
281
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Βρίσκομαι ανάμεσα στην Panasonic 42Χ10 (679 euro) και την 42S10 (795 euro). Για την 42G10 δεν το συζητάμε αφού ακόμα είναι αρκετά ψηλά η τιμή της (~1070 euro). Πιστεύετε ότι στις 42 ίντσες το 1080p γίνεται αντιληπτό ή δεν αξίζει να δώσω 120 ευρώ παραπάνω και θα ήταν καλύτερο να προτιμήσω την HD ready 42X10? Η τηλεόραση θα αγοραστεί για PS3, Nova, σύνδεση με υπολογιστή (για ταινίες, όχι χρήση ως pc monitor) και απο SD σήμα μόνο κανα ποδόσφαιρο. Αν έχετε κάποια άλλη καλή πρόταση μέχρι 800 euros για 42άρα θα σας ήμουν υπόχρεος!

αμα δίνεις 800 , πάρε την S , είναι η περσινή PZ80 και την παίρνεις σχεδόν 30% κάτω από την αχική τιμή , για να μην πω παραπάνω ...

Στο παρακάτω link μπορείς να βρεις 1-1 σύγκριση των χαρακτηριστικών τους.

http://www.panasonic.co.uk/html/en_...sult.html?p=TX-P42G10&p=TX-P42S10&p=TX-P42X10

Ενδιαφέρον για μένα παρουσιάζουν οι διαφορές στο "Moving Picture Resolution" και στο "Vreal".

Γνωρίζει κανείς τιμές "Moving Picture Resolution" για τηλεοράσεις LCD;

elouric σε ευχαριστώ για το λινκ :)
H S10 vreal pro 3 και η Χ10 vreal 4 :/
Δεν μου κάθετε καλά αυτό...
Ούτε για το moving picture resolution της τρελαίνομαι.

Εύχομαι να είναι έτσι φίλε Νικο αν και απο μια ματιά που έριξα στο avforums δεν είδα κάτι τέτοιο :(
Αναφέρεται ότι η Vreal4 είναι η μετεξέλιξη του Vreal3 με κύρια βελτίωση στην απόδοση των SD σημάτων και ότι το "pro" στην Vreal3 pro απλώς επισημαίνει ότι πρόκειται για fullHD έκδοση της μηχανής Vreal3 και όχι HDready.
Είναι περίεργο η low budget 42αρα της Panasonic να έχει καλύτερη μηχανή από ένα mid-budget μοντέλο...
Οσον αφορά στο moving picture resolution βλέποντας τιμές για κάποιες περσινές fullHD LCD (τιμές που κυμαίνονταν απο 300(!!) μέχρι 800) φαντάζει πλέον πιό αποδεκτό! :)

Κατα την γνωμη μου αν σκοπευεις να παιζεις πανω απο 1-2 ωρες παιχνιδια την ημερα καλυτερα να παρεις μια LCD (πχ. LG 42LH3000 η 42LH4000) που δεν εχουν προβληματα image retention/burn in.

Mεταξυ των δυο που αναφερεις ψηφιζω την S10 παντως.

Φίλε Yperion η αλήθεια είναι ότι το IR και πολύ περισσότερο το burn in με κάνουν διστακτικό απέναντι στην συγκεκριμένη τεχνολογία. Την TV την θέλω για να με χαλαρώνει και όχι για να με αγχώνει. Ωστόσο γνωστός μου ο οποίος έχει 2 panasonic πλάσμα (42PX80 και 50G10) και στην οικογένειά του έχει άτομο το οποίο επίσης έχει μια 46g10 με καθησύχασε/διαβεβαίωσε ότι δεν θα αντιμετωπίσω ιδιαίτερα προβλήματα με την συγκεκριμένη μάρκα (τον ρώτησα και για συνθήκες gaming) και έχοντας ιδιαίτερη εκτίμηση για την ποιότητα της εικόνας που προσφέρουν οι εν λόγω συσκευές αποφάσισα να εγκαταλείψω την ιδέα της lcd. Ελπίζω να με συμβούλεψε σωστά!!!

Οσον αφορά τις LG που προτείνεις έχω ακούσει για ξεθωριασμένα μαύρα και επειδή χαμηλής ποιότητας μαύρα έχει και μια sony lcd που βλέπω ταινίες τελευταία και έχω παρατηρήσει ότι με ενοχλεί αρκετά, λέω να τις αποφύγω.

Αν πήγαινα για LCD θα έκανα την υπέρβαση των 100 ευρώ και θα πήγαινα για την Samsung 40B650 αλλά εκτός του μικρότερου μεγέθους (έχω απόσταση θέασης περίπου 2,5 μέτρα και ακόμα και οι 42 μου φαίνονται οριακά αρκετές) έχω διαβάσει στο αντίστοιχο νήμα για διάφορα ελλατωματάκια και έχω αποθαρρυνθεί...

Ευχαριστώ όσους συμμετέχουν στο νήμα προσπαθώντας να με βοηθήσουν να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή!

Ωστόσο γνωστός μου ο οποίος έχει 2 panasonic πλάσμα (42PX80 και 50G10) και στην οικογένειά του έχει άτομο το οποίο επίσης έχει μια 46g10

Το όλο concept κάτι μου θυμίζει....ειδικά αν αυτός που έχει την 46G10, έχει και μια 42ΡΧ80....:flipout:

...βρε λες να παντρεύεται ο γνωστός σου το Σαββάτο στο Χαιδάρι????....πλάκα θα έχει...:flipout:

Πλάκα κάνεις!
Κοίτα που περάσαμε το βράδυ στο ίδιο σπίτι και φτάσαμε να με συμβουλεύεις μέσω ίντερνετ!:flipout:
Χρηστάρα μου καλά είσαι?
Αχ να μην είσαι εκεί δίπλα όταν μου παρέδιδε μαθήματα ο ανιψιός σου να τον καμαρώσεις!(Να τον διορθώνεις κιόλας δλδ μην τυχόν μου είπε τίποτα λάθος!)

Viero-γιάφκα καταντήσαμε :flipout:

Γενικά πάντως δεν έχω πειστεί πως από V-Real σε V-Real υπάρχει πραγματική εξέλιξη. Όλες οι Panasonic των τελευταίων 2-3 ετών μου δίνουν την εντύπωση της ίδιας επεξεργασίας.

Προσωπικά θα πήγαινα για την S10.

Απάντηση: Re: Αγορά plasma 42"

Πλάκα κάνεις!

:flipout::flipout:....λέω κι εγώ, τέτοια σύμπτωση???..:eating:...:ernaehrung004:...-bye-

Μια χαρά στα είπε...:flipout:....θα τα πούμε από κοντά το Σάββατο...:hanged:

Καλώς ήρθες στο forum, όποια τηλεόραση και να πάρεις ( :flute: ) τα κανάλια για τα καλώδια θα τα περάσεις μια χαρά...;)....:a0210:

Καλώς σας βρήκα! Το Σάββατο θα προσπαθήσω να ξεφύγω για μερικά λεπτά από τα ραντάρ της κουμπάρας :creep: και θα έρθω να τα πούμε! -bye-

Πλάκα κάνεις!
Κοίτα που περάσαμε το βράδυ στο ίδιο σπίτι και φτάσαμε να με συμβουλεύεις μέσω ίντερνετ!:flipout:
Χρηστάρα μου καλά είσαι?
Αχ να μην είσαι εκεί δίπλα όταν μου παρέδιδε μαθήματα ο ανιψιός σου να τον καμαρώσεις!(Να τον διορθώνεις κιόλας δλδ μην τυχόν μου είπε τίποτα λάθος!)

Καλά ε, αυτό και αν είναι σύμπτωση! Με πήρε τηλ. ο Χρήστος το πρωί και μου έλεγε για το νήμα που άνοιξε ένα νέο μέλος, οτι του φάνηκε πολύ "οικείο" το σκηνικό κτλπ... Και ναι, ξέχασα να αναφέρω οτι εκτός από τη 46G10 έχει και 42ΡΧ80 ο Χρήστος (Συγνώμη Θείο):grinning-smiley-043.
Εμ, Χρήστο, όσο εμείς μιλάγαμε για τις Panasonic, εσύ έπινες μπύρες με τον πεθερό μου και έλεγες για το Βγ(αι)νόπουλο, τον Τζίγγερ και τον ΠΑΟ...

Inspiron καλώς ήλθες στο Φόρουμ, το οποίο όπως ήδη κατάλαβες είναι μια μεγάλη οικογένεια!

Να τος και ο ανιψιός! Δεν γίνονται αυτά! Τι κλίκα έχετε φτιάξει εδώ μέσα ρε σεις! Δεν πρόλαβα να κάνω 2-3 ποστς και με εντοπίσατε! Απο ότι καταλαβαίνω έχετε πάρει p.h.d. στις τηλεοράσεις οικογενειακώς οπότε περιμένω να με συμβουλέψετε κατάλληλα!
Firefrog μου φαίνεται με την g10 δεν πρόκειται να δείτε ροζ φύλλο αγώνα!
Αν θες καταδέχομαι να την πάρω και να σου δώσω την 29" CRT που είδα τον τελικό του Κυπέλλου. Είναι δοκιμασμένη. Κυλάει γαύρικο ρεύμα στις αντιστάσεις της!