ΑΓΟΡΑ PLASMA 50''

smithakos

Senior Member
10 August 2007
335
γεια χαρα!
θα ηθελα τη γνωμη σας για την plasma της panasonic P50C3.
δε βρηκα και πολλα γι αυτην, οκ καταλαβαινω πως δεν ειναι και η ναυαρχιδα :firstprize: της εταιριας αλλα λογω τιμης μου τραβηξε την προσοχη.
Και ειδικα για καποιος οπως εγω που δε θα βλεπω bluray, δε θα παιζω ps3....
απλα ισως αναβαθμιστω απο sd δορυφορικα που βλεπω τωρα, σε hd.

Με 569 μια χαρα δεν ειναι; ή θα τα κλαιω;

Εχω την 42C3 και στα Ελληνικα καναλια , NOVA και αρχεια χαμηλης αναλυσης (avi) εχει πολυ καλη εικονα που βαζει τα γυαλια σε πολυ ακριβοτερες τηλεορασεις.

Σε 1080p βεβαια δεν δειχνει ολη την λεπτομερεια αλλα και παλι ειναι καλυτερη απο κατι Edge LED με ψευτικα Hz (CMR κτλ) που κυκλοφορουν.

Εγω σου λεω προχωρα αφοβα.

την εχεις σε 42αρα ε; επεσα στην περιπτωση! :music-smiley-005:
λοιπον, επειδη ειμαι ποδοσφαιροφιλος, ειναι πολυ σημαντικο για μενα πως τα παει με την μπαλιτσα. κινηση και γενικα εντυπωσεις στα ματσακια; συγκριση nova sd με hd; δινει γκαζια στα hd καναλια;
χαιρομαι που ειναι πολυ καλη σε nova και avi, ακριβως για κει που τη θελω δλδ.
γενικα υπαρχει κατι που να σε χαλαει; σ αυτην την τιμη, 50αρα αλλη παιζει;

smithakos ζητώ προκαταβολικά συγνώμη που μπαίνω σφήνα στο νήμα σου

αλλά για να μην ανοίγω νέο θέμα Γιάννη σαν κάτοχος (η άλλος χρήστης) τα φώτα σας.

επειδή με ενδιαφέρει για τον αδερφό μου για τηλεοπτικό. οκ εκεί ξέρω τι να περιμένω. τα λές και εσύ στο πιο πάνω ποστ σου.

σε σχεση με περιστασιακή σύνδεση λαπτοπ μέσω hdmi για αναπαραγωγή ταινιών μέσω mpc hc.

προφανώς λαπτοπ θα έχει desktop 1024χ768. αν χρειαστεί με την αναπαραγωγή 720 ή 1080 24p τι γίνεται?? τα μετατρέπει σε πόσα frames?? έχει σπασίματα στην κίνηση ???? δηλώνω άγνοια γιατί είναι 16:9 η tv και 4:3 η ανάλυση. για την χαμηλότερη ανάλυση οκ το καταλαβαίνω.

σκέφτομαι να του δώσω το δικό μου pico 5.1. επειδή αν δεν κάνω λάθος έχεις pico αυτό πως το δηλώνεις στην tv??? παίζει σωστά αυτό ή κάνει σπασίματα????

thanks in advance

Last edited:
Αυτη την στιγμη ειδικα για εσενα εχω βαλει και βλεπω Shutter Island , mkv 1080p με εξοδο 1080/24p απο το Pico και η εικονα ειναι πολυ καλη για να μην πω αριστη στο True Cinema χωρις να εχω δει judder. Δοκιμασα και το Agora mkv 720p που εχει καποιες σκηνες κινησης της Γης στην αρχη και παλι τιποτα.

Σε σχεση με την παλια μου 46W4000 με οποιοδηποτε υλικο (ακομη και 1080p) η C3 δειχνει κλασεις ανωτερα.

χίλια ευχαριστώ Γιάννη για το χρόνο που αφιέρωσες. :grinning-smiley-043

άλλωστε απότι κατάλαβα μιλάμε για 2-3 ταινίες το χρόνο και εαν. παει κινηματογράφο συχνά. οπότε θα πάρει και το Pico που σε μένα πλέον κάθεται και τέλος κομπλέ. χειρότερος μπελάς είναι το φορητό βάλε βγάλε φορτιστές hdmi και τα ρέστα.

είδα και την τιμή της πλέον 396 σε αλυσίδα κιόλας. απλά δεν υπάρχει το κομμάτι. δεν θέλει και πολύ σκέψη το πράγμα. στα χρήματα μιας μέτριας 32άρας είναι.

Κοιταξε την super smooth κινηση μιας LCD 200 Hz δεν την εχει οπως ειναι λογικο αλλα δεν μας νοιαζει κιολας γιατι εχει αλλα χαρισματα.

Το shutter island οταν το εβλεπα νομιζα οτι ειμαι στο cinema και αυτο δεν το εχω δει ουτε απο LCD πολλων χιλαδων ευρω.

Να κάνω και εγώ ακόμη μια ερώτηση.
Μεταξύ c3 και u30 εκτός του full HD έχει άλλες διαφορές.
Και εντάξει στις 42 ίντσες η διαφορά δεν είναι μεγάλη (περίπου 100 ευρώ) οπότε λες χαλάλι.

Αλλά στις 50 ίντσες η διαφορά τους είναι μεγάλη (περίπου στα 300 ευρώ).
Αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά παραπάνω για τις 50 ίντσες, για κάποιον σαν έμενα που κατά 70 % θα βλέπει τηλεοπτικό και το υπόλοιπο παιχνίδια και λίγες ταινίες.
Να πω ότι η απόσταση θέασης θα είναι περίπου 2,5 -3 μέτρα.

Πάντως και τις δυο που έχω δει σε διαφορετικά μαγαζιά με διαφορετικό όμως βίντεο που έπαιζαν η c3 μου άρεσε περισσότερο.

Για τηλεοπτικο που σε ενδιαφερει εσενα εννοειται οτι δεν αξιζει η διαφορα.

Αν ηταν για καποιον που εβλεπε πολυ 1080p μπορουσε να υπαρχει θεμα.

Την έχω αγοράσει για συγγενή μου (την 42άρα).
Η C3, ενώ έχει πολύ συμπαθητική εικόνα και υποφερτή κίνηση, έχει τρομερά άσχημη (σάν καθρέπτης) ανακλαστική επιφάνεια.
Άν το ήξερα, θα διάλεγα άλλο μοντέλο.

Οντως η οθονη ειναι σε ανακλασεις σαν CRT.

Ειναι ενα τιμημα που πρεπει να πληρωσει καποιος λογω της χαμηλης τιμης.

πάντως επειδή την ξαναείδα χθές το απόγευμα σε οχι πολύ φωτεινές συνθήκες καταστήματος η c3 δεν έχει χειρότερες αντανακλάσεις από την u30. είναι στα ίδια επίπεδα. βέβαια επειδή στην περίπτωση του αδερφού μου θα μπεί δίπλα σε παράθυρο σε ρετιρε σπίτι προβληματίστηκα λίγο αλλά τώρα παίζει μια 29 crt και δείχνει οκ. δεν νομίζω ότι κάποιος κερδίζει τρομερά από την αγορά της u30 εκτός αν θέλει το fullhd για χρήση ταινιών. στην g30 αλλάζει το πράγμα αλλά πλέον μιλάμε για σχεδόν διπλάσια τιμή 396 vs 750. στην ίδια κατηγορία τιμής με τη c3 (αν και ακριβότερες) είναι οι περσινές 42άρες λεντ της lg και μάλιστα χαμηλά μοντέλα 420-450 (50hz) όπου δεν νομίζω ότι είναι καλύτερες σαν προτάσεις. οι φετινές lg πλάσμα pt353 είναι ακριβότερες δεν ξέρω με το ir τι γίνεται (μάλλον είναι πιο ευαίσθητες) και στα χρήματά της 450 παίρνεις την c3 και το νέο mp της crystal και είσαι πασάς.

προσωπική μου γνώμη είναι οτι η c3 απευθύνεται κυρίως σε χρήστες που η θέαση τους είναι κυρίως σε τηλεοπτικό - σε χρήστες που τη θέλουν για 2η τηλεόραση - εξοχικό - υπνοδωμάτιο κλπ και σε αυτούς που λένε ας πάρω μια εντελώς value for money φετος - μη χαλάσω πολλά και του χρόνου παραχρόνου κάνω την κίνηση για κάτι καλύτερο αφού θα έχει κατασταλάξει και το 3d και θα έχουν πέσει οι τιμές. άλλωστε τώρα όλα τα μοντέλα 3d είναι 300-500 ευρώ φτηνότερα από τα αντίστοιχα περσινά μοντέλα τους.

Το θέμα με τις αντανακλάσεις είναι λίγο πιο πολύπλοκο πάντως.

Η PX8 μου ήταν η πιο φθηνή πλάσμα της Panasonic προ διετίας χωρίς το αντιανακλαστικό φίλτρο της PX80 και την έχω δίπλα σε μπαλκονόπορτα. Οι αντανακλάσεις είναι σχετικά λίγες, αλλά αν πω ότι ανοίγω ρολά, κουρτίνες τότε υπάρχει μπόλικο φως στον χώρο μέρος του οποίου διαχέεται μέσα στο πάνελ με αποτέλεσμα το "ξέπλυμα" της εικόνας το οποίο οφείλεται κυρίως στο ότι προσωπικά έχω την τηλεόραση σε χαμηλότερες στάθμες φωτεινότητας από τους περισσότερους χρήστες. Για να αντισταθμίσω θα μπορούσα να ρυθμίσω ένα πιο φωτεινό mode, αλλά δεν έχω ασχοληθεί γιατί πάντα όταν βλέπω τηλεόραση έχω περιορισμένο φως στο δωμάτιο.

Στον αντίποσα σε μια Samsung LCD Β650 με γυαλιστερή επίστρωση (με την οποία επίσης έχω περάσει αρκετές χιλιάδες ώρες θέασης) δεν υπάρχει αυτό το ξέπλυμα. Η εικόνα κρατάει την ζωντάνια της ακόμα κι αν υπάρχει μπόλικο φως στο δωμάτιο, αλλά έχει πολύ περισσότερες αντανακλάσεις. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει πηγή φωτός να χτυπάει απευθείας την οθόνη βλέπεις σχετικά καθαρά το είδωλο σου σε αυτή όταν υπάρχει φως στο δωμάτιο.

Οντως ειναι περιπλοκο , ακομη και ματ επιστρωση να εχει μια τηλεοραση οταν πεφτει ο ηλιος πανω ναι μεν δεν ανακλα αλλα διαχεεται το φως στην επιφανεια οποτε και παλι υπαρχει προβλημα.

Το προβλημα αυτο το εχω με μια LCD οθονη στην δουλεια τα πρωινα , αντιθετα μια αλλη οθονη διπλα της με ανακλαστικο φιλτρο ναι μεν ανακλα αλλα διακρινεις καλυτερα τι δειχνει!

καλα βρε yperion, υπαρχει θρεντ εδω στο φορουμ για την c3 και δε μιλας; :cool4: