Αγορα Plasma? για ταινιες, Nova και συνδεση με Υπολογιστη

techie

AVClub Enthusiast
18 June 2006
1,131
Καλημερα

Η Panasonic TX-P42U10E καλα κρατει

αλλα θελω κατι καινουργιο σε μεγαλυτερες διαστασεις (τουλαχιστον 50 ιντσες) με αντιστοιχη ποιοτητα κατασκευης και ισαξια η καλυτερη εικονα

η χρηση της ειναι κυριως ταινιες απο υπολογιστη με xbmc kodi,popcorn time και περιστασιακα απο ενα media player egreat eg-r1

Nova και Digea

και τελος ελαχιστο browsing απο PC στα πεταχτα

ΔΕΝ με ενδιαφερουν smart και 3D

Ποσο 400 συζητησιμο προς τα ανω

Ψαχνω Plasma η εχει αλλαξει κατι?

Καλημέρα και σε σένα.

Την Πέμπτη παρέλαβα την LG 60PB5600. 60άρα plasma. Στα 600 ευρώ. Την έχουν σε στοκ αρκετά ιντερνετομάγαζα.

Την πήρα να παίζει αποκλειστικά σε σκοτεινό δωμάτιο μόνο ταινίες. Όχι κανάλια. Για ποιότητα εικόνας είναι ακόμη πολύ νωρίς για να σου πω, καλύτερα να απαντήσουν τα παιδιά που την έχουν παραπάνω καιρό. Πάντως εντυπωσιάζουν έστω και με χαμηλά τα ρυθμιστικά φωτεινότητας, κοντράστ, χρώματος κλπ η ποιότητα στην κίνηση, τα χρώματα και η γωνία θέασης. Πρακτικά από όποια γωνιά και να τη δεις η εικόνα δεν πέφτει (αλλά αυτά θα τα ξέρεις ήδη αφού έχεις plasma και μάλιστα Panasonic.) Ά, και το μέγεθος... Τεράστια βρε παιδί μου.

Από ψάξιμο που έκανα η LG έχει βγάλει στην αγορά τις τελευταίες plasma που έφτιαξε και νομίζω ότι κάπου διάβασα πως και η ίδια έχει ανακοινώσει την έξοδό της από την κατασκευή plasma. Οπότε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι μόνο LG και μόνο ότι πρόλαβε και βγήκε σε παραγωγή πριν σταματήσει. Με λίγα λόγια μόνο για λίγο καιρό ακόμη, μέχρι εξαντλήσεως στοκ.

Last edited:
ευχαριστω για την απαντηση

μαλιστα οποτε αν θελω Plasma (που νομιζω θελω) θα πρεπει να βιαστω

Το ίδιο έκανα και εγώ. Βιάστηκα. Δεν είχα σκοπό άμεσα να αγοράσω μεγάλη τηλεόραση. Ήθελα μια τέτοια για τη δουλειά μου αλλά συνεχώς το ανέβαλα για 2 λόγους, πρώτον το οικονομικό και δεύτερον την ποιότητα των LCD/LED που δεν μου άρεσε, ιδιαίτερα το "γυαλιστερό - ασημί λευκό" των περισσότερων μοντέλων και η κίνησή τους.

Πάντως περιέργως ενώ είχα διαβάσει ότι η LG αποχώρησε από τη παραγωγή plasma κάπου τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η δική μου έχει χρονολογία κατασκευής DECEMBER 2014

Attachments

• 2015_02210014.jpg
    2015_02210014.jpg
    134.1 KB · Views: 246
Καλημερα

αλλα θελω κατι καινουργιο σε μεγαλυτερες διαστασεις (τουλαχιστον 50 ιντσες) με αντιστοιχη ποιοτητα κατασκευης και ισαξια η καλυτερη εικονα

η χρηση της ειναι κυριως ταινιες απο υπολογιστη με xbmc kodi,popcorn time και περιστασιακα απο ενα media player egreat eg-r1

Nova και Digea

καλημερα ..αφου εχεις πλασμα και τα οποια αρνητικα στην τεχνολογια πλασμα δεν σε ενοχλουν,τοτε προτεινω παλι πλασμα και παλι πανασονικ..σαν δευτερη επιλογη samsung..το δυσκολο ειναι να βρεις μια καλη..

Στα λεφτά που ψάχνεις οι λύσεις είναι από πλάσμα...

https://www.skroutz.gr/s/4787850/LG-50PB5600.html

Και από LED LCD...

https://www.skroutz.gr/s/4963702/Panasonic-TX-50A300.html

Με ερωτηματικό αν θα βρεις την LG λόγω παύσης παραγωγής.

Panasonic και Samsung plasma δεν κυκλοφορούν πλέον εκτός και βρεις καμία ξεχασμένη σε κάποιο κατάστημα ή κάποια μεταχειρισμένη από αγγελία.

Στα λεφτά που ψάχνεις οι λύσεις είναι από πλάσμα...

https://www.skroutz.gr/s/4787850/LG-50PB5600.html

Και από LED LCD...

https://www.skroutz.gr/s/4963702/Panasonic-TX-50A300.html

Με ερωτηματικό αν θα βρεις την LG λόγω παύσης παραγωγής.

Panasonic και Samsung plasma δεν κυκλοφορούν πλέον εκτός και βρεις καμία ξεχασμένη σε κάποιο κατάστημα ή κάποια μεταχειρισμένη από αγγελία.
χμμ τωρα ειδα οτι εισαι στα 400...οι λυσεις του yperion ειναι καλες +1

Καλημερα

Nova και Digea

Ναι, για ταινίες σ'αυτό το budget ψάχνεις plasma. Με βάση τις απαιτήσεις σου, υπάρχει το τελευταίο μοντέλο της LG 50PB5600 στα 396 απ'το skroutz. Μερικοί από μας έχουμε αγοράσει το μοντέλο των 60" στα 600 και μείναμε ευχαριστημένοι. Μπορείς να δεις και το αντίστοιχο thread αν ενδιαφέρεσαι.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/122552-LG-PB5600-PLASMA-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

Δεν ξέρω την εικόνα της TV σου, αλλά όσον αφορά την εικόνα της LG, τα κύρια αρνητικά της σε σχέση με ακριβότερες plasma είναι το minimum light level σε νορμάλ λειτουργία που κυμαίνεται γύρω στα 0,09 cd/m² (για μέτρο σύγκρισης, είναι ίσο με το μαύρο μιας καλής IPS με πραγματικό contrast 1000:1 καλιμπραρισμένη για λευκό στα 90 cd/m², με μηδενικά επίπεδα IPS glow) και ένα μικρό Dirty Screen Effect που το βλέπεις μόνο σε συγκεκριμένα μονόχρωμα slides και panning σε ομοιογενή εικόνα (ουρανό, γρασσίδι, κλπ). Υπάρχει βέβαια το Automatic Brightness Limiter και μια μικρή δόση line bleed όπως στις περισσότερες plasma. Κατά τ'άλλα αγοράζεις:
  • μεγάλη εικόνα για immersion
  • 1920x1080 pixels
  • αναλλοίωτη εικόνα για όλες τις γωνίες θέασης -> περισσότεροι θεατές στο σαλόνι απολαμβάνουν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά και από την κύρια θέση δεν παρατηρούνται αλλαγές από τη μια άκρη της οθόνης στην άλλη
  • υψηλό κοντράστ (μέτρησα 2700:1 sequential, 800:1 inter-frame με ANSI checkerboard)
  • 4:4 cadence σε 24Hz είσοδο (Real Cinema)
  • κίνηση με χαμηλό motion blur (μέτρησα 21~30 ms για 24Hz είσοδο, χωρίς motion interpolation φυσικά, και 1~10 ms για 60Hz)
  • wide gamut παλέτα (τρίγωνο που υπερκαλύπτει τα Rec.709 primaries)
  • πλήρη ρυθμιστικά εικόνας, με calibration 20 σημείων κλίμακας του γκρι και ενσωματωμένο Colour Management System
  • HDMI με υποστήριξη ασυμπίεστου σήματος RGB στα 60Hz για χρήση των εξαιρετικών αλγορίθμων για chroma upsampling του madvr

Εγώ την έχω συνδέσει στο PC του σαλονιού και με το madvr η εικόνα είναι απλά φανταστική! Δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο για να απολαμβάνεις ταινίες σ'αυτά τα λεφτά.

Plasma δεν υπαρχει ουτε για δειγμα τουλαχιστον επαρχεια που ειμαι και κατι εκθεσιακες που βρηκα δεν τις ακουμπαω καν

τεσπα θα δω τι θα κανω

Re: Απάντηση: Αγορα Plasma? για ταινιες, Nova και συνδεση με Υπολογιστη

την 60αρα ψαχνω

βρηκα 2 εκθεσιακες στα 600

αλλα μπορουν να μου φερουν την 60αρα με 589

Στην επαρχία, που βρίσκεσαι; Αν είσαι κοντά στην Καρδίτσα μπορείς να έρθεις να τη δεις σπίτι μου :)

Είχα την ίδια Panasonic tx-50u10 με σένα και επειδή έπρεπε να την δώσω ασχολήθηκα λίγο πριν πάρω την αντικαταστάτρια.

Αρχικα σκεφτόμουν και εγώ την lg pb5600 που υπήρχε στα 370 ευρώ.Αλλά εξαφανίστηκε απο την αγορά.Μπήκα λίγο στην διαδικασία της 60αρας αλλά δεν το προχώρησαν γιατί
1)Μια εκθεσιακή που είδα να παιζει μου φάνηκε χειρότερη απο την Panasonic(ξέρω οτι δεν μπορείς να κρινεις απο μια κακορυθμισμενη τηλεοραση,αλλά κ παλι..)
2)Θα έπρεπε να βρω άλλο έπιπλο για την TV
Και τρίτων και σημαντικότερο,βαρεθηκα να τραβάω κουρτίνες/περσίδες/παντζουρια για να προσπαθήσω να κόψω τις αντανακλάσεις.

Τελικα κατέληξα σε h6200 samsung και μπορω να πω πως παρόλο που φοβόμουν το μαυρο μιας και συνηθισμένος στην plasma,δεν έχω κανένα παράπονο...Σε τηλεοπτικό ομως είναι ενα κλικ θα έλεγα χειροτερη απο την u10.

ειδα την 60αρα απο κοντα σε μαγαζι διπλα σε οχι ιδιαιτερα ακριβες led και ενα εχω να πω

να προσεχετε τις καλες plasma σας οσο μπορειτε γιατι μετα θα συμβιβαστειτε με ακριβες κατωτερες lcd

ειδα την 60αρα απο κοντα σε μαγαζι διπλα σε οχι ιδιαιτερα ακριβες led και ενα εχω να πω

να προσεχετε τις καλες plasma σας οσο μπορειτε γιατι μετα θα συμβιβαστειτε με ακριβες κατωτερες lcd

Για ποια 60άρα λες; Γίνε πιο αναλυτικός τι παρατήρησες...

καλησπέρα παιδιά.Νέος στην παρέα σας .Θα ήθελα να προχωρήσω στην αγορά της συγκεκριμένης τηλεόρασης (LG PB5600 ) αλλά με προβληματίζει πώς θα απεικονίζει την DIGEA.Αν μπορεί κάποιος που την έχει να με βοηθήσει λίγο. η απόσταση θέασης θα είναι από 2,5´μέχρι 5,50 μέτρα
Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Είχα την Panasonic 50U10 (πλάσμα) , μετά την Samsung 51E530 (πλάσμα) και απο πέρυσι την Samsung 55F6500 (LED LCD)

H τελευταία έχει αρκετά καλύτερη κίνηση και μαύρο/αντίθεση από τις δύο πρώτες. Μιλάμε για μετρήσιμα μεγέθη , όχι "την είδα στον Κωτσόβολο και δεν έδειχνε καλά" και άλλες συγκρίσεις που παραπέμπουν σε συζητήσεις επιπέδου δημοτικού.

Βέβαια σε γωνία θέασης και ομοιομορφία οι δυο πλάσμα ήταν καλύτερες , αλλά αυτό δεν αρκεί για να αλλάξει το συνολικό αποτέλεσμα.