Αγορά προβολέα DLP [και rainbow eff.]

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Να ρωτήσω για κάτι την άποψη σας? Θέλω να κάνω την πρώτη μου αγορά προβολέα. Έχω βρει έναν DLP (LG 110) αλλά είμαι επαρχία και δεν μπορώ να πάω κάπου για να δω κάποιον στημένο και να ελέγξω αν βλέπω rainbow...

Είναι αυξημένες οι πιθανότητες να με ενοχλεί? Να προχωρήσω για αγορά "στα τυφλά"?

το θέμα είναι ότι ο LG είναι από γνωστό και θα μου τον δώσει πολύ φτηνά... Γι' αυτό κ το σκέφτομαι σοβαρά να τον πάρω χωρίς να τον έχω δει πριν... (Άπαξ όμως και τον πήρα, τον πήρα... Δεν έχει να του τον γυρίσω πίσω κ τέτοια...)

οχι,μην το κανεις αυτο.....
αν και δεν πασχω,ξερω ατομα που δεν μπορουν καθολου τα ουρανια τοξα,και ατομα που το φαινομενο διαφερει γι'αυτους απο προβολεα σε προβολεα!

πρωτα δες και μετα να πληρωσεις. μια βολτιτσα ειναι σιγουρα φθινοτερη απο μια αγορα.
εξαλλου αν δεν ζεις μονος,να υπολογιζεις οτι μπορει να επηρεαζονται και αλλοι στο στενο σου οικ.κυκλο,που θα βλεπουν μαζι σου.....

Alestros αυτός ο προβολέας είναι παλαιοληθικός, δεν θα τον πρότεινα με τίποτα. Σίγουρα θα βλέπεις το rainbow effect πιστεύω. Πόσα λεφτά θες να χαλάσεις να σε βοήθησουμε να βρείς κάτι καλό.

400 γιούρια είναι το budget

Ο LG AN110 είναι ο προβολέας...

αυτό που θέλω είναι να είναι 720p και σε καλή κατάσταση (από θέμα σκόνης κλπ)

Αυτό είναι το προβόλι.....

lg-an110.gif

Καμιά πρόταση κανείς?

Τι να κάνω ρε παιδιά? Αξίζει σ αυτά τα λεφτά? ή μπορώ να βρω καλύτερες λύσεις (σε μεταχειρ. πάντα...)

Alestros αυτός ο προβολέας είναι παλαιοληθικός, δεν θα τον πρότεινα με τίποτα. Σίγουρα θα βλέπεις το rainbow effect πιστεύω. Πόσα λεφτά θες να χαλάσεις να σε βοήθησουμε να βρείς κάτι καλό.

Πόσο παλιός είναι? Νόμιζα ότι το '07 βγήκε.....

Σε αυτα λεφτα αξιζει...

Λες να μη βρίσκω κάτι άλλο αξιόλογο σε τέτοιο budget εε?

Τον AN110 τον έχει δει κανείς εν δράση να μου πει καμιά άποψη περί rainbow και απόδοσης???

Aν σε αυτα τα χρηματα ειναι καινουργιος τον αγοραζεις.Ρωτα μονο για εγγυηση (αν ειναι απο εδω αντιπροσωπεια) και τιμη/διαθεσιμοτητα λαμπας.

Καινούριος δεν είναι... έχει γράψει 100-150 ώρες...

Εγγύηση έχει 1 χρόνο ακόμα....

Για την λάμπα δε ξέρω.... 4.000 ώρες δίνει η LG.
Ζήτημα να φτάσω τις 2.000 σε 2-3 χρόνια... Μετά θα πάρω Full HD (όταν θα είναι πλέον τσάμπα :P )

Λέτε, καλύτερα, να κοιτάξω προς

Optoma HD700X
Acer H5350
Epson EH-TW420
Infocus X9

Όλοι παίζουν από 520-580 γιούρια καινούριοι....

[OFFTOPIC]
Κάτι πρέπει να κάνουμε με το edit ή με Auto-Margin για να ενσωματώνονται τα μηνύματα...

Να κοιτάξεις να κοιτάξεις, α και για να ξέρεις πρόσφατα πουλήθηκε μεταχειρισμένος epson tw600 με 350 ευρώ. (να κοιτάς αγγελίες! :P )

Απο αυτά κοίτα λίγο Optoma , πιστεύω αξίζει.

Φιλε Γιαννη ο ΤW600 που πουληθηκε προσφατα στις αγγελιες δοθηκε απο εμενα. Ο Lg an110 τον οποιο εχω στην κατοχη μου τωρα ειναι overall καλυτερο μηχανημα. Εχει καλυτερο μαυρο καλυτερη ευκρινεια και περισσοτερο φως ρυθμισμενο για ταινιες, μεγαλυτερο ansi contrast και δεν εχει καθολου ανομοιομορφια στην φωτεινοτειτα την στιγμη που οι περισοτεροι tw600-700 μετα απο 300-400 ωρες απο την μια μερια της εικονας κοκκινιζουν και απο την αλλη πρασινιζουν. Μονο χρωματικα υστερει λιγο. Νομιζω πως αν δεν εχουμε δει καποιο μηχανημα καλυτερα να λεμε απλα -δεν το εχω δει-. Αlestro απο τα μηχανηματα που γραφεις ο ACER εχει σοβαρο προβλημα στις συνδεσεις component [κρασσαρει πολυ τα σκοτεινα σημεια] οποτε ξεχνα τον. Ο ΟPΤΟΜΑ ειναι καθολα τιμιο μηχανημα και προτεινεται. Οσον αφορα το rainbow ειναι καθαρα δικο σου θεμα.

Λέτε, καλύτερα, να κοιτάξω προς

Optoma HD700X
Acer H5350
Epson EH-TW420
Infocus X9

Όλοι παίζουν από 520-580 γιούρια καινούριοι....

[OFFTOPIC]
Κάτι πρέπει να κάνουμε με το edit ή με Auto-Margin για να ενσωματώνονται τα μηνύματα...

Ειδα χθες τον infocus x9 και ειναι ΠΟΛΥ καλος για τα χρηματα του.Τον ειδα διπλα διπλα με εναν ΑΧ200 και ενω εχανε ελαφρα σε ευκρινεια, το μαυρο του ηταν καλυτερο.
Για dlp κιολας εδινε σχετικα μεγαλη εικονα (στην ιδια αποσταση ο benq5000 k o optoma 8000xlv εδιναν σημαντικα λιγοτερες ιντσες).
Με εξαιρεση τον hd700 που δεν ξερω αν κυκλοφορει ακομα, ο Χ9 πρεπει να ειναι το καλυτερο μηχανημα απο αυτα που εχεις στην λιστα σου.

Απάντηση: Re: Αγορά προβολέα DLP [και rainbow eff.]

Ειδα χθες τον infocus x9 και ειναι ΠΟΛΥ καλος για τα χρηματα του.Τον ειδα διπλα διπλα με εναν ΑΧ200 και ενω εχανε ελαφρα σε ευκρινεια, το μαυρο του ηταν καλυτερο.

Αυτό μου ακούγεται λίγο περίεργο. Ήταν σωστά νεταρισμένος ο Χ9;
Δεν έχω προσωπική άποψη αλλά DLP να χάνει σε ευκρίνεια από LCD είναι τουλάχιστον σπάνιο.

Ειδαμε σε blu ray τους fantastic four.
Στον ΑΧ200 οι λεπτομερειες στα προσωπα των πρωταγωνιστων φαινοντουσαν πιο ξεκαθαρες.
Παιξαμε με τις ρυθμισεις και των 2.Δεν μπορω να ξερω κατι παραπανω.
Δεν ειπα παντως οτι ο Χ9 εβγαζε κακη εικονα, καθε αλλο.

Ειδαμε σε blu ray τους fantastic four.
Στον ΑΧ200 οι λεπτομερειες στα προσωπα των πρωταγωνιστων φαινοντουσαν πιο ξεκαθαρες.
Παιξαμε με τις ρυθμισεις και των 2.Δεν μπορω να ξερω κατι παραπανω.
Δεν ειπα παντως οτι ο Χ9 εβγαζε κακη εικονα, καθε αλλο.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα, ανάλογα τις ρυθμίσεις...
Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το contrast, ο Panasonic έχει αρκετά μεγαλύτερο.

Σε ταινία είναι πολύ δύσκολο να παρατηρήσεις διαφορές σε ευκρίνεια. Πρέπει οι καταστάσεις να είναι ακραίες για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο πιο απλός, εύκολος και σίγουρος τρόπος είναι το desktop των Windows ή κάποιο pattern.

Το πιθανότερο είναι ότι αυτό που αντιλήφθηκες ως αυξημένη ευκρίνεια ήταν αποτέλεσμα άλλων παραγόντων (contrast, φωτεινότητα, χρώματα κλπ).

Θυμίζω το γνωστό συγκριτικό 720-1080 όπου πολλές ήταν οι φορές που πολλοί έβλεπαν ως πιο ευκρινή τον 720 λόγω παραμέτρων όπως οι παραπάνω.

Edit Αν και ξενυχτισμένος ο Μπίκος από το χθεσινό τσιμπούσι (με τον προβολέα στη μέση να βράζει τον μαγικό ζωμό) για την γιορτή και λαμβανομένων υπόψιν και των ετών που τον βαραίνουν, έχει καλό response time. :p (ξέρεις Μπίκο, όταν σταματήσω να σε τσιγκλάω θα πάθεις στερητικό :p).

Last edited:

(ξέρεις Μπίκο, όταν σταματήσω να σε τσιγκλάω θα πάθεις στερητικό :p).

Μπά... Και να το ξεχάσεις εσύ θα στο θυμήσω εγώ... -bye-

Ά, και μιά που σε βρήκα, κι επειδή δεν θέλω να σου χαλάσω την αγγελία...
Γιατί πουλάς τον Lumagen; Θα πάρεις DLP; :flipout: :flipout: