Αγορά προβολέα UST

MichaelK

New member
4 November 2007
47
Γεια σας. Χρειάζομαι πάλι την βοήθεια σας.

Εχω έναν παλιό βιντεοπροβολέα Sharp XV-Z200E ο οποίος θα αντικατασταθεί. Πήγα το Σάββατο στην έκθεση Ηχος Εικόνα και είδα για πρώτη φορά από κοντά, αλλά σε εντελώς λάθος συνθήκες φωτισμού, βιντεοπροβολείς Ultra Short Throw αν το γράφω σωστά. Αυτούς τέλος πάντων που προβάλλουν από πολύ κοντά στην οθόνη. Μιλάμε για σαλόνι σπιτιού και νυχτερινές ώρες. Η πρώτη ερώτηση είναι αν αξίζουν για ταινίες ή όχι.

Αν ναι ποια μοντέλα θα μου προτείνατε κάπου ανάμεσα σε 1.000 και 3.000 ευρώ; Υπάρχουν κάποια μαγαζιά στην Αθήνα όπου μπορώ να τους δω; Δεν εννοώ φυσικά όλους μαζί. Και από οθόνη; Θα ήθελα κάποια ALR (απ ότι είδα στο forum είναι πολύ καλύτερες από τις υπόλοιπες) ηλεκτρική που να ανεβαίνει από κάτω. Εδώ νομίζω ότι 1.000 έως 2.000 ευρώ θα είναι αρκετά για κάτι αρκετά καλό σε λογικά πλαίσια.

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια

Last edited:
Καλησπέρα.Το πανι που ανεβαίνει πάνω υπολόγιζε 2200 με 2500 ευρώ 100 ίντσες.Οσον αφορά ust πρόσεξε γιατί πολλές μάρκες που κυκλοφορούν δεν έχουν επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα!Κάνα δυο έχουν.Οι άλλες αν πάθει ζημιά...κλαφτα...2 με 3 μήνες μεσα-εξω και αν.Αν τα βάλεις κάτω θες πάνω από 5000 ευρώ μαζί με το πανί.Οποτε καλύτερα και ποιο safe επιλογή jvc στα 6000 ή epson στα 5500 με απλό πανι και είσαι βασιλιάς.

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση. Αλλά όπως είπα, πανί έχω ήδη 110" και βιντεοπροβολέα που απλά πάλιωσε και θέλει αλλαγή. Κοιτάω την λύση του UST για να γλυτώαω από κανάλια, καλώδια κλπ. Απλά δεν ξέρω από ποιότητα εικόνας τι λένε.

Last edited:
Εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου.
Πλεονέκτημα των UST προβολέων σε συνδασμό όμως με ALR οθόνη είναι ότι μπορούν να παίζουν σε συνθήκες τηλεόρασης! Φωτά ανοικτά, μπαλκονόπορτες ανοικτές πράγματα απαγορευτικά για κλασσικό προβολέα όπως γνωρίζεις.
Καλά σε σχέση με τον παλιό Sharp που έχεις θα είναι μέρα με νύχτα. Απείρως ανώτερη εικόνα. Δες τους viewsonic , Πέρσι που είχα δει στην έκθεση σε κάποιο δωμάτιο είχε αξιοπρεπή εικόνα , δεν ζητάνε τρελά χιλιάρικα και υπάρχει κανονικά αντιπρόσωπος.

• Like
Reactions: anderm
Oι ust θέλουν alr oθονη.Αν έχεις τέτοια τότε οκ.Παιζουν και με άσπρο πανι αλλά η ποιότητα μειώνεται αρκετά.Επισης πρέπει η οθόνη να είναι fixed frame ή γενικά με μηχανισμούς που τεντωνουν το πανι αλλιώς θα βλέπεις κύματα στο πάνω μέρος της οθόνης.Και επίσης με άσπρο πανι θα αντανακλά αρκετά το φως στους τοίχους( πλαινους και ταβάνι ) και μειώνουν την ποιότητα θέασης οι ανακλάσεις.Οποτε μονόδρομος alr screen.Mαρκες ust xωρις rbe effect epson ls650 και ls 800.Απο dlp awol 3500, xgimi aura 2,hisense px3 pro,αλλά με rbe effect.

Κάπου χάθηκα. Αρχικά νόμιζα ότι με τους UST η ιδανική οθόνη είναι ALR αλλά κάπου στο παραπάνω thread για τις οθόνες έλεγε ότι ταιριάζουν τέλεια με CLR.
Κατάλαβα κάτι λάθος; Τελικά τι ισχύει;

Σου γράφω μερικές γνωστές μάρκες.Μπες στα site τους και κοίτα στην κατηγορία alr screens για ust προβολή.Οχι για long throw προβολή.Το clr έχει να κάνει και με τις ανακλάσεις του ταβανιου.Εσυ κοίτα για ust κατηγορία.XY , Vividstrom, Celexon, nothing projector.Ειναι μερικές μάρκες με σχετικά τίμια πανιά.Υπαρχουν και πιο ακριβές εταιρείες, αλλά με αυτές αν ψαχτείς θα βρεις κάτι καλό.Googlαρισε τις μάρκες.