Αγορα Προβολικου εως 800ευρω. (Χρηση σ τοιχο, αλλαγες μερους προβολης και αποστασης )

illegalsaint

New member
26 September 2016
23
Τα βασικα προβληματα ειναι τα εξης...

1ον Επειδη ειμαι στρατιωτικος (μεταθεσεις γαρ) και δεν παιζει να εχω καποιο μονιμο μερος να τοποθετησω το ολο συστημα η πρωτη μου απαιτηση ειναι το μηχανημα να μπορει να αποδοσει οσο το δυνατον καλυτερα στον τοιχο.

2ον Επειδη δεν θελω να χωρισω, θα προτιμουσα να μην βαψω κανεναν τοιχο και να εχω την δυνατοτητα ρυθμισης στο εκαστοτε χρωμα. Προσωρινα οι τοιχοι μας σε αυτο το σπιτι ειναι εκρου ανοιχτο..

3ον Θα ηθελα εναν προβολεα που να εχει την δυνατοτητα να παιξει σε μια αποσταση 2,5 μετρα, αλλα αυριο μεθαυριο μπορει να μην εχω τοσο χωρο(τι ειπα τωρα ε?) η να εχω πολυ περισσοτερο, οποτε καλο θα ηταν να ειναι ευελικτος σε αυτο το θεμα. Εαν δεν υπαρχει δυνατοτητα, ειναι προτιμοτερο να ειναι ενας που να παιζει απο κοντα.

4ον Κατα πασα πιθανοτητα θα παρω μια βαση - τραπεζακι για να παιζει απο χαμηλα, αφου θελω φορητοτητα.

5ον Ενω οι απαιτησεις μου στην εικονα οταν σκεφτομουν να παρω TV ηταν πολλες και ημουν ετοιμος να δωσω αρκετα χρηματα, πλεον με τον προτζεκτορα δεν με ανδιαφερει τοσο η τελειοτητα στην εικονα αφου θα ικανοποιησω την βασικη μου αναγκη που ειναι το μεγεθος της οθονης.

Ασε που προσφατα συνειδητοποιησα οτι βλεπω με αρκετα μεγαλη ευχαριστηση ταινιες στην οθονη του υπολογιστη μου μια 19' SyncMaster 2043b, οποτε φανταζομαι πως οτι και να παρω απο προτζεκτορα θα ειμαι ικανοποιημενος...

Αφου λοιπον διαβασα αρκετα και εχω βγαλει τα ματακια μου 4-5 μερες, ερωτω...

Ποιον να αγορασω?

Αξιζει να δωσω 800ε για εναν Benq w1110 η ειμαι οκ και με εναν Optoma hd141x?

Μηπως θα ημουν καλυμμενος και με κατι πιο φθηνο?

Το μονο που δεν θελω ειναι να κουραζεται το ματι... Ολα τα υπολοιπα ειναι δευτερευουσης σημασιας...

Ευχαριστω προκαταβολικα...

Απο οτι ξερω οι acer εχουν στο μενου επιλογη για διαφορετικα χρωματα στον τοιχο. Εχω τον acer 7550bd και παιζει πολυ καλα για τα χρηματα του.

Δελεαστικοτατος οφείλω να ομολογήσω.. Μόλις είδα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι πολύ καλός. Άραγε γιατί δεν τον προτιμούν κι άλλοι? Τι διαφορά έχει αυτός από έναν W1110? Στα βασικά χαρακτηριστικά είναι καλύτερος.
Ξεπερνάει βέβαια το αρχικό μπάτζετ για ελάχιστα ευρώ και είχα μια ελπιδα ότι θα έχω κάποια ποιο φθηνή πρόταση, αλλά... Είναι καλός...
Μου αρεσε πολυ το ευρος απο 1 εως 7,6 μετρα. Στο 1 μέτρο προβολής πόση οθόνη ανοίγει?

Πανω-κατω ο φακος ανοιγει σαν τους μικρους benq 1110-1070 που σημαινει 35 ιντσες στο μετρο. Υπαρχει και ο Acer H7550ST οπου ανοιγει 65 ιντσες στο μετρο οποτε στα 2 μετρα ανοιγει 130 ιντσες αλλα αυτος νομιζω ειναι στο χιλιαρικο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το περιεργο ειναι πως στην Ελλαδα τον βρισκεις 850 ευρω και στην Ευρωπη απο 650 ευρω.

Στην Ελλάδα τον παράδεισο της φορολογίας μόνο αυτό δεν μου φαίνεται παράξενο... Μην απορείς αν αύριο μεθαύριο φορολογουν με τα lumens ή με τις ίντσες που ανοίγει ο προβολέας..

65' το μέτρο ε?!!!

Θα κοιτάξω και τους Acer's..

Αντί να το περιορίζω το διευρύνω...

τα χαρακτηριστικά του optoma141 είναι τα ίδια στα χαρτιά με του 1110 δηλαδή είναι και αυτός full hd αν και δεν ξέρω αν υστερεί σε ποιότητα κατασκευής και on off contrast. πιο χαμηλά σε τιμή από τον optoma δεν νομίζω οτι αξίζει να πας καθώς πιθανότατα δεν θα είναι full hd υλοποιήσεις.

από τα 2.5 μέτρα ο w1110 ανοίγει από 77 μέχρι 100 ιντσες με το ζουμ τερμα ανοιχτό.

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1110-projection-calculator-pro.htm

μπορεί να παίξει ο προβολέας σε τοίχο, έχει ρυθμιστικά και τα χρώματα του μπορεί να έρθουν με calibration με αισθητήρα και ανάλογο λογισμικό.

Παλικάρια μη σας ζαλιζω...
Έφαγα μια φλασια και συνειδητοποίησα ότι δεν ψάχνω την τελειότητα..
Μπήκα και σε Φόρουμ του εξωτερικού και διάβασα λίγο για το hd141x και μετά την ψωνισα και τον αγόρασα.
Κοπανησα και 24 δόσεις και με 25ε το μήνα έφερα τον κινηματογράφο στο σπίτι..
Σε 3-4 μέρες οταν ερθει θα σας χρειαστώ για ρύθμιση..
Ευχαριστώ για όλα.. Έμαθα πολλά..
Αν μπορεί κάποιος να μου πετάξει εδώ τα βασικά link για τη ρύθμιση του hd141x θα ειμαι υπόχρεος..

Special Price. Το είχαν στην πιο χαμηλή τιμή στο Skroutz τουλάχιστον, αλλά ταυτόχρονα μπορούσα να έχω 24 δόσεις κατι που με βόλευε αφάνταστα. 550ε και κοντα στα 70ε οι τοκοι για 24 μηνες.
Ήρθε σήμερα. Δεν πρόλαβα να κάνω και πολλά. Ήθελα να δω απλά συνδεσιμότητα με το ταμπλετ και ένα μίνι PC της Intel που έχω και όλα πήγαν καλά.
Η ελάχιστη εμπειρία των 5 λεπτών... Δεν μου άρεσε.. Ίσως φταίει και ο τοίχος..
Βέβαια η προσπάθεια ήταν του ποδαριού οπότε .. Θα πω τη γνώμη μου όταν με το καλο προλάβω να ρύθμιση και να δω καμία ταινία...

Απάντηση: Re: Αγορα Προβολικου εως 800ευρω. (Χρηση σ τοιχο, αλλαγες μερους προβολης κ

Special Price. Το είχαν στην πιο χαμηλή τιμή στο Skroutz τουλάχιστον, αλλά ταυτόχρονα μπορούσα να έχω 24 δόσεις κατι που με βόλευε αφάνταστα. 550ε και κοντα στα 70ε οι τοκοι για 24 μηνες.
Ήρθε σήμερα. Δεν πρόλαβα να κάνω και πολλά. Ήθελα να δω απλά συνδεσιμότητα με το ταμπλετ και ένα μίνι PC της Intel που έχω και όλα πήγαν καλά.
Η ελάχιστη εμπειρία των 5 λεπτών... Δεν μου άρεσε.. Ίσως φταίει και ο τοίχος..
Βέβαια η προσπάθεια ήταν του ποδαριού οπότε .. Θα πω τη γνώμη μου όταν με το καλο προλάβω να ρύθμιση και να δω καμία ταινία...

Τι δεν σου αρεσε απο την γενικη αισθηση που εισεπραξες. ?

Παλικαρια χαιρετε...

Η ωρα ειναι 11 και 9 πρωτα λεπτα και βλεπω Star Trek Beyond σε 1080p αναλυση και ειλικρινα χαιρομαι παρα πολυ που δεν πηρα τηελοραση!!!

Το πρωινο 5λεπτο ηταν με ενα παραθυρο κλειστο και ενα ανοιχτο, οποτε εμπαινε αρκετο φως...

Τωρα εχω παθει σοκ! Τα λογια ειναι περιττα. Εχω πεταξει πανω στον τοιχο την οθονη, χωρις καμια θυρμιση, χωρις να μ'ενδιαφερει το υψος, χωρις να κανω τιποτα απ'ολα τα επιστημονικα που διαβαζα πριν απο μια εβδομαδα και απλα δεν μπορω να πιστεψω οτι βλεπω ταινια σε προβολικο και σε τοσο καλη ποιοτητα.

Λοιπον ειμαι σιγουρος οτι ο benq 7000.000.000 και ο μπεν μαρι παιζουν πολυ καλυτερα απο το δικο μου μηχανημα, αλλα δεν μ'ενδιαφερει καθολου. Εχω παθει σοκ λεμε!!!

Οκ, εχω ανοιξει μια οθονη τερας που δεν εχω ιδεα ποσες ιντσες ειναι και εννοειται οτι ακομα και σε FHD που παιζει η ταινια δεν μπορεις να εχεις το τελειο, αλλα ουτε που με απασχολει... Αφου φωναξα τη γυναικα μου να δουμε καρα σεβντα! Ποιος εγω να δω αυτη την Τ@υρκ!κ! μ@λ@κ!@...

Ε! Ναι λοιπον... Εχω κινηματογραφο στο σπιτι...

Κατσε ενα λεπτο να μετρησω την οθονη...

Παιδες ανοιξα 2,4 χ 1,3 περιπου...

Χαιρετω... Η γυναικα δεν κατεβαινει... Βαζω Star Trek...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Που εβλεπα τοσα χρονια στην 42αρα ωρε!!!

Δεν ειναι τιποτα καμμια 110 ιντςουλες ειναι. Λογικα ολα αυτα που μας λες. Ταχουμε περασει οταν πεταξαμε μια δεσμη στον τοιχο. Καλες προβολες.-bye-

Απάντηση: Re: Αγορα Προβολικου εως 800ευρω. (Χρηση σ τοιχο, αλλαγες μερους προβολης κ

Παλικαρια χαιρετε...

Η ωρα ειναι 11 και 9 πρωτα λεπτα και βλεπω Star Trek Beyond σε 1080p αναλυση και ειλικρινα χαιρομαι παρα πολυ που δεν πηρα τηελοραση!!!

Το πρωινο 5λεπτο ηταν με ενα παραθυρο κλειστο και ενα ανοιχτο, οποτε εμπαινε αρκετο φως...

Τωρα εχω παθει σοκ! Τα λογια ειναι περιττα. Εχω πεταξει πανω στον τοιχο την οθονη, χωρις καμια θυρμιση, χωρις να μ'ενδιαφερει το υψος, χωρις να κανω τιποτα απ'ολα τα επιστημονικα που διαβαζα πριν απο μια εβδομαδα και απλα δεν μπορω να πιστεψω οτι βλεπω ταινια σε προβολικο και σε τοσο καλη ποιοτητα.

Λοιπον ειμαι σιγουρος οτι ο benq 7000.000.000 και ο μπεν μαρι παιζουν πολυ καλυτερα απο το δικο μου μηχανημα, αλλα δεν μ'ενδιαφερει καθολου. Εχω παθει σοκ λεμε!!!

Οκ, εχω ανοιξει μια οθονη τερας που δεν εχω ιδεα ποσες ιντσες ειναι και εννοειται οτι ακομα και σε FHD που παιζει η ταινια δεν μπορεις να εχεις το τελειο, αλλα ουτε που με απασχολει... Αφου φωναξα τη γυναικα μου να δουμε καρα σεβντα! Ποιος εγω να δω αυτη την Τ@υρκ!κ! μ@λ@κ!@...

Ε! Ναι λοιπον... Εχω κινηματογραφο στο σπιτι...

Κατσε ενα λεπτο να μετρησω την οθονη...

Παιδες ανοιξα 2,4 χ 1,3 περιπου...

Χαιρετω... Η γυναικα δεν κατεβαινει... Βαζω Star Trek...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Που εβλεπα τοσα χρονια στην 42αρα ωρε!!!

Το πρωτο πραγμα που θα κανεις ειναι να ρυθμισεις το κοντραστ και την φωτεινοτητα. Παρακατω θα σου βαλω λινκ που σου ανεβασα σε cloud δυο patterns.

Το πρωτο ειναι το white clipping. Θα το τρεξεις, στο player και θα δεις κατι μπαρες να αναβοσβηνουν. Θα πρεπει να αυξησεις ή να μειωσεις το κοντραστ, ωστε να τις δεις να αναβοσβηνουν μεχρι τον αριθμο 243 περιπου.

Το δευτερο pattern ειναι το back clipping και με αυτο θα ρυθμισεις την φωτεινοτητα. Θα πρεπει ομοιως να αυξομειωνεις την φωτεινοτητα, μεχρι να δεις απο πολυ κοντα προσεκτικα να αχνοφαινεται πως αναβοσβηνει μεχρι την μπαρα με τον αριθμο 17. Να ΜΗΝ αφησεις να φανει μπαρα καθολου στον αριθμο 16. Ακομα κι αν χρειαστει να μεινει και η 17 σβηστη.

Για να κανεις τα παραπανω, θα πρεπει να εχεις ρυθμισει πρωτα τα levels στην πηγη (player) και στον προβολεα, ή αν παιζεις απο PC στην καρτα γραφικων και στον renderer του Player που χρησιμοποιεις. (π.χ. madvr στο mpc-hc ή οποιον αλλον τρεχεις)

Ειναι σημαντικο να γινουν τα παραπανω, γιατι με τις εργοστασιακες ρυθμισεις, το πιο πιθανο ειναι να εχεις ψηλα την φωτεινοτητα και να σου γκριζαρει το μαυρο.

Οποτε, για ευκολια αν παιζεις απο Pc, βαλε στον renterer 16-235, ομοιως στον προβολεα στις ρυθμισεις Hdmi και παλι 16-235 (tv levels)

https://mega.nz/#!YJxx1bpa!wLWNZLFvDievVAB-atIJExaD_gNBOvGZxg4YEHd-Svo

https://mega.nz/#!FQRhFTrC!0q9G_rdZT0C3tZ_dUIaPaxfpJFKNJ28vnwIbt-5NgFA

Υ.Γ.
Εκτος απο την αναλυση αρχειων 1080p, πλεον θα κοιτας και να εχουν μπολικο Bitrate. Το web-dl που ανεφερες συνηθως ειναι μικρο bitrate.
Ταισε bluray ή ματροσκες το μηχανημα με bitrate ΑΠΟ 8Mbps και πανω.

...και καλες προβολες. ;)

Καλορίζικος φίλε μου και καλωσόρισες στον μαγικό κόσμο της βιντεοπροβολής :grinning-smiley-043

Βρε Werewolf άσε τον άνθρωπο να απολαύσει την μαγική πρώτη εμπειρία του σε οικιακό κινηματογράφο, όλες αυτές οι ρυθμίσεις και τα bit-rate θα τον απασχολήσουν μετά το πρώτο 6μηνο

Ευχαριστω για τις πληροφοριες και ειμαι σιγουρος οτι θα μου φανουν πολυ χρησιμες στο μελλον, αλλα προς το παρον αφου καταφερα και βρηκα λιγο χρονο να δω εστω και 30 λεπτα πριν με παρει ο υπνος λιγη ταινια ειμαι ευτυχισμενος...
Καλως σας βρηκα Projectoρακιδες :)

Μια ερώτηση.
Πόση περίπου πρέπει να είναι η απόσταση θέασης σε μια τέτοια οθόνη (110').
Ξέρω ότι είναι υποκειμενικό και κάθε άτομο μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του.
Σε γενικές γραμμές?
Εμένα για παράδειγμα δεν με ενόχλησε καθόλου η θέαση από τα 2,5 μετρα. Η γυναίκα μου που εν τέλη κατεβηκε κουράστηκε και πήγε 2 μέτρα πιο πίσω...

Μια ερώτηση.
Πόση περίπου πρέπει να είναι η απόσταση θέασης σε μια τέτοια οθόνη (110').
Ξέρω ότι είναι υποκειμενικό και κάθε άτομο μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του.
Σε γενικές γραμμές?
Εμένα για παράδειγμα δεν με ενόχλησε καθόλου η θέαση από τα 2,5 μετρα. Η γυναίκα μου που εν τέλη κατεβηκε κουράστηκε και πήγε 2 μέτρα πιο πίσω...

δεν υπαρχει στανταρ αποσταση ...ειναι γουστα .. η γυναικα μου κουραζετε απο την μεγαλη εικονα εγω θα ηθελα ακομα πιο μεγαλη ..... δεν με κουραζει καθολου !!!

ετσι ειναι. !!!!!!!