Αγορά projector τι να προσέξω ?

fotisk13

New member
25 November 2011
34
Θέλω να αγοράσω ένα projector για προβολή ταινιών στο σπίτι:
α) Τη ανάλυση θα πρέπει να έχει ?
β) LCD/DLP ή κάτι άλλο ?
γ) Πόσο φωτεινός θα πρέπει να είναι ?
δ) Διάρκεια ζωης λάμπας / κόστος ?
ε) Προβολή στο καλό σεντόνι της μαμάς σου / στόν τοίχο /σε οθόνη ? Τι τύπος οθόνης
στ) Σχολια εμπειρίες σας

Παρακαλώ πολύ τα φώτα σας
Η τιμη του να ειναι 500-600 ευρω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

α:καλο ειναι να ειναι full hd η hd redy τουλαχιστον.
β:lcd ευκολια εγκαταστασης λογω lens shif-dlp δυσκολια στην εγκατασταση μικρο ζοομ.
γ:οχι πανω απο 1800lumens περιπου.εκτος αν θες να παιζεις μαζι με φως αλλα αυτο δεν συμβαδιζει στην σωστη βιντεοπροβολη.
δ:διαρκεια ζωης τα περρισοτερα ειναι στις 2000 ωρες.στις 500ωρες και μετα αρχιζει η πτωση της φωτεινοτητας.καποια προβολια εχουν 4.000 και 6.000 ωρες.
ε:εαν εχεις καθαρο τοιχο και τον βαψεις ενα λευκο ματ ειναι οτι πρεπει.δεν χρειαζεσαι οθονη.ειδικα αν θες να κινηθεις σε οικονομικο προβολεα.

το θεμα ειναι οτι με 600 ευρω δεν παιρνεςι προβολεα της προκοπης.πρεπει να ανεβεις λιγο ακομα ωστε να παρεις κατι σε FULL HD που θα παζει αξιοπρεπες.

παραδειγμα..σε dlp optoma hd200 benq 1060

Παρε καλυτερα καμια τηλεωραση, για βιντεοπροβολεα κανα μεταχ/νο hd αλλα θες και πανι+καλωδιο+βασεις(ολα αυτα ειναι λεφτα) εκτος και αν υπαρχει ελευθερος τοιχος οπως και να εχει θα ξεφυγης σε χρηματα.

Φίλε μου ειλικρινά και αυτον που δείχνεις να πάρεις ή οποιον αλλον HD δεν εχει διαφορά σε ματια αρχάριου με τον FHD....Το ιδιο πρόβλημα είχα και εγω..Οπως βλέπω δεν θες να φτιάξεις και HOME CINEMA στο σπίτι σου, απλά θες να παρεις εναν προτζέκτορα για να βλέπεις ταινείες σε αξιόλογη μεγάλη επιφάνεια..Κοίτα και προς acer 5360 bd και απο το ιδιο κατάστημα που κοιτας και τον benq και αργότερα που θα μαθεις τον κόσμο του projector τον πουλάς και πας για κάτι καλύτερο!!! Το μόνο που πρεπει να προσέξεις είναι οι αποστάσεις που εχεις σπίτι σου και το πως θα τον τοποθετήσεις...Με αυτα τα λεφτά και βέβαια παίρνεις και κάτι αξιόλογο, ελεος....Για το ´´οχι πανω απο 1800lumens περιπου.εκτος αν θες να παιζεις μαζι με φως αλλα αυτο δεν συμβαδιζει στην σωστη βιντεοπροβολη´´ που λεει ο φίλος ναι συνφωνώ οτι θα είναι υπερβολικά ψωτεινός σε σκοτάδι αλλα γιαυτο το βάζεις στο eco και οικονομία κάνεις στη λάμπα!!...Καλή επιλογή φίλε μου...(Για αρχή αν δεν εχεις και λεφτά να δώσεις το HD είναι μια χαρά)!

Ακριβως αυτο ψαχνω ενα προβολεα να βλεπω καμια ταινιουλα και κανενα αγωνα.
Αν παρω εναν με 600 ευρω θα παιζει τανιες blueray? και απλα θα ριχνει την ποιοτητα? η δεν θα παιζει καθολου?

Θα παίζει, αλλά δεν θα είναι ότι καλύτερο.

Για να πάρεις πραγματικά όλη την ποιότητα ενός BluRay (λέμε τώρα όλη...) πρέπει να δώσεις αρκετά χιλιάρικα σε προβολέα και παρελκόμενα.

Ο πιο πολύς κόσμος μένει ικανοποιημένος από προβολείς του χιλιάρικου.

Αν είναι ο πρώτος σου, θα γουστάρεις ότι και αν είναι, μόνο και μόνο λόγω μεγέθους. ;)

Ναι ο πρωτος μου θα ειναι.

Ποια ειναι η ποιο καλη μαρκα γενικα... στους βιντεοπροβολης? και ποια εχει καλητερο service? ποια ευκολοτερα λαμπες κλπ?

Συγνωμη για της πολλες αποριες μου, ειμαι καινουριος!!!

όπως είπε και ο administrateur general ότι και να πάρεις όταν δείς 100+ ιντσες θα πάθεις πλάκα.
σε χαμηλό ποσο optoma - benq από dlp (720p-1080p) - παραπάνω (~1000) epson από lcd. οι epson (3200) έχουν lens shift (μετακίνηση κάδρου δηλαδή) που αν δεν σκοπεύεις να ταβανιάσεις τον προβολέα είναι χρήσιμο γιατί βοηθάει πολύ την εγκατάσταση του.

Last edited:
θα σου προτινα για τις απετησεις σου αυτη την στιγμη και στα χρηματα που διαθετεις να κοιταξεις προς benq 720p dlp οι τελευταιοι εχουν και μεγαλη διαρκεια ζωη στην λαμπα εαν δεν κανω λαθος. το μοντελο το ξεχασα .να παεις να δεις ομως πρωτα για τυχον ευαισθησιας στο ουρανειο τοξο

θα σου προτινα για τις απετησεις σου αυτη την στιγμη και στα χρηματα που διαθετεις να κοιταξεις προς benq 720p dlp οι τελευταιοι εχουν και μεγαλη διαρκεια ζωη στην λαμπα εαν δεν κανω λαθος. το μοντελο το ξεχασα .να παεις να δεις ομως πρωτα για τυχον ευαισθησιας στο ουρανειο τοξο

Ουρανιο τοξο; τι ενοεις;

είναι το rainbow effect που έχουν οι προβολείς dlp. το βλέπει λίγος κόσμος και κάποιοι που το έβλεπαν στην αρχή πλέον δεν το βλεπουν. πάντως από αναφορές χρηστών που το βλέπουν είναι αρκετά ενοχλητικό.

δεν μπορώ να στο περιγράψω γιατί όταν έψαχνα για προβολέα (optoma hd20) δεν το είδα σε demo που μου έκαναν και τελικά πήρα lcd.

δες εδώ

http://www.projectorreviews.com/advice/HomeTheaterProjector-FAQs/ProjectorsRainbowEffect.php

λογικά δεν πρέπει να το βλέπεις αλλα καλού κακού κάνε μια βόλτα για ένα demo.

Last edited:
+1 και με την λαμπα στο eco ο θοριβος μειωνετε στα 28 db αρκετα ικανοποιητικος και 6000 ωρες ζωη της.οκ μπορει να μην ειναι 6000 στην πραγματικοτητα αλλα συγουρα πολλυ περισσοτερες απο αλλους προβολεις που λενε 3000 και στην πραγματικοτητα ειναι 1500-2000

κοστος καλωδιου και βασης τα θεωρω αμελητετα.υπαρχουν βασεις για προβολεις με 15-20 ευρω που κανουν αριστα την δουλεια τους.νταξει δεν κανουν για να κρεμασαεις κανενα runco αλλα για μικρα προβολακια ειναι οτι πρεπει.
εγω εχω παρει αυτην για να κρεμασω τον sony topaz που εχω.δεν υπαρχει νοημα παραδειγμα να δωσεις 100 ευρω πχ για vogels βαση.
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0542113&catid=061006

επισης καλωδια hdmi παρα πολυ φθηνα.

10μ hdmi 1.4 υπαρχει στα 28 ευρω.εχει και με 14 ευρω αλλα μπορει να μην κλειδωνει.
http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=9829

δεν ξερω εχεις δει καθολου προβολεις σε αυτα τα χρηματα?επειδη βλεπω οτι δεν γνωριζεις και τωρα θες να μπεις στο μαγικο κοσμο της προβολης,ειμαι σιγουρος οτι θα παθεις πλακα.και αυτο διοτι τα μηχανακια ακομα και των 600 ευρω παιζουν ανελπιστα καλα.μην κοιτας εμας τους πορωμενους-ψαγμενους-καμενους που λεμε διαφορα.

θα σε εκπληξει ευχαριστα το μεγεθος και μετα η ποιοτητα.ειδικα αν του βαλεις hd θα μεινεις απολυτα ευχαριστημενος!αν του βαλεις tv-dvd ε δεν θα ειναι το ιδιο βεβαια.

δεν ξερω εχεις δει καθολου προβολεις σε αυτα τα χρηματα?επειδη βλεπω οτι δεν γνωριζεις και τωρα θες να μπεις στο μαγικο κοσμο της προβολης,ειμαι σιγουρος οτι θα παθεις πλακα.και αυτο διοτι τα μηχανακια ακομα και των 600 ευρω παιζουν ανελπιστα καλα.μην κοιτας εμας τους πορωμενους-ψαγμενους-καμενους που λεμε διαφορα.

θα σε εκπληξει ευχαριστα το μεγεθος και μετα η ποιοτητα.ειδικα αν του βαλεις hd θα μεινεις απολυτα ευχαριστημενος!αν του βαλεις tv-dvd ε δεν θα ειναι το ιδιο βεβαια.

:ernaehrung004:
:worshippy:

Όχι δεν έχω δει, μόνο κάτι video στο youtube αλλά από αυτά δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα...

καλησπέρα σας,
επειδή και εγώ ψάχνομαι αυτές τις μέρες από ότι βλέπω προτείνετε τον w700. τον έχει κανείς να μας πει πιο αναλυτικά εντυπώσεις? παίζει όλων των ειδών τα 3d? side by side (από sat)? 3d ταινία από egreat?
αξίζει για τα χρήματά του? αν είχα περιθώριο να δώσω λίγα χρήματα παραπάνω(~100-200Ε), θα άξιζε τον κόπο να πάρω κάποιον άλλον?

Last edited: