Αγορα Πρωτου Προβολεα

Angeldust

New member
27 December 2007
53
Γεια χαρα και απο μενα, και καλη χρονια σε ολους.
Διαβαζω το φορουμ εδω και αρκετο καιρο και μετα απο πολλες σκεψεις μεταξυ τηλεορασης πλασμα και προβολεα, κατεληξα στο δευτερο.
Ειμαι αναμεσα σε 4 και εχω καποιες "αποριες" που θα με βοηθησουν να καταληξω τις επομενες μερες (ωρες) :drummer:

Sony tw15
Epson tw700
Sanyo plv z5
Panasonic 200

Τα πραγματα ειναι σχετικα απλα, ξεκινησα με επσον, στη συνεχεια διαβασα εδω οτι ο σονυ ειναι πιο καινουργιος και μαλλον καλυτερος, κοιταζοντας στο projectrocentral ειδα οτι οι πανασονικ και σανυο ειναι πιο ψηλα στη λιστα αν και δεν αναφερονται αρκετα εδω.

Οι ερωτησεις μου εκτος απο τις αποψεις σας για το καθε προβολεα ειναι οι εξης:

1. Βασικο :grinning-smiley-043 . Yπαρχει (ξερετε να μου προτεινετε καποιο εστω και σε pm) μαγαζι που να εχει τους σανυο ή πανασονικ σε ατοκες δοσεις, σε τιμη παρομοια με αυτη των αλλων 2? (ενδεικτικη τιμη και μαγαζι με ατοκες, βλεπε πλαισιο, το οποιο εχει μονο τους 2 πρωτους.)

2. Επισης πολυ βασικο. Ακουω συνεχεια για τον επσον οτι εχει 3000 ωρες ή 3 χρονια εγγυηση στη λαμπα. Σε online ξαταστημα (ε-σοπ) το αναφερει, αλλα στο πλαισιο (το αναφερω οχι για καποιο λογο διαφημησης αλλα γιατι προσφερει τις ατοκες δοσεις που ελεγα πιο πανω και βολευει) λεει για 3 μηνες. τελικα, αν το παρω απο πλαισιο, εχω την εγγυηση των 3000 ωρων ή οχι? οεο? :grandpa:

3. Ποια η τιμη καινουργιας λαμπα για του παραπανω προβολεις (αν ειναι γνωστο)

Αυτα, οι απαντησεις σας γενικα με τις αποψεις σας αλλα και ειδικα στις ερωτησεις, θα με διευκολυνουν πολυ στην τελικη αποφαση που ελπιζω να ειναι συντομα!

Καλη χρονια σε ολους!!!

Last edited:
Re: Αγορα Πρωτου Προβολεας

Καλησπερα και καλως ηρθες στο φορουμ! :ernaehrung004:
Και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! :drummer:

Θα σε συμβουλευα να αγορασεις προβολεα με σειρά προτεραιοτητας ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τους έχεις βάλει στη λίστα παραπάνω!

Οι λαμπες κοστιζουν σε ολους 350-450 ευρω, αναλογα το κομματι...
Στον Epson έχεις εγγύηση που καλυπτει και τη λαμπα για 3 χρονια ( ή 3000 ώρες), ενώ στους άλλους ΜΟΝΟ 3 μήνες...

Απο θεμα ποιοτητας θα εβαζα πρωτο τον Sony AW15 (οπως κι εσυ) επειδη ειναι πιο καινουργιος! Με ελαχιστη διαφορα απο τον Epson, τον οποίο και ειχα μεχρι πρόσφατα! :smash:

καλη επιτυχια στην αποφαση σου!

ειναι παραμονη εντεκα η ωρα και συζηταμε για προβολεις

μ' αρεσει... :grinning-smiley-043

φιλε καλοςηρθες και καλη χρονια σε ολους του προβολακιδες.τα πραγματα εδω ειναι λιγο υποκειμενικα και εγω αυτη τη στιγμη ειμαι αναμεσα σε αυτους ,εχω παραγγειλει το επσον αλλα δεν ειμαι αναγγαζμενος να τον παρω παρολα αυτα δεν το μετανιωνω γιατι απο οτι διαβαζω σε φορουμ διαφορα ειναι ο καλυτερος και πολυ φτηνος.σε θεμα ευκρεινιας βγαινει πρωτος ο επσον ακολουθει ο ζ5 μετα ο σονυ και μετα ο πανασονικ.σε θεμα αντιθεσης προτος ο σονυ με 12000/1 μετα επσον με αποιροελαχιστη διαφορα 10000/1 μετα ο πανασονικ και μετα ο ζ5.σε θεματα φωτεινοτητας πρωτος ο πανασονικ με 2000 μετα ο επσον με 1600 και μετα ο σονυ 1100 και μετα ο ζ5 με πολι λιγη(απολυτο σκοταδι για να δεις).θορυβος πρωτος ο πανασονικ(απο οτι διαβασα μετα απο λιγο καταντα πολυ θοριβοδες,μετα ο σονυ,μετα ο επσον και στο τελος ο ζ5,ο πανασονικ εχει 200 περιπου βατ λαμπα ο επσον 170 βατ ο σονυ 165 μαζι με ζ5,ο πανασονικ εχει 2 hdmi μαζι με το ζ5 ενο οι αλλοι απο 1.το σηματικοτερο η τιμη με φτηνοτερο τον επσον γυρο στα 830-900 σονυ γυρο στα 1060-1250 ζ5 1200 και πιο ακριβος ο πανα με 1300 ευρο.καταλαβαινεις γιατι κατελειξα στον επσον.και σε θεματα service η' αντικαταστασης εντος εγγυησης βγαινει πρωτος ο επσον και τελευτεος ο πανασονικ ασσε που ο επσον εχει 3 χρονια εγγυηση.επσον παρε κατα τη γνωμη μου.αν θες περιμενε να τον παρω την πεμτη που θα ερθει και θα γραψω εντυπωσεις.

Φίλε Johny, βλέπω το έριξες και εσύ στο "διάβασμα", όπως έκανα και εγώ όταν έψαχνα για τον πρώτο μου προβολέα.... -bye-

Εγώ, αυτό που θα πώ, είναι να ΜΗΝ ψωνιζετε παντα συμφωνα με τα τεχνικα χαρακτηριστικά που γραφουν .....
Τις περισσοτερες φορες η διαφορά στην εικόνα μεταξύ πολύ κοντινών στην τιμή μοντέλων, είναι ΑΜΕΛΗΤΑΙΑ!

Κοιταξτε και λιγο το θεμα εγγυηση-service στο οποίο νομίζω η Epson υπερτερει! (ειδικά όταν μιλάμε για τον πρώτο προβολεα, που ολο και κατι μπορει να συμβει! )

Καλή συνέχεια στο ψάξιμο, και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους με υγεία και ευτυχία πανω από όλα! :ernaehrung004::ADFADF1::ernaehrung004:

σωστος διονυση και αν σκεφτεις και τα πολυ καλα λογια του περιοδικου hitech μαζι με την ασυναγωνιστη τιμη του.ειναι οντως πολυ καλος για τα λεφτα του.

Το hitech ΔΕΝ το πολυεμπιστευομαι, σαν περιοδικό για reviews, αλλά και άλλα περιοδικά του χωρου έχουν γραψει καλά λόγια και ΑΚΟΜΑ γραφουν για τον Epson, οπότε οι απόψεις συγκλίνουν! :grandpa:

Τελικα πηρα τον epson!
Ευχαριστω ολους οσους απαντησαν για τη βοηθεια!
Απο δευτερα αρχιζει το στησιμο!

Αντεχεις να περιμενεις μεχρι την Δευτέρα.....?

Καλές θεάσεις....

χαχα! η αληθεια ειναι πως οχι!!
Αλλα προς τρο παρον δεν εχω ουτε ηχο (περιμενω δευτερα κατι logitech 5500 που τα πηρα για το pc αλλα υα τα χρισημοποιησω για αρχη) ουτε πανι!
Δεν αντεχα και εβαλα κατι σχοινια και ενα ασπρο σεντονι για να δω εικονα χωρις ηχο εστω και για λιγο! :worshippy:

Α με την ευκαιρια και μια ερωτηση για το πανι.
Στον πισω τοιχο δεν παιζει γιατι ειναι με κλιση, στο ταβανι ειναι αρκετα ψηλα, μονη λυση ειναι με τριποδο? Υπαρχει περιπτωση να κανω καμμια πατεντα και να βαλω για ταβανι αλλα να κρεμεται πιο χαμηλα και οχι απο το ταβανι?

Δύσκολο αλλα όχι αδύνατο... πρεπει ομως να αλφαδιαστει καλα. Γινεται με αλυσσίδες και ειδικα γαντζακια που αυξομοιωνουν το μηκος για τις φερεις ακριβως. Και μπορεις να τις ντυσεις με κατι για να μη φαινονται ασχημα...
Εχουν και βαρος τα πανια... οποτε το τριποδο δεν το βλεπω να γινεται, συν το προβλημα οτι αν δεν εφαπτεται η οθονη στον τοιχο μπορει να κανει κυματισμους απο ρευματα αερα, air condition κτλ.

Καλυτερα στον τοιχο και με καποια πατεντα να ερθει στα ισια...

χαχα! η αληθεια ειναι πως οχι!!
Αλλα προς τρο παρον δεν εχω ουτε ηχο (περιμενω δευτερα κατι logitech 5500 που τα πηρα για το pc αλλα υα τα χρισημοποιησω για αρχη) ουτε πανι!
Δεν αντεχα και εβαλα κατι σχοινια και ενα ασπρο σεντονι για να δω εικονα χωρις ηχο εστω και για λιγο! :worshippy:

Α με την ευκαιρια και μια ερωτηση για το πανι.
Στον πισω τοιχο δεν παιζει γιατι ειναι με κλιση, στο ταβανι ειναι αρκετα ψηλα, μονη λυση ειναι με τριποδο? Υπαρχει περιπτωση να κανω καμμια πατεντα και να βαλω για ταβανι αλλα να κρεμεται πιο χαμηλα και οχι απο το ταβανι?

Σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν στη γκάμα τους οθόνες με μαύρη 'μπορντούρα' ας την πούμε, όπου στο επάνω μέρος αν δεν κάνω λάθος μπορεί να είναι μέχρι και 50 πόντους.

Κάνε μια έρυενα και θα δεις.