ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

steve007

New member
8 September 2012
25
γεια σαs ειμαι νεο μελοs και θα ηθελα τη γνωμη σαs για τον benq w 1200 που σκεφτομαι να αγορασω και αν υπαρχει και μεταχειρισμενοs σε καλυτερη τιμη.επισηs αν προτεινετε καποιο μοντελο με αντιστοιχα χαρακτηριστικα.αυτη τη στιγμη εχω ενα epson tw 700

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Καλώς ήρθες πρώτα απ όλα στην παρέα μας. Η γνώμη μου για το μηχάνημα που σκέφτεσαι να πάρεις είναι η καλύτερη για τα λεφτά τόσο που δεν έχω κάτι να σου προτείνω. Εχω δει τον 1100 που είναι κατά 250 ευρώ περίπου φθηνότερος και αν όντως ο 1200 έχει καλύτερα μαύρα που λένε τότε προχώρα άφοβα. Μόνο που δεν ξέρω αν είσαι ευαίσθητος με το rainbow effect, έχεις ξαναδεί DLP προτζέκτορα να παίζει; Μήπως σε ενόχλησε αν βέβαια το ξέρεις αυτό το φαινόμενο; Γιατί απ ό,τι λες ο προηγούμενος προτζέκτοράς σου είναι lcd και δεν έχει τέτοιο θέμα. Οχι ότι ο 1200 έχει τέτοιο φαινόμενο, στο κάτω κάτω πλέον οι ταχύτητες των χρωματικών τροχών είναι τέτοιες που το φαινόμενο είναι σχεδόν αόρατο απλά κάποιοι είναι πιο ευαίσθητοι και το παρατηρούν οπότε καλό θα ήταν να ξέρεις μήπως ανήκεις σε τέτοια κατηγορία.

19 June 2006
35,670
Ο 1000άρης, ο 1060 και ο 1100 της Benq έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Επίσης, οι 20,23 και 33 της Optoma. Οι 6500 και 7531 της Acer.

Από το LCD στρατόπεδο, μπορείς να κοιτάξεις τους 3200, 3600 και 5900 της Epson.

Επίσης, καλό θα ήταν να μας δώσεις πληροφορίες για τον χώρο σου, που θα μπει η οθόνη, ο προβολέας, ύψος ταβανιού, απόσταση θέασης, ίντσες που θέλεις να ανοίξεις κ.λ.π., ώστε να βοηθηθείς περισσότερο.

TerI

AVClub Enthusiast
29 April 2008
1,211
Χίος
Είναι πολύ σημαντικό να μας αναλύσεις λίγο τον χώρο σου και απο την στιγμή που πας σε τέτοιους προβολείς πρέπει να δώσεις βάση κυρίως στην απόσταση του προτζέκτορά σου απο το πανί και σε τι ύψος θα τοποθετηθεί σε σχέση με το πανί . Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή η πρώτη εγκατάσταση ώστε να γνωρίζεις εκ των προτέρων που θα μπει το κάθε τι , για να μην καταφευγεις σε λύσεις τύπου keystone που περισσότερο ζημιά στην εικόνα θα σου κάνει και δεν θα απολαμβάνεις αυτό που θα έχεις.

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,847
καλησπέρα και καλώς ήρθες. σου έχουν ήδη προταθεί μοντέλα προβολέων να διαλέξεις. ο καθένας έχει τα προτερήματα του και μειονεκτήματα του σε εικόνα αλλά κυρίως σε τοποθέτηση.

θα ήταν χρήσιμο (όπως είπε και teri) να μας κάνεις μια περιγραφή του χώρου σου. πόσες ίντσες σκοπεύεις να ανοίξεις - ποια η απόσταση προβολέα πανιού - ποιά η απόσταση θέασης. Γγενικά στα χρήματα αυτά οι lcd (epson) ανοίγουν περισσότερες ίντσες από τους dlp και έχουν και ευκολίες (πχ lens shift οι 3200 - 3600 που μπορεί να φανεί χρήσιμο αν ο προβολέας δεν ταβανιαστεί). από την άλλη μεριά οι 1100,1200 απαιτούν μεγαλύτερο offset κάτι που μπορεί να σε δυσκολέψει στο ταβάνιασμα σε ένα χαμηλοτάβανο σπίτι.

η περιγραφή του χώρου πιστεύω θα βοηθήσει στα μέλη να σε οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή επιλογή.

steve007

New member
8 September 2012
25
ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ EPSON 700 ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΛΑ BENQ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ W1200 ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ 1070 (ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΟΓΟ 3D ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ)ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ W1400 KAI 1500 ANTIΣΤΟΙΧΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ Ο 1500 ΤΑ 400 ΕΥΡΟ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ.ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ-Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΕΙΝΑΙ 36CM TO YΨΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 2,57 ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΙ ΕΙΝΑΙ 3.85 ΤΟ ΠΑΝΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ 70 ΠΟΝΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ.ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΣΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

19 June 2006
35,670
Χρόνια πολλά!! Αν γίνεται, μην γράφεις κεφαλαία. Ο 1200 είναι παλιότερο μοντέλο από τον 1070. Τα πιο νέα μοντέλα είναι οι 1300, 1400 και 1500.

Ας ξεκινήσουμε αλλιώς...πόσες ίντσες θα σου άρεσε να ανοίξεις?

steve007

New member
8 September 2012
25
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Συγνωμη για τα κεφαλαια δεν ηξερα.αυτη τη στιγμη το πανι μου ειναι περιπου 85 ιντσων και με καλυπτει σχετικα στο ματι γιατι φανταστειτε οτι ολη η αποσταση ειναι περιπου 3.85 και εγω βλεπω απο τα 3.50.Σκεφτομαι οτι αν το αλλαξω με 110 max ειμαι πολυ ικανοποιημενοs.

steve007

New member
8 September 2012
25

θα μου πειτε και τιs αποψειs σαs μεταξυ 1070 - 1200 -1400 για να με βοηθεισετε και αν ο 1400 που θεωρω καλυτερο των υπολοιπων αξιζει σαν αγορα?ευχαριστω!

19 June 2006
35,670
Πρακτικά, όλα τα μοντέλα (1300-1400-1500) έχουν βασιστεί πάνω στον 1070. Το τσιπ είναι ίδιο. Υπάρχουν μερικά πράγματα που προστίθενται στα νέα μοντέλα όπως frame interpolation, μεγαλύτερο lens shift (μετακίνηση φακού που προσφέρει μεγαλύτερη ευχέρεια στην τοποθέτηση), μεγαλύτερο ζουμ ή ασύρματο hdmi (1500).

Αν τα παραπάνω είναι αχρείαστα, τότε ο 1070 παραμένει μια πολύ καλή επιλογή.

steve007

New member
8 September 2012
25

δηλαδη θεωρειτε οτι απο τον 1400 δε θα παρω καλυτερη εικονα σε σχεση με τον 1070,και οτι δεν αξιζει την διαφορα των 300ευρο σα μηχανημα?γιατι και χωριs βεβαια να εχω τιs γνωσειs ειδα στα χαρακτηριστικα αρκετη διαφορα και σε lumens και σε contrast.

19 June 2006
35,670
Σε κόντραστ, όχι, δεν έχει. Σε φώτα, ναι, είναι πιο φωτεινός, όμως, θα παίξει ρόλο εάν ενδιαφέρεστε να γεμίσετε πολλές ίντσες (π.χ. 160). Το φως του 1070 είναι υπεραρκετό. Τα παραπάνω χρήματα είναι για άλλες ευκολίες και όχι γιατί η εικόνα διαφέρει. Τώρα, αν έχουν διορθώσει μια ανομοιομορφία φωτεινότητας που παρουσίαζε ο 1070, δεν το γνωρίζω. Όσο για τις διαφορές στον φακό, πιθανολογώ πως θα είναι ελάχιστες.

steve007

New member
8 September 2012
25
Σαs ευχαριστω πολυ μου λετε και τη γνωμη σαs και σχετικα με 1200 και 1070 αποκλειστκα για 2d προβολη?και αν ισχυει αυτο που λενε οτι 0 1200 εχει καλυτερη ποιοτητα εικοναs με λιγοτερο φωs απο τον 1070? ευχαριστω και παλι και συγνωμη αν σαs ταλαιπωρησα με τοσεs ερωτησειs.