Αγορά ράδιο-CD/USB

rem2gr

Established Member
22 February 2008
161
Serres/Greece
Αυτή τη στιγμή έχω περασμένο στο αυτοκίνητο ένα BLAUPUNKT SAN DIEGO MP35, με ραδιόφωνο και CD που αναπαράγει και δισκάκια MP3. Επίσης έχω βγάλει και ένα καλώδιο line-in που καταλήγει σε καρφί στέρεο 3,5mm για αναλογική σύνδεση κάποιου εξωτερικού mp3-player ή κινητού. Αυτό αγοράστηκε πριν 2 χρόνια.

Τώρα πλέον σκέφτομαι σοβαρά την αντικατάστασή του με ένα αντίστοιχο της BLAUPUNKT (KINGSTON MP47) το οποίο συν τοις άλλοις έχει και υποδοχή USB ώστε να συνδέεις απευθείας ένα απλό USB-stick και να σου αναπαράγει τα mp3s που είναι αποθηκευμένα σ αυτό.

Επίσης να πω ότι κοίταζω σε BLAUPUNKT διότι έμεινα πραγματικά πολύ ευχαριστημένος από το δέκτη του (ευαισθησία, καλή λήψη σήματος, γρήγορος συντονισμός κλπ) κάτι που δε το βρήκα σε άλλα μηχανήματα που είναι μεν πιο φθηνά και προσφέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά (πχ. JVC). Επίσης το MP47 απότι είδα έχει και πολύ αναλυτικό eq ώστε να φέρεις τον ήχο όπως τον θέλεις με βάση τα ηχεία που διαθέτεις.

Το MP47 το βρήκα στο E-SHOP γύρω στα 150ευρώ τη στιγμή που ο έμπορος στον οποίο είχα τοποθετήσει το προηγούμενο ηχοσύστημα-ηχεία, το παίρνει χονδρική κατά 30ευρώ ακριβότερα και η τιμή πώλησης ξεφεύγει μετά κατά πολύ. Όταν το συζητήσαμε, με προβλημάτισε λέγοντας ότι είχε πολλές περιπτώσεις πελατών που αγόρασαν ηχοσύστημα αυτοκινήτου από ιστοσελίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών που κινούνται μόνο στο χώρο του internet και δεν έχουν κατάστημα, και τους βγήκαν προβληματικά. Κι όχι μόνο αυτό αλλά όταν το έστειλαν στην επίσημη αντιπροσωπεία και το άνοιξαν, διαπίστωσαν ότι έλειπαν από μέσα κυκλώματα και κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι!

Έχετε εσείς υπόψη σας τέτοια πράγματα; Ειδικά το E-SHOP το θεωρώ κάπως σοβαρό και αξιόπιστο. Υπάρχει περίπτωση να μου συμβεί κάτι τέτοιο;

Φιλε μου είναι να μη σου τύχει.
Πολλά παιδιά εδώ μέσα έχουν εκφράσει παράπονα κατά καιρούς για το after sale του e-shop,απο το οποίο εγώ μέχρι τώρα δε εχω κανα παράπονο.
Ετυχε προβληματικό προιόν 2 φορές,και μου το αντικατέστησαν.
Τώρα οσον αφορά τα BLAUPUNKT τα έχω πάρα πολύ σε εκτίμηση,με φοβερούς δέκτες καλής λήψης,και ποιότητα κατασκευής.
Υστερούν λίγο στην αντικραδασμική προστασία.
Με γειά και καλοφόρετο εαν το αποφάσισες -bye-

Για 'ηχο και εικόνα στο αυτοκίνητο υπάρχει η κατάλληλη ενότητα στο "Επί παντός"
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=34305

Last edited:
Κι εγώ γιαυτό το λόγο επιμένω στο BLAUPUNKT παρόλο που τα πληρώνεις λίγο παραπάνω σε σχέση με άλλα που έχουν τις ίδιες δυνατότητες. Συγκεκριμένα ρώτησα στο e-shop για θέμα εγγύησης στα BLAUPUNKT και μου είπαν ότι οι ίδιοι αναλαμβάνουν να το στείλουν στην αντιπροσωπεία σε περιπτωση βλάβης. Αν είναι να μου εμφανίσει κάτι εξαρχής, εννοείται το επιστρέφω απευθείας.

Αλλά τώρα, το να μου δώσουν μηχάνημα που να μην είναι γνήσιο BLAUPUNKT ή να λείπουν κυκλώματα από μέσα, είναι αρκετά χοντρό για τα μέτρα του E-SHOP. Άντε να είναι κανένα ιντερνετομάγαζο που δεν έχει ούτε γραφεία ούτε τηλέφωνα επικοινωνίας κλπ. εκεί να κρατήσω τις επιφυλάξεις μου.