Αγόρα ραδιοενυσχυτή

dimitris.40

Established Member
Καλημέρα σε όλους τους συνφορμήτες.Σας ευχαριστώ πολυ για την πολύτιμη βοηθειά σας σε όλα τα θέματα που σας εχω ρωτήσει.Θα ηθελα κ πάλι την βοηθειά σας,μου έχετε προτείνει τον YAMAHA RX-V363 που στοιχίζει (205 )για να καλύψω εναν χώρο γύρω στα 60μ.Θα ηθελα να σας ρωτήσω αν ο YAMAHA RX-V663 εχει παρα πολλές διαφορες ( 500 ) με τον ποιο πάνω ενισχυτη ποιον θα επρεπε να επιλεξω θελοντας να βλέπω ταινιες HD 1080p κ ηχο ψηφιακο κ καποια δορυφορικα προγραμματα .Οι διαφορες του 663 ειναι τοσο απαιραίτητες στα καινούργια format εικόνας κ ήχου??????Σας ευχαριστω.Να ειστε καλα.-bye-

Ακου.Ο 663 σιγουρα ειναι πολυ καλυτερος σαν μηχανημα και εχει και περισσοτερα φορμα που υποστηριζει αλλα και καλυτερα υλικα απο τον 463 οπως και upscaler αν δεν κανω λαθος.Τωρα για τη διαφορα χρηματων εξαρταται απο σενα καθαρα.Αν θες 5.1 και οχι 7.1 που δινει ο 663 επισης παιζει ρολο.Εγω παντως θα κινηθω προς την κατηγορια των 350ευρω.Ουτε στον πολυ φτηνο ουτε στα πολυ ακριβα...Επισης ο 663 ειναι λιγο παλιοτερο μοντελο οπως και ο 363.Τα νεα ειναι 365 και 665.Ελπιζω να βοηθησα

Ευχαριστω σε όσους λενε την γνωμη τους.Το μηχανημα θα παιξει στην αρχη με toiffel compact 30 που παραγγειλα απο γερμανια κ αργοτερα με ηχεια B&W ΜΤ-10.Επειδή ειμαι ασχετος απο αυτα μαθαίνω ολα απο εδω μεσα ο YAMAHA o 665 το καινουργιο μοντελο μήπως ειναι μονόδρομος για τα ψηφιακά format που υπάρχουν???Θα μπορέσει ο μικρότερος 365 να με καλύψει??????Τα χρήματα ειναί σαφώς κ πολύ σημαντικα μεταξύ τους.Ας μου απαντήσει καποιος που γνωρίζει τι θα μπορούσα να κάνω κ τι θα πρεπει να επιλέξω......Σας ευχαριστω όλους σας.-bye-

Τα καινούρια HD formats τα υποστηρίζει και ο καινούριος yamaha v465 μόνο που τα υποστηρίζει μέχρι 5.1 σύστημα και όχι μέχρι 7.1
Αν λοιπόν προτεραιότητα σου είναι τα καινούρια HD formats και μια οικονομική λύση σε ενισχυτή, και δεν σκοπεύεις κάποια στιγμή να πας σε 7.1 ηχεία, τότε μπορείς να κοιτάξεις και προς αυτόν τον ενισχυτή.

Ναι και εγω αναμεσα στον 465 ειμαι και στον pioneer 819 αλλα δεν μπορω να διαλεξω.Ο 465 εχει πιο μεγαλο ευρος ohm (4-8) ενω ο 819 εχει 6 (ισχυει αυτο????) αλλα ο 819 εχει παραπανω watt (130 με 105 ο 465).Τι πιστευετε οτι ειναι προτιμοτερο?

Σιγουρα τα παραπανω watt θα τα χρειαστει να καλυψει το 60τμ, καλο θα ηταν να μαζεψεις καποια λεφτα να πας σε καλυτερο μηχανημα πχ DENON 1910 κτλ για να μην μετανοιωσεις με τον μικρο Yamaha που δυσκολα θα καλυψει τοσο μεγαλο χωρο !

Eυχαριστώ σε όλους που βοηθάνε για αγορα ραδιοενυσχυτη αλλα βρε παιδια ψαχνω τοσες μερες στο Skroutz κ τελικα εχω μπερδευτεί.Υπαρχει ο RXV-465 της YAMAHA-ΑV RECEIVER BLACK που το εχει το miltiramma με 429 μετα ο YAMAHA RXV-465 TITANIO με HDMI που το έχει το pixmannia με 376 κ μετα DENON AVR 1909 στην ηχοεκφραση που το εχει 490 κ που μου προτεινετε ως τον ποιο δινατο κ τον καλύτερο.Πείτε μου σας παρακαλώ γιατί εχω πολύ μπερδευτει οι 2 ενισχυτες τις YAMAHA ειναι οι ίδιοι αν θα πρεπει να επιλέξω εναν απο τους 2 να μην ξεφύγω απο τα 500 κ αν ο DENON θα ειναι η καλύτερη επιλογη??Σας ευχαριστω πολυ όλους για την μεγάλη κ πολύτιμη βοήθεια σας.Να ειστε καλα κ περιμένω τις προτάσεις σας.

Τα ωμ που αναγράφουν οι προδιαγραφές δεν δείχνουν κάποιο μειονέκτημα ή πλεονέκτημα. Απλώς κάθε κατασκευαστής για εμπορικούς λόγους επιλέγει να εκφράσει την ισχύ μετρημένη με 2, 4, 6, ή 8 ώμ.
Όλοι οι ενισχυτές δουλεύουν με ηχεία 4-8 ωμ. Απλώς οι καλύτεροι ποιοτικά θα αποδόσουν καλά τόσο στα 8 όσο και πιο δύσκολα 4 ωμ.
Θυμίζω επίσης οτι πχ 100w/4ohm αντιστοιχούν σε 50w/8ohm (ιδανικά)
και οτι τα 100w/8ohm αντιστοιχούν σε 200w/4ohm (θεωρητικά) αλλά συνήθως αντιστοιχούν σε 150-160/4ohm ανάλογα την ποιότητα κατασκευής.

Λοιπον προσπαθησα να βρω περισσοτερες λεπτομεριες για τον yamaha rxv-465 και για τον Denon avr-1910, και κοιταξτε τι βρηκα :

Yamaha RX-V465 5.1 Channel Digital Home Theater Receiver Specifications
AUDIO SECTION

Minimum RMS Output Power (8 ohms, 1 kHz, 0.9% THD)

* Front Channels - 105 W + 105 W
* Center Channel - 105 W
* Surround Channels - 105 W + 105 W

Dynamic Power/Channel (Front, 8/6/4/2 ohms) - 110/130/160/180 W
Input Sensitivity/Impedance (1 kHz, 100 W/8 ohms, AV5) - 200mV/47 k-ohms
---------------------------------------------------------------------

Denon AVR-1910Audio D/A

• Audio D/A Converter 24bit / 192kHz
  • Digital Sound Processor (DSP) Yes
  • Surround System Class 7.1 channel
  • Amplifier Output Details 90 Watt - 8 Ohm - THD 0.08 % - 7 channel(s) ( Surround ), 125 Watt - 6 Ohm - THD 0.7 % - 7 channel(s) ( Surround )
------------------------------------------------------------------------

Με τις λιγες γνωσεις που εχω συμφωνα με αυτα που διαβασα σχετικα με τα watt σε σχεση παντα με τα ohms συμπερανα οτι ο Yamaha ειναι πολυ πιο δυνατος απο τον Denon !!!!
Κι ομως ολοι λενε οτι ισχυει το αντιθετο !!!
Εγω παντος αυτο που καταλαβα ειναι οτι ο Denon στο επισημο site δινει την υψηλοτερη τιμη του στα 6 ohm και ΚΡΥΒΕΙ την ισχυ στα υπολοιπα ohms για ευνοητους λογους.Στο μονο που υπερτερει ο Denon ειναι οτι ειναι 7.1 (πραγμα αδιαφορο για οποιον θελει να στησει 5.1 συστημα)
Σε τετοιες κατηγοριες προιοντον με ηχεια εως 1000 ευρο σε ποσα ohm θα παιξουν ? 4 η' 8 ?

Μπορει καποιος να δωσει μια σαφη απαντηση στα παραπανω σχολια ?

Τα λινκ με τα specs που ειδα ειναι : http://www.4electronicwarehouse.com/products/yamaha/rx-v465-5-1-channel-receiver.html και http://review.zdnet.com/product/av-receivers/denon-avr-1910-silver/33650441

Φιλε ΧΡΗΣΤΟΣΜ θα με ενδιεφερε πολυ η γνωμη σου γιατι ισως να εχεις πρακτικη εμπειρια με τα συγκεκριμενα μηχανηματα και οχι θεωριτικη οπως εμεις.

Φιλε DIMITRIS.40 ο YAMAHA RXV-465 ειναι ΕΝΑΣ !!! Απλα βγαινει σε δυο χρωματα.Η διαφορα στην τιμη που βρηκες ειναι γιατι ο καθενας πουλαει οσο θελει τελικα.

Last edited:
Λοιπον προσπαθησα να βρω περισσοτερες λεπτομεριες για τον yamaha rxv-465 και για τον Denon avr-1910, και κοιταξτε τι βρηκα :

Yamaha RX-V465 5.1 Channel Digital Home Theater Receiver Specifications
AUDIO SECTION

Minimum RMS Output Power (8 ohms, 1 kHz, 0.9% THD)

* Front Channels - 105 W + 105 W
* Center Channel - 105 W
* Surround Channels - 105 W + 105 W

Dynamic Power/Channel (Front, 8/6/4/2 ohms) - 110/130/160/180 W
Input Sensitivity/Impedance (1 kHz, 100 W/8 ohms, AV5) - 200mV/47 k-ohms
---------------------------------------------------------------------

Denon AVR-1910Audio D/A

• Audio D/A Converter 24bit / 192kHz
  • Digital Sound Processor (DSP) Yes
  • Surround System Class 7.1 channel
  • Amplifier Output Details 90 Watt - 8 Ohm - THD 0.08 % - 7 channel(s) ( Surround ), 125 Watt - 6 Ohm - THD 0.7 % - 7 channel(s) ( Surround )
------------------------------------------------------------------------

Με τις λιγες γνωσεις που εχω συμφωνα με αυτα που διαβασα σχετικα με τα watt σε σχεση παντα με τα ohms συμπερανα οτι ο Yamaha ειναι πολυ πιο δυνατος απο τον Denon !!!!
Κι ομως ολοι λενε οτι ισχυει το αντιθετο !!!
Εγω παντος αυτο που καταλαβα ειναι οτι ο Denon στο επισημο site δινει την υψηλοτερη τιμη του στα 6 ohm και ΚΡΥΒΕΙ την ισχυ στα υπολοιπα ohms για ευνοητους λογους.Στο μονο που υπερτερει ο Denon ειναι οτι ειναι 7.1 (πραγμα αδιαφορο για οποιον θελει να στησει 5.1 συστημα)
Σε τετοιες κατηγοριες προιοντον με ηχεια εως 1000 ευρο σε ποσα ohm θα παιξουν ? 4 η' 8 ?

Μπορει καποιος να δωσει μια σαφη απαντηση στα παραπανω σχολια ?

Τα λινκ με τα specs που ειδα ειναι : http://www.4electronicwarehouse.com/products/yamaha/rx-v465-5-1-channel-receiver.html και http://review.zdnet.com/product/av-receivers/denon-avr-1910-silver/33650441

Φιλε ΧΡΗΣΤΟΣΜ θα με ενδιεφερε πολυ η γνωμη σου γιατι ισως να εχεις πρακτικη εμπειρια με τα συγκεκριμενα μηχανηματα και οχι θεωριτικη οπως εμεις.

Φιλε DIMITRIS.40 ο YAMAHA RXV-465 ειναι ΕΝΑΣ !!! Απλα βγαινει σε δυο χρωματα.Η διαφορα στην τιμη που βρηκες ειναι γιατι ο καθενας πουλαει οσο θελει τελικα.

Αυτό το είδες;
Yamaha
8 ohms, 1 kHz, 0.9% THD
Denon
90 Watt - 8 Ohm - THD 0.08 %

Με λίγο παραπάνω παραμόρφωση, κι εγώ άμα μπω στην πρίζα θα βγάζω πιο πολλά Watt. :flipout:

Δείτε τις συνθήκες μέτρησης και κατά πόσο αυτές είναι ίδιες και σε ποια κανάλια οδηγούμενα.

Τα ωμ που αναγράφουν οι προδιαγραφές δεν δείχνουν κάποιο μειονέκτημα ή πλεονέκτημα. Απλώς κάθε κατασκευαστής για εμπορικούς λόγους επιλέγει να εκφράσει την ισχύ μετρημένη με 2, 4, 6, ή 8 ώμ.
Όλοι οι ενισχυτές δουλεύουν με ηχεία 4-8 ωμ. Απλώς οι καλύτεροι ποιοτικά θα αποδόσουν καλά τόσο στα 8 όσο και πιο δύσκολα 4 ωμ.
Θυμίζω επίσης οτι πχ 100w/4ohm αντιστοιχούν σε 50w/8ohm (ιδανικά)
και οτι τα 100w/8ohm αντιστοιχούν σε 200w/4ohm (θεωρητικά) αλλά συνήθως αντιστοιχούν σε 150-160/4ohm ανάλογα την ποιότητα κατασκευής.

Ειλικρινα εχω μπερδευτει με την αναλογια watt/ohms !!!
Αν οπως λες τα 100w/4ohm αντιστοιχούν σε 50w/8ohm....τοτε τα 100w/8ohm αντιστοιχούν σε 50w/4ohm ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ 200w/4ohm
Γιατι την πρωτη φορα να ισχυει η αναλογια αναποδα απο την δευτερη ?
Αν θελεις εξηγησε το με παραδειγματα ξανα και πιο αναλυτικα για να το καταλαβω.

Και τελικα το βασικο μου ερωτημα ειναι :
Σε αυτην την κατηγορια ενισχυτων που προαναφεραμε και με ενα σετ ηχειων 5.1 της ταξης των 800-1000 ευρω π.χ : http://www.teufel.eu/Homecinema/Theater-LT-2.cfm?show=technik#tab που "ψηνομαι πολυ να τα παραγγειλω, πως πρεπει να τα συνδεσουμε ? 4 ohm η' 8ohm ?
Στα χαρακτηριστικα των ηχειων δεν αναφερουν διαφορα στην αποδοση τους watt/ohm.Απλα λενε 130 watt στα 4-8 ohm. Δηλαδη ποσα watt στα 4 και ποσα στα 8 ohm ?

Νομιζω οτι αυτες ειναι βασικες ερωτησεις για καθε νεο χρηστη που θελει να κανει την καταλληλοτερη αγορα σε σχεση τιμης-αποδοσης.
Συγχωρεστε με αν ειναι λιγο off topic

Φίλε periptero72. Κάνε ένα erase σε όλα και άκου.

Για να δούμε την ισχύ ενός ενισχυτή και να την πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης με έναν άλλο, πρέπει οι συνθήκες μέτρησης να είναι ίδιες και στους δύο. Για λόγους που εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, ο κάθε κατασκευαστής ανακοινώνει μία ισχύ και με μικρά γράμματα γράφει τις συνθήκες μέτρησης.

Στον Yamaha η μέτρηση λέει ότι έγινε στο 1KHz και δεν αναφέρει τίποτε για το ποια κανάλια οδηγούνταν εκείνη τη στιγμή. Επίσης η παραμόρφωση είναι στο 0.9% για τα 105Watt που λέει.
Από την άλλη ο Denon δεν λέει σε ποια συχνότητα έγινε η μέτρηση (ας δεχτούμε ότι το έκανε στο 1KHz) και αν δεν κάνω λάθος, πιο μετά μιλάει για μία μέτρηση με όλα τα κανάλια οδηγούμενα στα 6Ohm και δεν δίνει κανένα στοιχείο.

Δεν χρειάζεται και πολύ για να καταλάβει κάποιος ότι ο Denon είναι δυνατότερος.

Στα Ohm τώρα και την ισχύ. Κατ' αρχήν αφήνουμε την ισχύ που ανακοινώνεται για τα ηχεία γιατί αυτή έχει να κάνει με την ισχύ που μπορούνε να δεχτούνε. Δεν είναι μέγεθος απόδοσης τα Watt στα ηχεία.

Πάμε στα Ohm. Όσο μικρότερα είναι αυτά τα Ohm, τόσο μικρότερη είναι η αντίσταση ενός ηχείου και κατά συνέπεια είναι περισσότερη η ισχύς που "βγάζει" ένας ενισχυτής, αφού "βλέπει" στην έξοδο μικρότερη αντίσταση.
Όμως αυτό μπορεί να ακούγεται καλό κατ' αρχήν αλλά περισσότερη ισχύς γενικά δεν σημαίνει και ποιοτικότερη.
Πρέπει λοιπόν το περισσότερο αυτό ρεύμα να πηγαίνει στα ηχεία από καλά κυκλώματα ενίσχυσης.
Ιδανικά λοιπόν ένας καλός ενισχυτής με καλά κυκλώματα μπορεί να διπλασιάσει την ισχύ του από τα 8 Ohm στα 4Ohm. Και άμα μπορεί να την ξαναδιπλασιάσει και στα 2Ohm, τότε είναι ακόμα καλύτερος.

Μην περιμένεις βέβαια κανέναν A/V να μπορεί να κάνει το τελευταίο.

Και τέλος η αντίσταση είναι μέγεθος που μεταβάλλεται ανάλογα με τη συχνότητα. Η ονομαστική αντίσταση των ηχείων είναι απλά ένας μπούσουλας για να καταλάβουμε στο περίπου. Γιατί κανονικά θα έπρεπε να έχουμε ένα διάγραμμα για να καταλάβουμε πόσο πάνω ή κάτω μεταβάλεται η αντίσταση ενός ηχείου σε όλες τις συχνότητες.

Φιλε Pleo γι αυτο εκανα post γιατι κι εγω πιστευα οτι καπου εκανα λαθος, λογου οτι ειμαι πολυ καινουργιος στο αντικειμενο.
Το θεμα βεβαια ειναι οτι ΛΙΓΟΙ ξερουν τα ψιλα γραμματα και μπορουν και "διαβαζουν-ερμηνευουν" τα specs.
Δηλαδη σε σχεση ας πουμεYamaha Rx-v465 η' Pioneer VSX-819H
που φαινονται παρομοιοι ποιον προτεινεις ? (υπαρχει και αναλογο τετοιο thread http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=47477 )

Tον Denon 1910. -bye-

:flipout: μα δεν ρωτησα γι τον Denon ....

Ο Denon ειναι 7 καναλος και δεν ειμαι για τοσα ηχεια, ουτε και υπαρχουν τετοια φορματ ακομα νομιζω.
Με τα ιδια χρηματα που κοστιζει ο denon 1910 αλλα και σε ποιοτητα και σε γκαζια, κατι σε 5.1 υπαρχει η' σονει και καλα denon 1910 ? :FSGSFGS4:

Σχετικα με το Thread θα προτεινα τον 919 της PIoneer , να μην σου πω και τον 819!
Επειδη ομως τις τελευταιες μερες ειμαι και εγω σε φαση ανανεωσης του Ραδιοενισχυτη μου (εναν Sony 840 QS) εχει καποιος παρει το ματι του , τον Pioneer LX 60 σε καμια καλη προσφορα?

:flipout: μα δεν ρωτησα γι τον Denon ....

Ο Denon ειναι 7 καναλος και δεν ειμαι για τοσα ηχεια, ουτε και υπαρχουν τετοια φορματ ακομα νομιζω.
Με τα ιδια χρηματα που κοστιζει ο denon 1910 αλλα και σε ποιοτητα και σε γκαζια, κατι σε 5.1 υπαρχει η' σονει και καλα denon 1910 ? :FSGSFGS4:

Σου είπα ποιος πιστεύω ότι είναι καλύτερος κάτω από το 500άρικο.

Επίσης, λιγότερα κανάλια οδήγησης, περισσότερη ισχύς από το τροφοδοτικό που έχει σχεδιαστεί για 7.

Format και DSP 7.1 υπάρχουν.

Μεταξύ των Yamaha 465-Pioneer 819 θα έλεγα ότι μου αρέσει περισσότερο ο ήχος της Yamaha το ένα επιπλέον HDMI και τα 17 DSP.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχω διαβάσει κατά καιρούς, οι Pioneer είναι πιο ικανοί στη διαχείριση ισχύος στα πολλά κανάλια.

Άρα παίρνεις έναν Denon και καθάρισες. :BDGBGDB55:

Φιλε Pleo εισαι σαφης και σε ευχαριστω για τις απαντησεις....
οκ λοιπον βαδιζω για denon 1910.
Τα ηχεια teufel lt2 που προανεφερα ειναι οκ ? η' προτεινεις κατι αλλο ?