Αγορά ραδιοφώνου μέχρι 200 euro (αξίζει;)

moustakis

New member
16 January 2008
25
Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου προτείνει μια καλή επιλογή ραδιοφώνου μέχρι 200 ευρώ.

Αυτό που δεν γνωρίζω καθόλου είναι αν τεχνολογικά έχει νόημα αυτή αγορά η υπάρχει κάτι άλλο (Internet radio etc).

Ευχαριστώ.

Η επιλογή ενός δέκτη FM εξαρτάται από 2 παράγοντες:
1. Ακούς τόσο ραδιόφωνο ώστε να αξίζει την επένδυση;
2. Έχεις αρκετά καλό σήμα στην περιοχή σου ώστε να αξίζει την επένδυση;

Αν πεις ΝΑΙ και στα δύο, πρέπει να διαλέξεις τον δέκτη με βάση τη θέση που βρίσκεσαι. Αν είσαι στην πόλη, ή γενικά σε περιοχή με πολλούς σταθμούς με δυνατό σήμα, χρειάζεσαι έναν δέκτη με καλή δυνατότητα διαχωρισμού καναλιών, ώστε να μπορεί να πιάνει τους σταθμούς χωρίς να δέχονται παρεμβολές από τους γειτονικούς. Από την άλλη στην επαρχία, ή γενικά σε περιοχή με αδύνατο σήμα, χρειάζεσαι περισσότερη ευαισθησία ώστε να μπορέσεις να πιάσεις τους σταθμούς καλά, μάλιστα είναι καλό να επενδύσεις και σε εξωτερική κεραία.

Τώρα όμως ερχόμαστε στο ζουμί: σχεδόν όλοι οι δέκτες που πωλούνται σήμερα σε χαμηλές έως μεσαίες κατηγορίες τιμής χρησιμοποιούν έτοιμα front end (δηλαδή κυκλώματα συντονισμού) από τρίτους κατασκευαστές. Οπότε η κρίσιμη απόδοση του δέκτη στα RF εξαρτάται από το κύκλωμα που χρησιμοποιεί! Γι' αυτό παλιοί αναλογικοί δέκτες είναι ακόμα και σήμερα περιζήτητοι. Ή ακόμα και οι ψηφιακοί με custom κυκλώματα (αν κι σε αυτούς αν πάθεις βλάβη την έκατσες).

Εγώ έχω δύο ψηφιακούς δέκτες, έναν παλιό Denon και έναν καινούργιο Cayin. Ο Cayin έχει καλύτερη απόδοση. Xρησιμοποιεί ένα καλό κύκλωμα RF της Alps και ένα αναλογικό στάδιο με τελεστικούς. Αν θες ένα κλασικό tuner AM/FM για το στερεοφωνικό σου, εγώ το συνιστώ, και είναι και μέσα στον προϋπολογισμό σου.
220TT-Tuner-Cayin.jpg

Αλλά για να λέμε την αλήθεια, προτιμώ να ακούω από το Tivoli που έχω αγοράσει για τη μάνα μου...
M1BBS_main-03.jpg

Last edited:
Ενα αλλο που πρεπει να σκεφτεις, ειναι η ποιοτητα του ηχου.

Να παρεις ενα καλο ραδιοφωνο, ΟΚ.
Αλλα τι θα ακους?

ΟΛΟΙ οι σταθμοι παιζουν απο εναν υπολογιστη γεματο mp3 με μια μετρια το πολυ καρτα ηχου.

Οποτε ακομα κι αν η ληψη ειναι καλη, η ποιοτητα εχει χαμηλο ταβανι.

Ουτε σαν επενδυση μπορεις να το δεις, αφου καποιο στιγμη και στην Ελλαδα θα επικρατησει το DAB. Υπαρχει σχετικη κοινοτικη οδηγια.

Τα ραδιόφωνα που προτείνατε είναι σίγουρα έως 200 ευρω??
Γιατί από μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα άλλα συνάντησα.Αν μπορείτε δώστε κάποιο λινκ με τιμές γιατί μ'ενδιαφέρει.

Εγώ άκουσα τις προάλλες ένα πολύ καλό κ πάρα πολύ μικρό σε μέγεθος ραδιόφωνο ψηφιακό κ έμεινα με το στόμα ανοιχτό !!

Το προτείνω ανεπιφύλακτα, αν κ είναι τόσο μικρό στο μάτι....είναι σαν ένα πακέτο τσιγάρα σε μέγεθος !! :grinning-smiley-043

Είναι το project tuner box :

tunerbox.jpg

Πληροφορίες ΕΔΩ & ΕΔΩ.

Κ έχει κ οχτώ μνήμες για σταθμούς.
:a0210:

Κ από τιμή νομίζω γύρω στα 100 ευρώ !

Κ αν αξίζει ραδιόφωνο στις μέρες μας ; Προσωπικά, ακόμα λέω ναι.

Δεδομένης της ελληνικής πραγματικότητας,τα FM θα είναι εδώ για καμιά...δεκαετία.Απο την άλλη υπάρχουν ακόμα,αρκετοί σταθμοί με καλό πρόγραμμα,καλό σήμα και καλές μουσικές.

Εγώ ανανέωσα τον δέκτη μου μ' έναν ακριβούτσικο-καλό και τον απολαμβάνω.Για μένα αξίζει να έχεις έναν καλό δέκτη.

Συμφωνώ με τον DIPIE, οπότε υπάρχουν καλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ακόμα, με καλό σήμα κ πρόγραμμα, οπότε η επιλογή να έχεις καλό δέκτη είναι αποδεκτή.

Σε αυτή την τιμή περίπου πρέπει να βρίσκετε το denon tu 1500. Πριν μερικά χρόνια το είχαμε αγοράσει με ένα φίλο για το σύστημα του. Θυμάμαι τότε ότι είχαμε καταλήξει ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής ήταν καταπληκτικό. Με τηλεχειρσμό και όλες τις σχετικές ευκολίες ενώ είναι και ομορφούλι IMHO.
http://www.denon.co.uk/site/frames_main.php?main=prod&ver=&MID=3&sub=2&action=detail&Pid=267

Λογικά σε αυτή την τιμή θα υπάρχει και ανταγωνισμος από yamaha/sony/marantz

Tivoli . Εξαιρετικό ραδιοφωνάκι . Αν το τοποθετήσεις και κάπου καλά ( μόνο του μακριά από τοίχους κλπ ) θα παίζει σαν μεσαίο ηχοσύστημα . Για τα λεφτά του ό,τι πρέπει .

Eγω έχω τον Sony ST-SB920QS εδώ και 3 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την ποιότητα λήψης και την απόδοσή του γενικώς..
Βέβαια το συγκεκριμένο μοντέλο δε παράγεται πλέον....

Eγω έχω τον Sony ST-SB920QS εδώ και 3 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την ποιότητα λήψης και την απόδοσή του γενικώς..
Βέβαια το συγκεκριμένο μοντέλο δε παράγεται πλέον....

Το ιδιο εχω κι εγω Σακη! Καμια σχεση με τον 2o δεκτη που εχω και ειναι ενσωματωμενος στον AV (MARANTZ).
Και να σκεφτεις οτι η SONY ειχε βγαλει και καλυτερους στη σειρα ES.

Το ιδιο εχω κι εγω Σακη! Καμια σχεση με τον 2o δεκτη που εχω και ειναι ενσωματωμενος στον AV (MARANTZ).
Και να σκεφτεις οτι η SONY ειχε βγαλει και καλυτερους στη σειρα ES.

Ακριβώς όπως τα λές Σπύρο..καμμιά σχέση με αυτόν που έχω ενσωματωμένο κι εγώ στον AV..-bye-