Αγορά Samsung 40ΕΗ5000 και panel lottery

axoi1two

New member
2 April 2011
5
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

Εχοντας έως δεδομένα :
1) προϋπολογισμό 400 ευρώ, άντε και λίγο παραπάνω
2) nova
3) θέαση σε 2.5 μέτρα
4) υπαρχουσα τηλεόραση: Philips matchline 29' CRT δεκαετίας.

σκέπτομαι να αγοράσω την Samsung 40ΕΗ5000.

Ερώτηση:
Να προχωρήσω στην αγορά ή το θέμα με το panel lottery (βλέπε καλό panel S-PVA και κακά S-MVA, A-MVA κ.α.) είναι τόσο σοβαρό, ώστε να καθιστά κακή την συγκεκριμένη κίνηση ;

Ευχαριστώ

Κοίτα καλύτερα την LG 42PA4500 και την Samsung 43E450.

Στις πλάσμα παλεύεται καλύτερα η κακή ποιότητα εικόνας της NOVA (στα κανάλια χαμηλής ανάλυσης γιατί τα HD είναι καλά).

Ευχαριστώ Yperion

Απλά φοβάμαι για αυτά που διάβασα στο plasma section για image retention/burn-in. Θέλω να ρωτήσω, γιατί μάλλον δεν κατάλαβα αν :

1. οι συνέπειες των παραπάνω προβλημάτων στις plasma είναι μόνιμες ή απαλείφονται με τη χρήση προγραμμάτων, όπως του Moderator JL_? ;
2. μετά το "στρώσιμο" των πρώτων 100 ωρών, πρέπει πάλι να προσέχω για κάτι π.χ. στατικές εικόνες ;

Thank you

Υπάρχει θέμα εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/1153-Burn-In

Το image retention είναι προσωρινό , το burn in μόνιμο. Φαίνεται μια "σκιά" (για να στο πω απλά) πχ. με το λογότυπο ενός καναλιού ή όποιας άλλης εικόνας έχει αποτυπωθεί. Μια πλάσμα πάντα μπορεί να πάθει burn in και στις 100 και στις 1000 και στις 5000 ώρες απλά μειώνεται ο κίνδυνος.

Υπάρχει θέμα εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/1153-Burn-In

Το image retention είναι προσωρινό , το burn in μόνιμο. Φαίνεται μια "σκιά" (για να στο πω απλά) πχ. με το λογότυπο ενός καναλιού ή όποιας άλλης εικόνας έχει αποτυπωθεί. Μια πλάσμα πάντα μπορεί να πάθει burn in και στις 100 και στις 1000 και στις 5000 ώρες απλά μειώνεται ο κίνδυνος.

Επειδή δεν θέλω το άγχος, ούτε του panel-lottery της Samsung, αλλά ούτε και των παραπάνω προβλημάτων των plasma, που εξίσου μου φαίνονται πολύ σοβαρά, πιστεύεις μια αγορά LCD-LED της LG στα 400 , όπως πχ. της 42LS5600 ή 42LM3400 θα ήταν μια safe επιλογή ή και εδώ υπάρχει πάλι κάποιο ρίσκο;

Στην μια περίπτωση υπάρχει το ρίσκο του burn in , στην άλλη το ρίσκο clouding/banding και άλλων κουσουριών των LED LCD. Διαλέγεις και παίρνεις.

Εγώ πάντως για την συγκεκριμένη χρήση και επειδή προέρχεσαι από CRT (και μπορεί να σου καθήσει άσχημα η εικόνα των LCD σε κανάλια χαμηλης ανάλυσης) θα σου πρότεινα να πας σε πλασμα.