AΓΟΡΑ SAMSUNG 48' Η 55' JU7000

stathisrs

Established Member
6 September 2011
104
ΑΡΤΑ
αποσταση θεασης απο 2.5 εως 2.9 μετρα.τι λετε ως ποιο ειδικοι?φοβαμαι οτι η 55 θα ειναι μεγαλη.επισης ξερει κανεις ποσα πραγματικα ΗΖ ειναι η tv?ως προς την ποιοτητα εικονας αξιζει τα χρηματα της?

Μιά χαρά είναι οι 55" για την απόσταση σου. Η 48" είναι μικρή. Το θέμα είναι ότι η τιμή είναι υψηλή και πλησιάζει αρκετά αυτή της OLED ειδικά αν θα την πάρεις από "μεγάλο" κατάστημα. Γνώμη μου είναι αν μπορείς να ανέβεις λίγο ακόμα να πάρεις την LG, αν όχι να κοιτάξεις μια καλή FullHD
To panel της JU7000 ειναι 100Hz

Και εγώ είμαι στην ίδια φάση με τον φίλο. Δεν θέλω να πάω στις 55' αλλά και οι 48' είναι μικρές όπως λέτε. Έριξα και μια ματιά στην https://www.skroutz.gr/s/6569248/Samsung-UE50JU6400.html?keyphrase=UE50JU6400 UE50JU6400 που είναι σε λογική τιμή και 50' αλλά δεν ξέρω τι παίζει από panel και Hz.

Αν μπορούσε κάποιος να μας πει τις ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στην σειρά 7000 και 6400 θα το εκτιμούσα. Αυτά που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι ότι η 7000 έχει 2ο smart τηλεκοντρολ, one connect mini (απλά βγάζει τα connections εκτός τηλεόρασης), 3D (προσωπικά δεν με ενδιαφέρει), και το micro dimming (που δεν ξέρω τι είναι και πως αλλάζει την εικόνα). Η χρήση μου είναι κυρίως ταινίες, σειρές και μπαλίτσα που και που και δεν ξέρω τι panel και Hz έχει η μια και η άλλη.

Αν η 7000 έχει τόση διαφορά από την 6400 ας πάμε στις 48 αλλίως ίσως μπορούμε να πάμε και στις 50' της 6400

Εχω την 55JU 7000 εδω και ένα μήνα περίπου. Σχετικά με αυτό που ρωτάς για την απόσταση εννοειται οτι πρεπει να πας σε 55αρα....Την πηρα 1899ευρω και με δωρο 220ευρω δωροεπιταγη + δωρεαν συντηρηση για ολα τα κλιματιστικα του σπιτιου μου. H oled της lg αν δεν κανω λαθος ειναι λιγο κατω απο τα 2500χιλιαρικα οποτε δεν ειναι και μικρη η διαφορα. Προσωπικα δεν εχω βρει κατι που να με χαλαει, καλα μαυρα, λεπτομερεστατη εικονα, καλή κινηση, smart λειτουργιες, μονο αρνητικο μικρες γωνιες θεασης και οτι ηθελα καμια 10αρια ιντσες ακομα. Γενικα θα μεινεις ευχαριστημενος.

αποσταση θεασης απο 2.5 εως 2.9 μετρα.τι λετε ως ποιο ειδικοι?φοβαμαι οτι η 55 θα ειναι μεγαλη.επισης ξερει κανεις ποσα πραγματικα ΗΖ ειναι η tv?ως προς την ποιοτητα εικονας αξιζει τα χρηματα της?

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και εγώ είμαι στην ίδια φάση με τον φίλο. Δεν θέλω να πάω στις 55' αλλά και οι 48' είναι μικρές όπως λέτε. Έριξα και μια ματιά στην https://www.skroutz.gr/s/6569248/Samsung-UE50JU6400.html?keyphrase=UE50JU6400 UE50JU6400 που είναι σε λογική τιμή και 50' αλλά δεν ξέρω τι παίζει από panel και Hz.

Αν μπορούσε κάποιος να μας πει τις ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στην σειρά 7000 και 6400 θα το εκτιμούσα. Αυτά που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι ότι η 7000 έχει 2ο smart τηλεκοντρολ, one connect mini (απλά βγάζει τα connections εκτός τηλεόρασης), 3D (προσωπικά δεν με ενδιαφέρει), και το micro dimming (που δεν ξέρω τι είναι και πως αλλάζει την εικόνα). Η χρήση μου είναι κυρίως ταινίες, σειρές και μπαλίτσα που και που και δεν ξέρω τι panel και Hz έχει η μια και η άλλη.

Αν η 7000 έχει τόση διαφορά από την 6400 ας πάμε στις 48 αλλίως ίσως μπορούμε να πάμε και στις 50' της 6400

Όλη η σειρά JU6xxx είναι 50Hz panel ,VA.

σχ:Στην LG η UF850V και η UF950V είναι 100 Hz με MCFI και IPS panel, οι πιο κάτω 50 Hz panel .
Στην Panasonic από TX-CX700 και πάνω 100Hz με MCFI.
Στη Sony απο τη KD-X8305C και πάνω 100Hz με MCFI.

Last edited:
τελικα πηρα την 55 JU7000.τωρα ειμαι στο περιμενε.ξερει κανεις πως μπορω να δω τις ωρες λειτουργιας και πως μπορω να δω για καμενα πιξελ?

Καλοριζικη....καλή επιλογή...μια συμβουλή. Δες πολυ προσεκτικα το πανελ της γιατι εμανα στην πρωτη που μου εφεραν υπηρχε μια θολουρου σαν δαχτυλια εσωτερικα ...αλλα κανενα προβλημα μου την άλλαξαν, μαλιστα η δευτερη ειχε πολυ καλυτερη ομοιομορφια μαυρου! Για καμενα pixels μπες στο youtube και γραψε dead pixel test ...θα σου βγαλει αρκετα. Για τις ωρες λειτουργιας που ρωτας πρεπει να μπεις λογικα στο service menu αλλα δεν ξερω την διαδικασια για να σου πω.

επειδη σκεφτομαι και εγω να την παρω και θελω να την συνδιασω με το home cinema Home Cinema LG BH9540TW λετε θα αξιζει? επειδη ειναι και LG? θα εχω τπτ θεματα με την ju7000?