Aγορά Samsung Q9FN με την προσφορά 20% επιστροφή ή αναμονή μέχρι το φθινόπωρο;

thpatrik

New member
30 May 2018
17
Καλησπέρα παιδιά , νέο μέλος στην παρέα αν και παρακολουθώ το forum σας αρκετό καιρό.

Μετακομίζω σε νέο σπίτι τον επόμενο μήνα και θέλω να αγοράσω μια νεα τηλεόραση για το σαλόνι. Η απόσταση από την tv θα είναι περίπου 3,5 μέτρα. Η τηλεόραση θα χρησιμοποείται κυρίως για gaming (60%) και για ταινίες και σειρές. Παρακολουθώ την αγορά εδώ και καιρό και ύστερα από πάρα πολυ ψάξιμο έχω καταλήξει στην 65 samsung q9fn. Καταλαβαίνω ότι είναι η χειρότερη περίοδος για να αγοράσεις μοντέλα του 2018 αλλά για μένα το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ιδανικό καθώς έχει -περίπου- τα μάυρα της oled και όλα τα πλεονεκτήματα των qled τηλεοράσεων (φωτεινότητα, χρώματα , δεν υπάρχει κινδυνος burn in κλπ). Η γωνία θέασης δεν με πολυαπασχολεί.

Το θέμα είναι αξίζει να την πάρω τώρα ( θα βγεί περίπου στα 3359) με την προσφορά του πλαισίου ή να περιμένω μέχρι το φθινόπωρο;;; Οι ενναλακτικές που σκέφτομαι είναι

1)sony 65 x900e η οποία παίζει στα 1700 αυτή τη στιγμή και τη θεώρω και αυτή κορυφαία επιλογή η οποία μπορεί και να μπει και στο υπνοδωμάτιο όταν πέσει αρκετά η τιμή της q9fn :p και
2)lg 65 c7 oled η οποία παίζει στα 2400 και την οποία θα έπαιρνα με κλειστά τα μάτια αν δεν υπήρχε το πρόβλημα του burn-in. Το συγκεκριμένο μοντέλο το χαλβαδιάζω καιρό αλλά σχεδόν σε όλα τα πολυκαταστήματα που έχω πάει έχω δει burn in στα εκθεσιακά κομμάτια. Αναγνωρίζω την ανωτερότητα στην εικόνα των oled αλλά θεωρώ μεγάλο το ρίσκο να δώσω ένα σκασμό λεφτά για κάτι που μπορεί να πάθει ζημιά (δεδομένου ότι θα χρησιμοποείται κυρίως για gaming). Ίσως να υπερβάλλω αλλά για αυτό ζητάω και τη γνώμη σας.

ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια

Απάντηση: Aγορά SAMSUNG Q9FN με την προσφορά 20% επιστροφή ή αναμονή μέχρι το φθινόπω

Καλωσόρισες. H Q9F είναι εντελώς ασύμφορη σαν αγορά, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Επίσης, παρά το "βάφτισμα" της Samsung σε QLED - σαν να πρόκειται για νέα τεχνολογία τηλεοράσεων - παραμένει μια LCD. Οπότε, δεν μπορεί να διαφέρει σημαντικά από μοντέλα ίδιων χαρακτηριστικών. Αν το gaming θα είναι πολύωρο (πάνω από τρεις ώρες) και χωρίς διάλειμμα, πας στην XE9005. Διαφορετικά, επιλέγεις κάποια από τις περσινές OLED από την LG, αφού διαθέτεις το budget.

Απάντηση: Aγορά SAMSUNG Q9FN με την προσφορά 20% επιστροφή ή αναμονή μέχρι το φθινόπω

Πολλά χρήματα για τηλεόραση που σε 2-3 χρόνια θα θες να αλλάξεις γιατί θα έχει βγει μια νέα 8Κ ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Για εμένα καλύτερη επιλογή η Sony. 2000 ευρώ για τηλεόραση 65αρα είναι για εμένα το ταβάνι ότι τεχνολογία και να έχει.

Re: Aγορά SAMSUNG Q9FN με την προσφορά 20% επιστροφή ή αναμονή μέχρι το φθινόπωρο;

και γω συμφωνώ, 2 xe9005 παίρνεις με τόσα χρήματα, μη σου πω παίρνεις μια oled για ταινίες και μία χε9005 για gaming.

Αν θες να το τραβήξεις λίγο μπορείς να πάρεις και τη XF9005 με μικρές βελτιώσεις στα σήμεια (HDR, φωτεινότητα, local dimming) , νεό επεξεργαστή εικόνας και dolby vision... αλλά και πάλι μικρές διαφορές σε σχέση με την XE9005 που έχει 900 ευρώ πιο κάτω τώρα.

Η sony 9005 έχει 1700. Η samsung q9fn περιπου 3400. Άρα έχει διπλάσια τιμή. Και ρωτώ είναι δυο φορες καλύτερη? Φυσικά και όχι. Άρα η sony είναι vfm.

Στάλθηκε από το LEX722 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Sony 9005 με κλειστα τα ματια δεν υπάρχει καλυτερη επιλογη !!!
Η καλύτερη τηλεόραση με διαφορα αυτήν την στιγμη που μιλάμε αρχιζει και το μουντιαλ Μην το σκέφτεστε
Καλά δεν υπάρχει μετρο συγκρισεις με q9 όντως αγοράζεις 2 9005 !!!
Sony sony και πάλι sony!!!

Υπερβολική η τιμή της qled, πόσο καλύτερη να είναι από μια oled αν είναι και καλύτερη.
Για να είμαι δίκαιος όσες qled είδα έχουν πολύ ωραία εικόνα αλλά όχι κάτι συνταρακτικό έναντι του ανταγωνισμού ώστε να δικαιολογούν τόσα χρήματα.

Καλή η Q9FN αλλα όχι για τόσα λεφτά. Εγώ θα έπαιρνα την 65C7 στα 2100 που για εμενα είναι καλύτερη αλλα για την χρήση που θα κανεις εσύ καλύτερα την ΧΕ9005 η XF9005.

Απάντηση: Re: Aγορά Samsung Q9FN με την προσφορά 20% επιστροφή ή αναμονή μέχρι το φθι

Καλησπέρα παιδιά και σας ευχαριστώ όλους για την άμεση απάντηση σας.

Τελικά κατέληξα στην 65' sony x9005 στα 1700 η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε τιμή απόσυρσης και είναι εξαιρετική τηλεόραση. Για εμένα η καλύτερη led του 2017 (ελαφρώς χειρότερη της x930 που αποσύρθηκε στα 2000 αλλά καλύτερη αναλογία τιμής-ποιότητας). Ανυπομονώ να παίξω god of war στο ps4 pro. To budget υπάρχει για την q9fn (ύστερα από αιματηρές οικονομίες) αλλά αυτή τη στιγμή δεν αξίζει. Αν είχαμε 31-05-2019 μάλλον αυτή θα ήταν η πρώτη επιλογή. Ίσως σε κανένα black friday...

@georget η 65 c7 στα 2100 δεν υπάρχει σαν προσφορά. Η τηλεόραση έχει απίστευτη εικόνα και φοβερό σχεδιασμό (εμένα μου αρέσει εξίσου με την e7) και oled σε αυτά τα χρήματα δύσκολα μετά το μουντιάλ....Απλά ο φόβος για burn in και image retention με απέτρεψan τελικά. Πραγματικά θα ήθελα να ακόυσω περισσότερες απόψεις gamers που να έχουν πάρει το συγκεκριμένο μοντέλο. Στα περισσότερα sites διαβάζεις με normal χρηση δεν θα έχεις θέμα. Αν είναι έτσι γιατί δεν το καλύπτει και με μια εγγύηση η lg να κλείσει τα στόματα στη samsung και να έχουν και οι καταναλώτές το κεφάλι τους ήσυχο;

@Michalis3 το marketing gimmick της Qled το πλήρωσε ακριβά η samsung το 2017 χάνοντας μεγάλο μερίδιο της αγοράς στις premium tv από την lg. Θα πρέπει να της αναγνωρίσουμε όμως ότι το έμαθε το μάθημα της και ότι έδωσε μεγάλη προσοχή στα Qled μοντέλα του 2018. Ειδικά η q9fn είναι απόδειξη ότι οι led tv έχουν αρκετό χρόνο ζωής μπροστά τους. Μεγαλύτερος ανταγωνισμός για τις oled, καλύτερες τηλεοράσεις για όλους μας :)

Re: Απάντηση: Re: Aγορά Samsung Q9FN με την προσφορά 20% επιστροφή ή αναμονή μέχρι το

Καλησπέρα παιδιά και σας ευχαριστώ όλους για την άμεση απάντηση σας.

Τελικά κατέληξα στην 65' sony x9005 στα 1700 η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε τιμή απόσυρσης και είναι εξαιρετική τηλεόραση. Για εμένα η καλύτερη led του 2017 (ελαφρώς χειρότερη της x930 που αποσύρθηκε στα 2000 αλλά καλύτερη αναλογία τιμής-ποιότητας). Ανυπομονώ να παίξω god of war στο ps4 pro. To budget υπάρχει για την q9fn (ύστερα από αιματηρές οικονομίες) αλλά αυτή τη στιγμή δεν αξίζει. Αν είχαμε 31-05-2019 μάλλον αυτή θα ήταν η πρώτη επιλογή. Ίσως σε κανένα black friday...

@georget η 65 c7 στα 2100 δεν υπάρχει σαν προσφορά. Η τηλεόραση έχει απίστευτη εικόνα και φοβερό σχεδιασμό (εμένα μου αρέσει εξίσου με την e7) και oled σε αυτά τα χρήματα δύσκολα μετά το μουντιάλ....Απλά ο φόβος για burn in και image retention με απέτρεψan τελικά. Πραγματικά θα ήθελα να ακόυσω περισσότερες απόψεις gamers που να έχουν πάρει το συγκεκριμένο μοντέλο. Στα περισσότερα sites διαβάζεις με normal χρηση δεν θα έχεις θέμα. Αν είναι έτσι γιατί δεν το καλύπτει και με μια εγγύηση η lg να κλείσει τα στόματα στη samsung και να έχουν και οι καταναλώτές το κεφάλι τους ήσυχο;

@Michalis3 το marketing gimmick της Qled το πλήρωσε ακριβά η samsung το 2017 χάνοντας μεγάλο μερίδιο της αγοράς στις premium tv από την lg. Θα πρέπει να της αναγνωρίσουμε όμως ότι το έμαθε το μάθημα της και ότι έδωσε μεγάλη προσοχή στα Qled μοντέλα του 2018. Ειδικά η q9fn είναι απόδειξη ότι οι led tv έχουν αρκετό χρόνο ζωής μπροστά τους. Μεγαλύτερος ανταγωνισμός για τις oled, καλύτερες τηλεοράσεις για όλους μας :)

Εγώ έχω την 65B7 και δεν ανησυχώ καθόλου. Έχω 3 πλάσμα η πιο παλιά 10 χρονων με αμέτρητες ώρες gaming και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το γιατί δεν καλύπτει η LG το Burn in είναι απλό. Μπορείς να το κανεις εσύ όταν το επιδιώξεις!!! Λίγο πριν να φύγει από εγγύηση αφήνεις την TV 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτή με λογότυπο!!! Και παίρνεις καινούργια!!
Για την Samsung θα συμφωνήσω φέτος έχει βελτιώσει σημαντικά τις QLED. Επιμένει όμως σε τρελες τιμές. Οι Sony είναι πιο Value For Money!