Αγορά SamsungUE32D5000 ή Panasonic Plasma TX-P42U30?

thanosbats

New member
26 November 2011
16
Καλησπέρα κ από μένα, πρώτη φορά στα λημέρια σας.

Σκοπεύω άμεσα να αγοράσω tv και μετά από μια έρευνα αγοράς ψιλοκατέληξα στις ενλόγω τηλεοράσεις.
Τι να προτιμήσω δεν ξέρω όμως...PLASMA Ή LED?

Η τηλεόραση θα είναι στα 2,5 μέτρα και η χρήση της θα είναι ταινίες(οποτε με ενδιαφέρει να υποστηρίζει πολλα αρχεια απο usb-μην παίρνω και players)-συχνή συνδεση με pc με hdmi, ποδόσφαιρα,αγώνες,τηλεοπτικο σημα και καθόλου gaming. έχω θέσει ταβάνι τα 400-450ευρώ βαριά(το πορτοφόλι μου το έθεσε!)

Έχω ακούσει και διαβάσει τόσα για LED( ότι ειναι ψιλομούφα το led) και PLASMA(ότι υπάρχει ο κινδυνος burn και μεγάλη κατανάλωση) αυτές τις μέρες και η γνώμη σας θα μου ήταν πολύτιμη.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη, δεν είμαι κολλήμενος με αυτές τις 2 tv απλά έπρεπε να κατασταλάξω κάπου. Ευχαριστώ.

Καλώς ήρθες φίλε.
Καταρχήν πρέπει να δεις ποια τεχνολογία(LCD ή πλάσμα) είναι η κατάλληλη για τη χρήση που θα κάνεις.
Οι LED είναι κι αυτές LCD με διαφορετικά λαμπάκια και λεπτότερο design, απλά είναι πιο ακριβές απ'τις απλές LCD χωρίς στην ουσία να προσφέρουν κάτι παραπάνω.
Οπότε κακώς αν δεν είδες απλές LCD, αφού για μένα εκεί πρέπει να πας.
Οι plasma δε κάνουν για σύνδεση με PC και browsing(Burn in) εκτός κι αν προσέχεις πολύ και δεν επαναλαμβάνονται οι ίδιες σταθερές εικόνες, κάτι αδύνατο για μένα αν χρησιμοποιείς τη TV σαν monitor PC.
Με το budget σου πας σε Samsung LE40D550, 32 ίντσες είναι πολύ λίγες.
Να ξέρεις πως μόνο οι Samsung τρέχουν τα πάντα από USB.
Η U30 που γράφεις δεν έχει καν θύρα USB.

Θενκς για τις πληροφορίες φίλε.
Η lcd που μου προτείνεις είναι 50 hz και επίσης δεν είδα κάτι για την αντίθεσή της (από πόσο αντίθεση κ πάνω πρέπει να κοιτάω;)
Δεν θα είναι πρόβλημα αυτό εφόσον θα χρησιμοποιώ την tv για αγώνες και ταινίες;
Ή ειναι μούφα τα περί 100 hz και δεν δινουν τπτ παραπάνω

Ναι είναι 50Hz και σε όσες Samsung φετινές βλέπεις 100 CMR είναι 50Hz πραγματικά.
Με λίγα λόγια για να πάρεις Samsung 100Ηz κοιτάς UE D6... και πάνω αλλά δεν είναι μέσα στα λεφτά που διαθέτεις.
Εννοείται πως σε ποδόσφαιρο κάνουν τη διαφορά.
Ακόμη και σε LG να δεις 100Hz δηλαδή τις LV4500 και LK530 θα δώσεις πάνω από 500 Ευρώ σε 42άρες πάντα.
Τα νούμερα της αντίθεσης είναι ψιλομούφα που λες, δε λένε τίποτα.
Πάνε σε κατάστημα και παίξε με τις ρυθμίσεις για να βγάλεις συμπεράσματα.

Απλά δε θα σου πρότεινα να πας σε 32άρα και 100Hz για να είναι μέσα στο budget σου.
Δεν έχει νόημα γιατί στα 2,5 μέτρα είναι πολύ μικρή.

(από πόσο αντίθεση κ πάνω πρέπει να κοιτάω;)

Να μην τα κοιτάς καθόλου. Οι τηλεοράσεις έχουν πραγματική αντίθεση από 500:1 ως 10000:1 για τα ακριβότερα μοντέλα που υπάρχουν.

Όλα τα νούμερα που βλέπεις είναι πλασματικά.

Στο ερώτημα σου τώρα , 32" από τα 2.5 μέτρα είναι σαν θυροτηλεόραση οπότε πήγαινε στην U30.

Λοιπόν,με πείσατε όσον αφορά τις ίντσες και θα πάω σε 40-42.

Ωστόσο θα ήθελα τα 100hz οπωσδήποτε καθώς οι αγώνες είναι ένας λόγος που αλλάζω tv (και οι ταινίες hd ο άλλος)

Επίσης με πείσατε στο να κοιτάξω και σε lcd.
Βέβαια το ζήτημα είναι αν υπάρχει lcd 100hz 40'' με το budget των 400-450 ευρώ

Έχετε κάτι υπόψιν; Tι προτείνετε να κάνω;

Φίλε μου δες και ο ίδιος:

http://www.skroutz.gr/c/12/television/f/5373_6199/39-45-LCD.html

υπάρχει? Μάλλον όχι.
Εδώ ταιριάζει γάντι το ...δε μπορούμε να τα'χουμε όλα.
Θα χρειαστεί να κάνεις παραχωρήσεις αν δε μπορείς να αυξήσεις το budget σου.
Προσωπικά θα έμενα στο μέγεθος και θα έπαιρνα 50Hz.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά, όσο παρουσιάζονται.
Έχω ακούσει θα βλέπεις 2 μπάλες στο ποδόσφαιρο και κάτι τέτοια.
50Hz έχω και βλέπω πολύ ποδόσφαιρο.
Η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται κυρίως απ'το κανάλι και δευτερευόντως απ'τη TV.
Αυτό σε τηλεοπτικό πάντα.

Χθες έβλεπα Χετάφε-Μπαρτσελόνα και Ρεάλ-Αθλέτικο στην τηλεόραση του ΟΤΕ.

Για εμένα για να ευχαριστηθείς ποδόσφαιρο μόνo με πλάσμα. Ακόμη και οι LED/LCD δεν έχουν τόσο καλό αποτέλεσμα εκτός και πας σε ακριβά μοντέλα με πραγματικά 200 Hz.

Κατάλαβα...μάλλον οδεύω προς την TX-P42U30 αφού και η τιμή της είναι πολύ συμφέρουσα-425 Ε

Απλά θα πρέπει να προσέξω αρκετά το στρώσιμό της απ ότι διάβασα στο φόρουμ και να μην τη χρησιμοποιώ τόσο πολύ σαν monitor pc.

Θα πρέπει να προσέχεις τον πρώτο καιρό τις σταθερές ίδιες επαναλαμβανόμενες εικόνες, απ'όπου και να προέρχονται(PC,TV).
Στα logos των καναλιών υπάρχει λύση, κάνεις zoom ώστε να μη φαίνονται.
Το ότι η συγκεκριμένη δεν έχει USB στο είπα νομίζω.
Οπότε ή τίποτα ή παίρνεις εξωτερικό player με 80-100 Ευρώ.

Ναι, το είδα κ γω ότι δεν υπάρχει θύρα USB γαμώτο..κ άλλα έξοδα,

γι' αυτό και θα ήθελα να μου προτείνετε έναν player αξιοπρεπή. (άσχετο, αλλά υπαρχει player που να αναπαράγει ταυτόχρονα και bluray;)

Ευχαριστώ παιδιά, πολύτιμες οι πληροφορίες σας, ήσαστε κατατοπιστικότατοι. Θα ενημερώσω μόλις αποφασίσω να παραγγείλω και βασικά μόλις παραλάβω.

Πάνε στα σχετικά threads με τους players να δεις.
Κάτι σε WD Live είναι μια χαρά πιστεύω, αν και βγάινουμε λίγο off topic.
Bluray εννοείς δισκάκια ή αρχεία mkv?
Πάντως και bluray player να πάρεις σ'αυτά τα λεφτά θα κινηθείς.