Αγορά Set ηχείων 3.1??? Παρακαλώ την γνώμη σας

Neuro22

New member
25 August 2010
57
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα τα «φώτα» σας για αγορά ηχείων.
Πρόσφατα απέκτησα τον Onkyo 509 αλλά δεν τον έχω «ακούσει» ακόμα γιατί δεν έχω ηχεία :stupid:. Εξαιτίας της χωροθέτησης των επίπλων δεν με «παίρνει» για ηχεία δαπέδου, οπότε αναγκαστικά θα κατευθυνθώ σε ηχεία βάσης ή σε κάποιο σετ με δορυφόρους.

Για να γίνω πιο σαφής απώτερος στόχος μου είναι να φτιάξω ένα 5.1 σύστημα ηχείων αλλά τα πίσω ηχεία να είναι ασύρματα μιας και δεν υπάρχει «υποδομή» (καλωδιώσεις) στο σαλόνι , και η σύζυγος δεν θα επέτρεπε ποτέ καλώδια χύμα στο πάτωμα :furious3:.

Το «κακό» είναι ότι έχω περιορισμένο budget (max 400 ) διότι αναμένεται ο διάδοχος και όπως καταλαβαίνεται δεν θα προλαβαίνουμε να πληρώνουμε.
Άρα για να το περιορίσω λίγο, είτε παίρνω ένα 5.1 set κατευθείαν είτε ένα ζευγάρι ηχεία βάσης (τουλάχιστον για αρχή), ένα κεντρικό και αργότερα ένα sub.

Το σαλόνι είναι αρκετά μεγάλο (πρόκειται για ενιαίο χώρο με την κουζίνα) γύρω στα 60τ.μ. αλλά η απόσταση του καναπέ με το έπιπλο της τηλεόρασης που θα τοποθετηθούν τα ηχεία είναι περίπου στα 2,5m. Τα ηχεία θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για ταινίες.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι μένω λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη και δεν γνωρίζω κάποιο κατάστημα που μπορώ να πάω και να ακούσω ηχεία, στα ηλεκτρομάγαζα που πήγα μου έδωσαν την εντύπωση ότι σιγά σιγά «κλείνουν» τα studio που έχουν . Συγκεκριμένα πήγα σε ένα σήμερα και είχε ελάχιστα κομμάτια (κάποια μάλιστα σε πολύ καλές τιμές).

Όλες οι προτάσεις δεκτές και καλοδεχούμενες.

Βοηθήστε παιδιά γιατί όσο διαβάζω τόσο μπερδεύομαι :BDBDG54:.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και Συγνώμη αν σας κούρασα.

Φίλε μου, αντιμετώπισα τις ίδιες σχεδόν ανάγκες για τον δικό μου χώρο πριν λίγο καιρό και διαβάζοντας πολύ εδώ μέσα κατέληξα στο να αγοράσω τον YAMAHA rxv467 με 2 ηχεία Wharfedale 10.1 με σκοπό να προσθέσω ένα κεντρικό για τους διαλόγους αργότερα (σύνολο με το κεντρικό 630 ). Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος από το σύστημα και έχουν βγει σωστές οι συμβουλές τόσο του τεχνικού στις ΩΔΕΣ, όσο και πολλών ειδικότερων από εμένα εδώ στο site να μην πάω σε έτοιμο σύστημα 5.1 αλλά να χτίσω σιγά σιγά το δικό μου HT. Σου εύχομαι καλά διαβάσματα και με το καλό ο διάδοχος (και το ΗΤ βέβαια)..

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι μένω λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη και δεν γνωρίζω κάποιο κατάστημα που μπορώ να πάω και να ακούσω ηχεία, στα ηλεκτρομάγαζα που πήγα μου έδωσαν την εντύπωση ότι σιγά σιγά «κλείνουν» τα studio που έχουν . Συγκεκριμένα πήγα σε ένα σήμερα και είχε ελάχιστα κομμάτια (κάποια μάλιστα σε πολύ καλές τιμές).

Ρίξε μία ματιά στα καταστήματα που αναφέρουν εδώ οι φίλοι απ' την Θεσσαλονίκη:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=79587

Απάντηση: Re: Αγορά Set ηχείων 3.1??? Παρακαλώ την γνώμη σας

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Αναφορικά με την λίστα:

Ρίξε μία ματιά στα καταστήματα που αναφέρουν εδώ οι φίλοι απ' την Θεσσαλονίκη:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=79587

για το μαγαζί που μιλούσα πιο πάνω είναι το MediaMarkt και είχε πολύ λίγα και μάλιστα τα είχε σε καλές τιμές γιατί ήταν τα εκθεσιακά.

Σχεδόν τα ίδια και στην Ηλεκτρονική που έχει παλαιότερα μοντέλα (όχι ότι έχω κάποιο πρόβλημα με τα παλαιότερα μοντέλα).
Θα δοκιμάσω πάντως και στα υπόλοιπα που αναφέρονται.

Με την ευκαιρία των Warfedale που ανέφερε ο Ανδρέας πιο πάνω βρήκα αυτά:

http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/moreinfo.cfm/Product_ID/7065

Μαζί με τα μεταφορικά θα βγούν περίπου στα 300 πως σας φαίνονται;

Υ.Γ. αν δεν πρέπει να φαινεταί το link ζητώ συγνώμη (ας το αφαιρέσει κάποιος mod).

το superfi εχω την εντύπωση πως δε στέλνει Ελλάδα..

στις επιλογές αποστολής δεν έχει ευρωπαικές χώρες ή κάτι τέτοιο..

Απάντηση: Re: Αγορά Set ηχείων 3.1??? Παρακαλώ την γνώμη σας

το superfi εχω την εντύπωση πως δε στέλνει Ελλάδα..

στις επιλογές αποστολής δεν έχει ευρωπαικές χώρες ή κάτι τέτοιο..

Έχεις δίκιο φίλε μου. Δεν στέλνει (το επιβεβαίωσα και με mail που τους έστειλα).

Έχω όμως φίλο που διαμένει εκεί και θα μπορούσε να μου τα στείλει.