Aγορα Sound bar ATMOS

Milosss1989

Established Member
26 November 2013
155
Piraeus Greece
Kαλησπερα σας απο Μηλο,

Είμαι στην έρευνα αγοράς για Καλή Ηχομπαρα για ταινιες Atmos Netflix απο torrents κλπ (δεν με νοιαζει το gaming) ( δεν. με νοιαζει το δικαναλο γιατι εχω προ και τελικους )
για 70 άρα Sony tv για σαλονι περι τα 35 τ.μ με αποσταση θεασης απο tv στα 2,8 μετρα... αποσταση απο τα πισω ηχεια περι τα 2μ απο θεση ακροασης ....

Κοιτώ γιατί την έχει και δικό μου πρόσωπο Sonos Arc + Era 300 ή sub gen 3....
ή την Βose 900 με το αντιστοιχα περιφερεικα. Bass module κλπ.....
Η την Samsung HW-Q990C Soundbar 656W η καποια αντιστοιχη της Sony ή δεν ξερω εγω ποια αλλη. (την Samsung νομιζω ενα μοντελο πριν την εχω ακουσει και δεν μπορω να πω ότι με ξετρελανε)...

Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις γνώμες σας και τις προτάσεις σας.....

Φιλικούς Χαιρετισμούς από Μήλο.
Διονύσης Αργυρεας...

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να διαχωρίσεις λίγο τις επιλογές.

JBL και Samsung είναι επιλογές για μια κι έξω κατάσταση. Εξαιρετικές επιλογές και οι δύο, αν έχεις αποφασίσει να πας σε σύστημα με έξτρα ηχεία από την αρχή.

Bose και Sonos είναι για να χτίσεις οικοσύστημα και να επεκτείνεις με subwoofer και surround ηχεία κατ' επιλογή. Το ίδιο συμβαίνει και στην πιο οικονομική Denon Home Bar.

Υπάρχει και μια ενδιάμεση επιλογή όπως είναι η Polk MagniFi MAX AX η οποία έρχεται ως μπάρα μαζί με το subwoofer και κατ' επιλογή τα surround ηχεία.

Τη Sony άστην, καλύτερα να κοιτάξεις εκεί το Bravia Theater μαζί με το μεγάλο subwoofer. Δεν μπορεί η Bravia Bar 9 να ανταγωνιστεί τις προηγούμενες.

• Like
Reactions: Milosss1989
Λόγω Atmos προτιμω φουλ σετακια με ηχομπαρα sub και περιφερεικα.
Έχω ήδη στην κατοχή μια απλή μπάρα 10 ετιας.....

Με ή χωρίς δυνατότητα να προσθέσεις δεύτερο sub, όπως γίνεται στις Sonos και Bose;

Αλλιώς κοιτάς κατ'ευθείαν την JBL BAR 1300, κατόπιν την Samsung Q990C γιατί αυτή δεν έχει το ίδιο δυνατό subwoofer, ενώ παράλληλα οικονομικότερη επιλογή είναι η Polk MagniFi MAX AX SR. Αυτή η τελευταία όμως πάει μέχρι 7.1.2, αλλά έχει και αυτή δεκάιντσο subwoofer σαν την JBL.

• Like
Tην samsung την εχει ο θειος μου εγω βασικα του εκανα την αγορα απο κριτικες που ειχα διαβασει και δεν με ξετρελανε δεν ηταν κακη αλλα δεν ηταν το κατι που να πεις παναγια μου και με μικροτερες αποστασεις απο εμενα απο tv ...
Την jbl την εχω ακουσει σε μικροτερα μοντελα ακι πραγματι ειναι αξιολογη.........

Αρχικά με ένα sub και αργοτερα με προσθηκη δευτερου αν τελικα μας το επιτρεωει ο χωρος..... αλλα ειναι μεσα στα σχεδια....

Αν θέλεις να έχεις επιλογή για δεύτερο sub, τότε δεν κάνουν οι JBL-Samsung-Polk.

Αν όμως δεν θέλεις δεύτερο sub και αυτό που θα υπάρχει να είναι επαρκές, τότε είσαι ανάμεσα σε JBL και Polk. Αλλά κατά πως το βλέπω αφού δεν έχεις θέμα με το να έχεις και πίσω ηχεία, η JBL παίζει με πιο πολλούς upfiring drivers. Αλλά έχει και αρκετή διαφορά στην τιμή.

• Like
Αν θέλεις να έχεις επιλογή για δεύτερο sub, τότε δεν κάνουν οι JBL-Samsung-Polk.

Αν όμως δεν θέλεις δεύτερο sub και αυτό που θα υπάρχει να είναι επαρκές, τότε είσαι ανάμεσα σε JBL και Polk. Αλλά κατά πως το βλέπω αφού δεν έχεις θέμα με το να έχεις και πίσω ηχεία, η JBL παίζει με πιο πολλούς upfiring drivers. Αλλά έχει και αρκετή διαφορά στην τιμή.
Όχι δεν έχω θέμα με τα πίσω ηχεία βασικά είναι το ζητούμενο να υπάρχουν πίσω ηχεία ...αλλιώς νομίζω δεν υπάρχει και λόγος να μιλάμε για Atmos..... βεβαια για να ξεκαθαρισω σε σαλονι αν δεν το εχεις προβλεψει εξαρχης οπως εγω δεν μπορεις να πας σε πολυκαναλους με 9 η 11 ηχεια για κανενα λογο θα κανεις πατεντες και θα βγει στο τελος ενα σαλονι τσαντιρι...... οποτε γι. αυτο και εγω κοιτω την λυση της ηχομπαρας...

Ε, καλά δεν είναι διαφορά μεγάλη. Στην ηχομπάρα απλώς γλυτώνεις τα καλώδια από εμπρός προς τα πίσω μόνο, ενώ σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις έχεις πάντα καλώδια ρεύματος για τα πίσω ηχεία.
Συν το ότι αν η τηλεόραση είναι πάνω από 65 ιντσες, καμία ηχομπάρα δεν κάνει γιατί δεν είναι στο σωστό ύψος, είτε η tv είτε η μπάρα.

Μην το ψάχνεις. Με κανονικά ηχεία και ενισχυτή το αποτέλεσμα είναι εκατό φορές καλύτερο, αλλα αφού ψάχνεις ηχομπάρα, κοιτάμε ηχομπάρα

Κατά τη γνώμη μου, μάλλον σε JBL bar 1000 ή 1300 αρχίζει να διαφαίνεται η λύση για την δική σου περίπτωση.

Ε, καλά δεν είναι διαφορά μεγάλη. Στην ηχομπάρα απλώς γλυτώνεις τα καλώδια από εμπρός προς τα πίσω μόνο, ενώ σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις έχεις πάντα καλώδια ρεύματος για τα πίσω ηχεία.
Συν το ότι αν η τηλεόραση είναι πάνω από 65 ιντσες, καμία ηχομπάρα δεν κάνει γιατί δεν είναι στο σωστό ύψος, είτε η tv είτε η μπάρα.

Μην το ψάχνεις. Με κανονικά ηχεία και ενισχυτή το αποτέλεσμα είναι εκατό φορές καλύτερο, αλλα αφού ψάχνεις ηχομπάρα, κοιτάμε ηχομπάρα

Κατά τη γνώμη μου, μάλλον σε JBL bar 1000 ή 1300 αρχίζει να διαφαίνεται η λύση για την δική σου περίπτωση.
Δηλαδή θα την θεωρούσε καλύτερη από την sonos arc ήτ την Bose 900 ?
Δεν είπα εξαρχής ότι πέτυχα πριν ημέρες σε πολύ καλή τιμή ένα era 300 το οποιω δεν το έχω ακούσει σε surround αλλα σε μουσικη ως τωρα και ειναι εξαιρετικο....

Το πλήρες σύστημα σε Sonos είναι πιο ακριβό. Γι' αυτό σου είπα ότι θα πρέπει να τα διαχωρίσεις πρώτα και να αποφασίσεις σε ποια κατεύθυνση θα κινηθείς.

Budget επίσης δεν ξέρουμε, ούτε ξέρουμε αν θέλεις να το πας κομμάτι κομμάτι.

• Like
Έχει δίκιο παρολ αυτά το jbl ειναι κοντα στα 1280. ευρω.
Το sonos εχοντας ηδη ενα era θα μου βγει 1700 ευρω δηλαδη μιλαμε για διαφορα στα 400 ευρω......
Αν αξίζει φυσικά επιδη δεν αγοράζεις και κάθε ημέρα δεν θα είχα πρβλημα να τα διαθέσω η να πήγαινα κομμάτι κομμάτι...... την προηγούμενη μπάρα την πήρα το 2016.... 500 ευρώ... αλλά τώρα είναι άλλες οι ανάγκες.
το κακό είναι ΄ότι παλιότερα είχες την δυνατότητα να έχεις και ακρόαση σε καποι τουλάχιστον ακριβά κομμάτια flagship των εταιρειων τωρα πια δεν γινεται ..... οποτε ειναι λιγο λαχειο η ολη φαση...

Ώπα. Δεν ήξερα ότι υπάρχει ένα era ήδη. Τότε δεν χρειάζεται να κοιτάς αλλού. Σε sonos θα πας.

• Like
θα την θεωρούσες ανώτερη από την Bose 900 για Atmos παντα και περιεχεομενο 5,1 δεν με ενδιαφερει η μουσικη απο εκει.....
Όπως και να έχει θέλω προσωπικά να σε ευχαριστησω παρατήρησα πάντα όταν γράφω κάτι η κάποια απορία είσαι πάντα εδώ ν απαντησεις...

No highs, no lows, must be Bose :D

JBL ή Sonos ή separates αν δεν έχεις θέμα καλωδίων (που και στην Sonos θα έχεις τα καλώδια ρεύματος, μόνο στην JBL γλιτώνεις εντελώς τα καλώδια στο πίσω μέρος του δωματίου)

• Like
μόνο στην JBL γλιτώνεις εντελώς τα καλώδια στο πίσω μέρος του δωματίου)

Βέβαια η εμπειρία με καλώδια ρεύματος είναι σαφώς πιο ανεβασμένη (αφού δεν αγχώνεσαι ποτέ με φορτίσεις κλπ). Το προτείνω ανεπιφύλακτα αν υπάρχει πρίζα κοντά στα πίσω.

• Like
Σας Ευχαιρστω είναι κάτι που έχει προβλεφθεί η και άλλες χρήσεις βεβαίως και στο μέρος που τοποθετούνται τα surrounds υπαρχουν πριζες πολυ κοντα και χωρις να φαινονται ασχημα τα καλωδια και στις δυο πλευρες γι αυτο και δεν το ανεφερα σχετικα το θεμα αυτο....

Eiναι κριμα παντως για καποιον που εχει διαθεση να δωσει αυτα τα χρηματα να μην εχει δυνατοτητα να τα ακουσει κιολας...

Η Bose Smart Ultra είναι καλύτερη από την ARC, εάν τις συγκρίνεις σκέτη ηχομπάρα με σκέτη ηχομπάρα. Έχει καλύτερα διακριτούς διαλόγους και φτιάχνει καλύτερο surround effect. Για την ακρίβεια είναι ό,τι καλύτερο σε front firing soundbar υπάρχει. Το ίδιο θα έλεγα ακόμα κι αν προσθέταμε στη σύγκριση και τα subwoofer των εταιριών στην ηχομπάρα τους. Κι εκεί επίσης είναι καλύτερη η Bose.

Όμως εάν πάμε να προσθέσουμε τα era 300 στη Sonos και τα αντίστοιχα surround ηχεία της Bose στην Bose, τότε το παιχνίδι αλλάζει δραματικά υπέρ της Sonos. Για εσένα είναι μονόδρομος η Sonos, καθώς είσαι ήδη μέσα στο οικοσύστημα της Sonos. Άρα δεν θέλει και πολύ σκέψη.

Όλες υπάρχουν να τις ακούσεις, αλλά θα πρέπει να κάνεις ένα ταξιδάκι στην Αθήνα.

• Like
πριν 6 μήνες που διάβαζα για τα έρα 300, όταν τα έρα 300 παίζουν surround ήχο στις ταινίες, τότε αυτός πάει από τα πλαϊνά και πάνω ηχεία που έχει, το κεντρικό ηχείο είναι απενεργοποιημένο.
σε πολλούς δεν αρέσει επειδή δεν υπάρχει αρκετή ένταση.