Αγορά σταθεροποιητή τάσης ή UPS

pitbull

AVClub Enthusiast
19 June 2011
728
Αξιζει η αγορά για τη προστασία TV, playstation, media player, ενισχυτή; Ένας σταθεροποιητής τάσης των 50 ευρω πχ μπορεί να προστατέψει μια καλή τηλεόραση; Η θα πρεπει να κοιταξω για πιο ακριβά πράγματα; Αξίζει η αγορά για τυχόν διακοπη ρευματος η κεραυνό... ή είναι πεταμενα λεφτά; Εχετε καποια μοντελα να προτείνετε; Διαβασα σε ενα thread για αυτο εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701152 Ευχαριστω

Last edited:
Αρχηγέ μου εγώ προσωπικά έχω δύο UPS ένα για το ps3 κι ένα για τον προτζέκτορα. Και τα δύο τα έχω αγοράσει απ το πλαίσιο, είναι της TURBOX κι έχω μείνει ευχαριστημένος γιατί όταν μετά από δύο χρόνια πέφτει η μπαταρία τους, πάω και αγοράζω μόνος μου τη μπαταρία και την αλλάζω με 20 ευρώ κι έχω καραβολευτεί. Το μεγάλο το είχα αγοράσει 120 ευρώ είναι για μέχρι 600watt και το μικρό 65 ευρώ κι είναι για μέχρι 400watt. H τάση τους κρατάει μέχρι και 10 λεπτά άνετα ώστε να προλάβεις να σβήσεις ομαλά τις συσκευές σου. Και τα δύο με έχουν σώσει, δύο φορές του προτζέκτορα και 3 του ps3. Καλό θα ήταν να τα συνδέσεις σε σειρά με ένα καλό πολύπριζο αντικεραυνικό ώστε να είσαι απ όλες τις πλευρές ήσυχος. Σίγουρα δεν είναι πεταμένα λεφτά, στον προτζέκτορα κινδυνεύεις να σου εκραγεί η λάμπα γιατί στο κλείσιμο θέλει ένα με δύο λεπτά να δουλέψουν ανεμιστήρες (κι επειδή είναι χωρίς φορτίο εκεί το UPS κρατάει και 15 λεπτά που είναι όμως αχρείαστα) και στο ps3 φαντάσου εκείνη την ώρα να κατεβάζεις update ή κάτι άλλο και ξέρεις πόσο ευαίσθητη είναι σ αυτά η κονσόλα, μπορεί να κολλήσει, οπότε ακυρώνεις με την ησυχία σου την αναβάθμιση, κλείνεις την κονσόλα κι είναι όλα καλά. Αυτό που έχεις βάλει στο link είναι απλός σταθεροποιητής, δεν σου δίνει ρεύμα σε περίπτωση διακοπής, ενώ αυτά που έχω εγώ όπως κι όλα τα UPS κάνουν κι αυτή τη δουλιά, σου δίνουν μόνιμα 230Volt σταθερή τάση και σου δίνουν και ρεύμα σε περίπτωση διακοπής.

Last edited:
Αρχηγέ μου εγώ προσωπικά έχω δύο UPS ένα για το ps3 κι ένα για τον προτζέκτορα. Και τα δύο τα έχω αγοράσει απ το πλαίσιο, είναι της TURBOX κι έχω μείνει ευχαριστημένος γιατί όταν μετά από δύο χρόνια πέφτει η μπαταρία τους, πάω και αγοράζω μόνος μου τη μπαταρία και την αλλάζω με 20 ευρώ κι έχω καραβολευτεί. Το μεγάλο το είχα αγοράσει 120 ευρώ είναι για μέχρι 600watt και το μικρό 65 ευρώ κι είναι για μέχρι 400watt. H τάση τους κρατάει μέχρι και 10 λεπτά άνετα ώστε να προλάβεις να σβήσεις ομαλά τις συσκευές σου. Και τα δύο με έχουν σώσει, δύο φορές του προτζέκτορα και 3 του ps3. Καλό θα ήταν να τα συνδέσεις σε σειρά με ένα καλό πολύπριζο αντικεραυνικό ώστε να είσαι απ όλες τις πλευρές ήσυχος. Σίγουρα δεν είναι πεταμένα λεφτά, στον προτζέκτορα κινδυνεύεις να σου εκραγεί η λάμπα γιατί στο κλείσιμο θέλει ένα με δύο λεπτά να δουλέψουν ανεμιστήρες (κι επειδή είναι χωρίς φορτίο εκεί το UPS κρατάει και 15 λεπτά που είναι όμως αχρείαστα) και στο ps3 φαντάσου εκείνη την ώρα να κατεβάζεις update ή κάτι άλλο και ξέρεις πόσο ευαίσθητη είναι σ αυτά η κονσόλα, μπορεί να κολλήσει, οπότε ακυρώνεις με την ησυχία σου την αναβάθμιση, κλείνεις την κονσόλα κι είναι όλα καλά. Αυτό που έχεις βάλει στο link είναι απλός σταθεροποιητής, δεν σου δίνει ρεύμα σε περίπτωση διακοπής, ενώ αυτά που έχω εγώ όπως κι όλα τα UPS κάνουν κι αυτή τη δουλιά, σου δίνουν μόνιμα 230Volt σταθερή τάση και σου δίνουν και ρεύμα σε περίπτωση διακοπής.

Κατατοπιστικότατος όπως παντα ο κυριος KROMPOTIS. :) Εγω που εχω ΤV, PS3, ενισχυτή και media player, πρεπει για το καθενα να αγορασω κ απο ενα UPS; Πρωτη φορα ασχολουμαι με το θεμα :p

Κατατοπιστικότατος όπως παντα ο κυριος KROMPOTIS. :) Εγω που εχω ΤV, PS3, ενισχυτή και media player, πρεπει για το καθενα να αγορασω κ απο ενα UPS; Πρωτη φορα ασχολουμαι με το θεμα :p

Ενισχυτής, τηλεόραση και media player το μόνο που θέλουν είναι ένα πολύ καλό πολύπριζο ασφαλείας κυρίως για τις υπερτάσεις που δημιουργούνται από κεραυνούς αλλά και τις υποτάσεις απλά να κόψουν την παροχή ρεύματος. Το ps3 χρειάζεται ups πρώτα απ όλα γιατί στο συνιστά κι ο κατασκευαστής στο εγχειρίδιο χρήσης. Απ αυτά που διαβάζω όμως σε ξένα φόρουμ όσον αφορά την συγκεκριμένη κονσόλα επειδή την έχω κι εγώ, όσοι έχουν πρόβλημα και κατέληξαν στο σέρβις είναι απ τις διακυμάνσεις της τάσης ακόμα και σε κατάσταση stantby. Φαντάσου όταν λείπω κλείνω το γενικό διακόπτη του ps3 και το ups. Επίσης δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να βρίσκεσαι σε κατάσταση αναβάθμισης κι εκείνη την ώρα να γίνει διακοπή, του κολλητού μου στην Κέρκυρα που έγινε αυτό άλλαξε δυστυχώς την κονσόλα, κόλλησε και δεν έφτιαχνε με τίποτα, βλάβη νομίζω ανεπανόρθωτη στη μητρική αν δεν κάνω λάθος, δεν θυμάμαι γιατί έγινε πριν 3 χρόνια. Πάντως θα μπορούσες να πάρεις ένα 1000άρι και να κοτσάρεις πάνω του και την τηλεόραση και το media player για να είσαι ήσυχος, ο ενισχυτής θα χρειαστεί ξεχωριστό λόγω μεγαλύτερου φορτίου. Εγώ πάντως στον ενισχυτή δεν βάζω ups, είχα την εντύπωση ότι τον επηρρέαζε μουσικά.

Last edited:
Ευχαριστω πολύ. Αρα δεν κοιταζω UPS για τον ενισχυτη παρα μονο για TV, PS3 και Media Player; Εχεις καποια προταση συγκεκριμενη για 1000αρι ωστε να τα κουμπωσω ολα εκει; Πολυ σωστο αυτο για το update στο PS3. Ευχαριστω και για το χρησιμο link του φορουμ

Ευχαριστω πολύ. Αρα δεν κοιταζω UPS για τον ενισχυτη παρα μονο για TV, PS3 και Media Player; Εχεις καποια προταση συγκεκριμενη για 1000αρι ωστε να τα κουμπωσω ολα εκει; Πολυ σωστο αυτο για το update στο PS3. Ευχαριστω και για το χρησιμο link του φορουμ

Στο ποστ μου Νο2 σου έχω δύο λινκ, το δεύτερο είναι αυτό που σου κάνει για τα φορτία σου και οικονομικό και αλλάζεις κι εύκολα τις μπαταρίες γιατί έχουν διάρκεια δύο χρόνια, εγώ τις έχω αλλάξει δύο φορές ήδη το καθένα!!!

Στο ποστ μου Νο2 σου έχω δύο λινκ, το δεύτερο είναι αυτό που σου κάνει για τα φορτία σου και οικονομικό και αλλάζεις κι εύκολα τις μπαταρίες γιατί έχουν διάρκεια δύο χρόνια, εγώ τις έχω αλλάξει δύο φορές ήδη το καθένα!!!

Απο το ΠΛΑΙΣΙΟ λες; αρκει μονο ενα τετοιο για 3-4 μηχανηματα;

Απο το ΠΛΑΙΣΙΟ λες; αρκει μονο ενα τετοιο για 3-4 μηχανηματα;

Δες τα manual των συσκευών, για την κονσόλα είναι κοντά στα 330watt, δες πόσο είναι η τηλεόραση και το media και το άθροισμά τους να μην είναι πάνω από 75% των 600watt του 1000άρι ups για να μπορεί να τα κρατάει κανά τρίλεπτο ώστε να προλαβαίνεις να τα κλείνεις, περίπου στα 450watt σύνολο, αν είναι παραπάνω, θα χρειαστείς δύο μικρά, στο ένα το ps3 και στο άλλο τηλεόραση και media.

Ωραία όλα αυτά που λέτε, δεν διαφωνώ. Απλός δείτε και μια άλλη εναλλακτική λύση όσο αναφορά τα ρεύματα για τα μηχανήματα ήχου που επέλεξα για το δικό μου σύστημα. (χωρίς βιντεοπροβολέα)

power.jpg

Ωραία όλα αυτά που λέτε, δεν διαφωνώ. Απλός δείτε και μια άλλη εναλλακτική λύση όσο αναφορά τα ρεύματα για τα μηχανήματα ήχου που επέλεξα για το δικό μου σύστημα. (χωρίς βιντεοπροβολέα)

View attachment 83208

Το χω δει το σύστημά σου και μ άρεσαν αυτά γιατί στην ουσία αναβαθμίζεις τα ρεύματά σου αλλά σε περίπτωση διακοπής ρεύματος έχουν μπαταρία για να δώσουν ρεύμα για λίγα λεπτά; Τα ups κάνουν συγκεκριμένη δουλιά, ο προτζέκτορας για παράδειγμα αν σβήσει απότομα στο 50% των περιπτώσεων σκάει η λάμπα εσωτερικά και δε φαντάζεσαι το κόστος για καθάρισμα και αντικατάσταση γι αυτό κι ο ίδιος ο κατασκευαστής το επιβάλλει στο εγχειρίδιο χρήσης, το ίδιο ισχύει και για την παιχνιδοκονσόλα. Στο κάτω κάτω τα ups είναι ΚΑΙ σταθεροποιητές τάσης ξέχωρα απ την παροχή ρεύματος σε περίπτωση διακοπής. Το δικό μου το ακούω όταν διορθώνει αφού έχει χαρακτηριστικό ήχο.

Δες τα manual των συσκευών, για την κονσόλα είναι κοντά στα 330watt, δες πόσο είναι η τηλεόραση και το media και το άθροισμά τους να μην είναι πάνω από 75% των 600watt του 1000άρι ups για να μπορεί να τα κρατάει κανά τρίλεπτο ώστε να προλαβαίνεις να τα κλείνεις, περίπου στα 450watt σύνολο, αν είναι παραπάνω, θα χρειαστείς δύο μικρά, στο ένα το ps3 και στο άλλο τηλεόραση και media.

ευχαριστω πολυ :)

Όχι, δεν δίνουν ρεύμα ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Αλλά στο συγκεκριμένο σύστημα δεν υπάρχει προβολέας. Αν θέλει παροχή ρεύματος έστω για λίγα λεπτά, τότε αναγκαστικά μόνο ups.

Να υποθέσω ότι όλα αυτά πρέπει να είναι αναμένα έτσι; Δηλαδή αν είναι σβησμένα δεν λειτουργούν ως κάποιο buffer για να γλυτώσουμε την ζημιά... Τις νύχτες ας πούμε που υποθέτω για να μην καίει άδικα αν το κλείνουμε δεν κάνουμε δουλειά. Sorry για τις άκυρες ερωτήσεις :p