Αγορά SUB REL Britannia

SteveWisejohn

New member
8 April 2010
79
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του AVCLUB και σε όσους λατρεύουν τον καλό ήχο!Θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με την αγορά ενώς εκ των τριών Sub της REL (Β1 Β2 και Β3).Δε θα μπώ σε λεπτομέρειες σχετικά με τα ηχεία μου μιάς και είναι χειροποίητα 7 σε αριθμό και όλα ίδια μεταξύ τους κάπου στα 150W το καθένα, χώρος 50τ.μ και για τον πολυκάναλο ήχο ενισχυτής Denon 4308.Έχω ασχοληθεί με χειροποίητα Sub (Καμπίνες-Υπολογισμοί-Διαφόρων τύπων ηχεία- κόψε ράψε καμπίνες και Bass Reflex - Βρές έναν δυνατό και γρήγορο τελικό ενισχυτή κτλ. κτλ.) αλλα κατάλαβα πόσο απαιτητικό και δύσκολο είναι το κομμάτι της χαμηλής οκτάβας!!!!!Σκέφτομαι για το REL B2 (10'' στα 300W) για το οποίο έχω διαβάσει αρκετά θετικά σχόλια.Θα χαρώ ιδιαίτερα όποιος μοιραστεί μαζί μου τις εντυπώσεις του απο ένα τέτοιο Sub και γιατί όχι κάποιας άλλης εταιρίας πρόταση.Ευχαριστώ :worshippy:

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση στην ερώτηση μου μιάς και είμαι ολόφρεσκο μέλος στο φοβερό AV Club!Σχετικά με Sunfire δεν το έχω ψάξει (Υπάρχει κάποιο link να το τσεκάρω?) Οι καμπίνες των ηχείων μου αρκετά μεγάλες, 1.10 ύψος, 150 με 180 watt δύδρομα όλα τα ηχεία με διπλά γούφερ 8'' για τα main και όλα τα υπόλοιπα με 6.5'' όλα ιδιοκατασκευή με πολύ προσωπική εργασία..Στο μεσουψηλό είμαι πολύ ικανοποιημένος αλλα χρειάζομαι ένα καλό συμπλήρωμα για τα χαμηλά...Σκεφτόμουν για REL γιατί έχω ακούσει πως είναι σοβαρά ηχεία και δένουν αρκετά καλά και στη μουσική, δε θέλω να πάω σε Sub εντυπωσιασμού απλά και μόνο για τις δυναμικές στις ταινίες.Εχω δοκιμάσει αρκετα Sub χειροποίητα με διαφόρων τύπων woofer μέχρι και 15'' αλλα πάντα με δανικό τελικό ενισχυτή και χωρίς να ξέρω πάντα, κατα πόσο ήμουν σωστός σε αυτό το φάσμα του ήχου.Γενικά για να κάνεις κάτι απο μόνος σου για τον τελικό ενισχυτή και μόνο θέλεις πάνω απο 1000 ευρ, αν υπολόγήσεις και τα υπόλοιπα κοντεύεις τα 1500 ευρ.Γενικά κουράστηκα στο κομμάτι sub για αυτό αποφάσησα να πάω σε κάτι έτοιμο (Δε θέλω να ξεφύγω απο τα 1000 ευρ).Οι επιλογές σίγουρα είναι πολλές απλά θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με τη σειρά της REL που προανέφερα! Ο χώρος Σαλόνι με κουζίνα - καθηστικό ενιαίος κάπου στα 50τ.μ και πιστεύω οτι ένα sub της κατηγορίας του REL B2 με 10 ίντσο woofer και 300w πιστεύω θα με καλύψει μιάς και αυτό που μετράει περισσότερο σε ένα ενεργό sub είναι η σωστή κατασκευή του ηχείου και η δύναμη του ενισχυτή και λιγότερο οι ίντες αυτού..Πάνω απο 12 ιντσο αρχίζουν άλλα προβλήματα!!Ευχαριστώ πολύ *Στέφανος*

Για αρχή, αν μιλάμε για μεγάλα ηχεία (LCR κτλ), για 50 τ.μ. χώρο και αν θέλεις να νιώθεις το μπάσο, δεν πρέπει να πέσεις κάτω από τις 15".

Οπότε, ή θα πας σε Velodyne, ή θα ανέβεις αρκετά πάνω από το χιλιάρικο.

Αλλά μου κάνει εντύπωση το ότι δεν κατάφερες πολλά πράγματα με DIY subs, δεδομένου ότι είναι από τα πιο "εύκολα" ηχεία στη σχεδίαση.

Τι προβλήματα αντιμετώπισες;

Π.χ. είσαι σίγουρος ότι δεν φταίει ο χώρος σου;

Ρίξε μια ματιά και εδώ για να καταλάβεις γιατί αναφέρομαι στον χώρο.. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58576