Αγορά supercompact ψηφιακής μηχανής

petra99

New member
21 January 2008
25
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Ενδιαφέρομαι για αγορά μιας πολύ μικρής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Διαβάζοντας τα αντίστοιχα topics έχω μπερδευτεί και μου δημιουργήθηκαν και κάποιες απορίες.
Είχα ψιλοκαταλήξει στην Olympus Μ 830.
Απορία Νο1: Γιατί στις προτάσεις που υπάρχουν σε αντίστοιχα θέματα δεν υπάρχουν Olympus?
Διαβάζοντας λίγο παραπάνω εδώ μέσα και με κάποια links που έχετε στην υποψήφια λίστα έχουν μπει και Panasonic FX33, 55 & 100 και η Canon IXUS 850 is.
Τιμή : περίπου 300 .
Ποια η γνώμη σας για τις παραπάνω?

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Ενδιαφέρομαι για αγορά μιας πολύ μικρής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Διαβάζοντας τα αντίστοιχα topics έχω μπερδευτεί και μου δημιουργήθηκαν και κάποιες απορίες.
Είχα ψιλοκαταλήξει στην Olympus Μ 830.
Απορία Νο1: Γιατί στις προτάσεις που υπάρχουν σε αντίστοιχα θέματα δεν υπάρχουν Olympus?
Διαβάζοντας λίγο παραπάνω εδώ μέσα και με κάποια links που έχετε στην υποψήφια λίστα έχουν μπει και Panasonic FX33, 55 & 100 και η Canon IXUS 850 is.
Τιμή : περίπου 300 .
Ποια η γνώμη σας για τις παραπάνω?

Απλώς διότι δεν ξεχωρίζει σε κάτι πέρα από την εμφάνισή της. Εχει λιγότερες δυνατότητες, πιο αργό auto focus, περισσότερο γρέζι στην εικόνα (δηλ. δεν σε αφήνει να κάνεις επεξεργασία στον ΗΥ), τα χρώματά της δεν είναι τόσο φυσικά όσο των canon, δεν έχει οπτικό σταθεροποιητή και φυσικά έχει ακριβές κάρτες μνήμης.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Έχω την εντύπωση όμως πως η 830 έχει σταθεροποιητή εικόνας.
Από τις υπόλοιπες?

Εγώ έχω την canon 850is εδώ και μισό χρόνο περίπου και είμαι υπερικανοποιημένος απο την χρήση της ώς τώρα. Πολλές ρυθμίσεις για compact (AF, AE lock, manual shutter έως 15sec κ.α.) γρήγορη εστίαση ακόμα και βράδυ, πολλή καλη ποιότητα κατασκευης, οπτικός σταθεροποιητής.
Η λήψεις τις σε ικανοποιητικό φωτισμό είναι εξαιρετικές και το αυτόματο τα καταφέρνει άψογα στις περισσότερες συνθήκες. Σε χαμηλό φώς χωρίς φλας τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αλλα μην ξεχνάμε οτι είναι compact. Σε λίγο καιρό αναμένουμε και το CDKH firmware να βγεί για αυτην οπότε θα έχει ακόμα περισσότερες λειτουργίες.

Δυστηχώς όμως δεν 3έρω πόσο έυκολα θα βρείς καινούργια αυτήν την στιγμη. Η παραγωγή της σταμάτησε εδώ και λίγο καιρο γιατι βγήκε η 860is αλλα νομίζω οτι αυτή είναι στην τμή που ήταν η 850 όταν πρωτοβγήκε δλδ κοντά στα 400Ε Μπορείς να βρείς εκθεσιακά κομμάτια σε πολύ χαμηλες τιμές ( γύρω στα 250-300 περίπου) αλλα θέλει ψάξιμο. Έχω την εντύπωση οτι είδα κάποιο στο media markt της Θεσσαλονίκης και το πλαίσιο πρέπει να έχει ακόμα κάπια σε κάποια καταστήματα. Πήγαινε σε ένα και ρώτα.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Έχω την εντύπωση όμως πως η 830 έχει σταθεροποιητή εικόνας.
Από τις υπόλοιπες?

Δεν έχει. Απλώς η Olympus ανεβάζει το iso και τα κάνει όλα χάλια. Μπορεί και να κάνω λάθος όμως. Δες στις προδιαγραφές να αναφέρει optical stabilisation.

Ευχαριστώ και πάλι.
Τελικά Panasonic Lumix DMC-FX33 ή Canon Ixus 860 IS (+50 Ευρώ περίπου παραπάνω)?
Ποια προτείνετε?

Ευχαριστώ και πάλι.
Τελικά Panasonic Lumix DMC-FX33 ή Canon Ixus 860 IS (+50 Ευρώ περίπου παραπάνω)?
Ποια προτείνετε?

H μια εχει το ονομα η αλλη το... optical image stabilisation... δυσκολο!!!

Αν εχει η canon καποιο αντιστοιχο συστημα σταθεροποιησης μαλλον στην canon θα πηγαινα (αν και η 3" οθονη θα μειωνει την αυτονομια).

Υπερτερεί κάποια έναντι της άλλης και σε ποια σημεία?
Τα 50-60 ευρώ διαφορά της Canon έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα?

Ριξε μια ματια και στη Fuji F40, απιστευτη τιμή, άριστη αποδοση σε υψηλα iso. Κλασσικη Point & shoot.
Δεν εχει ομως ευρυγώνιο φακο οπως οι πανασονικ και κανον που κοιτας.

Υπερτερεί κάποια έναντι της άλλης και σε ποια σημεία?
Τα 50-60 ευρώ διαφορά της Canon έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα?

Τωρα ειδα οτι η κανον ειναι στα 300Ε+ νομίζω ακριβή τιμή για την κατηγορία της... Με την εξελιξη των κομπακτ νομίζω ότι πανω από 200Ε δεν αξίζει να δώσεις... παντα τα τελευταία μοντελα ειναι τσιμπημενα, αλλα πολύ γρηγορα πεφτουν οι τιμες τους...

Η Canon 860 κάνει 310, η Panasonic fx30 235 και η Panasonic fx33 255. Καμιά ιδέα που μπορώ να βρω παλιότερα μοντέλα?

Πήγαινε και ρώτα διάφορα καταστήματα (Τα μεγάλα πρώτα Πλαισιο, Media Markt , Public και όλα τα μεγάλα φωτογραφικά. Αν είσαι Θεσσαλονίκη πήγαινε στον Γλυναδάκη, στον Ρεπέλλα κ.λ.π. Αθήνα αντίστοιχα +Fnac.)
Ρώτα τους αν έχουν απόθεμα απο παλαιότερες και ειδικά για εκθεσιακά κομμάτια που μπορεί να έχουν μείνει. Ρώτα μετά αν υπάρχει αυτό που θες σε άλλο κατάστημα. Συνήθως δεν είναι πολύ χρησημοποιημένα και σε αριστη κατάσταση. Ειδικά στο πλαίσιο που δεν σε αφήνουν (διακριτικά πάντα...) να παίξεις πολύ μαζί τους. Και τά παίρνεις σε καλή τιμή και με την εγγύηση σαν καινουργια.

...Και αν είσαι από Πάτρα (όπως εγώ καλή ώρα), την πάτησες γιατί εκτός από Πλαίσιο που δεν έχει αυτές που ψάχνω, δεν υπάρχει τίποτα..

Εσφιξες λιγοείναι η αλήθεια. Βέβαια ευκαιρία να πάς μία βόλτα Αθήνα ένα σάββατο. Σε δυό ωρίτσες εχεις φτάσει, κοιτάς για την μηχανή, κάνεις την βόλτα σου, τσιμπάς κάτι και αργά το απόγευμα είσαι πίσω Πάτρα για καφέ στην Γεροκωστοπούλου...

περίμενε λιγάκι, όλες οι εταιρείες ανακοίνωσαν καινούριες μηχανές σήμερα

εμ, σε μία εβδομάδα είναι η έκθεση PMA.... χαμός γίνεται, ακόμη και στις dslr

Τι είναι αυτό ρε παιδιά? Για πείτε οδηγίες προς ναυτιλομένους γιατί ετοιμάζεται και ταξίδι προς Αθήνα ειδικά για αυτό το λόγο.