Αγορά surround ηχείων και subwoofer

ORESTIS11

New member
25 July 2011
39
Kαλησπερα. μετακομισα στο νεο μας σπιτι, και ειπα να ενισχυσω το υπαρχον συστημα.
εχω ενα YAMAHA RX-V459 http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v459_black__u/?mode=model
και 2 ηχεια δαπεδου , WHARFEDALE DIAMOND 8.3.

ο τοιχος πισω που εχω περασει γραμμες ειναι 3,5 μετρα απο καναπε , και συνολο τοιχος με τοιχος 7 μετρα. Στο υψος ειναι στα 2 μετρα.
θελω 2 ηχεια τοιχου μικρα, και αρκετα δυνατα να μου φτιαξουν ενα ικανοποιητικο HOME CINEMA. μεχρι 150 -200 ευρω.

1. TO SUBWOOFER ti doyleia kanei? χρειαζετε?
2. ο ενισχυτης ειναι 6,1 channel. τι σημαινει αυτο?

[h=1][/h]

Re: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ ΤΟΙΧΟΥ, SUBWOOFER.

1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για κινηματογραφικό υλικό, αναπαράγει τις χαμηλές συχνότητες και το LFE (Low Frequency Effect) που είναι αποθηκευμένο σ αυτές.
2. Σημαίνει ότι είναι 6κάναλος και το 1 την έξοδο για το subwoofer. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορείς να συνδέσεις δύο μπροστά ηχεία, αριστερό και δεξί τα κυρίως όπως λέγονται, επίσης ένα κεντρικό μπροστά για τους διαλόγους, δύο πίσω περιφερειακά για το surround αριστερό και δεξί κι έχει και πίσω κεντρικό για ταινίες οι οποίες έχουν και περιεχόμενο πίσω κεντρικού συν το subwoofer όπως σου είπα παραπάνω. Εννοείται ότι θες πηγή δηλ. ps3 ή dvd player ή blue ray player τα οποία συνδέοντάς τα ψηφιακά με τον ενισχυτή θα σου δώσουν πολυκάναλο διακριτό ήχο σε όλα τα ηχεία. Αν δεν έχεις περάσει γραμμή για πίσω κεντρικό δεν πειράζει, υπάρχει πρόγραμμα στον ενισχυτή που σπάει τον ήχο του πίσω κεντρικού αν τον έχει μια ταινία, στα δύο πίσω περιφερειακά ηχεία.

Last edited:

ευχαριστω φιλε!! πολυ χρησιμα!

επειδη το πιο πιθανον να παρω media player(WD LIVE 3 GEN) , θα μπορω να αναπαραγω αναλογο ηχο??
μεχρι τωρα εχω συνδεδεμενη την τηλεοραση (panasonic g30) με οπτικη ινα στον ενισχυτη, για να συγχρονιζομαι με τον ηχο της τηλεορασης.
πρεπει να το αλλαξω αυτο?

Οχι αυτό είναι διαφορετική σύνδεση για να χεις ήχο απ την τηλεόραση και πολύ καλά έκανες. Το media player όπως όλα τελευταίας γενιάς ναι αναπαράγουν πολυκάναλο ήχο απλά θα το συνδέσεις σε άλλη παρόμοια είσοδο του ενισχυτή. Εδώ στο φόρουμ έχει συγκεκριμένη κατηγορία για τα media player και νήμα για αυτό που θες να πάρεις, καλό είναι να το παρακολουθείς και να ρωτάς ό,τι θες εκεί τους κατόχους του. Θέλει προσοχή λίγο στις συνδέσεις στον ενισχυτή σου όσον αφορά τα ηχεία και τις πηγές σου και φυσικά τις ρυθμίσεις σου για να πάρεις όσον το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα.