Αγορά τηλεόρασης ~22"

spartacus

New member
18 August 2007
30
Καλησπέρα :)

Για ακόμα μία φορά θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σας για την αντικατάσταση μιας 19άρας CRT 20ετίας που μας άφησε χρόνους.
Θα ήθελα κάποια γύρω στις 22 ίντσες που να έχει ψηφιακό δέκτη. Ο βασικός προβληματισμός μου είναι οι γωνίες θέασης και κυρίως η κάθετη γωνία θέασης. Θα τοποθετηθεί σε υπνοδωμάτιο και τα μάτια των τηλεθεατών θα βρίσκονται σε απόσταση ~2,5 μέτρα μακρυά και ~1,5 μέτρο πιο χαμηλά (η ακρίβεια με μάρανε :P).
Οι περισσότερες LCD (κυρίως οθόνες PC-) TV που χω δει έχουν άθλιες γωνίες (λόγω TN panel φαντάζομαι), τόσο, που ελάχιστα αν χαμηλώσω το κεφάλι βλέπω την εικόνα να μαυρίζει αισθητά. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τέτοια διαφορά ύψους.

Επίσης το συνολικό πλάτος της καλό θα είναι να μην υπερβαίνει τα 58-60cm. Λοιπά χαρακτηριστικά (πέρα του ψηφιακού δέκτη και γωνιών) δε με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.

Αυστηρό χρηματικό όριο δεν θέτω, αν και 400 για κάτι τέτοιο μου φαίνονται πολλά.

Και μια απορία. Οι "καθαρόαιμες" τηλεοράσεις γιατί στοιχίζουν ακριβότερα από τις "αντίστοιχες" οθόνες PC-TV;
πχ γιατί να προτιμήσω την Samsung LE22B450C4 LCD TV 22'' από την LG M227WD-PZ LCD-TV Monitor 22'' (εκτός του ότι έχω μεγαλύτερη εκτίμηση στην πρώτη); Γενικά οι "σκέτες" TV έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας και εκεί οφείλεται η διαφορά ή είναι απλά κάποια διαφορετική φορολογία/κοστολόγηση από τον κατασκευαστή/πωλητή;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

ΥΓ: Καλό θα ήταν να μπορούσε ν αγοραστεί από κάποιο φυσικό κατάστημα της Αθήνας ή από κάποιο γνωστό ηλεκτρονικό (εκτός e-shop.gr).

Εντελώς παρορμητικά αγόρασα σήμερα την LG flatron M227WD-PZ στα 219€ για όποια χρήση προκύψει, μάλλον όμως περισσότερο για τηλεοπτικό σήμα.

Ακόμη δεν την έχω ανοίξει!!

Στο κατάστημα που βρέθηκα δεν είχε καθόλου σκέτες TV της LG, όπως η προτεινόμενη LG 22" LH2000 που συζητήθηκε εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=46223

Λέτε να την κρατήσω, ή να πάρω κάτι άλλο;

καλά που δεν την άνοιξα!

ο πωλητής με διαβεβαίωσε πως έχει mpeg-4 αλλά όπου την είδα στο internet λέει απλά ψηφιακό δέκτη...