Αγορά Τηλεόρασης 40"-42" μέχρι 500 Ευρώ

iova

New member
8 November 2011
37
Καλησπέρα σε όλους!

Θα ήθελα την βοήθειά σας για αγορά TV 40-42" μέχρι 500 Ευρώ.
Να σημειώσω πως η απόσταση είναι περίπου στα 3 μέτρα και την χρειάζομαι για ταινίες μέσω του media player που έχω, για το PS3, και τέλος, απλά για τηλεθέαση.

έχω βρεί πολλές στο skroutz αλλα επειδή έχω μπερδευτεί, απευθύνομαι σε εσας μήπως και καταλήξω κάπου!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Θα μπορούσες να γράψεις σε ποσοστά την ημέρα(ταινίες,ps3,τηλεοπτικό)?
Επίσης πόσες ώρες την ημέρα περίπου παίζεις ps3.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Θα μπορούσες να γράψεις σε ποσοστά την ημέρα(ταινίες,ps3,τηλεοπτικό)?
Επίσης πόσες ώρες την ημέρα περίπου παίζεις ps3.

Καλησπέρα Κώστα και καλώς σας βρήκα!

Λοιπόν, ταινίες γύρω στο 50%, PS3 γύρω στο 40% και το υπόλοιπο τηλεοπτικό.
Τώρα για το PS3 τι να σου πώ... βάλε ενα μέσο όρο περίπου κανα 3ωρο..

Τα ποσοστά εννοείται πως δεν είναι στάνταρ.., παίζουν αρκετά ανάλογα με τα κέφια..

ελπίζω να σε κατατόπισα..

PS. έχω και μια προσφορά απο ένα μέλος του forum για την Samsung UE40C6500 40" μεταχειρισμένη στα 550 απο 1300 ..

Σε ρώτησα για το ps3 γιατί πολλοί θεωρούν πως με 2-3 ώρες την ημέρα δεν έχεις πρόβλημα να πας σε plasma που έχουν πιο κινηματογραφική εικόνα και εκεί θα καταλάβεις διαφορά στις ταινίες. Εδώ είσαι σε Panasonic 42U30.
Αν πάρεις LCD άποψή μου μη πάρεις τη μεταχειρισμένη, αφού με τα ίδια λεφτά παίρνεις καινούργια με τα ίδια χαρακτηριστικά, δηλαδή LED, 100HZ. Δες την LG 42LV4500, στα 500 μάλιστα κι όχι στα 550.
Το πόσο τη πήρε ο φίλος δε σ'απασχολεί, εσύ κοιτάς πόσο έχει αντίστοιχη καινούργια σήμερα, για να συγκρίνεις. Οπότε βλέπεις αν σε συμφέρει.
Στη προκειμένη περίπτωση δε νομίζω, με όλο το σεβασμό προς το φίλο που τη δίνει!

Σε ρώτησα για το ps3 γιατί πολλοί θεωρούν πως με 2-3 ώρες την ημέρα δεν έχεις πρόβλημα να πας σε plasma που έχουν πιο κινηματογραφική εικόνα και εκεί θα καταλάβεις διαφορά στις ταινίες. Εδώ είσαι σε Panasonic 42U30.
Αν πάρεις LCD άποψή μου μη πάρεις τη μεταχειρισμένη, αφού με τα ίδια λεφτά παίρνεις καινούργια με τα ίδια χαρακτηριστικά, δηλαδή LED, 100HZ. Δες την LG 42LV4500, στα 500 μάλιστα κι όχι στα 550.
Το πόσο τη πήρε ο φίλος δε σ'απασχολεί, εσύ κοιτάς πόσο έχει αντίστοιχη καινούργια σήμερα, για να συγκρίνεις. Οπότε βλέπεις αν σε συμφέρει.
Στη προκειμένη περίπτωση δε νομίζω, με όλο το σεβασμό προς το φίλο που τη δίνει!

Κώστα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!

Επειδή δεν γνωρίζω τις διαφορές ανάμεσα σε plasma και LCD, μπορείς λίγο να με κατατοπίσεις περιληπτικά;

Παρακάτω κάνω copy paste πρόσφατο post του φίλου Yperion, μια που το θυμήθηκα:

"LCD-> πιο μεγαλη φωτεινοτητα , πιο μεγαλη οξυτητα , πιο εντονα χρωματα αλλα μικρη γωνια θεασης και προβληματα ομοιομορφιας

πλασμα-> πιο "κινηματογραφικη" εικονα , πιο φυσικα χρωματα , απεριοριστη γωνια θεασης αλλα προβλημα με στατικες εικονες που τις κανει ακαταλληλες για χρηση ως μονιτορ

Οι LED ειναι LCD και αυτες. Αλλαζουν τα λαμπακια που ειναι λεντακια αντι για λαμπες φθορισμου. "

Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να δείς τα σχετικά νήματα στο forum.
Για τις πρώτες περίπου 200 ώρες στις plasma θα χρειαστεί να κάνεις το λεγόμενο στρώσιμο, να αποφεύγεις δηλαδή τη προβολή της ίδιας στατικής εικόνας για πολύ ώρα. Π.χ. τα logos των καναλιών τα εξαφανίζεις κάνοντας zoom.
Υπάρχει κίνδυνος να μείνει στάμπα της στατικής εικόνας υπό μορφή σκιάς, αν και είναι πολύ σπάνιο πλέον.
Γι'αυτό είναι λίγο επίφοβο το πολύωρο ps3.

χμ... με κάνεις λίγο επιφυλακτικό με αυτα που γράφεις για τις πλάσμα...

με μπέρδεψες τωρα γιατί είδα οτι οι πλάσμα έχουν καλύτερη εικόνα και η πανασόνικ που μου πρότεινες φαίνεται πολύ καλή, αλλα το στρώσιμο και ο κίνδυνος της στάμπας με έβαλε σε σκέψεις..

είδα πάντως οτι έχει game mode χωρίς να ξέρω βέβαια τι μπορεί να σημαίνει αυτο πρακτικά..

Δε θέλω να σε τρομάξω, ο κίνδυνος αυτός είναι πλέον πολύ μικρός στις σύγχρονες plasma και ισχύει μόνο για το πρώτο καιρό στρωσίματος.
Μια προσοχή τη θέλει δηλαδή στην αρχή.
Στο forum θα δεις περιπτώσεις με χρήση plasma αποκλειστικά και απ´την αρχή μόνο για ps3 που δεν έπαθαν τίποτα.
Οι πολλές σερί ώρες είναι το πρόβλημα.
Δεν ήθελα να σε μπερδέψω πάντως.
Διάβασε και άλλες απόψεις πριν καταλήξεις.
Προσωπικά πλέον μόνο αν είχα τη TV για οθόνη με browsing δε θα επέλεγα plasma.

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους!

Ανάμεσα σε αυτές, ποιες θα διαλέγατε και γιατί;

LG 42LE531
LG 42LV4500
Sony KDL-42EX410
LG 42LV3550
LG 42LV5500