Αγορά τηλεόρασης 40 ή 42 ιντσών

soom

New member
Καλησπέρα σε αυτό που μέχρι τώρα φαίνεται ως το ιδανικό forum για τηλεοράσεις! Εύγε! Πολύ καλή οργάνωση!

Στο θέμα μας όμως.

Πρόσφατα μετακόμισα και εγκαταστάθηκα σε νέο (μεγαλύτερο) σπίτι.
Σημαντική αγορά, λοιπόν, αποτελεί και μια νέα, μεγαλύτερη, τηλεόραση. Ιδανικό μέγεθος κρίνω τις 40 ή 42 ίντσες (υπάρχει ο διαχωρισμός γιατί οι Samsung και Sony βγάζουν 40 ενώ LG, Sharp, Philips 42, σωστά;). Η απόσταση θέασης είναι περί τα 3μ. Δεν έχω μετρήσει, αλλά εκεί την υπολογίζω.

Εν όψει κρίσης, μειώσεων μισθών και τα συναφή, ο προϋπολογισμός περιορίζεται. Κυμαίνεται στα 450- 550. Σαν «ταβάνι» στα νούμερα είναι τα 600. Παραπάνω δεν γίνεται.

Και αρχίζουν οι παραξενιές...
Η τηλεόραση θα συνδεθεί με Apple MacMini με HDMI καλώδιο, και το MacMini θα τελεί χρέη Media Center. Θα χρησιμοποιείται και σαν υπολογιστής για browsing, Youtube, κλπ, αλλά και για ταινίες (όλων των αναλύσεων, συμπεριλαμβανομένων και των 1920x1080). Οπότε, αναπαραγωγή ταινιών μέσω θυρών USB δεν με απασχολεί καθόλου.

Από όσο ρώτησα (έναν φίλο, γνώστη του θέματος, αλλά και πωλητές σε καταστήματα), οι Plasma απορρίπτονται διότι θα παίζει σταθερή εικόνα (βλ. MacMini), και δημιουργούνται σκιές. Ισχύει;

Με το σκεπτικό αυτό, και παίρνοντας βόλτα τα καταστήματα που πουλάνε τηλεοράσεις (πήγα σε πάρα πολλά), βρήκα κάποιες ενδιαφέρουσες τηλεοράσεις.

1. LG 42LF2510
  2. LG 42LH4000 που την βρίσκω και 599 σε κατάστημα ηλεκτρονικών (δεν λέω το όνομα μην τυχόν θεωρηθεί διαφήμιση)
  3. Samsung LE40B530

Μια αναζήτηση, γενική, στον skroutz, θα δώσει: http://www.skroutz.gr/c/12/television/f/5373/39-45.html

Πολλά αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς πολλές Plasma.

Επίσης, δίνω βάση στην ανάλυση της τηλεόρασης, να είναι FullHD 1920x1080. Θα ήθελα, επίσης, να μην έχει σπασίματα η εικόνα, να μην δημιουργεί σκιά... Πολλά;

Και έχασα μια τρομερή ευκαιρία σε κατάστημα ηλεκτρονικών που έδινε το εκθεσιακό μοντέλο μιας LG 42LH7030 μόλις 549. Και εκεί αναρωτήθηκα, το να αγοράσεις σε τέτοιες τιμές ένα εκθεσιακό μοντέλο, τι «κακό» κρύβει; Εκτός ορισμένων δαχτυλιών από πελάτες που τις ακουμπάνε, εφόσον λειτουργεί σωστά (και φαίνεται), χωρίς σημάδια, χτυπήματα ή φθορές, είναι ριψοκίνδυνη αγορά;

Θα ήθελα να με συγχωρέσετε για το μεγάλο ποστ. Έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με την αγορά... Όλο ψάχνω και δεν καταλήγω πουθενά.

Ευχαριστώ πολύ,

Αλέξανδρος :)

Last edited:
Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω edit το παραπάνω ποστ μου..

Ήθελα να προσθέσω ότι στις υποψήφιες τηλεοράσεις εντάσσεται και η Sony Bravia 40BX400 και η LG42LH3000 σε τιμές 628 και 549 αντίστοιχα. Απλά την πρώτη μπορώ να την αγοράσω και από ένα κατάστημα φιλικό με καλύτερη τιμή...

Εκτος απο την BX ολες οι αλλες που κοιτας ειναι μοντελα 2009...γιατι να μην παρεις καινουργιο "πραγμα" και να σου φορτωσουν οτι εχει απομεινει στις αποθηκες?

Η νεα σειρα της LG που σε ενδιαφερει ειναι η "LD"...πχ...

http://www.skroutz.gr/s/262991/LG-42LD550-42".html

...ενω στις Samsung η σειρα "C"...πχ...

http://www.skroutz.gr/s/265252/Samsung-LE40C530-40".html

Πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σου Yperion, αλλά όμως μετά ανεβαίνει λίγο η τιμή. Δηλαδή ξεπερνάμε το όριο των 599...

Εκεί που με βλέπω να καταλήγω είναι είτε η Samsung είτε η LG 42LH4000 που φαίνεται να είναι καλή με λόγο αντίθεσης 80.000:1, 100Hz, 3ms χρόνο απόκρισης. Αντίθετα η Samsung μου φαίνεται πιο «φρέσκια» και έχω λίγες αμφιβολίες στο θέμα LG Vs Samsung για το ποια είναι «καλύτερη»... Ένα χάος στο μυαλό μου...

κατ αρχας απεφυγε την LF2510/LH3000 το μαυρο τους ειναι πολυ απογοητευτικο.διαλεξε μεταξυ B530 και ΒΧ400 που ξεχωριζουν στη φτηνη κατηγορια,αν και θα διαλεγα την ΒΧ400 που ειναι μοντελο 2010 και μαλιστα παιζει και ταινιες απο USB

Φίλε Geo και φίλε Yperion αποφάσισα, αφού μου είπατε ότι είναι περσινά μοντέλα αυτά που ανέφερα, να κάνω λίγο υπομονή. Θα βολευτώ με κάποια μικρή δανεική από τον αδερφό μου προς το παρόν, και αργότερα θα δω.. Αν βρεθεί ωστόσο κάτι μπροστά μου, θα ενδώσω.

Πάραυτα, αν μπορείτε, πείτε μου για τις Plasma. Ισχύει ότι δημιουργούνται σκιές αν χρησιμοποιείται στατική εικόνα, όπως αυτή του υπολογιστή;

Όπως και να έχει, σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Μετά από πολλές, πραγματικά, ώρες διαβάσματος σε διάφορα θέματα δεξιά και αριστερά, συγκρίνοντας τηλεοράσεις και τιμές, επανέρχομαι δριμύτερος και με περισσότερες απορίες, αυτή την φορά πιο συγκεκριμένες.

Διαβάζοντας εχθές το νήμα της Panasonic Plasma U10, διάβασα για έναν συμφορουμίτη που την έχει και την χρησιμοποιεί και σαν μόνιτορ Η/Υ, κάτι που θέλω και εγώ να κάνω.

Του έστειλα π.μ. αλλά δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση.

Για την δημιουργία των φαινομένων I.R. και B.I., από όσο κατάλαβα και διάβασα, θέλει λίγο «ζόρι» και προσπάθεια για να το καταφέρεις στα σύγχρονα panel.

Και τώρα, μετά από τόσο ψάξιμο, βλέπω ότι η «ατάκα» που είχε πει ένας συμφορουμίτης ότι ορίζουμε ένα ποσό και είναι βέβαιο ότι θα το ξεπεράσουμε ισχύει και για εμένα!!! :2thumb22sup:

Στα πλάνα μου πλέον έχει μπει μια 42" ή 50" (μιας και είναι πραγματικά μακρυά η τηλεοράση από τον καναπέ, κοντά στα 3.5μ).

Συγκεκριμένα η Panasonic 50U10 και η LG 50P*550, όπου στο * μπορεί να μπει είτε J είτε K από ότι έχω δει.

Αλλά ταβάνι στην τιμή είναι τα 1000... Και το σημαντικό της υπόθεσης είναι οι άτοκες δόσεις που δίνει το Πλαίσιο! :SFGSFGSF:

Θα μπορούσε κάποιος να συμβουλεύσει ή/και να δώσει τις διαφορές μεταξύ των μοντέλων;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και ζητώ συγγνώμη για τα μακροσκελή κείμενα.

Μετά από πολλές, πραγματικά, ώρες διαβάσματος σε διάφορα θέματα δεξιά και αριστερά, συγκρίνοντας τηλεοράσεις και τιμές, επανέρχομαι δριμύτερος και με περισσότερες απορίες, αυτή την φορά πιο συγκεκριμένες.

Διαβάζοντας εχθές το νήμα της Panasonic Plasma U10, διάβασα για έναν συμφορουμίτη που την έχει και την χρησιμοποιεί και σαν μόνιτορ Η/Υ, κάτι που θέλω και εγώ να κάνω.

Του έστειλα π.μ. αλλά δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση.

Για την δημιουργία των φαινομένων I.R. και B.I., από όσο κατάλαβα και διάβασα, θέλει λίγο «ζόρι» και προσπάθεια για να το καταφέρεις στα σύγχρονα panel.

Και τώρα, μετά από τόσο ψάξιμο, βλέπω ότι η «ατάκα» που είχε πει ένας συμφορουμίτης ότι ορίζουμε ένα ποσό και είναι βέβαιο ότι θα το ξεπεράσουμε ισχύει και για εμένα!!! :2thumb22sup:

Στα πλάνα μου πλέον έχει μπει μια 42" ή 50" (μιας και είναι πραγματικά μακρυά η τηλεοράση από τον καναπέ, κοντά στα 3.5μ).

Συγκεκριμένα η Panasonic 50U10 και η LG 50P*550, όπου στο * μπορεί να μπει είτε J είτε K από ότι έχω δει.

Αλλά ταβάνι στην τιμή είναι τα 1000... Και το σημαντικό της υπόθεσης είναι οι άτοκες δόσεις που δίνει το Πλαίσιο! :SFGSFGSF:

Θα μπορούσε κάποιος να συμβουλεύσει ή/και να δώσει τις διαφορές μεταξύ των μοντέλων;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και ζητώ συγγνώμη για τα μακροσκελή κείμενα.

η πας για 50 ιντσες η πας πιο κοντα στην οθονη.

χτυπα αυτη και κανε την αποσταση 2.5 μετρα http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...nasonic-TX-P42S20-Plasma-TV-42-TX-P42S20E.htm για να εισαι εντος budget γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι. αν θες παραπανω ιντσες υποχρεωτικα δες και αυτη http://www.multirama.gr/products/product?pid=0470133&catid=060100

οπως σου ειπα και στο PM IR παιζει αλλα φευγει με τηλεοπτικο ή χιονακι. BI δεν παιζει σαν χρηση σαν μονιτορ αλλα δεν ειναι να παιζεις με την τυχη σου. για ψυχολογικους λογους δεν περναω το 2ωρο (browsing δημιουργια powerpoint και διορθωση εγγραφων και εικονων) πιο πολυ φοβαμαι το σημα του MEGA και του ΣΚΑΙ

Last edited:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά και την απάντηση στο πμ.

Η απόσταση δυστυχώς δεν γίνεται να μειωθεί. Είναι πολλοί οι λόγοι, αλλά με την υπάρχουσα διαρρύθμιση του σαλονιού, είναι μονόδρομος η απόσταση...

Τώρα είμαι με μια 32" LCD δανεική. Φαίνεται μικροσκοπική.

Και οι 42" ενδεχομένως να είναι αρκετές, αλλά άλλο πράγμα οι 50!!! :-)

Εσύ την U10 δεν έχεις; Δεν είσαι ευχαριστημένος με αυτή;
ΓΙα τις LG δεν έχουμε γνώμη; Από ότι είδα εδώ, η σειρά **PJ*50 δεν είναι FullHD, οπότε και απορρίπτεται. Αλλά, η σειρά **PK*50 είναι. Και φαίνεται δελεαστική. Χωρίς όμως να ξέρω, έχω μια έκδηλη συμπάθεια προς την LG...:HTEHETH63:

Εφόσον με 2 ώρες χρήση της τηλεόρασης σαν υπολογιστής δεν έχεις πρόβλημα, τότε είμαι ΟΚ! Δεν έχω σκοπό να την χρησιμοποιήσω παραπάνω από 2 ώρες συνεχόμενα για browsing! Υπάρχει και laptop αλλά και σταθερός υπολογιστής (άλλος) για αυτό τον σκοπό! :)

Συνεχίζοντας ακάθεκτος το ατέλειωτο διάβασμα των τελευταίων ημερών σε ένα ομολογουμένως ιδιαίτερο θέμα (τις τηλεοράσεις) που ποτέ δεν είχα ασχοληθεί πιο σοβαρά (σε αντίθεση με πολλά άλλα), καταλήγω σε μερικές τηλεοράσεις!

Οι δύο πρώτες μπορούν να βρεθούν εδώ ενώ η τρίτη εδώ. Τέλος, υπάρχει και η σκέψη για αυτή, για να ισοφαριστεί το LG VS Panasonic = 2 - 2 ! :ADFADF1:

Και βέβαια, όλες αυτές είναι στις 50", και τα ίδια ισχύουν για τα μικρότερά τους αδέρφια στις 42" (αναλόγως, θα δοκιμάσω να βάλω μια 42" στο σαλόνι να δω πως θα είναι και αν μου φαίνεται μικρό τότε οι 50", αλλιώς...)!

Ευχαριστώ πολύ! :)

Φίλε αν μπορείς (οικονομικά και χωροταξικά) βάλε 50ρα. Κανείς δεν μετάνοιωσε για το μεγαλύτερο μόνο για το μικρότερο;)

Big is beautiful :music-smiley-005:

η U10 είναι εκτός αποθέματος στα περισσότερα μαγαζιά οπότε δύσκολο να την βρείς.
Νομίζω ότι η καλύτερη προσφορά είναι αυτή στο πλαίσιο
"LG 50PK550 Plasma TV 50'' + Δωροεπιταγή 100 Ευρώ---> σε 30 άτοκες"
Αν βέβαια προλαβαίνεις μέχρι τις 30/5!
Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι άτοκες δόσεις δές εδώ http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=4576 με 795 η ίδια τηλεόραση

:ernaehrung004:
Φίλε αν μπορείς (οικονομικά και χωροταξικά) βάλε 50ρα. Κανείς δεν μετάνοιωσε για το μεγαλύτερο μόνο για το μικρότερο;)

Big is beautiful :music-smiley-005:

:laugh::laugh::laugh:
Συμφωνώ μαζί σου!

Οι σκέψεις για 42" είναι αν τα αντίστοιχα μοντέλα των 50" ανέβουν πολύ σε τιμή! Γιατί αν ακούσω καλά λόγια για την LG 50PK350 που δίνω στο λινκ παραπάνω τότε είναι σίγουρη αγορά!
Αν και με τις φτωχές μου εμπειρίες και την αμάθειά μου δεν θα έχω και ιδιαίτερες απαιτήσεις, οπότε θα με καλύψει!

Και με την απαλοιφή των φαινομένων Burn In δεν φοβάμαι και την χρήση της σαν monitor! :D

η U10 είναι εκτός αποθέματος στα περισσότερα μαγαζιά οπότε δύσκολο να την βρείς.
Νομίζω ότι η καλύτερη προσφορά είναι αυτή στο πλαίσιο
"LG 50PK550 Plasma TV 50'' + Δωροεπιταγή 100 Ευρώ---> σε 30 άτοκες"
Αν βέβαια προλαβαίνεις μέχρι τις 30/5!
Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι άτοκες δόσεις δές εδώ http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=4576 με 795 η ίδια τηλεόραση

Μόλις είδα το μήνυμά σου.

Με ενδιαφέρουν οι άτοκες δόσεις και για αυτό κοιτάζω σε μεγάλες αλυσίδες και όχι σε άλλα μαγαζιά. Αν μπορούσα να την πάρω ντούκου θα κοιτούσα και αλλού. Αλλά αυτή την στιγμή με βολεύουν οι άτοκες δόσεις!

Και μου κλείνει το μάτι το πλαίσιο με τις άτοκες και την δωροεπιταγή!!!

Last edited: