Αγορά τηλεόρασης 42-50 ιντσες

Pantarxos

New member
23 September 2014
11
Kαλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!

Μου έστειλαν μια δωροεπιταγή 700 euro για τον κωτσόβολο και ειμαι σε αναζήτηση μιας τηλεόρασης για το σαλόνι με απόσταση θέασης 2,2 μέτρα και χρήση κυρίως ταινίες, digea, και κανα μπάσκετ που και που.
Θέλω να ειναι smart αλλα για 3D δεν καίγομαι (καλοδεχούμενο όμως).

Πηγαίνοντας μια βόλτα σήμερα (και διαβάζοντας αρκετά χρήσιμα νήματα εδω μέσα) απο τον κωτσόβολο στο ηράκλει κρήτης, κατέληξα στα παρακάτω:

SONY KDL48W585 στα 629 euro
SONY KDL48W605 στα 679 euro
SONY KDL42W805 στα 616 euro (τελευταίο κομμάτι)
Samsung UE46F6320 679 euro (τελευταίο κομμάτι)
Samsung UE46F6100 630 euro (τελευταίο κομμάτι)
Τoshiba 48L5435DG 599 euro
Τoshiba 50L4111DG ή 4311DG (δεν το θυμάμαι) 531 euro (τελευταίο κομμάτι)
PHILIPS 50PFL3008H 525 euro (τελευταίο κομμάτι)

Να σημειώσω οτι μάλλον χρειάζομαι 46 ιντσες και πάνω αλλα μήπως η KDL42W805 είναι σε καλή τιμή?
Επίσης στα βιντεάκια που έπαιζαν εκείνη την ώρα, οι Samsung και η Philips ειχαν φοβερή εικόνα ενω οι Toshiba ηταν καπως σκοτεινές και οι 2 Sony (W585 και W605) ειχαν αρκετο pixeλιασμα.!

Οποιαδήποτε βοήθεια/γνώμη ειναι ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστώ!

Τώρα τι να σου πω , άμα τις έβλεπα και εγώ από κοντά , την ίδια γνώμη θα είχα σχηματίσει.

Αλλα ευτυχώς , είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ισχύει και τι όχι και μπορώ μετά βεβαιότητος να σου πω πως η philips και η toshiba δεν είναι καθόλου καλές , ενώ η samsung είναι πολύ καλή τηλεόραση.

Λοιπόν...

Δεν μπορώ να ξέρω πως είναι δυνατόν μια τηλεόραση με επεξεργαστή σαν αυτό που διαθέτη η Sony να είχε πιξελιασμα...

Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι η w585 είναι ίδια με την w605 ( σχεδιαστικά έχουν μονο μια διαφορα ) και έτσι θα σου πρότεινα να προχωρήσεις στην w585.

Καλύτερα να κατεβάσεις ένα 1080P video από youtube , να το περάσεις στο USB STICK και να πας να τεστάρεις την w585 , να δούμε θα κάνει πιξελιασμα τότε?

Οι τύποι ότι θέλουν προωθούν ( p.x. philips που τους έχει mini στα ράφια ).

Η w805b είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ ακριβή για 42 inches.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και κάτι ακόμα , που βρήκες την w585 στα 630 euro?

Φαίνεται υπάρχουν πολλοί χασάπηδες τριγύρω...

Για ρίξε μια ματια εδώ : Sony KDL-48W585B

Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα...

Το οποιο είναι , ΤΙ θα βλέπεις πιο πολύ !

Basket ( και γενικότερα αθλητικά ) η ταινίες ?

Basket = F6320 ( που είναι 100 hertz )
Ταινίες = W585B ( που είναι 50 hertz και δεν ενδείκνυται για αθλητικά αλλα είναι 2 inches παραπάνω και πίστεψε με αυτό μετράει πολύ )

Η απόφαση είναι δικη σου.

Τέκτονα καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Πήγα με στικάκι με ταινία (gravity σε 1080p) και δεν με άφησε να το βάλω με αστείες δικαιολογίες. Πιο πολύ ήθελα να δω το γκρί των υποτίτλων που εχουν οι Sony.
Επίσης δεν με άφησε να δω το smart menu σε καμμία!!

Πιο πολύ ταινίες θα βλέπουμε, αθλητικά λιγότερο.

Υ.Γ. Απο τιμές ειναι άστα να πάνε αλλα η δωροεπιταγή ειναι για εκεί..
Υ.Γ.2 Το άλλο που με προβληματίζει με τις samsung ειναι οτι ειναι τελευταία κομμάτια.

Last edited:
Τέκτονα καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Πήγα με στικάκι με ταινία (gravity σε 1080p) και δεν με άφησε να το βάλω με αστείες δικαιολογίες. Πιο πολύ ήθελα να δω το γκρί των υποτίτλων που εχουν οι Sony.
Επίσης δεν με άφησε να δω το smart menu σε καμμία!!

Πιο πολύ ταινίες θα βλέπουμε, αθλητικά λιγότερο.

Υ.Γ. Απο τιμές ειναι άστα να πάνε αλλα η δωροεπιταγή ειναι για εκεί..
Σου έχει απαντήσει. Ανάλογα τη χρήση που τη θες πιο πολύ. Πάντως σύμφωνα με αυτά που έχεις γράψει, πιστεύω ότι θα σε καλύψει άριστα η 585 και είναι και 48 ίντσες, πολύ σημαντικό.
Όσο για το μαγαζί που δε σε άφησε να βάλεις στικάκι, καταλαβαίνεις πλέον ότι παίζονται παιχνίδια και πως έιχε δίκιο και σε αυτό ο Tektonas.

Σου έχει απαντήσει. Ανάλογα τη χρήση που τη θες πιο πολύ. Πάντως σύμφωνα με αυτά που έχεις γράψει, πιστεύω ότι θα σε καλύψει άριστα η 585 και είναι και 48 ίντσες, πολύ σημαντικό.
Όσο για το μαγαζί που δε σε άφησε να βάλεις στικάκι, καταλαβαίνεις πλέον ότι παίζονται παιχνίδια και πως έιχε δίκιο και σε αυτό ο Tektonas.

Leonid εννοείται οτι καταλαβαίνω τι προωθούν και τι θάβουν. Δεν το ανέφερα πρίν αλλα το τι πρήξιμο έφαγα με τις LG δεν λέγεται.
Απλά όπως γράφω πιο πάνω δεν έχω εικόνα απο τα menu των Sony και Samsung και απ´οτι διάβασα εδω μέσα η Samsung υπερτερεί της Sony.
Επίσης oi Sumsung ειναι τελευταία κομμάτια..

Leonid εννοείται οτι καταλαβαίνω τι προωθούν και τι θάβουν. Δεν το ανέφερα πρίν αλλα το τι πρήξιμο έφαγα με τις LG δεν λέγεται.
Απλά όπως γράφω πιο πάνω δεν έχω εικόνα απο τα menu των Sony και Samsung και απ´οτι διάβασα εδω μέσα η Samsung υπερτερεί της Sony.
Επίσης oi Sumsung ειναι τελευταία κομμάτια..
Οι samsung αυτές ξέρεις φαντάζομαι ότι είναι περσυνά μοντέλα, καλές αλλά περσυνές και επίσης 2 ίντσες λιγότερες. Επίσης σε αυτό που υπερτερούν ( για άλλους είναι σημαντικό , για άλλους όχι, ανήκω στους δεύτερους ) είναι στο Smart και κάπως στο media Player. Αυτά όμως, αν σε ενδιαφέρουν τόοοσο πολύ , τα καλύπτεις πολύ φθηνά με εξωτερικό μηχάνημα, τη ποιότητα εικόνας όμως και το μέγεθος όχι. Πάντως στη θέση σου αφού έχεις 700 δώρο - επιταγή, βάλε κάτι ακόμα και πήγαινε στη sony 50W805 που θα σε υπερκαλύψει σε όλα και είναι και 100 Hz και αυτή από πάνελ πραγματικά. Κάνε την υπέρβαση και δε θα το μετανιώσεις.... Εξάλλου στα 2,2 μ το ιδανικό είναι οι 50 ίντσες. και να θυμάσαι, σχεδόν όλοι μετάνιωσαν που πήραν μικρότερη από αυτή που << ήθελε >> ο χώρος τους, κανένας όμως δε μετάνιωσε που πήρε το σωστό - μεγάλο μέγεθος για το χώρο του ( και οι πονηρές σκέψεις από του πονηρούς να λείπουν χα!χα!χα! ).

κανένας όμως δε μετάνιωσε που πήρε το σωστό - μεγάλο μέγεθος για το χώρο του.
τς τς τς...

Δεν έχεις ίχνος ντροπής μέσα σου :p

Με πρόλαβε ο Λεωνίδας.Βάλε λίγα χρήματα και πάνε εδώ http://www.skroutz.gr/s/4452647/Sony-KDL-50W805B.html?keyphrase=50w805
Αλλιώς μείνε στην 48w585 που είναι πολύ καλή για τα λεφτά της.
Η φράση '' για τα λεφτά της '' μου τι δίνη στα νεύρα.

Γιατί ο άνθρωπος να χάσει τα χρήματα του για το καταραμένο 3D ?
Έστω αυτά τα 40-50 euro παραπάνω που ζητάει η w805 , τους τα χρωστάει?

Φιλε Pantarxe , πάρε την Sony KDL-50W705B , είναι πανομοιότυπη με την W805B απλά δεν έχει 3D.

Last edited by a moderator:
Αρχικά , κατά τη ταπεινή μου άποψη πάντα, για 50 ευρώ διαφορά, να έχει και τη δυνατότητα του 3D δεν είναι κακό, γιατί έστω και στο μια στο τόσο αν το θελήσει, μπορεί να το έχει.
Από το να το χρειαστεί - θελήσει κάποια στιγμή και να το στερείτε για ένα 50νταρικο, θεωρώ καλύτερο να το διαθέσει.
Επίσης , δε θυμάμαι καλά και ερωτώ, η 705 ανεξάρτητα ιντσών, το πάνελ της δεν είναι 50 Hz πραγματικά; ενώ στη 805 και όλη τη σειρά 8..από τις 50 ίντσες και πάνω είναι 100 Hz παγματικά; Αν λοιπόν ισχύει ότι και στις 50 ίντσες είναι 50 Hz , τότε ένας λόγος παραπάνω να διαθέσει το 50αρικο και μάλιστα πολύ ουσιαστικός σε συνδιασμό με το 3D. Αν πάλι δεν ισχύει αυτό και μόνο το για το 3D, πάλι πιστεύω ότι δεν είναι πολλά.
Γνώμη μου πάντα, ας κρίνει ο φίλος που ενδιαφέρεται.....

Αρχικά , κατά τη ταπεινή μου άποψη πάντα, για 50 ευρώ διαφορά, να έχει και τη δυνατότητα του 3D δεν είναι κακό, γιατί έστω και στο μια στο τόσο αν το θελήσει, μπορεί να το έχει.
Από το να το χρειαστεί - θελήσει κάποια στιγμή και να το στερείτε για ένα 50νταρικο, θεωρώ καλύτερο να το διαθέσει.
Επίσης , δε θυμάμαι καλά και ερωτώ, η 705 ανεξάρτητα ιντσών, το πάνελ της δεν είναι 50 Hz πραγματικά; ενώ στη 805 και όλη τη σειρά 8..από τις 50 ίντσες και πάνω είναι 100 Hz παγματικά; Αν λοιπόν ισχύει ότι και στις 50 ίντσες είναι 50 Hz , τότε ένας λόγος παραπάνω να διαθέσει το 50αρικο και μάλιστα πολύ ουσιαστικός σε συνδιασμό με το 3D. Αν πάλι δεν ισχύει αυτό και μόνο το για το 3D, πάλι πιστεύω ότι δεν είναι πολλά.
Γνώμη μου πάντα, ας κρίνει ο φίλος που ενδιαφέρεται.....

+1

Όλες οι Sony Από 50" και πάνε είναι 100 Hz πραγματικά. Η 50w705 είναι 100Hz πραγματικά. Όσο για το 3d Δεν το συζητώ, η διαφορά τιμής είναι αστεία.Αν ήταν 200+ ευρώ τότε ας το απέφευγε.

τις 2 samsung σκέφτομαι να τις αποφύγω γιατί όπως είπε ο φίλος Leonid ειναι αφενος ειναι περυσινές, αφετερου ειναι τελευτάια κομμάτια (εκθεσιακές).
Προσανατολίζομαι στην W585B και όχι σε κάποια μεγαλύτερη γιατι τα 630 θα γίνουν περισσότερα με μια βάση τοίχου (εχω 8 τρύπες απο την προηγούμενη τηλεόραση και αναγκαστικά θα μπεί εκεί) συν οτι θέλω να πάρω και ένα κλιματιστικό οπότε θα ξεφύγω αρκετά απο τα 700.

Αυριο το πρωί θα ξαναπάω μια βόλτα.

Last edited:
Όλες οι Sony Από 50" και πάνε είναι 100 Hz πραγματικά. Η 50w705 είναι 100Hz πραγματικά. Όσο για το 3d Δεν το συζητώ, η διαφορά τιμής είναι αστεία.Αν ήταν 200+ ευρώ τότε ας το απέφευγε.
H 705Β είναι 50Hz όλη η σειρά. Μόνο η 8xxΒ από τις 50" και πάνω είναι 100Hz.

Εντάξει βρε συ , όλοι κάνουμε λάθη......του έσπασες το κεφάλι του παιδιού, bad boy χα!χα!χα!

Καλημέρα σε όλους!!

Απο εχθές χθές είμαι κάτοχος μιας SONY KDL-W585B! Ακόμα δεν άρχισα να την ψαχουλέυω αλλα σύγκριση με την προηγούμενη απλά δεν υπάρχει.
Φοβερό μαύρο, ωραία και ακούραστα χρώματα (αν και εχει default ρυθμίσεις), δυνατός ήχος, κάτι αρνητικό δεν βρήκα!

Το απόγευμα θα την τοποθετήσω στον τοίχο, θα την συνδέσω με το home cinema και θα αρχίσω την εξερέυνηση.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!!

Υ.Γ. ΔΕΝ εβαλα την επέκταση εγγύησης του καταστήματος (140 euro - 5 χρόνια), μήπως έπρεπε?
Αν είναι να πάω σήμερα να την κάνω.

Καλημέρα σε όλους!!

Απο εχθές χθές είμαι κάτοχος μιας SONY KDL-W585B! Ακόμα δεν άρχισα να την ψαχουλέυω αλλα σύγκριση με την προηγούμενη απλά δεν υπάρχει.
Φοβερό μαύρο, ωραία και ακούραστα χρώματα (αν και εχει default ρυθμίσεις), δυνατός ήχος, κάτι αρνητικό δεν βρήκα!

Το απόγευμα θα την τοποθετήσω στον τοίχο, θα την συνδέσω με το home cinema και θα αρχίσω την εξερέυνηση.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!!

Υ.Γ. ΔΕΝ εβαλα την επέκταση εγγύησης του καταστήματος (140 euro - 5 χρόνια), μήπως έπρεπε?
Αν είναι να πάω σήμερα να την κάνω.
Αρχικά με γειά, καλοθέατη και απροβλημάτιστη.
Τελικά στις πόσες ίντσες τη πήρες;
Δεν είναι πολλά τα 140 για επέκταση εγγύησης ( επί πλέον 3 χρόνια δηλ = 3χ47 ευρώ περίπου ) αλλά σε αυτές τις αξίες τηλεοράσεων κατά την άποψή μου δεν είναι και τόσο απαραίτητο. Αν όμως δε σε << πονάει >> και τόσο στη τσέπη σου , κάντο...

Σε ευχαριστώ! Στις 48 ίντσες την πήρα.

Με έβαλε σε σκέψεις ο πωλητής που μου είπε οτι η εγγύηση της sony (2 χρόνια) καλύπτει μόνο ανταλλακτικά ενώ η δική τους και εργασία, αντικατάσταση αν χαλάσει δεύτερη φορά κτλ.

Last edited:
Σε ευχαριστώ! Στις 48 ίντσες την πήρα.

Με έβαλε σε σκέψεις ο πωλητής που μου είπε οτι η εγγύηση της sony (2 χρόνια) καλύπτει μόνο ανταλλακτικά ενώ η δική τους και εργασία, αντικατάσταση αν χλάσει δεύτερη φορά κτλ.

απο οσο ξερω η επεκταση εγγυηση καλυπτει οτι και η κανονικη με τους ιδιους κανονες-περιορισμους...