Αγορά τηλεόρασης 46" - 52" και LG 49UB830V

akalyptos_2000

New member
24 August 2014
6
Καλησπέρα παιδιά!

θα μπει σε σαλόνι για ταινίες (και Κανά battlefield) απόσταση 2.8μ

από 46" έως 52" 1000 πολύ ΜΑΧ 1200

σήμερα ξεκίνησα να ψάχνω για τηλεόραση και η αλήθεια είναι έχω μείνει πίσω σε αυτό το κομμάτι και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας!

για πλάκα πατώντας στις τηλεόρασης 4Κ (νόμιζα ξεκινούσαν από 3.000+) βρήκα αυτό το μοντέλο

http://www.kotsovolos.gr/site/sound...ed-lcd/141879-lg-49ub830v-&-2-ζευγάρια-γυαλιά

http://www.lg.com/gr/televisions/lg-49UB830V

όπου η τιμή φαίνετε νάνε πολύ χαμηλή (1000 ) έχει 3d έχει Ips και πολλά Hz τι είναι αυτό που δεν βλέπω?

και τι παίζει με τα active passive 3d με ενδιαφέρει περισσότερο ότι είναι 4κ παρά 3d

δεν ξέρω αν κυκλοφορούν 4κ ταινίες αλά φαντάζομαι ότι γρήγορα θα βγουν

ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων ελπίζω να με βοηθήσετε στην επιλογή μου γενικά :)

Samsung46H7000 στα 1300 .
Με ενα κατοστάρικα παραπάνω παίρνεις μια άψογη τηλεοραση. Δεν θα έβλαπτε ποιο μεγάλη. Αλλα θέλει αλλα 500. Πάντως καλύτερα λίγο μικρότερη διαγώνιος και καμία έκπτωση στην ποιότητα.

βλέποντας λίγο στο φόρουμ κατάλαβα ότι η 46ρα θα έπεφτε μικρή λες για σαμσουνγ επειδή έχει active 3d?
άμα μπορούσατε να μου αιτιολογήσετε τις προτάσεις σας για να μάθω και κάτι παραπάνω!

ευχαριστώ!!!!

Φιλάρα , αν το 3D πιστεύεις ότι θα το χρησιμοποίησης πολύ , τότε πάρε την Η7000 που σου λέει ο φίλος παραπάνω , εγώ όμως στην θέση σου δεν θα θυσίαζα τις πολλές inches για το 3D που , προσωπικά , θα χρησιμοποιούσα λίγες φορες.

γιαυτο και εγώ έχω να προτείνω την Sony W805B στις 55 inches.
Το 3D είναι μάπα , αλλα η 2D εικόνα πολύ καλή , σίγουρα καλύτερη από την LG που για να ξέρεις το IPS panel είναι ΚΑΚΟ panel.

Λοιπόν , για να μαθαίνεις.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ( τους περισσοτερους εδώ μέσα ) , ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ το μαύρο χρώμα και η σωστή απόδοση αυτού.
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ , το ips δεν ενδείκνυται για πιστη απόδοση του μαύρου χρώματος , το IPS προσφέρει μονο ΛΙΓΟ καλύτερα χρώματα ( Red Green Blue ) και μεγάλες Γωνιές θέασης.
Το Samsung και ΑUO από την άλλη ( που και τα δυο ονομάζονται VΑ panels ) προσφέρουν πολύ καλο μαύρο και αντίθεση.

Σε LG δεν πρόκειται ποτε να βρείς Samsung panel Η ΑUO.

Το δυο αυτά VΑ panels θα τα βρείς μονο σε Sony και Samsung.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το μαύρο χρώμα και η αντίθεση , τότε πας σε LG.

Φιλάρα , αν το 3D πιστεύεις ότι θα το χρησιμοποίησης πολύ , τότε πάρε την Η7000 που σου λέει ο φίλος παραπάνω , εγώ όμως στην θέση σου δεν θα θυσίαζα τις πολλές inches για το 3D που , προσωπικά , θα χρησιμοποιούσα λίγες φορες.

γιαυτο και εγώ έχω να προτείνω την Sony W805B στις 55 inches.
Το 3D είναι μάπα , αλλα η 2D εικόνα πολύ καλή , σίγουρα καλύτερη από την LG που για να ξέρεις το IPS panel είναι ΚΑΚΟ panel.

Λοιπόν , για να μαθαίνεις.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ( τους περισσοτερους εδώ μέσα ) , ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ το μαύρο χρώμα και η σωστή απόδοση αυτού.
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ , το ips δεν ενδείκνυται για πιστη απόδοση του μαύρου χρώματος , το IPS προσφέρει μονο ΛΙΓΟ καλύτερα χρώματα ( Red Green Blue ) και μεγάλες Γωνιές θέασης.
Το Samsung και ΑUO από την άλλη ( που και τα δυο ονομάζονται VΑ panels ) προσφέρουν πολύ καλο μαύρο και αντίθεση.

Σε LG δεν πρόκειται ποτε να βρείς Samsung panel Η ΑUO.

Το δυο αυτά VΑ panels θα τα βρείς μονο σε Sony και Samsung.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το μαύρο χρώμα και η αντίθεση , τότε πας σε LG.

το 3d δεν με πολυενδιαφέρει... η ποιότητα της εικόνας με ενδιαφέρει... η τηλεόραση που έγραψα ποιο Πάνο είναι 4k δεν παίζει ρόλο που έχει μεγαλύτερη ανάλυση από μια fullhd? και ότι έχει και 900Hz

Proton το 4K θα το χρειαστείς μετά από ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.
Δεύτερον , η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 900 hz.

Τα νούμερα αυτά είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ.

Για να καταλάβεις όταν λένε ( p.x. ) 500 hz , δεν λένε 500 HZ ΑΠΟ ΤΟ PANEL , αλλα 500 hz , CMR ( samsung ) MOTION FLOW ΧR ( sony ) MCI ( LG ) BLPS ( Panasonic ) και έτσι είναι ΜΑΙΜΟΥ αυτά τα νούμερα.

Τα review και μονο αυτά , από ειδικούς πάνω στις τηλεοράσεις , φανερώνουν ποσα ακριβώς Hertz είναι μια τηλεόραση.

Για να ξέρεις , μια τηλεόραση 400 euro , p.x. είναι 50 hz , μια 600 -- 1000 euro 100 hz και μια 1.200 + euro 200 hz.

Οποτε οι τηλεοράσεις κυμαίνονται από 50 - 200 hz ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, από το PANEL.

Τα νούμερα που σου Δίνο είναι ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ , δεν σημαίνει όντως ότι μια τηλεόραση 1.000 euro θα είναι 100 hz , μπορεί μια τηλεόραση να έχει 200 hz και από έκπτωση του τάδε καταστήματος να έχει πέσει στα 1.000 euro.

Απλά με βάση την τιμή , μπορείς ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ να ξεχωρίζεις ποσα hz είναι μια tv.

Να θυμάσαι πάντα ότι μια tv είναι 50 , 100 η 200 hz.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η 46 Η7000 της Samsung είναι 200hz στα 1300 euro , ΑΛΛΑ 46 inches ενώ η Sony w805B που σου προτείνω είναι 100 hz , ΑΛΛΑ 55 INCHES , διαλέγεις και παίρνεις.

Να ξέρεις ακόμα ότι το 3D είναι χρήσιμο από 50 INCHES ΚΑΙ ΠΑΝΩ σε απόσταση 2 μέτρον το λιγότερο.

Ξέχασα να σου πω , μέχρι και φέτος ( δεν ξέρω του χρόνου τι θα γίνει ) ΟΛΕΣ ΟΙ 4K ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ είναι 100 HERTZ.

200 δεν είναι καμια , αλλα ούτε και 50 :p

Επίσης , να ξέρεις και να θυμάσαι πάντα , ότι όσο ανεβαίνει η ανάλυση , τόσο θα είναι οι τηλεοράσεις ΜΟΝΟ για πλουσιους ( σχετικά )...

Θέλω να πω ότι για να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ την ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ FULL HD kai UHD πρέπει η τηλεόραση σου να είναι από 55 INCHES ΚΑΙ ΠΑΝΩ.

Μέχρι εδώ καλά , ακόμα και η τσέπη του φτωχού βαστάει να δώσει 2 χιλιαρικα , τα πράματα θα ξεφύγουν στην 8K ΑΝΑΛΥΣΗ που θα πρέπει να έχουμε 65 INCHES ++ Άστα...

Last edited:
Εγώ νομίζω ότι όπως τα πάντα , έτσι και το 4k το πληρώνεις. Δεν στο κάνει κανείς δώρο. Άρα αν βρεθούν δυο τηλεοράσεις της ίδιας τιμής , εταιρείας και διάστασης , τότε αυτή με τα 4k σίγουρα θα χάνει αλλού... Στην ποιότητα κατασκευης και σε πράγματα που δεν μετριούνται..

Είπαμε, είναι νωρίς ακόμη για 4Κ, δεν υπάρχει υλικό, και όσο αφορά το υλικό σε Full HD αλλά και πολύ περισσότερο το SD ( π.χ. κανάλια τηλεοπτικά Digea κτλ ) τα δείχνει σαφώς πολύ καλύτερα μια καλή Full HD τηλεόραση. Ο λόγος είναι διότι δε χρειάζεται να κάνει τη πολλαπλάσια δουλειά που καλείται να κάνει μια 4Κ για να τη προσαρμόσει στην ανάλυση του πάνελ της.

Ξέχασα να σου πω , μέχρι και φέτος ( δεν ξέρω του χρόνου τι θα γίνει ) ΟΛΕΣ ΟΙ 4K ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ είναι 100 HERTZ.

200 δεν είναι καμια , αλλα ούτε και 50 :p

Καλό είναι να προσέχουμε λίγο τι γράφουμε , βεβαίως και υπάρχουν τηλεοράσεις 4k στα 50 Hz (Benchmark test results: Motion resolution 300)....

http://www.hdtvtest.co.uk/news/49ub850v-201406033786.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55hu6900-201405233782.htm

Χαμηλή σειρά samsung και......LG.
Ευχαριστώ που με διόρθωσες :a0210: θα έχω υπόψη τα φθηνά μοντέλα και θα ψάχνω τα review άλλη φορα , αλλα στο HDTV όσες φορες το έχω διάβαση δεν έχω δει που ακριβώς λέει ποσα hertz είναι μια tv...
Αλλα τέλος πάντων...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ah , i found it , motion resolution....Thanks.