Αγορα τηλεορασης 46-55 ιντσων

kostisuk

New member
31 October 2010
56
Αγαπητοι φιλοι γεια σας.
Ειμαι σχετικα νεος στο φορουμ και θεωρω οτι γινεται ουσιαστικη και επικερδης ανταλλαγη αποψεων.

Ψαχνω για νεα τηλεοραση για το σαλονι στις 46-55 ιντσες.
Τιμη γυρω στα 1300-1500 ευρω.

Για πλασμα επιφυλασσομαι. Διοτι δεν θελω να φοβαμαι για burn in, καθως η τηλεοραση θα χρησιμευει και για θεαση τηλεοπτικων καναλιων.

Κυριως για LED προσανατολιζομαι. Εχω θετικες εμπειρειες απο samsung αλλα σε αυτες τις ιντσες ειναι πολυ ακριβες.

Ειδα σε ενα φιλο την 55 LG le5500 και μου αρεσε πολυ.

Τωρα σκεφτομαι για 55 lg le7500 ή για 47 le8500 που ειναι περιπου στα ιδια λεφτα.
Ποια θα προτεινατε ?
Επισης οποια αλλη προταση καλοδεχουμενη

Για πλασμα επιφυλασσομαι. Διοτι δεν θελω να φοβαμαι για burn in, καθως η τηλεοραση θα χρησιμευει και για θεαση τηλεοπτικων καναλιων.

Δηλαδη εγω που εχω ανοιχτη την πλασμα 10 ωρες την ημερα θα επρεπε να ειχα παθει ηδη burn in?

Παντως αν ειδες την LE5500 και σου αρεσε πολυ μπορεις αφοβα να αγορασεις οποιαδηποτε τηλεοραση καθως οι απαιτησεις σου ειναι πολυ χαμηλες.

Η τηλεοραση θα μπει στο σαλονι, δηλαδη θα την χρησιμοποιει ολη η οικογενεια. Λαμβανοντας αυτο υποψη θα προτιμουσα μια τηλεοραση με την οποια δεν θα αγχωνομαι για τιποτα. Οποτε θελω να βλεπω τιβι, οποτε θελω ταινιες, οποτε θελει καποιος να παιζει κονσολες. Νομιζω δεν υπαρχει η δυνατοτητα για στρωσιμο που διαβασα οτι απαιτειται στις πλασμα, ουτε εχω την διαθεση να προσεχω την τηλεοραση μου μηπως παθει κατι (burn in με φοβιζει κυριως), καθως την θελω για να αντεξει και αρκετα χρονια. Επισης θελω να ειναι φωτεινη για να βλεπει καποιος ανετα και σε ηλιολουστο σαλονι. Συγχωρεστε αν κανω λαθος , καθως δεν γνωριζω και πολλα για τις πλασμα.

Αυτο που μου αρεσει πολυ ειναι τα εντονα χρωματα. Τωρα δεν ξερω τι εννοεις για την 5500 παντως ειδαμε ταινια και παιξαμε ps3 και φου φανηκε πολυ αξιοπρεπης. Εντονα ωραια χρωματα στην ταινια (εποχη παγετωνων) και επισης πολυ ωραια χρωματα στο ps3. To design με χαλασε λιγο καθως προτιμω των samsung.

Παντως εκτιμω τις προτασεις σας και καλοδεχουμενες ολες.

Αναμεσα σε LG 55 7500 και 47 8500 ποια θα προτεινατε ?

Last edited:
Αν μπορει καποιος να αναφερει πολυ συνοπτικα τι περιλαμβανει το στρωσιμο πλασμα γιατι εψαξα και δεν βρηκα καπου συγκεντρωμενα. απο οτι καταλαβα να μη φαινονται στατικες εικονες, οπως logo καναλιων κλπ.
Επισης το σαλονι ειναι μεγαλο και εχει καναπεδες και πλαγια.
Υπαρχει περιπτωση να μη μπορω να δω απο πλαγια ?

Αναμεσα σε LG 55 7500 και 47 8500 ποια θα προτεινατε ?

Καμια απο τις δυο.

Aφου θελεις "LED" σε 46" την 46C6500.

http://www.skroutz.gr/s/264889/Samsung-UE46C6500-46.html?keyphrase=46C6500

Ακομη καλυτερα ομως λογω μεγεθους θα σου προτεινα την Sony 55EX710...

http://www.skroutz.gr/s/286502/Sony-KDL-55EX710-55".html

Και οι δυο με πολυ καλυτερη εικονα απο τις LG που αναφερεις. Ειδικα η 8500 ειναι προβληματικο μοντελο. Διαβασε και το αντιστοιχο νημα...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59883&page=28

Δεν ειναι οτι θελω ντε και καλα led, απλως oi plasma στα ματια μου φανταζουν μπελαλιδικες. Αλλωστε ποιος δεν θα ηθελε καλυτερη τηλεοραση στην ιδια ή και μικροτερη τιμη ? Αν μπορουσες να μου δωσεις καποιο λινκ να διαβασω για τις πλασμα και το στρωσιμο, θα με βοηθουσες πολυ.

Απο samsung ειμαι ευχαριστημενος αλλα θα προτιμουσα να παω σε 55 αν θα μπορουσα.

Απο την αλλη η Sony 55EX710 ξεφευγει απο το budget μου.

επισης θα ηθελα να μου αναφερεις γιατι δεν θεωρεις την 5500 "καλη" για να μπαινω λιγο στο νοημα και τη λογικη σας, καθως ειναι σαφες οτι εχετε πολυ περισσοτερη εμπειρια απο εμενα.

επισης τι θα προτεινες σε τηλεορασεις πλασμα με τις απαιτησεις που εχω ?

Αλλωστε ποιος δεν θα ηθελε καλυτερη τηλεοραση στην ιδια ή και μικροτερη τιμη ?

Καποιος που φοβαται τις πλασμα λογω "στρωσιματος" και γενικοτερα επειδη ειναι παρεξηγημενες. Και εγω παλιοτερα ακουγα πλασμα και εφευγα τρεχοντας.

Αν μενεις Αθηνα και θελεις να δεις πλασμα σε νορμαλ περιβαλλον πηγαινε εδω...

http://www.pioneercenter.gr/

Μενω Θεσσαλονικη. Προταση καποιων μοντελων για να ψαξω ?

(Κοιτουσα lg περισσοτερο λογω της εγγυησης για 0 καμμενα πιξελ, το οποιο παρεχει μια σημαντικη ασφαλεια νομιζω σε σχεση με τις αλλες εταιρειες.)

Ναι παρεχει ασφαλεια αλλα δυστυχως στις LCD η LG ειναι πιο πισω σε εικονα απο την Samsung και την Sony.

Σε πλασμα κοιτα Panasonic 50S20 η 50G20. Aν ομως θελεις το απολυτο value for money αυτο ειναι η LG 50PK550.

Ευχαριστω για τις προτασεις ! Θυμηθηκα οτι ειχα δει και αυτη Sony Bravia Σειρά EX500 55'' LCD σε ενα μαγαζι και μου ειχε φανει αρκετα καλη .
Καποια γνωμη ?

Απο τις δυο LG παντως ειναι σιγουρα καλυτερη. Οπως σιγουρα καλυτερη ειναι και αυτη...

http://www.skroutz.gr/s/264703/Samsung-LE55C650-55''.html

Γενικα μην κοιτας αν μια τηλεοραση ειναι "LED". Κυκλοφορουν τηλεορασεις LED ακομη και Funai και Xoro. To αν εχει μια τηλεοραση LCD καλη εικονα δεν εχει σχεση αν εχει LED η οχι.

Επισης το σαλονι ειναι μεγαλο και εχει καναπεδες και πλαγια.
Υπαρχει περιπτωση να μη μπορω να δω απο πλαγια ?

Ακομη ενας λογος να πας σε πλασμα. Η γωνια θεασης ειναι πρακτικα απεριοριστη.

Ναι το εχω καταλαβει αυτο και κακως εβαλα μονο led στο πρωτο ποστ.
Κατανοω οτι το πλεονεκτημα τους ειναι οτι ειναι λεπτες. Οπως επισης απο οτι καταλαβα η διαφωνια σου ειναι στο επιπεδο μαυρου που βγαζουν κυριως.
Παντως και για την lg Δεν λενε και ασχημα λογια http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/3541-lg-37le7500-review.html

Εψαξα εδω στο φορουμ αρκετα για πλασμα και εχω την εξης απορια. Κατα την διαδικασια στρωσιματος αναφερεται οτι δεν πρεπει να παιζει πολλες ωρες το ιδιο καναλι και επισης να υπαρχουν υποτιτλοι.

Εμενα στο σπιτι η οικογενεια μου γραφουν ολες τις ξενες σειρες που εχει το σταρ το βραδυ και τις βλεπουν την επομενη μερα. Σταθερα καθε μερα το ιδιο καναλι με υποτιτλους θα παιζει 2-3 ωρες τουλαχιστον.
Αυτο μου απαγορευει τη χρηση plasma ?

Last edited:
Ειχα παρει μια Panasonic στον πεθερο μου περυσι. Δουλεψε απο την πρωτη μερα νορμαλ σαν τηλεοραση με υποτιλους , τηλεοπτικα καναλια με λογοτυπα κτλ. και δεν επαθε τιποτα.

Αυτα που γραφονται για λογοτυπα κτλ. ειναι πιο πολυ προληπτικα. Και τιποτα να μην κανεις δεν θα εχεις προβλημα αρκει να μην μιλαμε για υπερβολλες πχ. να βλεπεις 3 ταινιες συνεχομενα με μαυρες μπαρες.

το θεμα ειναι βεβαια τι θεωρουμε και υπερβολη.
Π.χ το ανωτερω παραδειγμα του να παιζει καθε μερα η τηλεοραση βιντεο μονο απο συγκεκριμενο καναλι 3 + ωρες. να ανοιγει και να κλεινει και να μπαινει συνεχεια βιντεο απο το συγκεκριμενο καναλι θεωρειται υπερβολη ?

Πιστευω οτι αν βλεπεις Star 3 ωρες την ημερα δεν θα εχεις προβλημα , αν ομως βλεπεις ολη μερα χωρις να αλλαζεις καναλι τοτε θα εχεις.

Αυτο ειναι το μονο που με προβληματιζει σε πλασμα.
Αν και ισως τελικα ανεβω κατηγορια τιμης

Απο καποιες "LED LCD" που ειδα μου αρεσε η 55 Samsung UEC8000, η 55 Samsung UEC6500 και η σονυ ΕΧ 710.

Αλλες προτασεις σε μεγαλυτερη ποια κατηγορια τιμης εως 3000 ευρω ?
Ευχαριστω

Με 3,000 ευρω παιρνεις μια LG 60PK550 και αν παθει burn in (που πολυ αμφιβαλλω) παιρνεις και αλλη μια 60αρα τηλεοραση σε 2-3 χρονια.

3,000 ευρω για κατι που ειναι ηδη ξεπερασμενο ειναι πολλα λεφτα.

Σιγουρα κατανοω αυτο που λες. Βεβαια μου αρεσε και το design.
Ανεξαρτητα απο αυτο, τι εννοεις ειναι ηδη ξεπερασμενο ?

Μια αλλη ερωτηση επισης : Η λειτουργια pvr κανει οντως αυτο που υποσχεται ?
Δηλαδη γραφεις κανονικα οποιο προγραμμα θελεις με κλειστη την τηλεοραση σε εξωτερικο σκληρο και το βλεπεις αργοτερα ? Γιμεται ενω γραφεις να παρακολουθεις αλλο καναλι ?
ή εχει διαφορους περιορισμους και ψιλα γραμματα ?

Last edited:
Καθε μηνα βγαινουν νεα μοντελα. Η απαξιωση στις LCD ειδικα ειναι εντονη.

Ηδη η σειρα C της Samsung ειναι προς αντικατασταση για το 2011 με την σειρα D.

Δεν αξιζει δηλαδη τοσα λεφτα για κατι που θα θεωρειται ξεπερασμενο σε λιγο καιρο.