αγορα τηλεορασης 47-50´´ και HT

kemmotar

Established Member
7 January 2010
155
καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα, σας διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό και πορώ να πω πως πολυ κόσμος εχει διευκολυνθει με τις προτασεις και εγνωσμενη εμπειρία σας.
εδω και 2 μηνες κοιταζα για τηλεοραση. ειχα καταληξει στην 47αρα lg lh9000 αλλα λιγο η αναβλητικοτητα μου λιγο το οτι πια ειναι πααααρα πολυ αργα και ολες οι εταιριες αποσυραν ακομα και φρεσκα μοντελα (lh9000, samsung b7000-8000) εν αναμονει των upcoming 2010.
σιγουρα ειναι αρκετα ενδιαφεροντα πχ σειρες 9000 σαμσουνγκ ή LE 8500-9500 lg τα οποια ομως δεν ξερω σε τι τιμες θα κινουνται περιπου

τα δεδομένα στην περίπτωση μου ειναι:
1. αποσταση θεασης 4.5m
2. βαση αποστασης πρεπει να παιξω μινιμουμ σε 47in αλλιως 50. στις 46-47 πρεπει να παρω Lcd-led στις 50 και λογω κοστους αλλα και μεγεθους παμε σε plasma.
3. η χρηση θα ειναι ταινιες, λιγη νοβα, mkv 720p/1080p, blueray (μιας και θα ειναι το HT), συνδεση με egreat 33h και πιθανως PS3. δεν ξερω αν μας κανει η πλασμα για αυτην την δουλεια. ακουω τις προτασεις σας
4. HT θα ηθελα να κομματι κομματι αλλα λιγο θεμα χρονου και λιγο θεμα διαθεσης ή φοβου επιλογης κομματιων και φυσικα χρηματων σκεφτομαι για ενα καλο σχετικα ποιοτικο all in one pack HT. Πχ 1255R samsung bluray.
5. τιμη χοντρικα και για τα 2 πραγματα 2000 ευρω με μια αναλογια 1500+500 για τελε και ΗΤ αντιστοιχα.

ακουω τις προτασεις σας, αναλογιζομενοι αποσταση, χρηση κοστος και καλυτερες δυνατες επιλογες βασει εποχης και timing. ειμαι διαθετειμενος να περιμενω λιγο καιρο για μια τηλεοραση που θα κανει την διαφορα σε σχεση με το τωρα αλλιως μαλλον σκεφτομαι τον συνδυασμο panasonic g20 + το HT BD255R samsung

ΥΓ συγνωμη για το μεγεθος, βρισκομαι σε μεγαλο διλλημα.. περιμενω 2 μηνες με μια τηλεοραση χαρχαλο ή βαζω του pc την 23αρα στο σαλονι ή κινουμαι τωρα? και στις 2 περιπτωσεις με το υπαρχον budget με μεγαλο ενδιαφερον περιμενω τις προτασεις σας

φιλικα
Γιωργος

Στα 4.5 μετρα και οι 50" λιγες ειναι ποσο μαλλον οι 47" , επειδη ομως οι μεγαλυτερες (πχ. 60") ειναι ακομη ακριβες παρε τουλαχιστον 50"...πχ...

http://www.skroutz.gr/s/259760/Panasonic-TX-P50G20E-50%22.html?keyphrase=50G20

Να εχεις υποψην οτι...

plasma>>LCD local dimming>>CCFL LCD/EDGE LED LCD

Εγώ βλέπω στην 50άρα από τα 4.5m και μετάνιωσα που δεν πήρα 60άρα.
Άσε που στα παιχνίδια δεν βλέπεις τα HUD
Προτείνω την LG 60PS7000. Απίστευτο value for money

μολις μιλησα με την γυναικα και μου ειπε οτι η αποσταση απο τον πλατη του καναπε ειναι 4 μετρα... επισης επικαλειται οτι θα την πιανει πονοκεφαλος (ελεω 3 ιντσων 47''--->50'') αν ειναι μεγαλη η τηλεοραση:BDGBGDB55:

Η γυναίκα σου σε παίρνει τηλέφωνο για να σε ρωτήσει τι τσάντα θα αγοράσει;

Εσυ τι της λες για την τηλεόραση; Πάρε την 50άρα και πες της ότι είναι 47"... :flute:

Οτιδήποτε λιγότερο από 50" θα είναι αποτυχημένη αγορά και θα κλαις τα λεφτά σου. Στο εγγυώμαι.

Αν και όπως είπε και ο Γιάννης παραπάνω, στα 4 μέτρα ιδανικό μέγεθος είναι οι 60"....

..... επισης επικαλειται οτι θα την πιανει πονοκεφαλος (ελεω 3 ιντσων 47''--->50'')

Αυτό το έλεγαν για να αποφύγουν το σεξ. Τώρα το λένε και για την τηλεόραση; :D

Να της πεις ότι κι εδώ το μέγεθος μετράει.... ;)

Υ.Γ. Ρε συ kemmotar τι έχεις πιει πρωινιάτικα; 3 ακριβώς ίδια post;;;;

To αν ειναι 3" μεγαλυτερη η τηλεοραση δεν παιζει ρολο στον πονοκεφαλο εφοσον η τηλεοραση θα ειναι καλη ασε που οπως λεει ο Κωστας αγοραζεις 50" και δεν θα καταλαβει την διαφορα...

Αυτό το έλεγαν για να αποφύγουν το σεξ. Τώρα το λένε και για την τηλεόραση; :D

Να της πεις ότι κι εδώ το μέγεθος μετράει.... ;)

Υ.Γ. Ρε συ kemmotar τι έχεις πιει πρωινιάτικα; 3 ακριβώς ίδια post;;;;

παιδες 1000 συγνωμη, εχει προβλημα το νετ στην δουλεια και αναγκαζομουν να κανω refresh μιας και δεν ανανεωνονταν η σελιδα στον browser μου.... σαφως και δεν εγινε επ ουδενι επιτηδες οπως και αναφερθηκε.... σε καθε refresh εκανε resend data request.:rifle:
στο θεμα μας λοιπον, οντως η διαφορα μεταξυ 47-->50 δεν ειναι το ιδιο εμφανης με το 42--->47 οποτε θα το παιξουμε λιγο τρελιτσα :guitarist:

ο κυβος ερριφθη

παραγγειλα ήδη Panasonic-TX-P50G20E
http://www.skroutz.gr/s/259760/Panasonic-TX-P50G20E-50".html

και
Panasonic SC-BT205EG9K Home Theater (5.1)

και πολυ το αργησα :antlers:

ΥΓ ειχα βρεθει προχτες στο ikea Σπατα και λεω ας παω μια στον Κωτσοβολο να δω τι παιζει... ειχε εκει την U10 και επαιζε διπλα απο αλλες lcd και led. επαιζαν ολες Blue Ray Ice Age 3... ηταν σαφως πιο θαμπη-ξεπλυμενη απο το "εικονικο" εντονο χρωματισμο των lcd-led... τους ρωτισα αν πειραζουν τις ρυθμισεις και μου παν οχι οπως τις φερνουν απο τις αντιπροσωπειες... τωρα ολοι ξερουμε αν και ποσο ευσταθει αυτο τεσπα.....

εν αναμονει λοιπον, η τελε ηταν βρισκονταν ηδη σε προπαραγγελια οποτε σε λιγες μερες την αναμενουν....

Last edited:
Οι πλασμα αποδιδουν απειρως καλυτερα με οικιακο φωτισμο...αν ηταν να αγοραζαμε οτι δειχνει πιο "εντυπωσιακο" στα καταστηματα θα ειχαμε παρει ολοι Philips με "πλαστικα" χρωματα , ψευτικη κινηση και ανυπαρκτο μαυρο...

Καλά ρε φίλε ούτε συννενοημένοι να είμασταν..

Κι εγώ τα ίδια ακριβώς πράγματα παράγγειλα,με διαφορά λίγων ημερών,

..απλά δεν έχω γυναίκα στο σπίτι

Last edited:
χαχαχαχα σωστος...
καπου σε ειχα διαβασει και μαλιστα μου εκανες εντυπωση πως ειχες την samsung 8000 αν δεν απατωμαι απο την οποια δεν ησουν ικανοποιημενος????

παντως 2-3 συγκριτικα που διαβαζα για την g20 μιλανε με πολυ καλα λογια για το overall πακετο που προσφερει

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-txp42g20-txp42g20b-20100308169.htm

σε λιγο καιρο πρεπει να αρχισει το διαβασμα για στρωσιμο plasma! κατι τετοιο μου ειπαν... τι ειναι ρε παιδια αυτοκινητο? (σαν ασχετος γαρ με τις εν λογω τελεορασεις...)

φιλε TerI απο που τα ψωνισες τα πραγματα και τι χρονους παραδοσης σου δωσανε? για το ΗΤ δεν ανησυχω καθολου μιας και το πλαισιο το ειχε in stock, η τελε ηταν προπαραγγελια απο το καταστημα οποτε οταν ερθει (σε λιγες μερες ειπαν) θα την αποστειλουν. αν υπαρχει προβλημα με πμ

Καλημέρα φίλε μου. Ναι σωστά διάβασες, δεν είμουν ευχαριστημένος με την 8000, όχι ότι είχα θέμα με clouding όπως οι περισσότεροι αλλά το θέωρώ κοροιδία να σκας 2000 ευρώ για τέτοια τηλεόραση η οποία βρίσκεται 2 σκάλες πιο χαμηλά απο αυτήν που θα πάρουμε. Τέλοςπάντων μην το ψάχνεις, κι εγώ τρελός είμαι με αυτά και ψ'αχνω πάντα το καλύτερο.

Το στρώσιμο δεν είναι κάτι το φοβερό, απ όσο έχω διαβάσει απλά μειώνεις αντίθεση και φωτεινότητα για 1 μήνα , και προσέχεις να μην σου μέινει ολονυχτία ανοιχτή μην σου μείνει κανένα λογότυπο. Απο κει και πέρα χρησιμοποίησέ την αβέρτα, βάζε πάνω blu ray, dvd, βλέπε Nova, δώστου να καταλάβει..

Και την τηλεόραση και το HT τα πήρα απο Magnet Electric, τοπικός αντιπρόσωπος εδώ στη Χίο, στην τηλεόραση έχω κάνει προπαραγγελία και είναι κλεισμενη, το HT περιμένω να μου δώσει μία τιμή και να έρθουν πακέτο. Εντάξει το HT θα είναι άμεσα διαθέσιμο και θα έρθει τσακ μπαμ. Την TV να δούμε.. Θα κάνουμε Πάσχα μαζί της?

...σε λιγο καιρο πρεπει να αρχισει το διαβασμα για στρωσιμο plasma! κατι τετοιο μου ειπαν... τι ειναι ρε παιδια αυτοκινητο? (σαν ασχετος γαρ με τις εν λογω τελεορασεις...)

Στρωσιμο=αποφυγη στατικων εικονων (λογοτυπων απο καναλια , μαυρες μπαρες απο ταινιες κτλ.) , οποτε την βαζεις να παιζει τηλεοπτικο σημα με χρηση "zoom" ("μεγεθυνση" το ονομαζει η Panasonic) για τις πρωτες 100-200 ωρες...αν θελεις κατεβαζεις λιγο και τις ρυθμισεις αλλα και στο "κανονικο" να ειναι δεν πειραζει αρκει να μην ειναι στο "ζωηρο"....

Μετα τις 50-60 ωρες θα παρατηρησεις και ορατη διαφορα και στα χρωματα και στην φωτεινοτητα που θα βελτιωθουν παρα πολυ...

Yperion να σε ρωτήσω κάτι, όταν λες με χρήση zoom, σημαίνει ότι θα χάνω κάποιο μέρος της εικόνας?

Επίσης όταν βάζω bluray,dvd -την περίοδο του στρωσίματος-, αν είναι ας πούμε full screen και δεν έχει αυτές τις μαύρες μπάρες θα είμαι οκ ή θέλει κι εκεί ρύθμιση zoom?

το ΗΤ μου παν το πλαισιο οτι το στελνουν μεσα σε μια μερα... οκ εκει..
η τηλεοραση ευελπιστω οτι θα κανουμε Πασχα... δεν ξερω βεβαια η panasonic ποτε παραδιδει μιας και μιλαμε για φρεσκαδουρα...

εντιτ
σωστες οι ερωτησεις του τερι, ακριβως αυτο σκεφτομουν

Ότι πληροφορίες θέλετε για τις Panasonic (μέχρι να έρθουν), μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην πρώτη σελίδα των νημάτων της ΡΧ80, της G10 και της U10, εκεί υπάρχουν τα τεφτέρια με γενικές οδηγίες στρωσίματος, ρυθμίσεων, μέγεθος σάρωσης, aspect ratio κ.λ.π κ.λ.π. που είναι ίδια για όλες τις Ρanasonic ... ;)

...με το καλό να τις παραλάβετε και ο πρώτος ανοίγει νήμα στην κατηγορία των νημάτων κατόχων plasma.

Yperion να σε ρωτήσω κάτι, όταν λες με χρήση zoom, σημαίνει ότι θα χάνω κάποιο μέρος της εικόνας?

Με την μεγεθυνση "κοβεται" μερος της εικονας , αν το καναλι ειναι σε 4:3 οπως συνηθως συμβαινει τοτε πιο πολυ κοβεται πανω και κατω...

Υπαρχει μεγεθυνση 1 , 2 και 3 οποτε κανουμε οσο zoom θελουμε...αν βαλεις BR και "μεγεθυνση 1" τοτε χανονται οι μπαρες αλλα χανεται και μερος των υποτιτλων...

Τι να κανουμε 100 ωρες ειναι αυτες (αντε 200) λιγο υπομονη...-bye-

Re: Απάντηση: αγορα τηλεορασης 47-50´´ και HT

Ότι πληροφορίες θέλετε για τις Panasonic (μέχρι να έρθουν), μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην πρώτη σελίδα των νημάτων της ΡΧ80, της G10 και της U10, εκεί υπάρχουν τα τεφτέρια με γενικές οδηγίες στρωσίματος, ρυθμίσεων, μέγεθος σάρωσης, aspect ratio κ.λ.π κ.λ.π. που είναι ίδια για όλες τις Ρanasonic ... ;)

...με το καλό να τις παραλάβετε και ο πρώτος ανοίγει νήμα στην κατηγορία των νημάτων κατόχων plasma.

ευχαριστουμε θερμα και φυσικα αυτο εξυπακουεται :a0210:

LAST UPDATE

PANASONIC G20 ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ στο καταστημα απο οπου αγορασα οποτε συμπεραινουμε πως ηρθαν ολες οι μαυρες κυριες μας

εμενα την ωρα που μιλαμε ειναι στον δρομο για την φορτωση στο πρακτορειο για κεφαλονια:guitarist: