Αγορά τηλεόρασης 55΄΄ για ταινίες και gaming (απαιτήσεις και προβληματισμοί included!)

Disappearer

Established Member
28 July 2012
146
Πριν λίγους μήνες μια Samsung UE50H6400 εξαετίας εμφάνισε purple patches (διαβάζω πως το θέμα μάλλον λύνεται με αλλαγή ledόμπαρας, αλλά άντε να βρεις άνθρωπο να την αλλάξει με κόστος που να μη δικαιολογεί αγορά καινούργιας, αν ξέρει κανείς μου λέει…), τα οποία δυστυχώς δύσκολα μπορείς να αγνοήσεις, οπότε μάλλον έφτασε η ώρα της αλλαγής, μιας που έρχεται και η Black Friday…

Χρήση
Η χρήση προορίζεται κυρίως για ταινίες (πλέον υπάρχει αρκετό 4K υλικό) και Gaming. Βέβαια, για την ώρα τουλάχιστον, υπάρχει μόνο PS4 και mid-range video card στο PC, οπότε μιλάμε κυρίως για 1080p μόνο και έτσι μια τηλεόραση που θα κάνει καλό upscaling και δεν θα φαίνεται τραγικό το 1080p, θα ήταν χρήσιμη και προτιμητέα. Ε οκ μπορεί να βλέπουμε και κανα-δυο ώρες τηλεοπτικό πρόγραμμα τη μέρα.

Budget
Το budget είναι γύρω στα 800 euro, άντε οριακά να φτάσει στα 1000, αν κάτι αξίζει πραγματικά και θα κάνει τη διαφορά… Τα 1200 όμως είναι πολλά.

Απόσταση
Η τωρινή απόσταση θέασης είναι 2m – 2.10m και νόμιζα πως πάω φουλ για 55’’, αλλά διαβάζω σε οδηγούς πως για τέτοια απόσταση και 4K, έχει νόημα από 65’’ και πάνω και δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αξιόλογο σε τέτοιο μέγεθος στο budget μου, απ΄ότι βλέπω για OLED δεν το συζητάμε καν…. Με την τωρινή στις 50΄΄ δεν μπορώ να πω πως είμαι άσχημα, βέβαια bigger is better, ειδικά όταν παίρνεις κάτι καινούργιο. Θα φαίνεται άραγε η 55άρα τόσο "λίγη" σε αυτή την απόσταση, ώστε να θυσιάσω άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά για να πάω σε μεγαλύτερη;

Μάρκα
Ενώ πάντα για κάποιο λόγο προτιμούσα τις Samsung, λόγω κακής εμπειρίας με την τωρινή που παρουσίασε τα purple patches, ενός μόνιτορ που ήταν από την αρχή προβληματικό και με την κακή της συνήθεια να μην ενημερώνει τις εφαρμογές (το Youtube εδώ και χρόνια είναι μόνο 720p, σε 1080p TV χωρίς κανένα λόγο) προσανατολίζομαι μάλλον προς LG αυτή τη φορά. Δεν είμαι αντίθετος απαραίτητα με άλλες μάρκες, απλά είμαι εξοικειωμένος με το δίπολο που έχω την εντύπωση και πως κυριαρχεί.

Χαρακτηριστικά / Κριτήρια
Να μπορεί νa παίζει απροβλημάτιστα (σχεδόν) τα πάντα από βίντεο αρχεία είναι σημαντικό και συγκεκριμένα σκεφτόμουν τα x265 HEVC 10bit αρχεία. Να υποθέσω πως όλα τα σύγχρονα μοντέλα τα αναπαράγουν πλέον;
Από την άλλη, PVR με μη κλειδωμένες εγγραφές, υβριδική και Smart Control (να κάνει άραγε το αυτό που έχω στις καινούργιες Samsung) / Magic remote θα εκτιμηθούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι βασικά κριτήρια.

Η αλήθεια είναι πως με προβληματίζει αρκετά το ενδεχόμενο του burn in και αν υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο το παρουσιάσει σε 3-5 χρόνια, νομίζω πως μάλλον εκ των υστέρων δεν θα την έκρινα ως επιτυχημένη αγορά, επειδή απλά δεν έχω τη πολυτέλεια να βάλω δόσεις 1000 ευρώ τόσο νωρίς. Από την άλλη και αυτή που έχω τώρα και δεν ήταν OLED, παρουσίασε το πρόβλημα που ανέφερα στα 6 χρόνια, οπότε από ένα σημείο και μετά προφανώς και ισχύει η αλήθεια πως οι τηλεοράσεις εδώ και καιρό είναι πλέον αρκετά αναλώσιμες. By the way, τι πιστεύετε για την αγορά 5της εγγύησης, απαραίτητη ή πεταμένα λεφτά;

Υπάρχει αξιοπρεπής OLED σε αυτά τα χρήματα οπότε να πάω προς εκεί (αφού καταλαβαίνω πως είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή) και απλά να ελπίζω να βγάλει την πενταετία χωρίς burn in; Αν από την άλλη πήγαινα για την καλύτερη επιλογή σε συμβατική LED που φαντάζομαι θα στοιχίσει και λιγότερο (γύρω στα 800) χωρίς το άγχος του burn in ποια θα ήταν; Θα ήθελα γνώμες και προτάσεις μοντέλων και για τα δύο ενδεχόμενα
. Αν μάλιστα υπάρχει περίπτωση να δούμε και κάποιο από αυτά σε καλή τιμή αυτήν την εβδομάδα (γυάλινη σφαίρα κανείς; 😉 ), ακόμη καλύτερα, να το έχω υπόψιν μου.
Απογοητευμένος επειδή η UE50H6400 με άφησε σχετικά γρήγορα και με το σκεπτικό πως ίσως δεν αξίζει να δίνεις πολλά για κάτι που δεν θα κρατήσει, σκέφτηκα και τη περίπτωση να πάρω απλά μια από τις πιο οικονομικές (τύπου 500 ευρώ) 4K 55’’ που θα βρω στο Σκρούτζ και με τα υπόλοιπα είτε να πάρω καμία soundbar, είτε να τα κρατήσω που λέει και ο Jeff Bezos, αλλά στο τέλος της ημέρας ό,τι πληρώνεις παίρνεις οπότε μάλλον δεν είναι καλή ιδέα…

Αρχικά, μια 55" θα είναι εντάξει. Μπορεί να φαίνεται σχετικά μικρή, με περιεχόμενο σε 21:9 κάδρο, ανεξάρτητα από την ανάλυση του κάθε υλικού. Αν θα προβάλλονται κυρίως ταινίες και ο χώρος δεν είναι πολύ φωτεινός, η LG B2 στα 1050 ευρώ είναι μια καλή λύση. Πάντως, επειδή η LG C2 στοιχίζει (προς το παρόν) 150 ευρώ παραπάνω, περίμενε μπας και πετύχεις κάποιον συνδυασμό προσφορών, για αγορά με πιστωτική κάρτα, για να μειωθεί έμμεσα το αντίτιμο αγοράς.

• Like
Reactions: Disappearer
Αρχικά, μια 55" θα είναι εντάξει. Μπορεί να φαίνεται σχετικά μικρή, με περιεχόμενο σε 21:9 κάδρο, ανεξάρτητα από την ανάλυση του κάθε υλικού. Αν θα προβάλλονται κυρίως ταινίες και ο χώρος δεν είναι πολύ φωτεινός, η LG B2 στα 1050 ευρώ είναι μια καλή λύση. Πάντως, επειδή η LG C2 στοιχίζει (προς το παρόν) 150 ευρώ παραπάνω, περίμενε μπας και πετύχεις κάποιον συνδυασμό προσφορών, για αγορά με πιστωτική κάρτα, για να μειωθεί έμμεσα το αντίτιμο αγοράς.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ταινίες βλέπω σχεδόν πάντα νύχτα και φαντάζομαι ακόμα και αν μιλάμε για gaming μέρα με νορμαλ επίπεδα φωτισμού και κουρτίνα (δεν θα την στήσω και στην ταράτσα την TV!) δεν θα έχω τόσο πρόβλημα και με την Β2, αφού δεν είχα με την TV του 2014 που αναφέρω, σωστά; H A2 που είναι πιο οικονομική είναι πολύ χειρότερη λες; Σαν μεγαλύτερη διαφορά βλέπω τα 60Hz, δεν ξέρω κατά πόσο θα φαίνεται αυτό (κυρίως στο gaming φαντάζομαι) ή αν υστερεί και κάπου αλλού...

Καταλαβαίνω πως στις OLED είναι λίγο μονόδρομος αυτά τα μοντέλα της LG, ωστόσο όπως είπα θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω και ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή μου σε μη-OLED αν τελικά το φοβηθώ λόγω burn-in και θέλω να μείνω στο 800-1000 price range... Γιατί μετά πάμε μάλλον Samsung που σε αυτές του 800ευρου βλέπω πολλά παράπονα στο skroutz για καμμένα πίξελ και μητρικές μέσα σε πολύ μικρό διάστημα συνοδευόμενα με άσχημη after sales συμπεριφορά της Samsung που λίγο-πολύ δεν τιμάει την εγγύηση κλπ....

Αναρωτιέμαι και τι παίζει με κάτι Sony, TCL και Hisense στο range 500-700 που βλέπω που έχουν και android (που σίγουρα έχει κάποια θετικά όπως εναλλακτικό app για το Youtube που θα γλυτώνεις τον καταιγισμό διαφημίσεων). Θα αξίζουν ή θα έχουν τα δικά τους προβλήματα και δεν έχει νόημα να κοιτάμε εκτός του δίπολου Samsung-LG;

Προφανώς, οι όποιες προσφορές προκύψουν στις επόμενες μέρες, θα έχουν ως αποτέλεσμα τις μειώσεις τιμών (έμμεσα) σε όλα (σχεδόν) τα μοντέλα, όχι μόνο σε αυτά που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Περαιτέρω, οι LG A2, B2 και C2, στις 55", στοιχίζουν (προς το παρόν) 950, 1050 και 1200 ευρώ, αντίστοιχα. Είναι σε λογικά πλαίσια οι διαφορές μεταξύ τους, όσον αφορά τις τιμές. Πάντως, γενικά όλες οι OLED τηλεοράσεις δεν έχουν πολύ μεγάλη φωτεινότητα, για συνθήκες έντονου φωτισμού. Από εκεί και πέρα, με βασική χρήση την παρακολούθηση ταινιών/σειρών, δεν πρέπει να σε απασχολεί το burn in, εκτός αν θα προβάλλεται μόνο HDR υλικό και με τους υπότιτλους σε άσπρο χρώμα και χωρίς κάποια διαφάνεια, δηλαδή με τη μέγιστη δυνατή φωτεινότητα (που θα είναι και ενοχλητικοί, κατά πάσα πιθανότητα). Εναλλακτικά, για LCD, μπορείς να δεις τις Samsung Q80B και Sony X90K/X93K. Κοντά στο χιλιάρικο, θα είναι κρίμα να πας σε LCD αντί σε OLED.

Προφανώς, οι όποιες προσφορές προκύψουν στις επόμενες μέρες, θα έχουν ως αποτέλεσμα τις μειώσεις τιμών (έμμεσα) σε όλα (σχεδόν) τα μοντέλα, όχι μόνο σε αυτά που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Περαιτέρω, οι LG A2, B2 και C2, στις 55", στοιχίζουν (προς το παρόν) 950, 1050 και 1200 ευρώ, αντίστοιχα. Είναι σε λογικά πλαίσια οι διαφορές μεταξύ τους, όσον αφορά τις τιμές. Πάντως, γενικά όλες οι OLED τηλεοράσεις δεν έχουν πολύ μεγάλη φωτεινότητα, για συνθήκες έντονου φωτισμού. Από εκεί και πέρα, με βασική χρήση την παρακολούθηση ταινιών/σειρών, δεν πρέπει να σε απασχολεί το burn in, εκτός αν θα προβάλλεται μόνο HDR υλικό και με τους υπότιτλους σε άσπρο χρώμα και χωρίς κάποια διαφάνεια, δηλαδή με τη μέγιστη δυνατή φωτεινότητα (που θα είναι και ενοχλητικοί, κατά πάσα πιθανότητα). Εναλλακτικά, για LCD, μπορείς να δεις τις Samsung Q80B και Sony X90K/X93K. Κοντά στο χιλιάρικο, θα είναι κρίμα να πας σε LCD αντί σε OLED.

Για την ώρα δεν έχει παίξει κάποια ιδιαίτερη προσφορά νομίζω. Κλασικά οι "μεγάλοι" κοτσάρουν ένα logo Black Friday για "προσφορές" αντίστοιχες με τις τιμές που έχουν τα Σκρουτζομάγαζα όλο το χρόνο...
Μόνο η επιστροφή του Γερμανού έχει ένα ενδιαφέρον, για την ώρα δεν έχουν καθόλου LG πάντως.

Στις Oled δεν με απασχολεί τόσο η μη έντονη φωτεινότητα όσο το burn in. Διαβάζω πως θα υπάρξει πρόβλημα μόνο σε περίπτωση στατικής εικόνας για "μεγάλο χρονικό διάστημα", το οποίο όμως είναι σχεδόν παντού λίγο αφηρημένο. Θέλω να πω, αν για παράδειγμα βλέπω 2-3 ώρες καθημερινά "Ράδιο Αρβύλα" ή "Survivor" που μαζί με το logo των καναλιών έχουν και δικά τους, συν το gaming και τους υπότιτλους στις ταινίες που αναφέρεις, δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως αυτό δεν θεωρείται "μεγάλο χρονικό διάστημα" ικανό να δώσει burn in μετά από 1-2 χρόνια. Εκτός αν το παραπάνω σενάριο δεν θεωρείται "μεγάλο" και μιλάμε για ακραίες συνθήκες.

εκτός αν θα προβάλλεται μόνο HDR υλικό και με τους υπότιτλους σε άσπρο χρώμα και χωρίς κάποια διαφάνεια
Δεν είμαι από αυτούς που μ'αρέσει να τερματίζω τη φωτεινότητα και το backlight αλλά έχω σκοπό να βλέπω και HDR ταινίες. Φαντάζομαι εννοείς συνδυαστικά και τα 3 που αναφέρεις μαζί, αλλά σε έχασα λίγο με τους υπότιτλους και τι εννοείς "χωρίς κάποια διαφάνεια". Επίσης, δεν είναι όλοι πάντα λευκοί; Μάλλον εννοείς πως είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ξέρουμε καθόλου τι παίζει με τις εγγυήσεις; Αν καταλαβαίνω καλά η LG καλύπτει το burn in με την εγγύηση των 2 χρόνων, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να ξέραμε ποια από τα μεγάλα καταστήματα (Γερμανός, Κώτσο, Public κλπ.) την καλύπτουν με την 5τη επέκταση που δίνουν. Αξίζει λες η επέκταση; Διάβασα κάπου εδώ μέσα πως ακριβώς επειδή είναι λίγο θολή η πολιτική των καταστημάτων με τις επεκτάσεις, είναι καλύτερα να αγοράζουμε έξτρα επέκταση κατευθείαν από την LG, αλλά δεν βρήκα κάτι στο site της.

Για την ώρα δεν έχει παίξει κάποια ιδιαίτερη προσφορά νομίζω. Κλασικά οι "μεγάλοι" κοτσάρουν ένα logo Black Friday για "προσφορές" αντίστοιχες με τις τιμές που έχουν τα Σκρουτζομάγαζα όλο το χρόνο...
Μόνο η επιστροφή του Γερμανού έχει ένα ενδιαφέρον, για την ώρα δεν έχουν καθόλου LG πάντως.

Στις Oled δεν με απασχολεί τόσο η μη έντονη φωτεινότητα όσο το burn in. Διαβάζω πως θα υπάρξει πρόβλημα μόνο σε περίπτωση στατικής εικόνας για "μεγάλο χρονικό διάστημα", το οποίο όμως είναι σχεδόν παντού λίγο αφηρημένο. Θέλω να πω, αν για παράδειγμα βλέπω 2-3 ώρες καθημερινά "Ράδιο Αρβύλα" ή "Survivor" που μαζί με το logo των καναλιών έχουν και δικά τους, συν το gaming και τους υπότιτλους στις ταινίες που αναφέρεις, δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως αυτό δεν θεωρείται "μεγάλο χρονικό διάστημα" ικανό να δώσει burn in μετά από 1-2 χρόνια. Εκτός αν το παραπάνω σενάριο δεν θεωρείται "μεγάλο" και μιλάμε για ακραίες συνθήκες.

Δεν είμαι από αυτούς που μ'αρέσει να τερματίζω τη φωτεινότητα και το backlight αλλά έχω σκοπό να βλέπω και HDR ταινίες. Φαντάζομαι εννοείς συνδυαστικά και τα 3 που αναφέρεις μαζί, αλλά σε έχασα λίγο με τους υπότιτλους και τι εννοείς "χωρίς κάποια διαφάνεια". Επίσης, δεν είναι όλοι πάντα λευκοί; Μάλλον εννοείς πως είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ξέρουμε καθόλου τι παίζει με τις εγγυήσεις; Αν καταλαβαίνω καλά η LG καλύπτει το burn in με την εγγύηση των 2 χρόνων, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να ξέραμε ποια από τα μεγάλα καταστήματα (Γερμανός, Κώτσο, Public κλπ.) την καλύπτουν με την 5τη επέκταση που δίνουν. Αξίζει λες η επέκταση; Διάβασα κάπου εδώ μέσα πως ακριβώς επειδή είναι λίγο θολή η πολιτική των καταστημάτων με τις επεκτάσεις, είναι καλύτερα να αγοράζουμε έξτρα επέκταση κατευθείαν από την LG, αλλά δεν βρήκα κάτι στο site της.
Media και Public έχουν επέκταση εγγύησης που καλύπτει burn in αλλά μπορείς να κάνεις απευθείας και από το site της lg λίγο πριν λήξει η εργοστασιακή. Όπως σου είπε και ο Μιχάλης η C2 θα πέσει σύντομα κοντά στα 1000 € (Γενάρη-Φλεβάρη) και αποτελεί την επιλογή που θα σε καλύψει 100%.

Για την ώρα δεν έχει παίξει κάποια ιδιαίτερη προσφορά νομίζω. Κλασικά οι "μεγάλοι" κοτσάρουν ένα logo Black Friday για "προσφορές" αντίστοιχες με τις τιμές που έχουν τα Σκρουτζομάγαζα όλο το χρόνο... Μόνο η επιστροφή του Γερμανού έχει ένα ενδιαφέρον, για την ώρα δεν έχουν καθόλου LG πάντως.
Δεν ισχύει αυτό. Οι αλυσίδες καταστημάτων συνεργάζονται με τράπεζες, ενώ συχνά εμφανίζονται προωθητικές ενέργειες που μειώνουν έμμεσα το κόστος απόκτησης για διάφορα προϊόντα. Προς το παρόν, σε τουλάχιστον μία αλυσίδα, το κόστος για την 55" C2 μειώνεται κατά περίπου 50 ευρώ. Επίσης, με τους συνδυασμούς προσφορών που υπήρχαν πριν από μερικές εβδομάδες, οι έμμεσες τιμές των τηλεοράσεων ήταν χαμηλότερες, σε σύγκριση με τώρα.

Στις Oled δεν με απασχολεί τόσο η μη έντονη φωτεινότητα όσο το burn in. Διαβάζω πως θα υπάρξει πρόβλημα μόνο σε περίπτωση στατικής εικόνας για "μεγάλο χρονικό διάστημα", το οποίο όμως είναι σχεδόν παντού λίγο αφηρημένο.
Στατικές εικόνες και υψηλή φωτεινότητα θα οδηγήσουν σε burn in, εφόσον δεν εναλλάσσεται το περιεχόμενο και δεν πραγματοποιούνται compensation cycles.

Το άσπρο χρώμα είναι το φωτεινότερο που μπορεί να εμφανιστεί σε LCD και OLED μοντέλα. Επίσης, εφόσον το χρώμα αυτό (και όχι μόνο) καταλαμβάνει συνολικά μικρό μέρος από την επιφάνεια του panel και είναι συμπαγές (χωρίς διαφάνεια), μπορεί να φωτίζεται με ένα νούμερο κοντά στη μέγιστη δυνατή φωτεινότητα της κάθε τηλεόρασης, όπως συμβαίνει και με τα highlights σε HDR υλικό. Για αυτό, (π. χ.) είναι χρήσιμη η αλλαγή σε γκρι και ημιδιάφανους υπότιτλους.

Διάβασα κάπου εδώ μέσα πως ακριβώς επειδή είναι λίγο θολή η πολιτική των καταστημάτων με τις επεκτάσεις, είναι καλύτερα να αγοράζουμε έξτρα επέκταση κατευθείαν από την LG, αλλά δεν βρήκα κάτι στο site της.
Γενικά, είναι προτιμότερη η επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης. Για τις LG: https://www.service-lg.com/lg/Welcome?l=el-GR

Ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις. Σίγουρα φαίνεται πως η C2 είναι ότι καλύτερο τη παρούσα στιγμή, προφανώς για κάποιον που δεν τον απασχολεί το κόστος σε συνάρτηση με τον όποιο κίνδυνο burn in, δεν πρέπει να υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όπως είπα θα ήθελα ιδανικά να την κράταγα περισσότερο από 5 χρόνια οπότε αν ξεπεράσω το άγχος του burn in (που βλέπω πως δεν απασχολεί μόνο εμένα) θα περιμένω μάλλον καμιά καλή προσφορά για να κινηθώ προς τα εκεί. Εναλλακτικά θα κινηθώ προς τη καλύτερη LED που μπορώ να βρω περί τα 700-800 ευρώ, θυσιάζοντας μέρος της ποιότητας των OLED για (θεωρητικά) μεγαλύτερο προσδόκιμο και (επίσης θεωρητικά) περισσότερο peace of mind... Διαβάζω πως οι mini led είναι η καλύτερη εναλλακτική αλλά και αυτές πάνε προς τα 1000+.
To Rtings φαίνεται να προτείνει Hisense U8H ως δυνατή επιλογή σε αυτή τη κατηγορία, αλλά δεν τη βλέπω καθόλου στην Ελληνική αγορά (και δεν ξέρω γενικά τι παίζει με την ποιότητα και την υποστήριξη από τη συγκεκριμένη μάρκα).

Όπως σου είπε και ο Μιχάλης η C2 θα πέσει σύντομα κοντά στα 1000 € (Γενάρη-Φλεβάρη) και αποτελεί την επιλογή που θα σε καλύψει 100%.
Δεν ισχύει αυτό. Οι αλυσίδες καταστημάτων συνεργάζονται με τράπεζες, ενώ συχνά εμφανίζονται προωθητικές ενέργειες που μειώνουν έμμεσα το κόστος απόκτησης για διάφορα προϊόντα. Προς το παρόν, σε τουλάχιστον μία αλυσίδα, το κόστος για την 55" C2 μειώνεται κατά περίπου 50 ευρώ. Επίσης, με τους συνδυασμούς προσφορών που υπήρχαν πριν από μερικές εβδομάδες, οι έμμεσες τιμές των τηλεοράσεων ήταν χαμηλότερες, σε σύγκριση με τώρα.
Ναι, τα είδα στο thread για τις προσφορές, αναφερόμουν στο σκηνικό που επικρατεί αυτή την εβδομάδα. Επίσης η αλυσίδα στο link βλέπω πως συνεργάζεται με τράπεζα στην οποία δεν έχω λογαριασμό (σε αντίθεση με αυτή που έχει πρόγραμμα επιστροφών μέσω Γερμανού και MediaMarket), οπότε και πάλι αναφερόμουν καθαρά στις τωρινές, δικές μου επιλογές.
Μένει να δούμε και αύριο τι θα γίνει, αλλά ίσως δώσανε τις καλύτερες προσφορές στο pre-Black Friday διάστημα, λόγω και Μουντιάλ.
Καταλαβαίνω πως αν δεν μπει και μέχρι Cyber Monday κάτι ανάλογο, θα ήταν καλύτερα να περιμένω λίγο καιρό γιατί προσφορές και επιστροφές προκύπτουν συχνά, έτσι;

Γενικά, είναι προτιμότερη η επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης. Για τις LG: https://www.service-lg.com/lg/Welcome?l=el-GR
Media και Public έχουν επέκταση εγγύησης που καλύπτει burn in αλλά μπορείς να κάνεις απευθείας και από το site της lg λίγο πριν λήξει η εργοστασιακή.
Ενδιαφέρον, οπότε εκτός αν τύχει και τη προσφέρει δωρεάν κάποιο μαγαζί, σίγουρα είναι καλύτερα κατευθείαν από LG. Είναι σίγουρα plus που δεν χρειάζεται να την κάνεις από την αρχή αλλά μπορείς και λίγο πριν λήξουν τα 2 χρόνια. Ξέρουμε αν Samsung και Sony κάνουν το ίδιο; Από σχόλια στο Σκρουτζ εχω σχηματίσει την εντύπωση πως η LG έχει πιο σοβαρό after sales πάντως και πως η Samsung κάποιες φορές βρίσκει προφάσεις για να μην τιμήσει την εγγύηση ακόμη και μέσα στα 2 χρόνια πάντως, βαφτίζοντας κάποια προβλήματα ως "αποδεκτή συμπεριφορά".

• Like
Reactions: Lobo10
Οι LCD τηλεοράσεις δεν είναι de facto πιο ανθεκτικές από τις OLED ή γενικά άνευ προβλημάτων. Περαιτέρω, για τις εγγυήσεις: υπάρχει δυνατότητα επέκτασης στη σελίδα της Samsung (η οποία εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια), ενώ με την αγορά κάποιου μοντέλου από ένα Sony Center προσφέρεται μερικές φορές δωρεάν επέκταση (εργοστασιακής) εγγύησης. Πάντως, επειδή δεν προέκυψε κάποια καλύτερη προσφορά τις τελευταίες ημέρες, αν δεν εμφανιστεί κάτι δελεαστικό μέχρι τα Χριστούγεννα, θα πρέπει να παρακολουθείς τις τιμές στις αρχές του 2023 και ειδικά προς το τέλος Φεβρουαρίου.