Αγορά τηλεόρασης 55''

theodots

New member
28 May 2011
11
Γειά χαρά σε όλους.
Είμαι στο ψάξιμο για αγορά καινούργιας τηλεόρασης και μάλλον είμαι για 55'' καθώς η απόσταση θέασης είναι περίπου 4 μέτρα. Μάλλον πάω για LCD καθώς δίπλα στην θέση της τηλεόρασης έχει ένα μεγάλο παράθυρο από όπου μπαίνει πολύ φώς, και επίσης οι αρκετές ώρες παιχνιδιού playstation με ανυσηχούν για plasma.
Η χρήση θα είναι λίγο TV, αρκετές ταινίες και gaming.
Τεσπά μια που έχω τσεκάρει που ξέρω ότι είναι καλή τηλεόραση αν και περσινό μοντέλο, και σχετικά οικονομική για 55'' είναι αυτή:
http://www.skroutz.gr/s/264703/Samsung-LE55C650-55''.html

Στα 1100 δεν ξέρω αν μπορώ να βρώ κάτι καλύτερο.
Θεωρείτε ότι αξίζει τον κόπο ή να κοιτάξω για κάποιο καινούργιο μοντέλο?

Και κάτι τελευταίο. Σε αυτές τις ίντσες οι LCD παρουσιάζουν προβλήματα στην εικόνα?

Αυτά γιατί σας ζάλισα.

ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΟΛΟΥΡΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΡΤ HD ΘΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.ΣΕ PS3 Κ ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Και κάτι τελευταίο. Σε αυτές τις ίντσες οι LCD παρουσιάζουν προβλήματα στην εικόνα?

Σε ολα τα μεγεθη υπαρχουν προβληματα ομοιομορφιας απλως στις 55" θα φαινονται ακομη παραπανω. Δες και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=79043

Παρολα αυτα λογω χρησης (πολυωρο gaming) αναγκαστικα πας σε LCD.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 55''

ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΟΛΟΥΡΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΡΤ HD ΘΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.ΣΕ PS3 Κ ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Αυτό να υποθέσω ισχύει για οποιαδήποτε τηλεόραση αυτού του μεγέθους ε? Σε κανονικό τηλεοπτικό σήμα δηλαδή σε τι απόσταση θα πρέπει να βλέπω ώστε να μην έχω θέμα λόγο χαμηλής ανάλυσης. Έτσι και αλλιώς όμως δεν νομίζω να έχει νόημα να πάω σε κάτι μικρότερο λόγο απόστασης.

Από κανα καινούργιο μοντέλο έχετε να προτείνετε κάτι χωρίς να ξεφεύγουμε πολύ στα λεφτά?

Αυτό να υποθέσω ισχύει για οποιαδήποτε τηλεόραση αυτού του μεγέθους ε? Σε κανονικό τηλεοπτικό σήμα δηλαδή σε τι απόσταση θα πρέπει να βλέπω ώστε να μην έχω θέμα λόγο χαμηλής ανάλυσης. Έτσι και αλλιώς όμως δεν νομίζω να έχει νόημα να πάω σε κάτι μικρότερο λόγο απόστασης.

Από κανα καινούργιο μοντέλο έχετε να προτείνετε κάτι χωρίς να ξεφεύγουμε πολύ στα λεφτά?

Σε τηλεοπτικό σήμα χαμηλής ανάλυσης (576) από 50αρα tv,
θα πρέπει να παρακολουθείς από τα 4 μέτρα και πάνω.
Υπάρχει κάποιο πινακίδιο (δεν θυμάμαι σε ποιο νήμα όμως)
που αναγράφεται ότι στις 50 ίντσες η απόσταση θέασης
πρέπει να είναι 13 πόδια τουλάχιστον,δηλαδή 3,97 μέτρα.
Για τις 55 ίντσες αντίστοιχα, θα πρέπει να είναι γύρω στα
4,40 μέτρα η θέαση.

Εγω διαφωνω με αυτες τις αποστασεις γιατι παιζει ρολο τοσο για ποια τηλεοραση μιλαμε (τεχνολογια , ποιοτητα εικονας) , η ποιοτητα του σηματος και το προσωπικο γουστο του καθενος.

Μου εχει τυχει να δω σε 60αρα πλασμα LG απο τα 2 μετρα σε Nova και η εικονα ηταν παρα πολυ ικανοποιητικη. Μου εχει τυχει να δω σε 37αρα LCD επισης LG απο την ιδια αποσταση και η εικονα δεν βλεποταν.

Ανάμεσα σε αυτές τις 2 ποιά θα προτιμούσατε και γιατι?
http://www.skroutz.gr/s/326908/Sony-KDL-55EX720-55.html?keyphrase=55EX720
http://www.skroutz.gr/s/330422/Samsung-UE55D6100-55".html

Είμαι ανάμεσα σε μία από τις 2, αλλα θέλω να κάνω και μια άλλη ερώτηση. Αρχικά ήμουν προς την C650 αλλά σκέφτομαι να ανεβάσω το μπάτζετ μου και να πάω σε μία απο αυτές, καθώς είναι και πιο φρέσκα μοντέλα. Αν εξαιρέσουμε το 3D, αυτές οι 2 τηλεοράσεις σε πρακτικό επίπεδο θα μου προσφέρουν κάτι τόσο καλύτερο ώστε να αξίζουν αυτά τα σχεδόν 500 παραπάνω σε σχέση με μια από της καλύτερες περσινές τηλεοράσεις?

Μάλλον την πρώτη. Απλά να έχεις υπόψη ότι με αυτά τα λεφτά μπορείς να πάρεις μια 50" plasma για τηλεόραση και ταινίες και μια 42" lcd για gaming... :guitarist:

Μάλλον την πρώτη. Απλά να έχεις υπόψη ότι με αυτά τα λεφτά μπορείς να πάρεις μια 50" plasma για τηλεόραση και ταινίες και μια 42" lcd για gaming... :guitarist:

Έχει μια βάση αυτό που λες αλλά από άποψη πρακτικής είναι πρόβλημα για το που θα μπουν και οι δύο τηλεοράσεις, αλλά και το ότι η απόσταση θέασης είναι πολύ μεγάλη για 42" και θα είναι σαν να παίζω σε game boy...
Και εγώ πάντως προς την Sony κλίνω...

Σε τηλεοπτικό σήμα χαμηλής ανάλυσης (576) από 50αρα tv,
θα πρέπει να παρακολουθείς από τα 4 μέτρα και πάνω.
Υπάρχει κάποιο πινακίδιο (δεν θυμάμαι σε ποιο νήμα όμως)
που αναγράφεται ότι στις 50 ίντσες η απόσταση θέασης
πρέπει να είναι 13 πόδια τουλάχιστον,δηλαδή 3,97 μέτρα.
Για τις 55 ίντσες αντίστοιχα, θα πρέπει να είναι γύρω στα
4,40 μέτρα η θέαση.

Εγω βλεπω σε 60αρα lg απο τα 2,5 μετρα και τα sd καναλια του sky ειναι μια χαρα, παρακολουθουνται ανετα.

Fragol σίγουρα ο καθένας μας,αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη θέαση.
Επίσης τα κανάλια (ψηφιακά-αναλογικά) εκπέμπουν διαφορετικά.
Όμως εκτός του sky, υπάρχουν και οι άλλοι.......

Εννοει το sky uk , η εικονα του οποιου βεβαια ειναι κοντα στο δικο μας Σκαι και πλησιαζει το HD. Επειδη μενω σε τουριστικη περιοχη εχουν αρκετοι ιδιοκτητες μπαρ και εχω δει παρα πολλες φορες (ποδοσφαιρο κυριως).

Παντως Casper χθες εβλεπα σε καφετερια σε μια LG 50PS3000 και ρωτησα τον ιδιοκτητη αν ξανασυνδεσε την NOVA (την ειχε κοψει) γιατι η εικονα ηταν πολυ καλη και μου απαντησε οτι ειναι ηταν αναλογικο καναλι! Και μιλαμε για 2-2.5 μετρα αποσταση το πολυ.

Αφου εδωσες που εδωσες το χιλιαρικο πολυ κακως για εμενα δεν πηγες σε πλασμα. Επαιρνες μια 50PZ550 που αποκλειεται να δειχνει οπως η LX9500 στα αναλογικα.

Εννοει το sky uk , η εικονα του οποιου βεβαια ειναι κοντα στο δικο μας Σκαι και πλησιαζει το HD. Επειδη μενω σε τουριστικη περιοχη εχουν αρκετοι ιδιοκτητες μπαρ και εχω δει παρα πολλες φορες (ποδοσφαιρο κυριως).

Παντως Casper χθες εβλεπα σε καφετερια σε μια LG 50PS3000 και ρωτησα τον ιδιοκτητη αν ξανασυνδεσε την NOVA (την ειχε κοψει) γιατι η εικονα ηταν πολυ καλη και μου απαντησε οτι ειναι ηταν αναλογικο καναλι! Και μιλαμε για 2-2.5 μετρα αποσταση το πολυ.

Αφου εδωσες που εδωσες το χιλιαρικο πολυ κακως για εμενα δεν πηγες σε πλασμα. Επαιρνες μια 50PZ550 που αποκλειεται να δειχνει οπως η LX9500 στα αναλογικα.

Yperion, έχοντας -κυριολεκτικά- στο "παρά πέντε" ακυρώσει την αγορά των
46 PFL 9705 και 46 LE 925 (στα 2100-2300ευρώ,τότε) το 1000ρικο της
LX 9500 κρίνεται ως budget και vfm, δεδομένης και της "κάποιας συγγένειας"
της τεχνολογίας τoυς -ήθελα local dimming- με την LE 925 ως εξαίρεση.
Μεταξύ των παραπάνω τριών, φαντάζομαι κι εσύ infinia θα επέλεγες (ως
την πιο vfm)
Oι plasma αποκλείστηκαν -αν και κοίταξα την 42 VT30- γιατί ενώ όλοι και
όλα λένε και γράφουν για την ανωτερότητά τους σε τηλεοπτικό, εντούτοις τα
μάτια μου δεν το είδαν (θολούρα-μουντάδα-ημίφως-50 hz bug). Τα δε dvd
που βλέπω είναι 1-2 το μήνα, ενώ το καθιστικό μου δεν έχει καμιά σχέση
με το χώρο προβολών του pioneer center (είναι πάρα πολύ φωτεινό).
Άσε που το burn-in, στη δική μου περίπτωση θα ήταν εξασφαλισμένο (8-9
τουλάχιστον, ώρες θέαση ανά μέρα σε συγκεκριμένα κανάλια και wii).
Σχετικά με την ΡΖ 550, οι 50 ίντσες της μου πέφτουν -προς το παρόν,
τουλάχιστον- πολλές, δεδομένου ότι εδώ και μια βδομάδα προσπαθώ να
προσαρμοστώ στις 47. Επίσης θέλω την tv μου (90% digea,υπενθυμίζω)
φωτεινή και με οξύτητα (σωστό-λάθος είναι το γούστο μου).
Τώρα με τα αναλογικά, θα κάνουμε αναγκαστικά υπομονή μέχρι 31/12/2012
μέχρι τότε, δηλαδή, που θα τα ξεφορτωθούμε οριστικά. -bye-

Εγω ξερω οτι ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος.

55" LED προτεινομενη αποσταση θεασης 4.5 μετρα.
60" πλασμα αποσταση θεασης 2.5 μετρα.

Επισης ειναι παραξενο να αναφερει καποιος το 50 Hz bug οταν το Trumotion των LG ειναι με διαφορα το χειροτερο συστημα κινησης της αγορας (μαζι με το αντιστοιχο των Sharp) την ιδια στιγμη που οι φτηνες πλασμα της εταιρειας εχουν απειρως πιο ομαλη και φυσικη κινηση.

Τελος παντων ο καθενας κανει τις επιλογες του και ζει με αυτες.

Καλημερα σας. Συγνωμη και παλι. Δεν εχω αγορασει τηλεοραση ακομη. Ηθελα να μου πειτε ποια απο τισ δυο παρακατω αξιζει τα λεφτα της.
α)Samsung UE55D6530 55"
β)LG INFINIA 55LX9500 55"
Ευχαριστω πολυ!

Την πρώτη.Αλλά η σωστή απάντηση θα ήταν ''καμιά''.Σε αυτές τις ίντσες μην πας σε lcd.

Που να παω? Σε πλασμα? Δεν το θελω. Να κατεβω στις 46'' σε LCD? Κι αν ναι σε πια? Ευχαριστω!