Αγορά τηλεόρασης 65" 4K

Silva

New member
1 March 2016
5
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα!
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω 65" 4K και καθώς δεν εχω ιδιαίτερες γνώσεις χρειάζομαι την βοήθεια σας.
Το budget είναι περίπου στα 3500 και η χρήση της θα είναι κυρίως για ταινίες-σειρές-αθλητικά-gaming
Το ιδανικό θα ήταν να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα σε οποιαδήποτε συνθήκη φωτισμού και γενικώς να παίζει απροβλημάτιστα γρήγορες σκηνές.
Η τηλεόραση θα τοποθετηθεί στον τοίχο απέναντι απο τον καναπέ σε απόσταση 2,60 με 2,90.
Διάβαζα για την νέα Sony XD93 αλλα δεν γνωρίζω ποτε έρχεται ούτε σε τι τιμη. Απο κοντά είδα την Samsung UE65JS9000 η οποία μου άρεσε αλλα είναι curved και δεν ξέρω αν θα φαίνεται όμορφη επάνω στον τοίχο λόγο της καμπύλης.
Θα περιμένω τις προτάσεις σας και τη γνώμη σας για τις παραπάνω που ανέφερα
Να είστε όλοι καλά!

Καταρχήν το ερώτημα είναι πόσο επείγουσα είναι η αγορά σου..

Αν χρειάζεσαι μια τηλεόραση άμεσα τα μοντέλα του 2015 σαν τη UE65JS9000 είναι οι λογικές επιλογές μιάς και αυτά του 2016 όπως η Sony που αναφέρεις θα έρθουν απο Απρίλιο.

Τώρα, αν δεν βιάζεσαι και απλά θες το καλύτερο περιμένεις την OLED του 2016. Δεν ξέρω πότε θα έρθουν στη χώρα μας αλλά είναι πιθανότατο να περιμένεις 5-6 μήνες

Λόγω του καινούργιου της τεχνολογίας και της κρίσης που βασανίζει τη χώρα, δεν έιναι εύκολο να βρείς κάποια 65" 4Κ OLED σε κατάστημα για να πάρεις μια γεύση απο τις δυνατότητες της.
Αυτές που βρίσκεις είναι το "βασικό μοντέλο" που δεν είναι 4Κ δεν υποστηρίζει HDR και έχει χειρότερη κίνηση και μειωμένη φωτεινότητα σε σχέση με την "μεγάλη"

Αν όμως κάνεις μια βόλτα και δείς τις "μικρές" έχοντας υπόψη αυτά που σου γράφω, θα πάρεις μια ιδέα για να μπορέσεις να αποφασίσεις.

Καλώς ήρθες -bye-

Sony και Panasonic θα κυκλοφορήσουν τις νέες σειρές από αυτόν τον μήνα.

Θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο αν θές να έχει και HDR η τηλεόραση σου.
Και σίγουρα θα πέσουν οι τιμές και θα βγουν προσφορές στις περυσινές όταν αρχίσουν να κυκλοφορούν οι νέες.

Βέβαια η 65ρα η Panasonic me FALD, στην Γερμανία έχει 5Κ: TX-65DXW904 4.999,00
H KD65XD9305BAEP στην Γερμανία έχει 3.499,00

Και αυτές είναι οι προτινόμενες λιανικές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καταρχήν το ερώτημα είναι πόσο επείγουσα είναι η αγορά σου..

Αν χρειάζεσαι μια τηλεόραση άμεσα τα μοντέλα του 2015 σαν τη UE65JS9000 είναι οι λογικές επιλογές μιάς και αυτά του 2016 όπως η Sony που αναφέρεις θα έρθουν απο Απρίλιο.

Τώρα, αν δεν βιάζεσαι και απλά θες το καλύτερο περιμένεις την OLED του 2016. Δεν ξέρω πότε θα έρθουν στη χώρα μας αλλά είναι πιθανότατο να περιμένεις 5-6 μήνες

Λόγω του καινούργιου της τεχνολογίας και της κρίσης που βασανίζει τη χώρα, δεν έιναι εύκολο να βρείς κάποια 65" 4Κ OLED σε κατάστημα για να πάρεις μια γεύση απο τις δυνατότητες της.
Αυτές που βρίσκεις είναι το "βασικό μοντέλο" που δεν είναι 4Κ δεν υποστηρίζει HDR και έχει χειρότερη κίνηση και μειωμένη φωτεινότητα σε σχέση με την "μεγάλη"

Αν όμως κάνεις μια βόλτα και δείς τις "μικρές" έχοντας υπόψη αυτά που σου γράφω, θα πάρεις μια ιδέα για να μπορέσεις να αποφασίσεις.

Καλώς ήρθες -bye-

65ρα Oled στην Ελλάδα με 4Κ κάτω από 5Κ με τίποτε δεν βλέπω σύντομα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας. Η αλήθεια είναι οτι θέλω άμεσα τηλεόραση αλλα αν είναι να παρω κάτι καλύτερο στα ίδια περίπου λεφτά τότε μπορώ να περιμένω λιγάκι. Αν για παράδειγμα η Sony που αναφέρουμε είναι αρκετά καλύτερη απο την κυρτή Samsung και έχει τα χαρακτηριστικά που θέλω τότε ίσως αξίζει η αναμονή. Αν και κάπου είδα οτι έρχεται μέσα στο μήνα. Τώρα για την Panasonic που είπε ο terastios δεν ξέρω ποσο καλύτερη μπορεί να είναι απο την Sony αλλα ξεφεύγει στην τιμη

TX-65DXW784, UVP 2.799 EUR, Μάρτιος 2016

Στην Γερμανία θα κυκλοφορήσει μέσα στον μήνα με την πιο πάνω ενδεικτική τιμή.

Από εκεί και πέρα διαλέγεις αν θες hdr ή όχι.
Πάντως αν πας σε sony που έχει και πολύ καλό τηλεοπτικό, καλύτερα να πάρεις μοντέλο 2016, γιατί έχουν πιο γρήγορους επεξεργαστές και λογικά το Android tv θα παίζει καλύτερα.

Επίσης θα πάρει σίγουρα και την επόμενη έκδοση του Android tv, πράγμα αμφίβολο για αυτές του 2015...

Και στην Ελλάδα υπάρχουν ενδεικτικές τιμές για το lineup του 2016:

3650 εδώ:

http://www.sony.gr/electronics/tileoraseis/xd9405-xd9305-series/buy/kd-65xd9305

Last edited:
Από το τοπικό electronet με πήραν τηλ πρίν 10 μέρες για προσφορά στην 65''oled LG 65EC970 στα 3999.
Είναι το μοντέλο του 2014, υπολείπεται σε τεχνολογίες ,αλλά η εικόνα της υπερέχει απο οποιαδήποτε lcd. 4500 με επιφύλαξη μου δίναν την 65EG960 μοντέλο 2015. Προσωπικά περιμένω τις G6, E6 και C6 του 2016,αλλά άγνωστο ακόμα πότε θα εισαχθούν στη χώρα μας.

Αυτές λογικά από Σεπτέμβρη θα έρθουν εδώ.

Οι τιμές είναι δυστυχώς τσίμπημένες.
Πιο ρεαλιστικό είναι να χτυπήσεις την 65ef9500 που είναι flat και θα έρθει λογικά σε ένα δύο μήνες και εδώ.

Είχε δίκιο ο Duck οταν είπε πως αν θέλεις το καλύτερο πας σε oled. Πήγα και ξαναείδα τις oled απο κοντά και πραγματικά η εικόνα τους υπερέχει ξεκάθαρα. Αυτός είναι και ο λόγος που εχω μπερδευτεί. Γιατί όπως είχα πει θα προτιμούσα flat αντί για κυρτή επειδή προορίζεται για τον τοίχο. Αν γνωρίζει κάποιος ποτε με το καλό θα έρθουν οι flat oled ας μου πει. Αλλιώς μήπως πάω τελικά σε κάποιο κυρτό μοντέλο oled. Βέβαια σε 65ρα ανεβαίνουμε αρκετά σε τιμη . Περιμένω τις γνώμες σας!

Ναι απλά σκεφτομαι μήπως δεν φαίνεται τόσο όμορφη όσο μια φλατ τοποθετημένη στον τοίχο. Απο αυτή την άποψη το λέω