Αγορά Τηλεόρασης 65'

illegalsaint

New member
26 September 2016
23
Γεια σας παιδια. Καλώς σας βρηκα...

Ειμαι κατοχος μιας LG 42' απο το 2009 την οποια ειχα αγορασει τοτε με δοσεις κοντα στα 1100ε. Δεν θυμαμαι κωδικο να σας πω γιατi ειμαι στου πεθερου μου, αλλα θα κανω ενα edit οταν με το καλο παω σπιτι..

Ολα καλα λοιπον τα τελευταια 7 σχεδον χρονια, αλλα ηρθε η ωρα για κατι αλλο και οι 55' δεν μου φτανουν ειδικα εαν ειναι να δωσω πανω απο 1000ε.

Στρατιωτικος ειμαι δεν μου τρεχουν απο τα μπατζακια και οι δοσεις θα ειναι σιγουρα 36, αλλα αφου ειμαστε σπιτογατα με τη γυναικα και το παθος μας ειναι οι ταινιες πιστευω οτι θα αξιζουν και με το παραπανω τα χρηματα που θα επενδυθουν. Το μονο που με ζοριζει ειναι ο χρονος, γιατι με 2 παιδια πλεον και σε μικρη ηλικία δεν μπορεις να κανεις και πολλα.

Το προβλημα τωρα ειναι το εξης...

Καταρχην ειμαι LGακιας και δυσκολα θα αλλαξω.. Θα το σκεφτω ομως εαν υπαρχει καποια καλη προταση.

Το βασικο στην αγορα μου ειναι το μεγεθος.. Θελω 65' ΤΕΛΟΣ!!!

Απο εκει και περα υπαρχουν απειρες επιλογες, αλλα τα γουστα μου βγαινουν κοντα στα 2600ε με την LG 65UH950V. Ολα καλα μεχρι εδω, αλλα να χρωσταω 72ε το μηνα για 3 χρονια στην οικονομικη μου κατασταση και στην εποχη που ζουμε μου φαινεται αν οχι ηλιθιο, τουλαχιστον προκλητικο...

Μια μεση λυση που εχω στο μυαλο μου ειναι η LG 65UF850V, αλλα και αυτη βγαινει 2100ε με 58ε δοση το μηνα για 3 χρονια και μπορει να βγαινει 50αρικο, αλλα παί ειναι πολλα. Ασε που σκεφτομαι "θα δωσεις 2100ε για κατι μετριο και οχι 500+ γι'αυτο που πραγματικα θελεις?"

Η τελευταια μου επιλογη ειναι η LG 65UH600V στα 1200ε με 33ε δοση το μηνα και παλι για 3 χρονια, αλλα...
Θυσιαζω
1ον το 3D και 2ον ποιοτητα εικονας και ηχου.

Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι φαν του 3D, αλλα δεν θελω σε καμια περιπτωση να εχω θεματα στην εικονα μου για κανενα λογο. Για ηχο εχω ενα Surround συστημα της LG οποτε δεν με ενδιαφερει..

Σε αλλο Post διαβασα καποιον απο το Forum να εχει το θεμα του vertical banding. Δεν εχω σκοπο να παρακολουθησω μπαλα η γενικα τηλεοραση. Η οθονη θα ανοιγει κατα κυριο λογο για ταινιες και ειναι το μονο που πραγματικα με ενδιαφερει.

Ειναι καλη επιλογη?

Η μηπως θα επρεπε να δωσω αυτο το εξτρα χιλιαρικακι και να παει να γ@μ!θε!?

Υπαρχει τοση διαφορα στην εικονα που θα που δεν θα το μετανιωσω το 2χιλιαρο ή θα τυχει αυριο μεθαυριο να δω καμια ταινια στην 600v σε κανεναν φιλο και θα λεω σιγα τη διαφορα για την οποια πληρωσα 1000ε παραπανω...

Ουφ! Αντε και η 42αρα εχει αρχισει και τα παιζει...

Για αυτό που περιγράφεις η λύση είναι ένας projector.
Διάβασε εδώ και αν θες άνοιξε και το δικό σου νήμα.

Με λιγότερα χρήματα θα έχεις 90-100 ίντσες και "κινηματογραφική" ποιότητα θέασης.

Κράτα και την παλιά σου τηλεόραση για γενική χρήση, αν χαλάσει, πλέον αγοράζεις μια 49" με 500.

+1
για προβολέα για την χρήση που το θέλεις και τα ποσά που δίνεις. Άσε που στην μετακόμιση είναι πιο εύκολα στην μεταφορά, ακόμα και η οθόνη του. Εδώ η 55αρα και μου έφυγε ο κ..ος και η καρδιά μου! (μην σπάσει) . Αν θέλεις συνδέεις και έναν επίγειο ή συνδρομητικό αποκωδικοποιητή και βλέπεις τηλεόραση από εκεί (βέβαια λόγω ωρων χρήσης δεν στο συνιστώ). Αν δεν θέλεις και χαλάσει η παλιά πάρε μια φθηνή 42αρα για γενική χρήση.

Δεν εχω προβλημα για προτζεκτορα απλα δεν θελω να θυσιασω την αναλυση...
Φανταζομαι για να μου το προτεινετε θα εχει ξεφυγει και εκει η ποιοτητα.
Κατσε να ριξω μια ματια..

Οκ ρε παιδια... Τωρα με καταστρεψατε...
Εχω παθει σοκ...
Προτζεκτορας Full HD?
Δυνατοτητα για πχ 200 ιντσες οθονη????
Το μονο προβλημα ειναι οτι εχω πολυ διαβασμα μπροστα μου.
Ευχαριστω...

Θα συμφωνησω πληρως για προτζεκτορ. Εαν εισαι φαν των ταινιων - σειρων και το μεγεθος σε συναρπαζει τοτε το προβολι ειναι μονοδρομος. Δεν θα θες να ξανδεις σε TV.

Βεβαια προυποθετει και σωστη εγκατασταση. Για 200'' λιγο δυσκολο, θες πολλα μετρα. Στα κλασσικα σαλονια κοντα στα 4 μ θα εχεις ανετα 120 με 130'' Που ειναι και λογικο μεγεθος για σπιτι.

Ο projector μπορει να μην εχει την φωτεινότητα μιας TV αλλα στα μεγέθη αυτα δεν ζητάμε, ετσι και αλλιως τρομερές στάθμες φωτεινότητας.

Αν είσαι υπέρμαχος της πολυ ζωηρής εικόνας και ευκρίνειας και το μέγεθος για εσενα δεν παιζει τόσο πολυ ρόλο τοτε να πας σε TV.

Εγω μετα απο χρόνια χρήση σε projector δεν τολμάω να δω σειρα η ταινια που μου αρέσει σε TV. Με ξενερώνει.

Αν πας σε projector υπάρχουν πολλα που πρεπει να σκεφτείς - μελετήσεις. Δεν ειναι πολυ απλο. Πχ υπάρχουν DLP και LCD. (Και LED και Laser αλλα τους αφήνω απέξω) Οι πρώτοι λειτουργούν με ενα περιστρεφομενο χρωματικό τροχο και ενα ειδικο τσιπ με εκατοντάδες καθρέφτες (δεν μπαίνω σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, δεν είναι το θέμα μας) ενω οι LCD ουσιαστικά ειναι ενα πάνελ LCD με την λάμπα απο πίσω (περίπου).

Τα θετικά των DLP ειναι η αντίθεση, η πολύ καλή κίνηση και η αντοχή. ενω στα αρνητικά τους ειναι η μικρότερη φωτεινότητα που εχουν άλλα το κυριότερο το rainbow effect στο οποίο μερικοί άνθρωποι ειναι ευαίσθητοι. Ουσιαστικά ειναι κάτι σαν ενα περίεργο τόξο με χρώματα που δημιουργειται με την απότομη περιστροφή του κεφαλιού. Βέβαια πολλοί λίγοι το αντιλαμβανονται και πλέων με τα νέα μηχανήματα σχεδόν δεν υπάρχει.

Στα θετικά των LCD ειναι η φωτεινότητα, τα ζωηρά χρώματα και η ευκρίνεια αλλα κυρίως σε επίπεδο παρουσιάσεων. Στα αρνητικά τους είναι ελαφρώς η κίνηση, η αντιθεση αλλα κυρίως η αίσθηση ενος πλέγματος που ειναι ουσιαστικά οι κρύσταλλοι. (screendoor effect) Τελος πολυ σπάνιο αλλα συμβαίνει ειναι να καεί κάποιο πιξελ.

Αυτοι που θέλουν ζωηρές εικόνες στρέφονται κυρίως σε LCD ενω οι πιο σινεφίλ και λάτρες της ρεαλιστικής εικόνας προτιμούν σε DLP. πχ εγω έχω προτιμήσει DLP με τριπλο chip.

Οσον αφορα την επιλογή πανιού πρώτα θα πρεπει να βρεθει η ακριβής θεση του μηχανήματος και του πανιου, να μετρηθεί με ακρίβεια η απόσταση, να μελετηθει το επιθυμητο μεγεθος που θελουμε σε σχεση με την απόσταση θέασης και μετα επιλέγουμε το πανι που θα μας δωσει το throw ratio του μηχανήματος. Αναλογα το τι μπορει να δωσει και τι θέλουμε,απο εκει θα προκύψει και η τελικη θεση.

Πολυ καλά πανιά χωρις υπερβολές στα χρήματα ειναι τα Da-Lite, Elite Screen και Lumene. Ηλεκτρικο με τηλεχειριστηριο η χειροκίνητο η απόφαση ειναι δικιά σου. Πάντως μην τσιγγουνευτεις σε πανί. Η αντανακλαστικοτητα τους παίζει πολυ σημαντικό ρολο στην απόδοση του μηχανήματος.

Θα χρειαστεί να περάσεις και ενα αξιοπρεπές HDMI (μιας και μιλαμε πολλα μετρα πλεον) αλλιως πας σε ασύρματο HDMI το οποιο ομως ειναι λιγο ακριβό. Αν υπάρχει δυνατότητα για καλώδιο το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Τελος θα προτεινα και την αγορα ενος μικρου και φθηνού UPS καθως αυτο θα προστατεύσει την UHP λαμπα του προβολέα σου σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. (Πρεπει να ψύχεται κατα το κλεισιμο γιατι λειτουργούν σε υψηλες θερμοκρασίες - πιεση)

Τελος εξυπακούεται οτι θα πρεπει να δαπανηθούν καποιες ωρες για σωστο calibration ωστε να παρεις τα μεγιστα μαυρα και ρεαλιστικοτερο αποτέλεσμα overall.

Εγώ από την άλλη θα σου πρότεινα να μείνεις με την αρχική σου σκέψη. Ο προβολέας όσο μαγικός κι αν είναι θέλει ελεγχόμενο φωτισμό κάτι που δεν είναι εφικτό με μικρά παιδιά ούτε για πολύωρες θεάσεις. Από την άλλη από τα περίπου τρία μέτρα η αίσθηση της 65άρας είναι αρκούντως κινηματογραφική (χωρίς να φτάνει τον προβολέα βέβαια).

Εγώ από την άλλη θα σου πρότεινα να μείνεις με την αρχική σου σκέψη. Ο προβολέας όσο μαγικός κι αν είναι θέλει ελεγχόμενο φωτισμό κάτι που δεν είναι εφικτό με μικρά παιδιά ούτε για πολύωρες θεάσεις. Από την άλλη από τα περίπου τρία μέτρα η αίσθηση της 65άρας είναι αρκούντως κινηματογραφική (χωρίς να φτάνει τον προβολέα βέβαια).
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.

Ναι αλλά συνήθως η φαση προβολής γίνεται το βράδυ που τα παιδιά κοιμούνται.
Ενω κατα τη διαρκεια της μέρας θα είναι άκρως γκαβωτικο για τα παιδιά να βλέπουν Πεπα και τα συναφή στην 65αρα.

Σε καμια περιπτωση ο προβoλεας δεν αντικαθιστα την τηλεοραση... Οπως επισης και το αντιθετο. Αλλο το ενα αλλο το αλλο

προβολεας, πανι, καλωδια, ηχεια, ενισχυτης, tv tuner
vs
TV

Μα δεν θα την αντικατάστασει. Θα συνεχίσει να υπάρχει η 42" για χρέη all day all around Και ο προβολέας μόνο για ταινίες.

Σε καμια περιπτωση ο προβoλεας δεν αντικαθιστα την τηλεοραση... Οπως επισης και το αντιθετο. Αλλο το ενα αλλο το αλλο

προβολεας, πανι, καλωδια, ηχεια, ενισχυτης, tv tuner
vs
TV

συμφωνω εδω..το καλυτερο ειναι να εχεις και τα δυο αλλα .....

Ναι θα υπαρχει η 42' για καθε μερα και στην περιπτωση που τα φτυσει θα γινει αγορα μιας αλλης με ελαχιστο κοστος...

Καταρχην να ευχαριστησω τον φιλο graphist83 που μου ελυσε αποριες που δεν ηξερα οτι ειχα...

Βασικα ουτε post προλαβαινω να γραψω με τη μια να κλαιει και την αλλη να ειναι πανω απο το κεφαλι μου στην κυριολεξια! Θελω και προβολεα τρομαρα μου...

Το κλειδι στην ολη ιστορια ειναι οι ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ...

Με το που μου εβαλαν το μικροβιο τα παλικαρια αρχισα να μπαινω στην ιδεα του πακεταρισματος.

Χιλιες φορες να εχω εναν προβολεα να μαζεψω παρα μια 65αρα και να τρεμω μην μου παθει κατι.

Last edited by a moderator: