Αγορά Τηλεόρασης 70''+ για αντικατάσταση pc monitor

vasilistora

New member
4 May 2020
2
Σκέφτομαι σοβαρά να αντικαταστήσω το pc monitor (28'' FHD) με τηλεόραση 4Κ 70''+ η οποία θα λειτουργεί αποκλειστικά για το pc. Έχω κουραστεί με το monitor πάνω στο γραφείο μου. Θέλω να βάλω μια τηλεόραση ακριβώς στα 2,90 μέτρα από το κάθισμά μου, για πολύωρη καθημερινή χρήση κυρίως κειμενογράφου, ανάγνωση κειμένων, web surfing ενοειται και τηλεδιάσκεψη αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Πριν μια πενταετία είχα διαβάσει ότι οι TV δεν έχουν καλή απόδοση ως οθόνες Η/Υ.
H ερώτηση έχει ως εξής:
Υπάρχει τέτοια δυνατότητα ή αντί για γράμματα θα βλέπω pixels?
Θα είναι ευανάγνωστα τα κείμενα? (H κάρτα γραφικών έχει ανάλυση FHD).
Είναι εφικτό η σύνδεση με το pc να είναι ασύρματη και να διατηρεί την ποιότητα της εικόνας; Μέσω ethernet? Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω HDMI.
Επισήμαινω πάλι ότι η χρήση είναι πολύωρη και συχνά δουλεύω σε δύο αρχεία ταυτόχρονα (ας πουμε screen split).
Αν είναι όλα αυτά εφικτά με προϋπολογισμό περί τα 1300 υπάρχουν προτάσεις;
Αν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία σε αυτό θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως μια τοποθέτηση.

Δεν νομίζω πως θα κερδίσεις κάτι νομίζω το ποιο σωστό είναι 2 μόνιτορ με βάση το ένα διπλά από το άλλο αν είναι 4κ θα έχεις διπλάσια επιφάνεια εργασίας από ότι με την τηλεόραση , επειδή εχω 75ρα τα κείμενα είναι μια χαρά από τα 4 μέτρα ( δεν εχω μυωπία όμως ). Δεν εχω καταλάβει γιατί θέλεις να πας το σήμα ασύρματα στην tv εφόσον η απόσταση είναι 2,90 .

Αν αγοράσεις τηλεόραση με ANDROID δες αυτό το βίντεο πως κάνεις την σύνδεση , ψάξε και λίγο παραπάνω θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι και εφαρμογές .

Επισης ψαξε στο youtube tv as pc monitor λογικα θα βγαλει πολλα

Τα γράμματα στα menu των windows θα είναι πολύ ψείρες λόγω 4Κ και θα πρέπει να παίζεις από τα windows με το μέγεθος, πράγμα που δεν το κάνουμε ποτέ στα monitor.

Μια χαρά θα παίξει σαν monitor. Θα επιλέξεις από την τηλεόραση 1:1 pixel mapping (κάτι αντίστοιχο) για να μην σου τρώει πληροφορία γύρω-γύρω.

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Είδα μερικά βιντεο στο Youtube όμως οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι θεωρούν το απόλυτο λάθος να χρησιμοποιήσει κάποιος tv ως οθόνη pc και άλλοι λένε ότι το έχουν δοκιμάσει και είναι απίστευτα ευχαριστημένοι.
Έδωσαν βέβαια κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει η τηλεόραση. Συμπερασματικά, αν κατάλαβα σωστά, πρέπει να είναι 100hz, να έχει pixels 1:1 (?) και κάτι για τα χρώματα 4-4-4.
Προσπάθησα να εντοπίσω τα χαρακτηριστικά αυτά ενδεικτικά σε μερικές τηλεοράσεις και για να πω την αλήθεια δεν βρήκα/ κατάλαβα τίποτα!
Ειδικά για το θέμα της ασύρματης εκπομπής δεν βρήκα καμία απολύτως πληροφορία δλδ αν είναι εφικτο- αποδεκτό και με πια τεχνολογία miracast/ chromecast, mirroring.
Λέω να συνεχίσω την έρευνα στο ιντερνετ.
Αν έχει κάποιος κάποια πηγή- ή να συστήσει κάποιο μοντέλο καλοδεχούμενο θα με σώσει από πολύ κόπο και χρόνο.